Aeglasemalt söömine aitab saleneda
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Aeglasemalt söömine aitab saleneda
- This topic has 32 replies, 19 voices, and was last updated 16 years, 2 months tagasi by
kuuliks.
-
AutorPostitused
-
november 18, 2009 at 4:51 e.l. #235338
TerrenCe
MemberKui endal aega on, siis naudin toitu. Super
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Räägitakse, et mäluma peab 1 suutäit 32 korda. Nii palju küll pole alati aega.
november 18, 2009 at 5:41 e.l. #235339Aile
Memberma olen siis eneselegi teadmata päris õigesti söönud. nimelt enamast söön ja vaatan samal ajal ka ühe silmaga telekat…
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kahjuks ei ole sul 6igus…
Kui s88d, siis s88 ja kui vaatad telekat, siis vaata telekat.
november 18, 2009 at 8:10 e.l. #235353kuuliks
MemberKahjuks ei ole sul 6igus…Kui s88d, siis s88 ja kui vaatad telekat, siis vaata telekat.
Kahjuks teeb enamus inimesi nii, et söövad teleka vaatamisega ühel ajal.
november 18, 2009 at 9:08 e.l. #235364Aile
MemberKahjuks teeb enamus inimesi nii, et söövad teleka vaatamisega ühel ajal.… ja s88vad yle v6i s88vad enese jaoks sobimatuid asju. Tavaliselt m6lemat koraga.
november 18, 2009 at 10:39 e.l. #235381Bulletproof
Member… ja s88vad yle v6i s88vad enese jaoks sobimatuid asju. Tavaliselt m6lemat koraga.ei ole sinuga päris nõus. söön toitumiskava alusel ja ei ole täheldanud küll, et üle sööks. Teleka vaatamine tõmbab söögitempot alla ainult
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 18, 2009 at 11:12 e.l. #235415marjasha
MemberKahjuks ei ole sul 6igus…Kui s88d, siis s88 ja kui vaatad telekat, siis vaata telekat.
Ma söön enamus ajast teleka või arvuti ees ja küll ei ütleks, et valesid asju või liiga palju, sest teen köögis omale portsu valmis.
november 18, 2009 at 11:15 e.l. #235418kuuliks
MemberMidaiganes…Olen ka söönud kiiresti ja kõht ei ole täis saanud, pigem veel tühjem.
Selline tõde:
Söö aeglaselt ja sa ei lähe paksuks
Grupp jaapani teadlasi analüüsis nelja tuhande täiskasvanu toitumisharjumusi. Mõned peatuvad söömiseks vaid viieks minutiks, teistel (kes ei keeldu kunagi aja veetmisest lõuna- või õhtusöögi taga) kulub söömiseks tund, mõnedel isegi rohkem.
Mis on tervisele kasulikum: toidu neelamine viie minutiga või pikaajaline toidukord? Kui palju aega tuleks söömisele eraldada? Kuni viimase ajani oli sellele küsimusele ammendavalt vastavaid uuringuid vähe läbi viidud ning ka saadud tulemused olid vastukäivad. Nüüd on astutud tähtis samm edasi. Jaapani teadlaste töö näitas: selleks, et säilitada normaalne kehakaal pikkadeks aastateks, on hädavajalik süüa aeglaselt.
november 18, 2009 at 11:17 e.l. #235421asdfghjkl
MemberMa saan nii aru, et mälumine on üks väike etapp toidu töötlemise protsessis, ja selle tähtsus ehk kaal on niivõrd väike senikaua, kuni normaalsuse piiride kanti jäädakse närimiskestusega. Oletame, et 15 sekundiga saab toidu-palukese piisavalt mäletsetud peenemaks ja märjemaks, sel juhul see kas mälutakse 15 sekundi asemel 10 sekundit, või 20 sekundit, ei oma mingit nimetamisväärset rolli, selle tähtsus ehk kaal salenemisele ja muule on olematu. Ma arvan nii, et kui väljaheide on kena, siis võib vabalt oldud enne söödud megakiirelt kugistades, või ka mega-aeglaselt, see söömise kestus seal on ennustamatu ja väikse mõjuga enivei.
Olen söötnud merikajakatele saia. Kajakas sõi seni, kuni sai paistis kurgust välja kui suu lahti tegi ja juurde küsis, andsin juurde. Söömine oli äärmseslt kiire, kajakas ise oli heas vormis, sale, tugev, vaevalt et söömis-kiirus miskit mängib tema või inimeste puhul, ja, vaevalt et söömine ja söök üldse midagi kuigi olulist määrab. Ma arvan nii. Selline mõte siis lisaks, võtke mõtlemiseks, ümberlükkamiseks.
november 18, 2009 at 11:18 e.l. #235422rinaldo
MemberMa söön enamus ajast teleka või arvuti ees ja küll ei ütleks, et valesid asju või liiga palju, sest teen köögis omale portsu valmis.Sama siin! Aile on seda juttu ennegi rääkinud ja alati leidub talle meiesuguseid vastaseid
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Söömise kestvusest rääkides kulub mul selleks 30 kuni 60 minutit.
november 18, 2009 at 11:23 e.l. #235430kuuliks
MemberSama siin! Aile on seda juttu ennegi rääkinud ja alati leidub talle meiesuguseid vastaseid
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Söömise kestvusest rääkides kulub mul selleks 30 kuni 60 minutit.
Aga siiski on Aile jutus ka tõetera. Sööki kaob tihtipeale märkamatult rohkem kui telekat vaadata.
november 18, 2009 at 11:31 e.l. #235419rinaldo
MemberÜhesõnaga pole vahet mida sööd, tähtis, et sööd aeglaselt ja kõik on korras?
Rasvumise mõttes tõesti. Pole vahet kas sööd jäätist või riisi – tähtis on see, kuidas see energia ära kasutatakse. Kas saad energiat liiga palju korraga ja see salvestatakse rasvana.. Või kasutatakse näiteks glükogeenivarude täitmiseks.. Tervise mõttes tasub kindlasti vahe sisse teha kas sööd rohkelt süsikaid (võid jääda diabeetikuks) või näiteks palju küllastunud rasvu, eriti transrasvu (kõrge kolesterooli tase). Aga rasvumise mõttes ei näe mina küll jah vahet..
Aga siiski on Aile jutus ka tõetera. Sööki kaob tihtipeale märkamatult rohkem kui telekat vaadata.Iseenesest kaob?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 18, 2009 at 11:36 e.l. #235433Sakurai
MemberIseenesest kaob?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui ikka kindel ports valmis, siis ei saa teda rohkem kaduda kui tehtud on.
november 18, 2009 at 11:42 e.l. #235434hehee
MemberTõsi ta on et sööma peab aeglaselt. Aeglaselt süües ei söö kunagi rohkem kui keha vajab, sest 10-15 min peale söömist jõuab juba miskit söödust verre imenduda ja ajule saadetav signaal “nälg” võetakse maha. Enamasti on kõik kiirsööjad ülekaalulised kuna ahmivad endale selle 15 minuti jooksul tohutu hunniku sööki sisse. Tihti ei kestagi selline laadimine rohkem kui 5-10 min. Küllastus tunne jääb aga hiljaks. Teine asi on siis kui sul on kindel ports ees, sööd selle ära, kasvõi kiiresti ja ütled ise endale, et kõik, rohkem ei saa. Kui aga võrrelda kasutegurit kiirel ja aeglasel söömisel siis aeglaselt söödud söök seedib kergemalt, omastub täielikumalt ,lihasteni jõuab rohkem energiat (kõiki vajalikke toitaineid) ja ka peale söömist on täiskõhu tunne kauem.Jooga õpetus ütleb, et isegi vett ei tohiks kulinal juua, vaid väikeste lonksudena. Enne neelamist seda aga natuke suus hoida ja loksutada. Kiirest söömisest rääkimata.
november 18, 2009 at 11:57 e.l. #235441asdfghjkl
MemberAga siiski on Aile jutus ka tõetera. Sööki kaob tihtipeale märkamatult rohkem kui telekat vaadata.Kui googeldada “eating duration music”, siis jääb mulje, et muusika mõjutab söömise kestust, ala, stiili nimega “rokk” kuulates on söömis-kestus lühem, kui aeglasemat rütmi kuulates. Ilmselt ka need signaalid, mis läbi silmamuna tulevad, mõjutavad samuti soovi süia kiiremalt või aeglasemalt. Seega võib-olla oleneb mis saadet telekast jälgida. Selles tundub huvitav tera olema küll, keegi võiks googli poolt pakutud artiklid selle temaatika suhtes läbi vaadata.
november 18, 2009 at 2:41 p.l. #235465kuuliks
MemberSama siin! Aile on seda juttu ennegi rääkinud ja alati leidub talle meiesuguseid vastaseid
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Söömise kestvusest rääkides kulub mul selleks 30 kuni 60 minutit.
Sa pole ju vastane, kui sööd 30-60 min. See ongi aeglane söömine, või kuidas.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.