Aeglasemalt söömine aitab saleneda
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Aeglasemalt söömine aitab saleneda
- This topic has 32 replies, 19 voices, and was last updated 16 years, 2 months tagasi by
kuuliks.
-
AutorPostitused
-
november 17, 2009 at 2:40 p.l. #19563
LaurL
MemberKreeka ja Briti teadlased leidsid, et mida aeglasemalt süüa, seda pikemaks ajaks säilib täiskõhutunne.
Sellele järeldusele jõuti pärast katseid, kus osales 17 tervet meest, vahendab Reuters.
Esimeses katses sõid mehed viie minuti jooksul kaks suurt portsjonit jäätist, teisel korral aga sõid nad sama koguse jäätist poole tunni jooksul väikeste portsjonitena.
Ehkki mehed ise hindasid mõlema katse järel oma täiskõhutunnet sarnaselt, näitasid vereanalüüsid midagi muud. Nimelt selgus, et pärast aeglasemalt söömist leidus katsealuste veres rohkem peptiidi ja glükagooni-sarnase peptiidi nimelisi hormoone, mida seedetrakt eritab täiskõhutunde tekitamiseks, piirates sel moel näljatunnet ja tarbitavat kalorihulka.
Nende hormoonide tase püsis pärast aeglasemalt söömist kolm tundi tavalisest kõrgemal.
Uuringu viisid läbi Ateena ülikooli ja Londoni kuningliku kolledži teadlased.
Allikas: http://www.tarbija24.ee/?id=188289
Mis ise arvate sellest ?
november 17, 2009 at 2:47 p.l. #235177matroxx
MemberVÄgagi võimalik.õgimise tulemusena tekivad muud probleemidki kui ainult rasvumine ehk siis toit tuleb korralikult läbi mäluda,et probleeme ei tekiks
november 17, 2009 at 3:07 p.l. #235181marjasha
MemberKuskil väljas söömas käies imestavad teised alati, et ma söön kohutavalt aeglaselt, mu oma mees siiamaani imestab… muidugi tema sööb suht ahvikiirusel, ma toon alati vabanduseks, et toitu peab nautima, mitte lihtsalt sisse kugistama, täiesti alateadlikult teen seda, võin ühte praadi pool tundi ka süüa kui aega on. Vahe on tunda küll, kui teinekord kiire on ja peab kähku midagi hamba alla saama, on kõhus hoopis teine tunne, raske on ja alati ei saa arugi, kui liiga palju korraga sisse aetud…
november 17, 2009 at 3:11 p.l. #235184LaurL
MemberKuskil väljas söömas käies imestavad teised alati, et ma söön kohutavalt aeglaselt, mu oma mees siiamaani imestab… muidugi tema sööb suht ahvikiiruselMulle meeldib ka ahvikiirusel süüa, kõht on tühi ja vajab ruttu täitmist!
november 17, 2009 at 3:31 p.l. #235190Xero
MemberNäiteks burgerit tulebki kiirelt tappa, aga see-eest pizzat naudin täielikult

Aeglaselt söömine täidab paremini kõhtu kah ja ei pea suurel hulgal sisse ajama. Kui aeglaselt süüa siis varsti tunned et kõht on täis, samas, kiirelt süües oleksid ehk kaks korda niipalju ära söönud.
Ehk seda järeldades ongi teadlased sellise infoni jõudnud nagu artiklis.
november 17, 2009 at 3:51 p.l. #235199Rain 6 kanget
MemberNäiteks burgerit tulebki kiirelt tappa, aga see-eest pizzat naudin täielikult
Aeglaselt söömine täidab paremini kõhtu kah ja ei pea suurel hulgal sisse ajama. Kui aeglaselt süüa siis varsti tunned et kõht on täis, samas, kiirelt süües oleksid ehk kaks korda niipalju ära söönud.
Ehk seda järeldades ongi teadlased sellise infoni jõudnud nagu artiklis.
kas polnud ühes uuringus välja toodud, et signaal täiskõhust jõuab inimese ajju hilinemisega ning enne mingit 15-20 minutit ei jaga aju, et kõht on täis.
november 17, 2009 at 4:01 p.l. #235202samuil
MemberKiire elutempo juures kalduvad inimesed järjest enam valmistoidu ja kiiruga söömisele. Toit on muutunud pigem kütuseks, kadumas on tooraine valimine, toiduvalmistasharjumus ja toidu nautimine.
Ennekõike – see ei tee sulle midagi halba
Aeglasemalt söömine ei saa su tervisele midagi halba teha, aga pakub lihtsalt mitmeid võimalusi oma tervist ja enesetunnet parandada.
Vähendab isu ja aitab kehakaalu kontrollida
Söömise algusest kulub 20-30 minutit, enne kui ajuni jõuab täiskõhusignaal. Kui sööd aeglaselt, siis tekib täiskõhutunne enne, kui jõuad näljaga süüa ülemäära palju. Ja ülemäära suurte koguste söömine tähendab … loomulikult lisakilosid!
Kvaliteet vs kvantiteet
Kui sööd aeglaselt ning avastad, et sa oma toitu eriti ei naudi, siis tõenäoliselt pöörad sa edaspidi rohkem tähelepanu toorainele. Kiiresti sööjad kalduvad märksa enam rämpstoidu poole.
Allikas: healthassist.net
november 17, 2009 at 4:11 p.l. #235204kimmel
Memberma söön kiiresti,sest siis ei tunne maitset,kui maitset tunneks oleksin kolm korda suurem:D
november 17, 2009 at 4:20 p.l. #235205Bulletproof
Memberma olen siis eneselegi teadmata päris õigesti söönud. nimelt enamast söön ja vaatan samal ajal ka ühe silmaga telekat…
november 17, 2009 at 4:21 p.l. #235206Capricorn
MemberOlen ka kuulnud seda, et aeglasemalt süües seedib toit paremini= saab toidust rohkem energiat kätte.
november 17, 2009 at 4:25 p.l. #235209kuuliks
MemberOlen poolt, et aeglasem mälumine mõjub paremini.
Nii kirjutas mulle Kalmus 1 a tagasi: SÖÖMA PEAB ALATI AEGLASELT, TOITU KORRALIKULT LÄBI MÄLUDES. USU VÕI MITTE AGA SEE ON KAALU VÄENDAMISE PUHUL ÜKS OLULISEMAID ASJU. AEGLASELT SÜÜES ON PEA VÕIMATU ROHKEM SÜÜA KUI KEHA VAJAB, ERITI VEEL TASAKAALUSTATUD MENÜÜ PUHUL.
november 17, 2009 at 6:35 p.l. #235247Alger025
MemberOlen poolt, et aeglasem mälumine mõjub paremini.Nii kirjutas mulle Kalmus 1 a tagasi: SÖÖMA PEAB ALATI AEGLASELT, TOITU KORRALIKULT LÄBI MÄLUDES. USU VÕI MITTE AGA SEE ON KAALU VÄENDAMISE PUHUL ÜKS OLULISEMAID ASJU. AEGLASELT SÜÜES ON PEA VÕIMATU ROHKEM SÜÜA KUI KEHA VAJAB, ERITI VEEL TASAKAALUSTATUD MENÜÜ PUHUL.
Seda on küll lihtne öelda, aga kui kõht ikka väga tühi on, siis vägisi paneb lõugu kiiremini liigutama
november 17, 2009 at 6:39 p.l. #235249hehee
MemberSeda on küll lihtne öelda, aga kui kõht ikka väga tühi on, siis vägisi paneb lõugu kiiremini liigutama
Siis hoiad end vägisi tagasi kuni harjud. Küllap ka Kalmus teab tunnet, kui kõht ikka väga tühi on, ning ei tee aeglase söömise tähtsusest kõneldes tühje sõnu.
november 17, 2009 at 7:35 p.l. #235268Bonsuna
MemberSeda on küll lihtne öelda, aga kui kõht ikka väga tühi on, siis vägisi paneb lõugu kiiremini liigutama
Milleks sulle mõistus siis on antud?
november 17, 2009 at 9:40 p.l. #235313jrx
MemberSee oli üsna asjalik uuring tegelt ja hormoonide kohta said nad ka üsna huvitavaid asju teada…
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.