Abi kavaga.
- This topic has 31 replies, 13 voices, and was last updated 14 years, 11 months tagasi by
JaanusK.
-
AutorPostitused
-
veebruar 1, 2011 at 4:55 p.l. #288550
matjusm
MemberSurumine lamades 5×5Surumine negatiivse kaldega pingil hantlitega 3×8-10
Surumine kaldpingil hantlitega 3×8-10
Lendamine hantlitega seistes 3×8-10
Tõmme plokil kukla taha 3×8-10
Käte kõverdamine hantlitega seistes 3×8-10
Käte kõverdamine plokil 3×8-10
Triitsepsile alla surumine plokil peopesad ülespoole 3×8-10
Alaseljapink 3×8-10
Jõutõmme 5×5
Alatõmme trenazööril seljale 3×8-10
Kükk kang turjal 5×5
Jalgade kõverdamine plokil 3×8-10
Kõhupingil keretõsted 3xmax
Mis selles kavas on valesti? Proovisin ise midagi kokku panna.
Soojenduseks sõudeergomeeter ja võimlemine.
Jõusaali võimalik külastada vaid 2x nädalas, esmaspäev ja kolmapäev
Pühapäeviti ja neljapäiviti käin ujumas.
Kas kavatsed seda kõike ühel päeval teha? Kui jah, siis on siin liiga palju harjutusi. Soovitan sul veidi oma nädalaplaani ümber teha kui võimalik et jõusaalipäevadele rohkem vahet sisse jätta.
Kui jagad need harjutused kahe päeva peale (näiteks ülakeha ja alakeha) laiali, siis on isegi ok. Kui aga ühel päeval teha, siis peaksid oluliselt kärpima. Näiteks võiks kogukehatrenn välja näha umbes järgnevalt:
Kükk
Sirgete jalgadega jõutõmme või rinnalevõtt
Rinnalt surumine
Lõuatõmbed
Õlapress
Kangi/hantli tõmbed vastu kõhtu
veebruar 1, 2011 at 8:40 p.l. #288592K-star
MemberKuna kasutan tasuta kooli jõusaali siis see on vaid antud päevadel avatud.
Aja poolest jõuaks ma vabalt need harjutused läbi teha.
Aga miks ma ei võiks kõike ühel päeval teha, alakeha jätaks lõppu, sest juba väsinud ülakeha ju alakeha treeningut ei sega?
Loodan, see pole väga rumal küsimus. Aga kes ei küsi see rumalaks jääbki.
märts 1, 2011 at 10:37 p.l. #291539K-star
MemberNo nüüd olen mingi aeg ikka teinud ja ei saaks öelda, et mingit arengut olnud pole.
Jõutõmbes ja surumises ikka mingi areng olnud aga kükk nagu seisaks.
Jalgades mul muidu eriti jõudu pole. Mõtlesin, et seda peaks küll muutma.
Valitud sellised harjutused.
Reede (kükk)
Kükk 5×4-8
Kastilt kükk 3×6-10
Good Morning´s 3×6-10
Ülesirutused/läbitõmbed (Pullthroughs) 3×6-10
Sääred 3×6-10
Kõht 3xmax
Et siit ka küsimus, kas toimida pigem nii, et teha täiskükk küllaltki suure raskusega kohe alguses, ilmselt kaotaks tehnikas. Või siis võtta mingi 60% maxist ja teha pigem korralikud kükid reis vastu säärt pmts? Ise mõtlen, et pole vist mõtet nii sügavat kükki teha, kui kavas niigi kastilt kükk?
märts 2, 2011 at 12:15 e.l. #291542smack
MemberNo nüüd olen mingi aeg ikka teinud ja ei saaks öelda, et mingit arengut olnud pole.Jõutõmbes ja surumises ikka mingi areng olnud aga kükk nagu seisaks.
Jalgades mul muidu eriti jõudu pole. Mõtlesin, et seda peaks küll muutma.
Valitud sellised harjutused.
Reede (kükk)
Kükk 5×4-8
Kastilt kükk 3×6-10
Good Morning´s 3×6-10
Ülesirutused/läbitõmbed (Pullthroughs) 3×6-10
Sääred 3×6-10
Kõht 3xmax
Et siit ka küsimus, kas toimida pigem nii, et teha täiskükk küllaltki suure raskusega kohe alguses, ilmselt kaotaks tehnikas. Või siis võtta mingi 60% maxist ja teha pigem korralikud kükid reis vastu säärt pmts? Ise mõtlen, et pole vist mõtet nii sügavat kükki teha, kui kavas niigi kastilt kükk?
Parem tee tavalist kükki ja kastil kükki erinevatel päevadel, või ole täitsa ühe küki peal.
Kui sa 5 seeriat teed kükki, siis ära üle viie korduse tee. Ja 5×5 ei saa väga suure raskuse peale minna. Ma eelistan 3×5.
Kas tõesti siis jõutõmme on nii tähtis harjutus jõusaalis?Ma paar korda olen teinud, ja siis jälle pooleli jätnud.
Mida ta kõige rohkem arendab?
Rinnalt surumist! Mida aga veel- vaevalt see kedagi huvitab:D Jõuad rinnalt surumises silda hoida ja oskad õlgu taga ja koos hoida.
märts 2, 2011 at 6:50 e.l. #291547Char27
Membermul endal ka kavas hetkel kükk ja jõutõmme , aga teen seeriaid mingi 4×8-10 vms..
kas nendel harjutustel peaks tegema seerias vähem? et 4×5 siis ja rohkem raskust?
märts 2, 2011 at 9:18 e.l. #291566Nesatur
MemberRinnalt surumist! Mida aga veel- vaevalt see kedagi huvitab:D Jõuad rinnalt surumises silda hoida ja oskad õlgu taga ja koos hoida.Mind huvitab küll, ära arva, et mina ainult rinnalt surumisest huvitun. Teen 3 päeva kava.
Ja olen nüüd pea kuu aega jõutõmmet teinud.
märts 2, 2011 at 1:00 p.l. #291597smack
Membermul endal ka kavas hetkel kükk ja jõutõmme , aga teen seeriaid mingi 4×8-10 vms..kas nendel harjutustel peaks tegema seerias vähem? et 4×5 siis ja rohkem raskust?
Ma soovitan jah 5 kordust teha. Aga ega sul klassikaline jõutõmme ja kükk samal päeval pole.
märts 2, 2011 at 2:32 p.l. #291632K-star
MemberEsmaspäev on mul jõutõmbe ja seda abistavate harjutuste päev.
Kolmapäeval teen rinnalt surumist ja harjutusi mis peaks rinnalt surumist edasi viima.
Ja Reede on kükkimise päev.
Kastilt kükki pole ju tegelikult eriti kuskile viia, sest sellest ma ei taastu Reedeks ära. Ja jõutõmbega samal päeval pole ka ju eriti kaval seda teha?
märts 2, 2011 at 2:44 p.l. #291637matjusm
MemberEsmaspäev on mul jõutõmbe ja seda abistavate harjutuste päev.Kolmapäeval teen rinnalt surumist ja harjutusi mis peaks rinnalt surumist edasi viima.
Ja Reede on kükkimise päev.
Kastilt kükki pole ju tegelikult eriti kuskile viia, sest sellest ma ei taastu Reedeks ära. Ja jõutõmbega samal päeval pole ka ju eriti kaval seda teha?
Keegi ei ütle et sa pead kastile kükkima. Võid teha näiteks niimodi et üks nädal kükid kastile, järgmine aga “vabalt”.
märts 2, 2011 at 4:05 p.l. #291643K-star
MemberAga kas toimida pigem nii, et teha kükk küllaltki suure raskusega, ilmselt kaotaks tehnikas, või siis võtta mingi 60% maxist ja teha pigem korralikud kükid reis vastu säärt pmts?
märts 2, 2011 at 4:11 p.l. #291645matjusm
MemberAga kas toimida pigem nii, et teha kükk küllaltki suure raskusega, ilmselt kaotaks tehnikas, või siis võtta mingi 60% maxist ja teha pigem korralikud kükid reis vastu säärt pmts?Tee ikka täissügavusega kükke.
märts 2, 2011 at 6:02 p.l. #291653daemonium
MemberAga kas toimida pigem nii, et teha kükk küllaltki suure raskusega, ilmselt kaotaks tehnikas, või siis võtta mingi 60% maxist ja teha pigem korralikud kükid reis vastu säärt pmts?e-ee …
küki puhul tähendab “kaotus tehnikas” minu arusaamist mööda kas
1.vigastust
või
2.mingit kükilaadset käkki – veerandkükk … kaheksandikkükk …
Ehk siis,tee korraliku tehnikaga.Küll siis ka raskused kasvavad.
märts 2, 2011 at 9:04 p.l. #291696K-star
MemberTäna oli surumise päev, panin tähele, et 5 kordust tuleb üpriski lihtsasti surudes, peale selle väga raske ja kohe järsku läheb raskeks, vahetpole kas kangiga või hantlitega kaldpingil. Peaks vist midagi muutma, mingi 4×7 tegema hakkama vahelduseks?
märts 2, 2011 at 9:13 p.l. #291698matjusm
MemberTäna oli surumise päev, panin tähele, et 5 kordust tuleb üpriski lihtsasti surudes, peale selle väga raske ja kohe järsku läheb raskeks, vahetpole kas kangiga või hantlitega kaldpingil. Peaks vist midagi muutma, mingi 4×7 tegema hakkama vahelduseks?Ma ei saa sinust aru: üle viie korduse ei taha eriti üles minna nii et sa paned korduseid veel juurde? Ma ei saa aru…..
Kui sa ei suuda mingi teatud raskusega oma soovitud seeriaid ja kordusi ära teha siis vähenda veidi raskust.
märts 2, 2011 at 9:34 p.l. #291701smack
MemberTehnika arvelt ei tohi midagi teha. Tehnika peab alati sama hea olema. Pead õpima veidi suurema raskusega korralikult kükkima. Ma teen~70…85% raskusega ja alati sama tehnika. Niikui saan haisu ninna, et tehnika tahab alt vedada, siis rohkem ei tee kordusi. Ahjaa 5 kordust tähendab, et sa jõuaksid tglt vähemalt 6 teha, aga teed 5. 1 alati vähemalt varuks.
Ma ei imesta üldse, et sa juba 60% raskusega teed valesti, kui rohkemaga tehnika veab alt.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.