Abi ja nõuandeid tarvitamisel (vadakuvalk)
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Abi ja nõuandeid tarvitamisel (vadakuvalk)
- This topic has 8 replies, 6 voices, and was last updated 15 years tagasi by
Kristjan-Johannes Konsap.
-
AutorPostitused
-
veebruar 6, 2011 at 6:01 e.l. #17358
StartItUp
MemberTere. Olen veel algaja ja käinud mõnda aega jõusaalis (käinud vist nüüd 2 nädalat umbes, 3x nädalas). Ostsin nüüd endale ka esimese toidulisandi, Powerman’i Best Body Whey/Muscle Protein 5000 (500g)
Sisaldus 100 g kohta:
Valku 72,4g
Süsivesikuid 9,6g
Rasva 6,9g
BCAA: 16,4g
Vitamin C 60 mg
Niaciin 18 mg
Vitamin E 10 mg
pantotheen hape
Vitamin B6 2,0 mg
Vitamin B2 (Riboflavin) 1,6 mg
Vitamin B1 (Thiamin) 1,4 mg
Foolhape 200 µg 100
Biotiin 150 µg
Vitamin B12 1,5 µg
Tarbida seda siis 25g valku peale trenni veega.
Tahaks siinkohal küsida, et kas tarbimisel loeb ka kehamass (et kui ma olen parajalt suur vend, pean rohkem võtma, väike, siis vähem?) ning kas ma võtakski seda siis ainult 3x nädalas peale trenni? Või võib seda ka võtta enne trenni (on sest kasu ja mis ajavahe peaks olema seljuhul?), trenniajal (on sest kasu ja kuidas ja palju?) ning vabal ajal (kas igapäev mingi kogus, kas trennipäevadel nt veel hommikuti ja enne magamaminekut jne).
Küsimusi üsna palju, aga tahan enne mingit manustamist endale kõik selgeks ja täpseks teha, et kõik õigesti ja normaalne oleks.
Lisaks küsiks veel, et kas võib vee asemel ka nt mingi mahla või mingi muu joogiga koos võtta?
Aitäh vastamast
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 6, 2011 at 6:20 e.l. #289037daemonium
MemberTere. Olen veel algaja ja käinud mõnda aega jõusaalis (käinud vist nüüd 2 nädalat umbes, 3x nädalas). Ostsin nüüd endale ka esimese toidulisandi, Powerman’i Best Body Whey/Muscle Protein 5000 (500g)Sisaldus 100 g kohta:
Valku 72,4g
Süsivesikuid 9,6g
Rasva 6,9g
BCAA: 16,4g
Vitamin C 60 mg
Niaciin 18 mg
Vitamin E 10 mg
pantotheen hape
Vitamin B6 2,0 mg
Vitamin B2 (Riboflavin) 1,6 mg
Vitamin B1 (Thiamin) 1,4 mg
Foolhape 200 µg 100
Biotiin 150 µg
Vitamin B12 1,5 µg
Tarbida seda siis 25g valku peale trenni veega.
Tahaks siinkohal küsida, et kas tarbimisel loeb ka kehamass (et kui ma olen parajalt suur vend, pean rohkem võtma, väike, siis vähem?) ning kas ma võtakski seda siis ainult 3x nädalas peale trenni? Või võib seda ka võtta enne trenni (on sest kasu ja mis ajavahe peaks olema seljuhul?), trenniajal (on sest kasu ja kuidas ja palju?) ning vabal ajal (kas igapäev mingi kogus, kas trennipäevadel nt veel hommikuti ja enne magamaminekut jne).
Küsimusi üsna palju, aga tahan enne mingit manustamist endale kõik selgeks ja täpseks teha, et kõik õigesti ja normaalne oleks.
Lisaks küsiks veel, et kas võib vee asemel ka nt mingi mahla või mingi muu joogiga koos võtta?
Aitäh vastamast
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>e-ee …
kas ma saan õigesti aru – saa treenid juba nii suurte koormustega,et vaatamata korras söögikavale ei saa su organism tavatoidust piisavalt valku kätte?
veebruar 6, 2011 at 7:22 e.l. #289039StartItUp
Membere-ee …kas ma saan õigesti aru – saa treenid juba nii suurte koormustega,et vaatamata korras söögikavale ei saa su organism tavatoidust piisavalt valku kätte?
Ei. Mul ei ole lihtsalt võimalust toituda nii nagu vaja oleks (jõusaaliga lähtudes). Ma käin koolis ning tihtipeale jõuan koju alles õhtul, mul on kool ja peale kooli on trenn ning siis olenevalt trenni pikkusest ja peale trenni toimuvatest teguritest, ei ole mul võimalik süüa, sest minu kojusaamine sõltub bussiliiklusest ning bussid liiguvad suhteliselt ebamugavate aegadega. Olen arusaanud, et peale trenni peaks kindlasti sööma, aga mul ei ole seda võimalust tihtipeale. Plus koolitoit toidab niigi napilt kuni jõusaali minekuni.
veebruar 6, 2011 at 8:13 e.l. #289040007
MemberVadaku valk kiiresti imenduv. Parim aeg tarvitada vadaku valku on kohe peale trenni kuni 40 min jooksul, 40 gr koos kiirete süsivesikutega. See tähendab, et parem kui sa segad vadakuvalgu mõne magusa mahlaga. Kui sa tarvitad vadakuvalgu veega segatuna ning ei söö süsivesikuid peale, siis läheb valk energianälja leevendamisele ning valgust pole kasu. Samuti ära tee trenni näljasena, söö enne trenni kas või ühe õuna.
Trennivabadel päevadel tarvitavad paljud kulturistid vadakuvalku hommikul ärgates, siis kui organism on ööotsa paastunud ning vajab kiresti toitaineid.
veebruar 6, 2011 at 8:16 e.l. #289041007
MemberTähendab paranduseks viimasele lausele
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , et mitte ainult trennivabadel päevadel, vaid regulaarselt paljud kulturistid tarvitavad vadakuvalku hommikuti.veebruar 6, 2011 at 8:44 e.l. #289042fortuna.9
MemberVõid küll teha sheiki piimaga, erinevate mahladega või näiteks arcticspordiga(sealt saab süsivesikuid).
veebruar 6, 2011 at 1:20 p.l. #289069AlanBStard
ModeratorVadakuvalk on tegelikult kõige efektiivsem enne trenni.
Ja seda tarvitavad ka tervisefriigid, kes üldse trenni ei tee… ta pole ainult valguallikas.
veebruar 6, 2011 at 5:26 p.l. #289092StartItUp
MemberAitäh vastanutele
??:”> . Olen kuulnud, et viinamarjamahl pidi hea olema? Tõsi?Et kas siis enne või pärast trenni? Kui enne trenni võtta, siis on pärast ikka ju mingit tuge tervele organismile vaja, või “toidab” enne trenni võtmine keha piisavalt ka peale trenni lõppemist? Huvipärast küsiks lihtsalt, et kui enne ja pärast trenni võtta, millised on siis tulemused/kasutegurid/halvad küljed?
veebruar 6, 2011 at 5:44 p.l. #289096Kristjan-Johannes Konsap
MemberAitäh vastanutele
??:”> . Olen kuulnud, et viinamarjamahl pidi hea olema? Tõsi?
Et kas siis enne või pärast trenni? Kui enne trenni võtta, siis on pärast ikka ju mingit tuge tervele organismile vaja, või “toidab” enne trenni võtmine keha piisavalt ka peale trenni lõppemist? Huvipärast küsiks lihtsalt, et kui enne ja pärast trenni võtta, millised on siis tulemused/kasutegurid/halvad küljed?
Viinamarjamahla ikka peale trenni koos valgupulbriga. Kui peale trenni kehale piisavalt süsivesikuid annad, siis järgmine trenn toimubki nende salvestatud varude arvelt.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.