Skip to main content

Abi?

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Abi?

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Autor
    Postitused
    uusvend
    Member

Mure selline, et tahaks massi kasvatada. Hetkel olen selline suhteliselt õhukese välja nägemisega ja sooviks laiem ja üldse suurem välja näha.

Lisaks on kõhu peal kerge rasvakiht, millest tahaks lahti saada.

Muidu… vanust on 17, kaalu umbes 73 ja pikkust u 182, regulaarset trenni ei tee, aga olen suhteliselt liikuv.

Asi ongi selles, et õige treening- ja toitumiskava ostmiseks ei ole kahjuks aega ja raha. Niiet tahaks natuke üldisemat abi.

1. Kas keha suurus sõltub väga palju geenidest? Või saab õige trenniga ennast päris bõkiks kasvatada?

2. Mismoodi peaks toituma? Mitu korda päevas ja vähem korraga ning valgurikast toitu? Või on massi kasvatades soovitatav lihtsalt võimalikult palju süüa?

3. Kui tihti peaks tegema aeroobset, sest ma saan aru, et aeroobne vähendab lihasmassi?

4. Kas on rahuldavaid tulemusi võimalik saavutada siit võetud treeningkavadega? Näiteks nende algajate omadega?

5. Ja kas on mingeid lihaseid millele eriti tähelepanu peaks pöörama?

Ma usun jah, et otsides leiaks lõputult sarnaseid teemasid, aga ega see otsimine nii lihtne ka pole ja kõik küsijad on ju erinevate soovide ja omadustega. Niiet ma loodan, et ehk keegi hea inimene viitsib vastata.

Karu
    Member

1. Kas keha suurus sõltub väga palju geenidest? Või saab õige trenniga ennast päris bõkiks kasvatada?

Geenidest sõltub kindlasti see, kui kiiresti sa kasvad ning millise kuju saavutad.

2. Mismoodi peaks toituma? Mitu korda päevas ja vähem korraga ning valgurikast toitu? Või on massi kasvatades soovitatav lihtsalt võimalikult palju süüa?

Sööma peaksid kindlasti vähemalt neli korda päevas, massi kasvatades võid süüa üsna palju ja toitaineline koostis ei ole niivõrd määrav kui kaalu hoides. Kindlasti on aga tähtis, et saaksid 2,0-2,2 grammi valku kehakaalu kilo kohta päevas. Lühidalt öeldes: söö palju, aga söö targalt.

3. Kui tihti peaks tegema aeroobset, sest ma saan aru, et aeroobne vähendab lihasmassi?

Ka massiperioodil on kasulik teha mõõdukalt aeroobselt. Näiteks 1-2 korda nädalas nii 15-30 minutit. See ei pärsi juurdekasvu, küll aga on südamele hea.

4. Kas on rahuldavaid tulemusi võimalik saavutada siit võetud treeningkavadega? Näiteks nende algajate omadega?

Siit võetud kavaga on kindlasti võimalik saavutada esmaseid eesmärke, eriti kui algaja oled. Tähtis on teha harjutusi õigesti ning kvaliteetse massi kasvatamisel on vajalik kõvasti treenida. Siiski vaata, et sa end üle ei treeni. Ehk siis taaskord: treeni targalt! Targema inimese konsultatsioon ei teeks paha, kui oled enda jaoks mingi süsteemi välja mõelnud.

5. Ja kas on mingeid lihaseid millele eriti tähelepanu peaks pöörama?

Iga lihas on väga tähtis kehalise arengu juures. Algajana treenides kasuta rahulikult fitness.ee lehel olemasolevaid kavasid, hiljem võta kasutusele midagi spetsiifilisemat.

Ehk sain natuke aidata…

Kui ma kuskil mõne apsaka tegin või ära jätsin, siis teised saavad täiendada.

uusvend
    Member

Vot sellist vastust ma ootasingi. Suured tänud!

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.