7 päeva nädalas jõusaali, füüsiliselt kehvas vormis inimesele ? kuidas ?
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » 7 päeva nädalas jõusaali, füüsiliselt kehvas vormis inimesele ? kuidas ?
- This topic has 25 replies, 12 voices, and was last updated 13 years, 8 months tagasi by
gmaster.
-
AutorPostitused
-
mai 19, 2012 at 3:55 p.l. #104162
salasilm
MemberKui aus olla, ma ei ole kunagi üheski bodypump trennis käinud, aga niipalju kui ma sellest kuulnud olen, siis saab seal trennis terve keha vatti ?
Ma kardan, et terve keha igapäevane koormamine ei lõpe hästi. Teistmoodi lähenemine e. iga päev ainult kindel lihasrühm peaks olema oluliselt jätkusuutlikum.
Bodypumis käid loomulikult esimesel nädalal ainult ühe korra. Edaspidi 2 päeva nädalas, ja mitte järjest päevadel. Bodypumpist vabadel päevadel käid jalutamas, algajate Pilateses või joogas. Kui sul on tendents üle treenida, siis ole sellega ettevaatlik. Mis sa jurad järjekindlalt “7 päeva jõusaali”? Siin teemas on enamvähem igaüks öelnud, et 7 päeva jõusaali nädalas on algajale paha mõte. Kui sa arvad, et nonde foorumlaste arvamus pole pädev, siis pole ju siit mõtet nõu küsida.
mai 19, 2012 at 5:47 p.l. #104095gmaster
MemberOtsusta ära, kas sa tahad siinsete väga kogenud inimeste nõu kuulda või mitte? siin on kõik vajalik juba mitu korda läbi mälutud?
Selle asemel et siin suurelt planeerida, oleks sa võinud juba selle nädala trennid ära teha ja rahulikult puhata.
mai 19, 2012 at 5:56 p.l. #104079Rambo vend
MemberJalgratas 55-75% pulsiga võid kindlasti igapäevase ringi teha. Uni näitab kohe ära, kui üle pingutad, mul tulevad kohe unehäired, kui natuke liiale lähen. Ma jõusaali üldse ei roniks, seal on väga kerge ennast lukku tõmmata, mõni ilus naine ennast kõrvale sätib, lähevad kohe raskused lakke.
Mul sugulane jõusaali treener ja kunagi küsisin talt samuti nõu alustamise kohta, kui olin aasta aega ainult diivanit soojendanud. Soovitas kolm kuud alla 130 pulsiga kulgeda, kasvõi kepikõndi alguses. Ma muidugi ei kuulanud teda, panin kohe kõvasti kangi, paari nädala pärast olin kustunud ja siiamaani (aastaid hiljem) tunnen, et südamega kõik päris korras pole.
mai 19, 2012 at 6:21 p.l. #104074nightq
MemberNoh, mul lõppes 4x nädalas jõusaali ning 2x 15 min HIIT`i tegemine närvisüsteemi ülekoormusega
mai 19, 2012 at 7:12 p.l. #104057Romeo83
MemberMa ei ole siiamaani vastust saanud küsimusele, mis mind huvitas. Milliste põhimõtete järgi pidev treenimine on kõige säästvam ja jätkusuutlikum ?
Kui te eksamil kirjutaksite vastuseks “lol, ära treeni pidevalt, mine parem bodypumpi”, siis professor paneks teile 0 punkti ja tulevikus enam tere ei ütleks.
Ma austan teie kogemustepagasit, aga metafoorilise võrdlusena tundub, et enamus oskab relva päästikut vajutada, kuid ei tea eriti midagi püssirohu koostisest ja reaktsioonidest erinevates tingimustes.
Mis viib mu tõdemuseni, et ma olen ekslikult oma küsimuse püstitanud vales foorumis valedele inimestele ning peaksin seda tegema kusagil mujal, näiteks ülikooli füsioloogia õppejõuga vesteldes.
Peace out, ärge pikka viha pidage.
mai 19, 2012 at 7:46 p.l. #103822htilga
MemberMina soovitasin bodypumpi ,sest see “teoreetiline plaan” oli pehmelt öeldes vägagi puudulik, millega võid pikas perspektiivis endale pigem halba teha.
Kõik oleneb eesmärkidest. Milleks seda siin ümber jutustada? Loe: http://kulturism.ee/…turism_opik.pdf , peatükk “algajate treening”.
mai 19, 2012 at 8:38 p.l. #103743Rambo vend
MemberTeoorias näeb plaan praegu välja selline:
1.päev – jõusaal
natuke aeroobset
kangiga õlatõsted – trapezius
sirgete kätega kangi ette rinna kõrgusele tõstmine – deltoideus pars clavicularis
kummargil sirge käe tõstmine kõrvale (trenazhööril) – deltoideus pars acromialis/spinalis
2.päev – aeroobne tegevus väljaspool jõusaali
3.päev – jõusaal
natuke aeroobset
kangiga jõutõmme – erector spinae
kangiga biitseps – biceps brachii
4.päev – aeroobne tegevus väljaspool jõusaali
5.päev – jõusaal
natuke aeroobset
kangiga lamades rinnalt surumine – pectoralis major
prantsuse surumine trenazhööril – triceps brachii
6.päev – aeroobne tegevus väljaspool jõusaali
7.päev – jõusaal
natuke aeroobset
täiskükk kangiga – quadriceps femoris, glutaeus maximus, biceps femoris
säär trenazhööril – gastrocnemius
Ma lõikasin jõusaali osa nii väikeseks kui võimalik, samas enam-vähem kõik suuremad lihased peaksid korra nädalas midagi saama.
Isegi ainult 2 harjutusega päevas, tundub kava kokkuvõttes üsna tõsine pingutus.
Any ideas ?
Teine küsimus, millisel põhimõttel tuleks jõusaali harjutusi teha, et arendada keha vastupidavust koormusele/kiirendada taastumisvõimet füüsilisest pingutusest ? 3×6 ? 4×10 ? 5×20 ?
sorry aga see kava on väga gay. Põhimõtteliselt käid seal jõukas riietumas ja pesemas. Ma teeks selle asemel iga päev väikese metsajooksu ja lõpus kätekõverdusi ja lõuatõmbeid.
mai 19, 2012 at 10:11 p.l. #117022gmaster
MemberMa ei ole siiamaani vastust saanud küsimusele, mis mind huvitas. Milliste põhimõtete järgi pidev treenimine on kõige säästvam ja jätkusuutlikum ?
Mis viib mu tõdemuseni, et ma olen ekslikult oma küsimuse püstitanud vales foorumis valedele inimestele ning peaksin seda tegema kusagil mujal, näiteks ülikooli füsioloogia õppejõuga vesteldes.
Peace out, ärge pikka viha pidage.
Vastus su küsimusele oli: alguses pole pidev treenimine kindlasti parim lahendus, vähemalt paar kuud.
(sama võib sulle ükskõik mis füsioloogia magister, doktor või kesiganes öelda)
Sa lihtsalt ei taha seda vastust kuulda.
Tervitades, füsioloogiafänn.
mai 20, 2012 at 8:07 e.l. #103192Martin Mägi
MemberEks iga mees peab oma õppetunnid ise kätte saama. Minu huvitavamad õppetunnid on pea sama kava nagu teemaalustajal (6 päeva kangi nädalas). Õlg ja küünanurkk valutavad siiamaani suurte raskustega tehes.
Teiseks huvitavamaks oli stronglifts kava, ehk kükk E K R. Alustama pidi 60% maksimumist, kuid see tundus liiga igav ja tegin ikka suutlikkuseni iga päev. Kolmandal nädalal räntsatas raskus 50% alla. Läks jälle kolm nädalat, et raskust tagasi sinna saada, kus ta oli. Kui ma oleks kogenumaid kuulda võtnud, oleks ma selle kuue nädalaga kindlasti paremate tulemusteni jõudnud.
Võibolla aitab see humoorikas lugemine natuke mõttemaailma muuta: http://www.leangains…arounditis.html
Aga muul juhul jõudu tööle, proovi järgi ja ära endale viga tee.
mai 20, 2012 at 8:17 e.l. #103178daemonium
MemberMis viib mu tõdemuseni, et ma olen ekslikult oma küsimuse püstitanud vales foorumis valedele inimestele ning peaksin seda tegema kusagil mujal, näiteks ülikooli füsioloogia õppejõuga vesteldes.
Vales kohas jah.Ei hakka siin keegi, kes oma sõnade eest vastutab, lollustele takka kiitma – aga teistsugused vastused sind ei rahulda, nagu näha.
Õppejõuga ära kah aega raiska, nood kipuvad üldjuhul olema targad ja intelligentsed inimesed,

Vat tibivoorumitest võid mõttekaaslasi leida – igasugu buduaarid ja telhhvinaistekad ja misnadkõikon …,
mai 20, 2012 at 6:35 p.l. #102590kronik
MemberMa teeks selle asemel iga päev väikese metsajooksu ja lõpus kätekõverdusi ja lõuatõmbeid.
+1
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.