Skip to main content

5 päeva treeningkava

Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » 5 päeva treeningkava

Viewing 14 posts - 16 through 29 (of 29 total)
  • Autor
    Postitused
    Rafen
    Member

Olgu nii. Kuid küsimus siiksi, kas mingeid kergemaid harjutusi siis jõusaali vahepeale saaks teha? ma ei mõtlegi niiväga raskustega vaid just oma keha massi kasutades harjutusi.

ja küsimus ka jõutõmbe kohta. kuna ma ise seda varem teinud eriti ei ole. Siis kas selles videos räägitakse õiget juttu? Sest ühes kohas räägitakse jõutõmbe kohta ühte juttu ja teises kohas teist juttu.

smack
    Member

Vabal päeval eks võid hüppenööriga veidi hüpata, kui väga soov.

Rafen
    Member

selline küsimus veel, et kuidas see püsti surumine välja näeb?

jrx
    Member

Võtad maast või kuskitl pukkidelt kangi rinnale ja surud pea kohale sirgetele kätele. Nagu rinnaltsurumine ainult et püsti

ROtter
    Member

matjusm
    Member

Et asja huvitavamaks ja dünaamilisemaks teha, võid ka svungida või tõugata. Siin näitab mis erinevus neil on:

Rafen
    Member

tekkis veel üks küsimus, et siin mõnes kohas väidetakse et kükitada tuleks nii, et puusad jääksid allapoole põlvi, teises kohas räägitakse jälle vastupidist juttu. kudias siis see õige on? Olen kuulnud ka, et sügavkükke tehes või oma põlved ära rikkuda, on sellel jutul ka tõepõhi all?

matjusm
    Member

tekkis veel üks küsimus, et siin mõnes kohas väidetakse et kükitada tuleks nii, et puusad jääksid allapoole põlvi, teises kohas räägitakse jälle vastupidist juttu. kudias siis see õige on? Olen kuulnud ka, et sügavkükke tehes või oma põlved ära rikkuda, on sellel jutul ka tõepõhi all?

Vastupidi: sügavad kükid on põlvedele ohutumad kui poolikud. Pluss veel see et sügavamatel kükkidel kaasad sa rohkem lihaseid töösse. Seetõttu ma ainult sügavale kükingi ning veider tunne on kui ma kusagil juhuslikus kohas küki peatan ja hakkan sealt üles tõusma.

Vilps
    Member

Ma pole lugenud kõiki maailmas avaldatud kirjutisi antud teemal. Pole mina veel näinud, et kuskil väidetakse ühe või teise kükiviisi ohtlikust põlvedele. Allpool on natuke lugemist, kui viitsid. Niisama mainimiseks, et säärte sirutused pidid

isegi olema ohtlikumad, kui kükk. Aga see selleks.

http://www.apec-s.com/Deep%20Squats.pdf

smack
    Member

Täiesti põhjani minnes on üks probleem- see tahab venivust ja kui sul seda ei ole, siis tulevad kannad maast lahti ja see juba tapab põlvi.

Vilps
    Member

Täiesti põhjani minnes on üks probleem- see tahab venivust ja kui sul seda ei ole, siis tulevad kannad maast lahti ja see juba tapab põlvi.

Selle jaoks tuleb panna midagi kandade alla. Juba see aitab sügavamale kükkida.

jrx
    Member

Üks asi, mis seda venivust päris hästi annab on kükk

renku
    Member

Siin ei ole midgai venivusega pistmist. Kui kannad tõusevad, on tehnika lihtsalt vale, muud midagi.

Ma ei veni üldse mitte kusagilt, aga ikka saan kükki teha põhja nii, et kannad on maas.

smack
    Member

Tahab puusa venivust(tuhar, reiekakaspealihas), üleselja venivust, hüppeliigese venivust ning tuharalihased ja reiekakspealihased peavad aktiveeritud olema. Mõnele piisab ainult korralikust soojendusest, teised aga peavad hakkama arendama. Kui ma TTÜ jõusaalis käisin ja nägin, et mõni ei suutunud kükki korralikult teha, siis astusin vahele ning õpetasin tehnikat. Point aga selles, et nad puhtfüüsiliselt ei suuda seda teha ilma et kannad tõuseks maast või selg läheks küüru. Vast korraliku soojendusega oleksid paralleelini suutunud kükkida…

Ahh näe t-nationis värske artikkel, pole jõudnud veel läbi lugeda:

http://www.t-nation.com/free_online_articl…_a_deeper_squat

Viewing 14 posts - 16 through 29 (of 29 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.