13 aastane koolitüdruk
- This topic has 26 replies, 14 voices, and was last updated 12 years, 10 months tagasi by
rennosport.
-
AutorPostitused
-
märts 23, 2013 at 1:55 p.l. #339084
rennosport
MemberMa olen proovinud poolikuid surumisi. Sama raskusega tehes on keha igaljuhul rohkem turvatud pooliku surumise puhul. Vastu rinda lastes saab õla esiosa ja rinnalihas suurema venituse mis on kindlasti ohtlikum.
märts 23, 2013 at 2:01 p.l. #339085IVARK
MemberTundub, et ükskõik, mis analoogiline teema, alati leidub keegi, kelle arvates pole kas sooritus õige või on üldse mingi vandenõuga tegemist. Pagan küll, tegelikult võib kaks kuud olla, kuna üks on NASA poolt ära peidetud…
märts 23, 2013 at 2:37 p.l. #339086tonn999
MemberMida laiemaks pink läheb, seda raskemaks muutub olukord õlaliigsele ja abaluule. Tulemuseks vigastused. Kui pink on liiga kitsas, siis jah, tasakaal kaob. Tulemuseks jälle vigastused. Pink tuleks teha oma keha järgi.
Ma usun, et jõutõstjad ei lähtu oma asendi puhul siiski eelkõige ohutusest. Mu meelest muutub liigutus ohutumaks just siis, kui käed kitsamaks viia (vähendab rinna osakaalu). Jõutõstjatelt tasuks siis üle võtta liigutuse kaar (surudes üles kerge kaar suunaga taha).
Paljud jõutõstjad kasutavadki kitsamaid haardeid treeningutel. Tuntud koolkonnad/treenerid nagu Jim Wendler ja Loie Simmons soovitavadki ainult võistlustel laia haaret kasutada, trenni teevad alati erinevate kitsaste haaretega. Põhjuseks on enamasti vähenenud vigastuste oht ja triitsepsi suurem osatähtsus jõutõstjate rinnalt surumisel. Ei ole ise ka juba aasta või paar laia haaret treeningutel kordagi kasutanud, samas max tulemus laia haardega on paranenud (paari aastaga) u. 30 kg, ehk siis tsiteerides Loie´t: “Kitsa haardega surumine treenib laia haaret tugevamaks kuid laia haardega surumine kitsast haaret ei paranda”
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> märts 23, 2013 at 3:53 p.l. #339088gmaster
MemberOhutusega pole seal mingit pistmist, puhtalt soorituse optimeerimine vastavalt reeglitele (lühem trajektoor, rinnalihase parem kaasamine). Maailmas on sadu kergejõustiklasi (kuuli- ja kettamehed), kes pidevalt ilma igasuguse varustuseta 200+ kg rinnalt suruvad ja seda jõutõstja ning ka kulturisti jaoks kohutava tehnikaga, aga pole veel kuulnud, et keegi neist lamades surumisega oma õlga oleks vigastanud.
Kas need sajad kergejõustlikased kannaksid selle vigastuse kohe ette?
Sest mina olen neid õlavalutajaid surujaid näinud küll ja küll
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 23, 2013 at 4:58 p.l. #339093rennosport
MemberVõibolla ei olekski kõige õigem kergejõustiklastega võrrelda. Nii kulturistid, kui jõutõstjad annavad lihasele puhkust nii vähe kui võimalik, aga niipalju kui vaja. Kergejõustiklased ei tee kindlasti rinnalihase treeningut nii mahukalt ja intensiivselt. Kui kulturist laksab rinnale 4-5 harjutust ja igat harjutust mingi 4 tööseeriat, siis kergejõustiklane üldjuhul piirdubki lamades surumisega, või teevad heal juhul ühe harjutuse veel. Samas tippkergejõustiklastel ei ole ilmselt kohta kehas mis poleks haige olnud. Ala on väga vigastustealdis ja enamus kas rebestavad või tõmbavad oma peamise töölihase paar korda aastas ikka ära. Olgu selleks siis jooksjal jalg või odviskajal õlg. Ma usun, et nende vigastused tulevad samuti mahu ja intensiivsuse pealt, ehk siis sealt kus kõige suurem koormus taga on.
märts 23, 2013 at 5:04 p.l. #339094Tragl
MemberKas need sajad kergejõustlikased kannaksid selle vigastuse kohe ette?
Sest mina olen neid õlavalutajaid surujaid näinud küll ja küll
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Gmaster, äkki annad oma hinnangu õigest surumistehnikast? Mis sellest õlgade kohalt süvendatud pingist arvad?
märts 23, 2013 at 5:25 p.l. #339095Archangel
MemberGmaster, äkki annad oma hinnangu õigest surumistehnikast? Mis sellest õlgade kohalt süvendatud pingist arvad?
Milline siuke pink välja näeks muidu? Et siis õlgade jaoks on kerged lohud sees? Et saad õlad taha kokku tõmmata aga samas ei jää ülakeha ka ainult nö. nende peale puhkama vaid pink läheb ka siiski rohkem kogu ülaseljaga kontakti? Tundub nagu hea idee.
märts 23, 2013 at 5:40 p.l. #339096gmaster
MemberGmaster, äkki annad oma hinnangu õigest surumistehnikast? Mis sellest õlgade kohalt süvendatud pingist arvad?
Noh, põhipunktid rind üleval, õlavars kehast 45 kuni peaaegu 90 kraadise nurga all. Suurema nurga all on liigutuse lõpus tugevam venitus, mis mõnele kõige soodsamini ei mõju, kui jõudu väheks jääb. Suurem raskus soodustab suuremat nurka.
Randmed ei tohiks olla sirutatud nagu paljudel, maks sirutus võiks olla randmest u 45 kraadi. Abaluud tuleks kangi laskudes kokku tõmmata.
Olenevalt siis sellest kuhu kang tuleb, kas kõrile või nibude juurde, on rohkem mõjutatud kas siis ülemised v keskmised kiud.
Ma arvan, et õlgade kohalt süvendatud pink ei ole hea mõte, kuna ülaselja mingid lülid võivad sealt suure raskuse korral läbi vajuda, ühtlasi oleks siis abaluust kõrgematel olevatel lihastel kohutavalt palju suurem koormus kui siis kui selg on kontaktis.
Olen surunud veidi laiade pinkide peal ja seal tõesti mõnikord ei saa abaluusid piisavalt kokku ja kangi piisavalt alla lasta. Et äärmisel juhul võiks pinki abaluude juurest kitsamaks teha, niiet see toetaks ainult lülisammast. See eeldab head abaluude vaheliste lihaste jõudu ja õiget biomehaanikat, et abaluud liiguksid kokku, mitte alla ja laiali.
Ja mina isiklikult natuke vaidlen sellele väga laiale haardele vastu, eriti pikkadel või pikkade jäsemetega inimeste puhul. Mõnel on nii amplituut 5 cm
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Endal surudes selline “keskmine” haare, ja rind on seni peale rinnatrenni ikka korralikult töödeldud.Loodan et saite mu jutust aru ka
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 23, 2013 at 6:13 p.l. #339102Tragl
MemberMilline siuke pink välja näeks muidu? Et siis õlgade jaoks on kerged lohud sees? Et saad õlad taha kokku tõmmata aga samas ei jää ülakeha ka ainult nö. nende peale puhkama vaid pink läheb ka siiski rohkem kogu ülaseljaga kontakti? Tundub nagu hea idee.
Jah, ainult kerged lohud. Selja peaks ikka korralikult ära toetama. Naljakas on see, et nii palju kui olen erinevates saalides pinke proovinud, siis kõik on tasakaalu seisukohalt kuidagi kitsad tundunud. Seejuures selg pole mingi laudauks. Nüüd on mul enda tehtud väga hea pink, aga kavatsen siiski õlgade lohud sellel ära proovida.
märts 23, 2013 at 7:03 p.l. #338918gmaster
MemberProovi ja anna teada. Proovi erineva pikkusega seeriaid ja kindlasti maxi ka
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 24, 2013 at 9:22 e.l. #339120kalevfit
MemberJah,treeningul võib suruda küll nii,nagu videos näha on,assistent saadab kangi ja rinnapuude on peaaegu olematu. IPF võistlustel selline sooritus arvesse küll ei tule.Kahtlemata on tüdruk andekas ja kui teda treeningutega ära ei lõhuta,kuuleme temast tulevikus kindlasti.
märts 24, 2013 at 11:31 e.l. #339122rennosport
MemberKui laialt surumisest juba juttu tuli, siis vähemalt silmadele on laialt kükkimine veel valusam
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Uskumatu milliseid raskusi suudavad mingid 60 kilosed naised liigutada.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.