Nonii. Kuna kõik arvestavad sellega, et ma istun arvuti taga tehakse nagunii ka järeldus, et mis sportlane ma kah olen ja mida ma üldse asjast tean. Aga võta näpust – midagi ma ikka tean…
Keskkooli ajal tegelesin ka jooksuga. Ega see kilomeetri aeg mingi tase ei olnud – kuskil 3.02 lähedale oli vist parim aeg ja 800 meetrit sai ka 2.20 joostud aga…
Üldiselt oli kuu ennem seda jooksu tulemus selline keskpärane. Kuna sai kõvasti pidudel käidud, oli aeg esimestel testjooksudel 3.40 ringis ja peale seda oli rõve olla aga nagu ka eespoolmainitud – pikem jooks aitab seda kõike parandada. Lähed jooksed (hea oleks kui otse looduses metsas – TTÜ juures on ka mingid metsarajad olemas) kohe mitu head kilomeetrit sellises heas rahulikus tempos (3-5 kilsa peaks täiesti piisama) ning siis tasapisi venitad ja painutad ja teed paar 80-90% tempoga pikemat lõiku – näiteks 3 x 400 meetrit 5 minutiliste vahedega. Peale 3-4 treeningut võit testiks ka 1000m joosta ja võrrelda aegu.
Ja nii stabiilselt lastes võid vabalt lõpuks oma võhmaga asjad korda saada ja ka kilomeetriaega parandada päris ilusasti.