Skip to main content

1000m jooks

Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » 1000m jooks

Viewing 5 posts - 16 through 20 (of 20 total)
  • Autor
    Postitused
    caur
    Member

vanust 18a, pikkust 180cm, kaalu 70kg

Cronus
    Member

Jooksu vormi tõstmisel on kaks osa baasi loomine ja tippvormi tegemine. Baas laotakse mitmeid kuid pikkade aeglaste treeningutega (60-90min ja 120-140 pulsiga). Tippvorm tehakse 1-2 kuuga lühemate ja kiiremate treeningutega (intervalljooksud ja kordusjooksud).

Hästi hea raamat jooksu kohta on – Kestusjooksja tarkvara. Kahjuks on see vana raamat ja seda poest ei leia. SUPER raamat mul üks sõber juhtus selle peale ja nüüd on kahe nädala jooksul juba 4 inimest selle läbi lugenud.

Syim
    Member

olen tegelenud spordiga mhh, 7 aastat jooksnud 5-10 km kord või kaks nädalas.

1000m rekord on 2:56 |sellest peaks vist piisama:)

Syim
    Member

aga jah, olen pikamaa peal parem.

Rebane
    Keymaster

Nonii. Kuna kõik arvestavad sellega, et ma istun arvuti taga tehakse nagunii ka järeldus, et mis sportlane ma kah olen ja mida ma üldse asjast tean. Aga võta näpust – midagi ma ikka tean…

Keskkooli ajal tegelesin ka jooksuga. Ega see kilomeetri aeg mingi tase ei olnud – kuskil 3.02 lähedale oli vist parim aeg ja 800 meetrit sai ka 2.20 joostud aga…

Üldiselt oli kuu ennem seda jooksu tulemus selline keskpärane. Kuna sai kõvasti pidudel käidud, oli aeg esimestel testjooksudel 3.40 ringis ja peale seda oli rõve olla aga nagu ka eespoolmainitud – pikem jooks aitab seda kõike parandada. Lähed jooksed (hea oleks kui otse looduses metsas – TTÜ juures on ka mingid metsarajad olemas) kohe mitu head kilomeetrit sellises heas rahulikus tempos (3-5 kilsa peaks täiesti piisama) ning siis tasapisi venitad ja painutad ja teed paar 80-90% tempoga pikemat lõiku – näiteks 3 x 400 meetrit 5 minutiliste vahedega. Peale 3-4 treeningut võit testiks ka 1000m joosta ja võrrelda aegu.

Ja nii stabiilselt lastes võid vabalt lõpuks oma võhmaga asjad korda saada ja ka kilomeetriaega parandada päris ilusasti.

Viewing 5 posts - 16 through 20 (of 20 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.