Система
Avaleht » Forums » Seltskonnad » FightClub » Система
- This topic has 47 replies, 20 voices, and was last updated 17 years, 10 months tagasi by
erxs11.
-
AutorPostitused
-
detsember 10, 2006 at 7:33 p.l. #97907
jrx
MemberMhmh. Ja nendes vanades stiilides ka kunagi võideldi päriselt. Asi, mis vahepeal unustusehõlma vajus ajaloolistel põhjustel. Ning ju siis on asi õpetajates – aga suurem osa nendest õpetajatest teevad mingit jampsi ju
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 10, 2006 at 7:49 p.l. #97913TANK
MemberÄkki on keegi nii lahke ja postitab mõne video kus kauni kunsti esindaja tappa saab….
detsember 10, 2006 at 8:02 p.l. #97917karateka
MemberMhmh. Ja nendes vanades stiilides ka kunagi võideldi päriselt. Asi, mis vahepeal unustusehõlma vajus ajaloolistel põhjustel. Ning ju siis on asi õpetajates – aga suurem osa nendest õpetajatest teevad mingit jampsi ju
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>kas sa tõesti arvad et MMAs on kõik uus ja nendest vanadest võitluskunstidest eiole mittemidagi üle võetud HAAHaa.Minu teada on MMA=mixed martial arts
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ning ju siis on asi õpetajates – aga suurem osa nendest õpetajatest teevad mingit jampsi ju
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Seda ma ju ütlesingi, et probleem on õpetajates……
detsember 10, 2006 at 9:52 p.l. #97941jrx
MemberMa arvan, et MMA’s on ühtteist uut, aga enamus oli pankraationis olemas juba
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Traditsiooniliste võitluskunstide probleem on juba oma sada aastat nendes õpetajates.
detsember 11, 2006 at 7:22 e.l. #97951UmbIsik
MemberJet Li filmid on palju põnevamad.
detsember 11, 2006 at 5:44 p.l. #98026Vägivaldur
MemberKustkohast need parimad meetodid võetakse? Kas mitte just nendest vanadest stiilidest.Kõik uus on unustatud vana.
Võitluskunst ei saa olla vanas asjas kinni, pigem on probleem siis õpetajas.
Palju on unustatud vana, aga palju on ka treenimise käigus selguv uus. Või vähemalt konkreetsete treenijate jaoks uus. Enamus idamaiseid kunste sellist pühaduserüvetust ei lubaks, et astuvad oma mingist vööprogrammist, katast või “vormist” sentimeetrigi kõrvale. Ja nad ei arene. Paljud võitluskunstid on vanas asjas kinni ja see on neisse sisse kodeeritud. Judo on idamaistest kunstidest kõige rohkem mma’le andnud – temast arenes bjj ja kasutatakse ka suht puhast judot mma’s. Ülejäänu on pärit kreeka-roomast, vabamaadlusest, poksist, taipoksist (mis on ka suht idast, aga teiste idamaiste asjadega eriti mitte-võrreldav). Seda tehnilises mõttes. Aga üldisi treeningteadmisi (conditioning, jõud) ammutatakse kust iganes. Avatud mõtlemine on võtmesõna.
Systema on samasugune mambo-jambo, nagu paljud salapärased idmaised kunstid. Minu isiklik arvamus, keegi ei pea uskuma. Teil on vabadus mind teisiti mõtlema veenda. “Aga ta ju lükkas trennis kõik pikali” ja “aga seda kasutavad ju speznazi mehed” pole argumendid.
detsember 11, 2006 at 6:27 p.l. #98030Vägivaldur
MemberÄkki on keegi nii lahke ja postitab mõne video kus kauni kunsti esindaja tappa saab….Systemat pole mma’s näinud. Olen näinud videosid, kus nad teevad midagi mma sparri sarnast. Seal miskitõttu ei teinud nad mitte midagi sarnast nagu oma demodes. Kogu asi nägi välja nagu sitt poks ja sitt maadlus. Milleks siis systema? Maadlema ja poksima õpib ilma muu joorupita mujal paremini.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mõned videod, kuidas muud kaunite kunstide esindajad tümmi saavad ja neid hämmastab, et nad ei suutnudki vastast ühe löögiga kohe surnuks lüüa nagu nad olid aastaid trennis kuulnud:
detsember 12, 2006 at 5:58 p.l. #98206maximus89
MemberNeid videosid vaadates oli jah näha, et bjj on üle nii karatest kui kung fu-st, samas karate oli jälle üle kung fu-st.Igatahes kung fu tundus kõige mõtetum.Kui ma muidugi neist õigesti aru sain, sest kogenematul silmal pole lihtne neid eristada.
detsember 13, 2006 at 7:54 e.l. #98283greenu
MemberJah olen kuulnud, jah õpetatakse…Mina ütleks, et vaadake seda peainstruktori (Mihhail Ryabko) videot ja kasutage oma kriitilist mõistust.
Ja näita mulel mõnda allikat PEALE Systema reklaamallikate, kust võib leida, et SpezNaz õpib Systemat?
That being said – väga palju “sõjaväe ultimate tapavõitluskunstidest” on tegelikult täielik jama… Eesti sõjaväe-jutsu kah:P
mulle meeldis väga see et video pealkiri oli
“More systema bullshido ” <--- et juhin tähelepanu viimasele sõnale ...
juuli 25, 2007 at 1:38 p.l. #120060Kreks
MemberSellele küsimusele “Kus seda harrastada saab” või siis kus seda õpetatakse ma siit vastust ei leidnud, keegi oskab aidata?
juuli 25, 2007 at 2:17 p.l. #120063mullaonu
Memberseda jah, ega kui vastane iks vastu plaanib hakata, siis jama neid kasutada. bruce lee nt. korjas kõigest kõige parem välja.
juuli 25, 2007 at 5:55 p.l. #120084stainless
Memberjuuli 26, 2007 at 7:38 e.l. #120114sweals
MemberÄkki on keegi nii lahke ja postitab mõne video kus kauni kunsti esindaja tappa saab….oda.. katsun otsida.. paranoidi foorumis oli mingi hunnik sellist kraami
juuli 26, 2007 at 8:02 e.l. #120119rantel
MemberJet Li filmid on palju põnevamad.Need tegelased seal filmis on nagu vedrud.
Miks peab igasugu systemasid üldse õppima? Minu meelest selliste asjade omastamine võtab liiga kaua aega.
Lihtsam variant on kickpoks (aga see on rohkem selleks et oma retsidivistlikku üleolekut näidata).
juuli 26, 2007 at 8:19 e.l. #120120jrx
MemberLihtsam variant on kickpoks (aga see on rohkem selleks et oma retsidivistlikku üleolekut näidata).Eeee… mis mõttes? Lihtsam? Mille jaoks? Retsidivistlik üleolek?
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.