Zuulu
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Zuulu
MemberTere!
Vaatasin kõigepealt huvi pärast sinu baasainevahetuseks vajaliku kalorihulga kehalise aktiivsusega “väga aktiivne” sellisel lehel nagu http://www.struktuur…al.php#results. Seda sinu esimese postituse põhjal.
Tulemuseks:
Baasainevahetus 1540 kcal
Tervislik energiahulk kaalu hoidmiseks 2660 kcal
Tervislik energiahulk kehakaalu langetamiseks
Nädal 1: 2290 (-14%)
Nädal 2: 2170 (-18%)
Nädal 3: 2080 (-22%)
Nädal 4: 2010 (-24%)
Seejärel lõin pärast amsperis sinu eespool antud kolmapäevase toidu sisse niimoodi:

ja menüü analüüsi amsper.ee-st panin pdf-na failiga postitusse.
Toitun tervislikult 3-4 korda päevas . Trenni teen ka , nimelt 4-5 korda nädalas jooksmas , 1 kord zumba , 1 kord jooga , 1 kord jõusaalis ning peaaegu iga õhtu kõndimas + õhtused kõhulihased .
Kui need andmed õiged on, sest võisin vabalt eksida kuskil, siis mul on tunne, et ainevahetuses on probleem. Ma ei ole kindlasti toitumisspetsialist ning minu teadmised on piiratud, aga mul on tunne, et probleem on selles, et su organism pigem proovib kõike mis võimalik salvestada. Ma isegi julgeks arvata, et sa teed liiga palju trenni, eriti sellise kaloraazi juures. Kõigi nende teoreetiliste andmete juures tuleb kindlasti arvestada, et iga inimene on indiviid ja mis võib sobida üldsusele, ei pruugi olla sulle.
Ma ei nõustu teistega koolitoidu suhtes ning usun, et see võib vabalt püsida. Tõsiasi on see, et selles vanuses võib olla teistel raske mõista ning milleks tekitada probleeme. Koolitoitu süüakse nagunii enamasti 11:30-12:30 vahel niisiis ülejäänud normaalse toitumisega ei tohiks see küll õhtuks midagi mõjutada ning ega see koolitoit ei võrdu magusad saiakesed. Neli kartulit ning hakkkotlet vms ei ole kindlasti kõikide murede põhjus. Võid vabalt ka koolis jälgida märkamatult, paluda vähem kartulit ja ilma kastmeta, morsi asemel piima/keefiri juua jne.
Hommikul võid julgelt süüa rohkem kui 2 musta leiba juustuviiluga. Hommikusöök on päeva tähtsaim osa. Sa paned oma organismi käima pärast mitmetunnist vaikeolekut. Vahepalaks enne koolilõunat söö nt üks maitsestamata jogurtit banaanitükkidega. Siis tuleb koolilõuna. Kui jõuad koju söö kohupiima ja hammusta sinna üks õun kõrvale, või tee omale maitsev cesari salat ja söö üks küpsis peale. Siis lähed trenni ja peale trenni oleks vaja kindlasti süsivesikuid ja valku, nt joo 300ml mahla ja söö kodujuustu mõnisada grammi. Seda selleks, et su lihased saaksid kohe taastuma hakata ja järgmine päev ka jõuaksid. Õhtusöögiks lisa brokkoli kõrvale lisaks veel 125g kana ja miks ka mitte natuke salatikastet. Proovi ka ise olla loov, võid lõunal ka teha nagu Archangel ütles puuviljade ja marjadega, piima ja jäätist blenderis kokteili. Väga maitsev!
Idee on selles, et kui sa sööd tihedasti ja regulaarselt, siis organism nö ei muretse toidu pärast ja ainevahetus kiireneb. Samuti ei pea sa kõike hakkama tegema päeva pealt. Anna kehale harjumisaega, alusta hommikusöögist ja siis tasapisi. See on nagu treeninguga, su keha harjub. Just nagu sa ütled, et sa ei taha ning pole isu, see muutub toitumist muutes. Nt. mina sõin vanasti hommikuks kaks väheandvat võileiba, nüüd hommikul kui ärkan, võikski sööma jääda.
Ütlen veel, et ära muretse enda kaalu pärast kogu aeg. Tihtipeale on ka kaalulangetuse mittetoimimine inimese peas kinni. Tekib stress, süüakse veel vähem, see süvendab seda, füüsiline suur koormus jne. Paljud siinsed foorumlased tegelikuses vaatavad üldse rohkem peeglisse, kuidas seal tundub, kas on muutusi, kui käivad kaalu peal. Normaalse ja terve inimese ainevahetusega võib su kaal nagunii kõikuda 2-3kg mõne päeva jooksul. See oleneb nii palju mida sa söönud oled, nt sööd soolast või rohkem süsivesikuid hoiab keha rohkem vett endas, kaal ka kõrgem. Proovi vähem kaalunumbrile mõelda. Loe veel teiste soovitusi ja uuri ise. Hakkad praegu õppima, varsti saad targaks ja hakkad teisi aitama. Kokkuvõttes moodustad kõikidest teadmistest ikka oma süsteemi.
Loodan, et oli kasu!
-
AutorPostitused