Skip to main content

zon

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 91 through 105 (of 115 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: reljeefi tsükkel #90231
    zon
    Member

Kas sellest tulenevalt higistame rohkem kui tavaliselt jõusaalis!(nt massitsükkliajal)

in reply to: Hommikune rasvapõletus #90191
    zon
    Member

Juba pikemat aega on räägitud, et hommikusöök võiks olla umbes tund enne neid hommiku jooksmisi ja muid trenne. Siis on rasvapõletus pikemaajalises vaates suurem. Testid olevat nii tõestanud.

Nii, et kõigepealt hommikusöök, umbes tunni pärast paras teha aeroobne, kui soov või pärast aeroobset jälle süüa.

Soovitaks ka neid aeroobseid trenne varieerida, kord jooksed kord sõidad rattaga jne.

Ei nii ei mängi välja kahjuks vist. Siis peaksin 5 ärkama sööma, tund aega passima ja jooksma minema ja siis tööle! Nats lühikeseks jäeb siis uneaeg. Aga usun et asjal on mõte sees!

in reply to: Korduste #90152
    zon
    Member

Kas esimene 10 on siis suutlkuseni. Või peab see viimased nt 2seeriat olema.

in reply to: ebaühtlane areng #90016
    zon
    Member

tere. probleem selles, et teen kõikidele lihastele ühtlaselt trenni, kuid näiteks rind ja õlg arenevad paremini kui biitseps ja jalg. kas see asi on geneetiline või on mingi mõistlik lahendus treenida probleemseid lihasgruppe, ilma et lihast üle koormaks. kõik on individuaalne, kuid äkki vanemad tegijad teavad, mida ette võtta. ette tänades.

Mul sama probleem aga rind ei taha areneda samas käed ja jalad arenevad korralikult. Kas oleks mõtekam rinnatreening lülitada puhkuseelsele päevale, et tagada sellele lihasele kindel puhkus? Vb oleks vajalik kaasata ka rohkem vabu raskusi nt hantlitega lendamine kaldpingil jne.

in reply to: Koduste vahenditega muskli arendamine #89644
    zon
    Member

Tee jh ikka kõike lihaseid juba natukene. Näeb parem välja kui ainult nt suur biitseps. Natuke väiksem käsi aga kui muu on propotsioonis siis üldmulje ikka etem,kui nt plikade ees eputada tahad rannahooajal. Eelistada võib ka midagi aga seda mis on mahajäänum osa kehast.

in reply to: Vihjeid „Tõsiseks“ Massikogumiseks!!! #88220
    zon
    Member

Kui ma peaksin massikogumise aeg nii paksuks ajama, nagu seal pildipeal yks ,siis ma kyll kulturismiga ei taha enam tegeleda!!!

in reply to: taastumine? #87343
    zon
    Member

omadest kogemustest võin öelda, et või kuni nädal aega võtta mõne konkreetse lihasgrupi taastumiseks. Viimati tegin suht korralikult jalgu ja taastumine võttis aega 5 päeva. Eelkõige määran taastumist enesetunde järgi, samuti kas lihased on veel valusad (piimhapet täis) või kui tunnen lihtsalt lihases väsimust, et täna ntx surumist ei jõua teha (nõrk tunne), siis ma ka ei tee. Aga kui teha ühte lihasgruppi 1x nädalas, siis peaks idee järgi ära taastuma küll. Kõik oleneb ka eesmärkidest muidugi.

Tänud

aga mul näiteks tavaliselt pärast korralikku trenni ei ole järgmine päev eriti tunda natuke vöibolla ja teisel päeval on juba tugevamasti nagu lihastes valu ja kolmandal päeval lihtsalt lihast pingutades tunnen pingutuse löpus kerget valu, jöuga probleeme pole-kas siis oleks hea alustada uue treeninguga jälle?(jutt käis rinnalihasest) Ja kui pikk vöiks olla see pikim taastumisaeg et kui seelest yle juba siis trennist suht vähe kasu ..

in reply to: Periodiseerimine ja tsükeldamine #87258
    zon
    Member

Aga kui jöutsykkel vahele jätta kas siis lihas ei kasva yldse?

in reply to: kodune treening #87211
    zon
    Member

Mul sama jama et pean kodus treenima. Töötan erinevates kohtades välismaal ja tihtipeale on esimene jöusaal 50 km kaugusel.

Soetatud on korralikud hantlid(45+45kg reguleeritavad) ja kang(100 kg)

Arvan et isegi nende vahenditeda annab korralikku treeningu maha panna(muidugi tippkulturistiks ei saa) Isegi varieeruga harjutuste vahel nt iga kolme vöi nelja treeningu järel. Asi vist ei ole jöusaalis vaid tahtmises. Hr Ott Kiivikas tegi toitumiskava ja jagas nöuandeid soovitan, ilma et ma mingit reklaami pyyaks teha, koostada endale individuaalne toitumiskava. Alles siis hakkas asi arenema ja päris korralikult. Vöin peeglisse vaadates öelda et olen öigel teel. Tänud Hr. Kiivikale

in reply to: Kava jaotus #85923
    zon
    Member

Põhimõtteliselt oleneb harjutustest ja nende mahust. On kerge võimalus üle kurnata, sest taastumisaeg on lühike. Sellepärats paljud edasijõudnud kasutavad ka 1x nädalas splitti. Muidu split on ok, võibolla õlaga on jamam lugu. Õlg saab põhimõtteliselt 4 korda nädalas trenni, see võib põhhjustada ülekoormuse su õla esiosale, mis omakorda takistab rinnalihase treeningut ja arengut.

Tänud viin sisse vajalikud muudatused..!

in reply to: Kava jaotus #85913
    zon
    Member

Jah- 3 trenni 1 vaba, 3 trenni 1 vaba jne….

ja olenematta treeningpäevast ylepäeviti köhtu…

in reply to: kas sobib? #85602
    zon
    Member

Nagu ma aru saan siis kava mis on siin jaotatud kaheks ongi mõeldud kahel korral nädalas jõusaali kylastamiseks.

in reply to: Valgu kadu #82825
    zon
    Member

Tellisin endale toitumiskava, mille eesmärk oli vähene rasvapõletus, minimaalse lihase kaduga. Arvestatult oli valku u 2 g 1 kg kehakaalu kohta. Hiljem kui kava täitis oma

Edu!!!

in reply to: aeroobne- ehk liiast? #75618
    zon
    Member

Arvan et tuleb leida kuldne kesktee jõusaali ja aeroobse vahel, nagu siin artikkliteski mainitud “rasva põletada ja lihast samaaegselt kasvatada on pea võimatu” liiga palju aeroobset võib kyll saali tulemusi mõjutada, kellel vähem kellel rohkem.

in reply to: Jooksmine siis… #75534
    zon
    Member

Oleneb kui palju jooksed, kui palju energiat kulutad ja kui palju tagasi tarbid! Kui tahad maksimum tulemust oleks targem pulssi jälgida, et mis yldse toimub.

Viewing 15 posts - 91 through 105 (of 115 total)