xajez
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
xajez
MemberMille kohta täpsemalt abi / kommentaari sooviks?
Esmamuljel oled sant, seetõttu tee sporti mõõdukalt, nädalas max 3 kerget trenni, peamiselt aeroobne. Eesmärgiks võiks olla tervislik eluviis, mitte aga (ebatervislik) kulturism. Proovi veresuhkrut parandada, vererõhku, madalda põletiku-protsesse, tõhusta seedimist, vähenda rasvaprotsenti jne. Selleks eemalda rasked halvad toidud oma menüüst, ning mürgised kahtlased lisandid, tee toidusedel kergeks ja puhtaks. Absurdselt palju on su toidusedelis piimaprodukte, kuid need tervist sulle küll ei too, toovad neerukivid, seedeprobleemid, ning põletikuprotsessid jpm.
Kui on ärevus ja kihk väga kahtlasi pulbreid süüa, või trenni minna, vms, siis võiksid vaimsete trennidega alustada, et need aitaks ohjata. Tervis kui selline mõiste ongi summa vaimsest ja füüsilisest tervisest, seetõttu õpi stressi ohjama ja muid vaimseid asju. Näiteks alustuseks võiksid vaadata seda videot trenni minemise asemel:
Selle video vaatamise ajal sisesta endale, et sa ei vaja kahtlaseid pulbreid, sa ei vaja valguga end koormata, ning soovid vererõhku madaldada mõõduka trenniga.
Ega pulbrites asi polegi, kui ma isegi tarbin siis mingi ülenädalati, kuidas ma peaks siis enda toitumiskava ümberkorraldama ?
Jätta üldse mingi toidukord ilma valguta ?
xajez
MemberKeegi tõesti ei oska aidata?
xajez
MemberLase kardioloogil pulsi-vererõhu seos määrata koormustestiga, see “ma lähen teen 140-155 bpm juures sörki” ei ole alati päris ok.
Ongi tehtud
Koormus:
Lamades
88 SLS 130/58 vererõhk
Püsti
70w SLS 112-117 Vererõhk 140/56 – kolmandal minutil juba 150/60
140w SLS 141-150 5ndal minutil 170/62 ja 6ndal 180/60
210w 160-173 vereõhk 208/60
Vererõhk on XXX/XX
Sportimine lubatud piiranguteta
Võrreldes eelneva testiga (detsember 2011) pikkus +2 cm, kehakaal +1.3kg, kätepigistusjõud ja hingamisfunktsioon paranenud (p.k +5kg, v.k + 6kg, kopsumaht +0.46L)
Koormus EKG muutusteta
Kopsumaht 5.7l/ 101% Eelmine kord oli 5.2
Soovitused:
Soovitatud mitmekülgsed treeningud (jõu- ja jooksutreeningud pulsil 145-155x’) . Kontroll aasta möödudes
xajez
MemberTore, et ma pole ainuke, kes nii arvab
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.Hantlitega käsivarte kõverdamine on ka nõme harjutus.
+ Lamades surumine
xajez
Memberütlen siis ära ka et toitumiskava käes ja hakkan seda järgima nüüd.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Tubli !xajez
MemberAga mis seos Kreatiinil on vererõhuga?
xajez
MemberSoovitan, kui keegi tahab tõsisemalt asja võtta
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>xajez
MemberBold
Jah, tegelikult suhkrust pungil iga mahl. Natuke parem toitumine ikkagi –
Endal 4-5 toidukorda ainult. Selle kava kirjutasin suht mis pähe tuli, parem ikkagi kui praegune toitumine.
Muidugi räägitakse ,et liha kõrvale piim on halb mõte. Sellest väga raske täielikult loobuda, kui väiksest peale joonud piima lihatoitude kõrvale.
Endal toidukorrad: 8.00 / 12.30 / 17.30 / 21.30 – Pärast trenni valk, varem võtsin magusa kohupiima aga pikaaja peale hakkas vastu
Ma pole mingi toitumisspetsialist. Mu toitumine oli kunagi lihtsalt kohutav, 180-182 cm pikk ja 57kg pole just ilus ju : ].
Hetkelise seisuga 70-71 kg 184cm.
xajez
Memberei ma küll ei tegele nälgimisega , kõht on täis igakord kui söön , oota kohe kirjutan
Hommikul: maisihelbed , kama( see on keefiriga), jogurt ja sis paar kohukest ka veel.
Lõuna: tatrapuder koos lihaga. siis veel kartul ja hakklihakaste panen sinna rohkem liha ja 2 portsu oleneb kui tühi on kõht.
õhtu: samuti kama , mõnikord kohupiim( hakkan rohkem sööma) , siis mingi mannapuder.
Vahepalana mingi shokolaad vms.
Kohukesed ?! Shokolaad vahepalana
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>? Ei mäletagi, kuna ma sain neid süüa vahepalana, äkki 15-16 aastasena.Hommikul: kaerahelbepuder (kuivainena 80-100g) + kodujuust 200g – lõigu banaanitükke juurde – joogiks võid võtta 100% mahla, pole mõtet suhkrujooke sisse ajada.
Vahepala: Banaan, õun või pirn
Lõuna: Tatratangudest tee ikka, kuivainena jällegi 80-100g, kõrvale võid teha nt kohupiima koksi vms – nt: kohupiim, 200-300ml piima, toormoosi – purustad..
Õhtu: Kartulit pead sööma 3-4x rohkem kui nt riisi – alati võid Lõuna vahetada riisi vastu või kartulite. + Liha 200-250g + piim
Õhtu2: 1,5 enne magamaminekut kodujuustu või kohupiima (kaseiin)
Söögikordade vahe võiks olla 2.5-3h. Ei jäta ühtki toidukorda vahele !
xajez
MemberMissugused venitused ,millistes kogustes kakaod, tumedaid marju.
Sellerit lihtsalt tükeldada toidu sisse, see sobiks vast ?
Arginiini saab piimatoodetest, lihast jne, mida ma tarbin üsna palju.
Tauriin?
D-Vitamiin – Enamus apteekvitamiinide IU on üsn amadal ‘ca 400 vast
xajez
MemberMul on küsimus vererõhu kohta. Olen pea 20-aastane 71kg/184 cm pikk.
Muret on tekitanud, et mu vererõhk on 130-140, vahepeal oli 1-2 nädalat 140-160 – mis võis olla ülekoormusest.
Tegelesin hobikorras küll jõusaaliga aga nüüdsest pole teinud 1.5kuud, kuna arvasin ,et see võib põhjustada. Varem oli vererõhk 110-125 (ülemine).
– Hetkel olen hakanud tegema aeroobset (Jooks & ratas)
Mida teha ,et saada vererõhk madalamaks?
xajez
Membertänud nõuande eest aga mul ei lähe kodujuust alla , tuleb ülesse tagasi. Peab hakkama siis rohkem putru sööma
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ega ma ei öelnud seda sp ,et nüüd putru peaksid sööma hakkama.
Palju kaalud? Väga raske on kaloraazi täis süüa, kui ei tarbi üldse valku.. Endal päevane valgukogus 180-280, süssarid 350-400, rasvad 80-100g oleneb täiesti päevadest
– Hommikuti puder kuivainena 100-120g , kodujuust 150-200g (maximast võid osta 500g) see peaks minema küll alla, tükelda juurde banaani ja voilaaaa. Pudru kõrvale võid juua 100% apelsinimahla.
– Saad juba koos taimsete valkudega 35-40g valku – kodujuust 11g valku 100g kohta, nt kaerahelbepuder – selveri toodang mingi 19.7 g valku
Hommikuks sobib küll.
xajez
MemberMis te arvutate ainult loomseid valke ? Pudrust saad taimseid valke juba mingi 18-20g 100g kohta
xajez
MemberTere,
Olen 19 aastane poiss ja olen jõusaalis käinud juba kokku 2 kuud. Lihas on märgatavalt juba kasvanud, aga kuidagi ei tule seda kaalu ega massi juurde. Olen 184cm pikk ja kaalun 61-62kg olenevalt toidukorrast. Söön niipalju kui võimalik aga mitte kuidagi seda kaalu juurde ei tule. Teen 5 korda nädalas jõusaali ja sooviks teada targematelt mida ette võtta, mingeid proteiine või kreatiini võtma ?
Tänud
Ilmar
Ka mina olin sinu kaalus ja pikkuses 17 aastasena.
Räägi oma toitumisest, Söö iga 3-4 tunni tagant.
Tee 3 korda nädalas trenni( 60min kord ), kuna koormad viis korda nädalas ennast üle. Pead kõvasti rohkem sööma.
Näiteks:
Hommikul puder (kuivainena 70-90g) + kodujuust(150-200g)
Lõuna (11-12 aegu)
Lõuna 2 (15 aegu)
Pärast trenni võid võtta magusat kohupiima (200g) + 1-2 banaani, umb 1-1.5 h pärast suurem eine
jne.
xajez
MemberAspartaam on ohutu praktiliselt mõeldavates kogustes.
Sellest lähtudes ehk selles tootes tegelikult võimalikult vähe aspartaami , et üle mõjutada midagi ? Tarbin ise mass whey’d 2-3 päeva tagant trenni järgselt.
Kas Fasti tooted ka sisaldavad seda? Tavaliselt ei kirjutata sellist asja toodetele, k uigi ikka sisaldab …
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused