Skip to main content

wtrix

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 76 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Soolhape #211932
    wtrix
    Member

Milleks vajab inimene soolhapet kapslites? Ainus kapsel, mis soolhapet kannatab on klaaskapsel. Mille seedumises ma väga kindel ei ole, kuna maos toimib seesama soolhape.

Koperdasin netis ise kah mingi soolhappekapslite jutu peale ainult, et ma ei saa aru, kuidas saab kapsli sees olla soolhape kui seda kapslit peab väljast lahutama seesama soolhape. Sellisel juhul on 2 võimalust – kas kapsel läbib seedetrakti tervena või ei ole kapsli sees soolhape.

Kui sul on probleeme vähese maohappesusega, pöördu arsti poole.

in reply to: Adrenol8 #224480
    wtrix
    Member

Konkreetset purki nüüd rida kaupa analüüsida ei ole mahti, kuid selle L-Histidine kohta on öeldud järgmist:

Supplementation of Histidine has been shown to cause rapid zinc excretion in rats with an excretion rate 3 to 6 times normal.

Tsink on jällegi hormoonide (s.h. testosterooni) tootmiseks hädavajalik. Sestap – ma uuriks natuke enne põhjalikumalt asja. Palju sõltub mingite ainete koosmõjust.

in reply to: Kust osta hea hinnaga hantleid #226200
    wtrix
    Member

Kas keegi proteiin.ee-st on omale midagi tellinud? Plaan sealt tellida, aga pole nagu eriti kuulnud midagi sellest kohast? Saab kauba ruttu kätte jms?

Tänan

Tellisin. Tallinnas toodi kätte (tõsi, sattusin mehele lihtsalt tee peale). Kõik toimis nagu ette nähtud.

in reply to: Rinnalt surumine #227247
    wtrix
    Member

Vahelduseks võiks lamades kangi surumise hoopis välja jätta ja asendada selle negatiivse kandega pingil hantlite surumisega vms sarnaste harjutustega. Sõnaga – tuleks leida asend, kust saab rinnalihast koormata nii, et õlg haiget ei saa. Sellise jutu pealt (õlg on valus, mis viga on) ei saa mitte keegi mitte midagi öelda. Isegi arst mitte. Seal võib olla miljon asja. Põhjus võib olla ka hoopis mõnes teises harjutuses (näiteks teatavad delta harjutused võivad õlga päris tugevalt kulutada) aga avaldub see valuna surumises.

Sestap on minu soovitused järgmised:

1. Leia harjutus rinnalihastele, mis haiget ei tee – rinnalihase harjutusi on nii palju, et kindlasti leiab sobiva kui just ei ole tegu põletikuga rinnalihase kinnitustes

2. Väldi õlaliigest ja -lihast koormavaid harjutusi. On võimalik, et õlg saab sedasi piisavalt puhkust, et taastuda

3. Mine kindlasti arstile, muidu on su jõusaalitegemised varsti läbi. Isegi kui kirurg ütleb sulle, et “pole hullu – tee vahepeal veidi kergemalt ja läheb üle”, on see igal juhul parem kui mistahes nõuanne kusagilt foorumist

Valu on organismi vahend teavitada permeest, et miskit on valesti ja midagi on vaja muuta. Seda ignoreerida on rumalus.

in reply to: Aeroobne treening! #227362
    wtrix
    Member

Minu kogemus Kiivikase poolt koostatud kavaga oli selline, et kui miskit segaseks jäi, siis sai ikka teatava piirini küsida. Muidugi lõpetab ta suhtluse ära kui asi hakkab päris kirjasõpruseks arenema.

Aga. Olemasoleva info pealt on võimatu nõu anda. Selleks peab teadma, mis on su toitumiskava ja mida sa seal jõusaalis teed. Üldiselt mina isiklikult olen raskustega treenimise ja aeroobse lahus hoidnud aga see pole vältimatu. Selge on see, et kui algajana lammutatakse ülepäevit 2 tundi ülekehatreeninguga jõusaalis, siis ei tohiks pärast seda jooksma minekuks üldse mingit jaksu enam olla.

Naljakas on muidugi see, et rubriigi nimetus on “Küsi kiivikaselt” aga ainus, kes siin sõna ei võta on Kiivikas.

in reply to: Kust osta hea hinnaga hantleid #229097
    wtrix
    Member

46 eek /kg kohta.. krt kallis.

me teeme ise hantleid ja hind on reeglina 30-37 eek/kg, sõltuvalt hantli raskusest.

Need on kummeeritud ketastega.

in reply to: Toitumiskava excelis (rasvapõletus) #228416
    wtrix
    Member

Näiteks selliste valemite sissepanek oleks lihtne:

=(praegu mu exceli failis päevane süsivesikute arv)*(100-rasvaprotsent+10)/100

=(praegu mu exceli failis päevane valkude arv)*(100-rasvaprotsent+10)/100

=(praegu mu exceli failis päevane rasvade arv)*(100-rasvaprotsent+10)/100

Need valemid vähendaksid ülekaalulise inimese jaoks süsivesikute, valkude ja rasvade hulka võrdselt. Siis ma ei peaks neid menüüsid käsitsi ümber tegema.

Nende valemite järgi, näiteks 22 % rasvaga inimesele jääks praegusest süsivesikute kogusest 100-22+10 ehk 88 % alles, seega lubaks see exceli fail sellel inimesel 12 % vähem süsivesikuid , valku ja rasvu süüa (korrutaks praegused arvud 0,88´ga läbi).

Selles valemis “+10” iseloomustaks 10 % rasvaprotsendiga inimest, mis oleks üsna väike. (Ma ei tea, mis väärtusega rasvaprotsent võtta nö inimese nullpunktiks.

Ära saa valseti aru. Selline tabel on igati kiiduväärt ja tubli algatus.

US Navy valem rasvaprotsendi arvutamiseks on siin: http://www.bblex.de/en/calc/navy.php

Täpsemalt:

Meestele: %Fat=495/(1.0324-.19077(log(abdomen-neck))+.15456(log(height)))-450

Naistele: %Fat=495/(1.29579-.35004(log(abdomen+hip-neck))+.22100(log(height)))-450

Sul pole vaja neid kalorite rasvaprotsendipõhise arvutamise valemeid kusagile sisse kirjutada. Tee hoopis nii, et kehamassi aluseks võtad rasvavaba massi, mille oled välja arvutanud kui eemaldad protsendiga saadud rasvahulga kehamassilt. See kehtib ilmselt kusagil (jämedalt võttes) kuni 25%-se rasvaprotsendini. Sealt edasi tuleks rasvavabale massile natuke baaskaloraaži juurde panna.

in reply to: Toitumiskava excelis (rasvapõletus) #223198
    wtrix
    Member

Rasvaga on sedaviisi, et esteks kulub rasvapolstri enda üleval pidamiseks üsna vähe energiat ning teises hoiab rasvapolster ülejäänud keha soojas vähendades temperatuuri hoidmiseks vajaliku metabolismi hulka. Ehkki sealjuures suureneb ka muidugi veidi keha pindala (pind, mille kaudu soojus kosmosesse hajub), on ruumala kasv suurem.

Ameerika sõjaväes kasutatakse minu teada BMI arvutamiseks mingit valemit, kus sisenditeks on pikkus, vöö ümbermõõt ja kaela ümbermõõt. Selle BMI järgi saab leida rasvaprotsenid ja selle järgi nn. lean mass-i ja selle pealt juba edasi arvutusi teha.

in reply to: Treenimine üle päeva? #229296
    wtrix
    Member

Aitäh. Jah, lõuatõmbamise jaoks on olemas tegelikult päris head võimalused ehkki pole veel eriti kasutanud neid. Aga ma siis üritan ka lõuatõmbeid jõudumööda tegema hakata.

Kükid on äärmiselt olulised. Ära kükke tegemata jäta. Kasvõi juba selle pärast, et kükid koormavad väga suuri lihaseid, mis toob kaasa testosterooni taseme kasvu. Nii imelik kui see ka pole aitavad kükid kasvatada ka teisi lihaseid.

in reply to: missugune on kiire ning efektiivne treening? #230661
    wtrix
    Member

Unusta ära sellised udupeened meetodid nagu HIIT ja rasvapõletustsoonis tundide kaupa köögerdamine. Uuringud on näidanud, et jõutreening koos korraliku aeroobse treeninguga on kõige parem viis kaalust alla võtta. Kusjuures aeroobset tee sellise pulsisageduse juures nagu omale mõistlik tundub. Asi nimelt selles, et rasvapõletamine ei pea käima otse rasvatagavarade pealt vaid võib (ja enamasti käibki) läbi rasvatagavaradelt energia taastamise. Elik esmalt viid ennast energiadefitsiiti ning organism üritab hiljem lihtastes vajalikke energiatagavarasid rasvade arvelt taastada. See rasvapõletustsoonis tuiamine on ammu ümber lükatud teema. Jõutreeningute suur pluss on see, et need kulutavad energiat kogu kehast ning toovad kaasa vajaduse taastada kulutatud lihaseid, mis omakorda kulutab energiat ja võtab kehast energiaks moondatavaid aineid lihaste taastamiseks. Lisaks suurendab jõutreening HGH ja testosterooni taset organismis, mis suurendavad lihaseid (lihaste ülalpidamine nõuab energiat) ja vähendab polstrit.

Ma isiklikult olen alates jaanuarist sellise meetodiga juba kahe püksirihmaaugu jagu keret koomale saanud (mis on tegelik progressi mõõt, mitte kaal). Kaal on samuti vähenenud oma 7-8 kilo. Samas on jõudu juurde tulnud.

Aga mõistlikke soovitusi on sul siin juba antud – siint: http://fitshop.fitness.ee/webtreener/ saad omale ilma tagumenti tõstmata nii treening- kui toitumiskava. Tõhusam on muidugi personaaltreeneri leidmine trennisaalist aga saan aru, et see pole võimalik.

in reply to: Treenimine üle päeva? #231943
    wtrix
    Member

Küünarvarte kõverdamine, istudes raskusega

Küünarvarte kõverdamine istudes, ülalthaare (eest)

Kava on sellepärast selline ühekülgne kuna soovin treenida peamiselt oma käsi.

Aga triitsepts? Tead kui naljakad näevad välja tegelased, kellel on biitseps olemas, kuid puuduvad delta-, rinna-, lailihas ja triitsepts. Lisaomadus, mis sa endale sedasi saad on see, et kõrgendatud biitseptsi toonuse tõttu hoiavad käed pidevalt kõverasse (vastaslihase toonus on ju madal) ja siis käid ringi nagu mingi tohutu ambaal, käed kõveras, ainult, et lihaseid ei ole. Ühesõnaga – tore, et trenni teed, kuid katsu ikka teisi lihaseid kah koormata.

Kui sa tingimata tahad tellistega trenni teha, siis võid otsida misikise metalltoru, sinna mingid stopperid organiseerida ning mõningase puurimisega tellistest “hantlikettad” (kuskil pole öeldud, et hantliketas peab ümmargune olema) teha. Peamiselt soovitangi ilu nimel treenides keskenduda hoopis delta-, rinna- ja lailihasele. Käsivarrelihased on toredad küll, kuid ei anna üldmuljele nii palju juurde kui korralikult arenenud delta. Seljalihasele saad lõuatõmbega hoogu anda. Kui muidu ei jaksa, siis saad teha ka nii, et alul jalad toetuvad miskile alusele.

Seda kõike muidugi juhul kui tegemist mingi naljaga ei olnud.

in reply to: Kust osta hea hinnaga hantleid #231519
    wtrix
    Member

HANTEL 15 kg,reguleeritav,kroom,metall käepide tk. 599.-

HANTEL 15 kg,reguleeritav,must,kummist käepide tk. 579.-

HANTEL 15 kg,reguleeritav,kroom,kummist käepide tk. 649.-

Meil on pakkuda sellise hinnaga hantleid, ära on toodud siis 1 hantli hind – kohapeal Tallinnas olemas.

info@fitness.ee

Jämedalt kokku võttes tuleb siis ju sama hind. Mitu kilo selle pulga peale üldse mahub? Mul hakkavad need Powermani pulgad täis saama (42 kilo). Hea oleks kui leiaks ühe pikema kusagilt.

in reply to: Kust osta hea hinnaga hantleid #233881
    wtrix
    Member

Ostsin poest 2x10kg hantlid ja keevitasin kõigile pikenduseks jupid vahele ning nüüd saan panna peale üle 40kg.Kettad soetasin poest tasapisi juurde.Nii ei olnud vaja raha korraga välja laduda.

Mina ostsin mõni kuu tagasi Powermanist 65 kg hantleid (kahe hantli peale kokku). Maksma läks, tõsi, 2970 krooni.

in reply to: 4,5kg lihast nelja nädalaga #243011
    wtrix
    Member

Samas on eranditult kõik toitumiskavad M and F-is sellised, mis koosnevad 40% pulbrist. Võibolla on see teispool lompi normaalne? Ja siin vaadatakse imeliku pilguga -või mis???

Ma ju kirjutasin, et M&F on pulbrite müügibuklett.

Asja perspektiivi panekuks – minge poodi ja laske endale lõigata üks 4,5 kilone lihakäntsakas. Vaadake seda ja mõelge, et te kasvatate endale nädalaga sellise koguse lihast külge. Absurd! Kulturistile arusaadavamasse perspektiivi pannes – 4,5 kilo liha on u. 30 kanajala peal (koos kintsuga ja ilma luudeta). Enamus ei söö nädalaga nii palju liha omale sissegi. Selle keha külge keevitamisest rääkimata.

Sisuliselt ütleb M&F seda, et te panete omale sellise portsu lihast nädalaga juurde: frozen-boneless-buffalo-mea-250x250-250x250.jpg

in reply to: Kangi/hantlipukk kodus harjutamiseks #247779
    wtrix
    Member

Ise ei ole mõelnud ehitada? Me siin poistega oma kodusaalis tegime palju asju ise.

Olen mõelnud aga lootsin leida valmis lahendust.

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 76 total)