Skip to main content

wade3

Forum Replies Created

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Põlveprobleemid #308762
    wade3
    Member

Okei. Et samad harjutused mõjuvad ka põlvele.

Lihtsalt et füsioterapaut ütles et tee neid kuu aega ja siis põlve juurde tagasi…

Samas mul arst ütles et ära jookse eriti vaid sõida ratast(päris ratast mitte jõuka omadega, pidavat olema loomulikum) samas füsioterapaut soovitas just joosta et alguses on valus ja läheb paiste (soovitas multsi peal joosta mitte asfalti) sest kuna mul vasak põlv teeb sellist põlve hoidvat jonksu juba sisse siis et sellest lahti saada pidin just põlve võimalikult palju jooksuga koormama et saada see hoidmise refleks ära…Mis te arvate?

in reply to: Põlveprobleemid #308751
    wade3
    Member

nippide all mõtlesin et kuidas vastupidavust võimalikult efektiivselt treenida…

jalgpall pole ühtlane jooksmine ning palju spurte ning pikki spurte…

et kuidas ja mis mahus toppida jooksu vahele spurte mäejookse või treppe.

kükid väljaasted muidugi ning minimaalse raskusega olen nõus sest muidu teeb hoopis rohkem kahju kui kasu.

kuid mõtlesin selliseid teistsuguseid harjutusi…näiteks enne käisin hüppeliigesega füsioterapaudi juures ja see soovitas näiteks 8 jooksmist, pikali olles varvaste enda poole tõmbamine(raskusega), ning tasakaalupalli peal küki hoidmine jne jne …

kas põlvele selliseid harjutusi oskab keegi öelda…

in reply to: Põlveprobleemid #308730
    wade3
    Member

Sooviks soovitusi teadmajatelt meestelt, et käisin atroskoopilisel operatsioonil põlvega ning pole jalgpalli mänginud nüüd 2 aastat ning tglt pole eriti vastupidavus aladega üldse selle aasta sees tegelenud.

Selle ajaga ka pekki kõhule tulnud jne.

Kuid sooviks vaikselt proovida jalgpalliga tegelema hakata seega oleks vaja soovitusi vastupidavuse kasvatamiseks.Mingeid nippe pean silmas…mitte lihtsalt jooksmist ratast jne.

Seega kaalust alla tahaks saada/vastupidavust tahaks taastada( et 30 min rattasõidul pulss 170 ei lööks)

Ning kellel oleks põlvelihaseid harjutav kava et põlve ei lõhuks vaid treeniks põlve toestavaid lihaseid.

Abi eest tänulik.

in reply to: Palun aidake??? #261669
    wade3
    Member

Ma kahtlustan et sa ei ole piisavalt teadlik treeningust et olla suuteline ise korraliku kava koostada. Parem võta näiteks siitsamast Fitness.ee lehelt tööriistade alt mõni kava.

Ma olen kava koostanud nii et ma olen natuke võtnud siit massilisamiskavast, muscle ja fitnessist ning teiste inimeste soovitustest

in reply to: Palun aidake??? #261637
    wade3
    Member

Sinu oma arst on..ma eeldan, et perearst? Ega nemad nii spetsiifiliselt tea selliste asjade kohta.

Kas sa plaanid hakat iga päev jõusaalis käima? Järeldan seda sinu viimasest lausest. Võta siit foorumist tööriistade alt korralik kava. Kõhulihaste arenguks piisab nende treenimsest 3-4 korda nädalas. Rohkem pole tõesti vaja.

Ei.Hetkel üritan käia 3-4 korda nädalas jõusaalis ning kava koostatud nii et 5-6 erinevat lihasgruppi töötan läbi kahe nädalaga.

in reply to: Palun aidake??? #261626
    wade3
    Member

Spordiarsti juurde jh? Sest oma arst ei oska midagi öelda selle kohta.Pakub ainult fastumit ning ütleb et lõpeta siis trenn ära.

Kui ma teen iga päev eraldi üht lihasgruppi kas siis iga päeva lõpus võib kõhulihased ka ära koormata.

in reply to: Palun aidake??? #261608
    wade3
    Member

Et kõhtu ära saada tuleb teha aeroobset ehk siis joosta, sõudeergomeetriga või rattaga sõita.

Ja muidugi võid samal ajal teha ka jõusaalis jalgu ja käsi, mis sul peenikesed on.

Võin teha oma 3-4 trenni nädalas ja teen ühe nendest aeroobse/kõhulihaste trenni?

Ja proteiinijooki võin ka juua?

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)