vrsm
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
vrsm
Membertegelikult suudab keha ajautotiu valmistada ka ketoonidest. seega glükoos ja isgasugune kiire süsivesik tuleks menüüst välja käristada, sealt see soga inimesele keha külge kogunebki.
ise soovitaks süsivesikud alla lüüa, valgud ja rasvad üles.
vrsm
Memberfüüsiline on tõesti igati ok.
pigem eelistada ikkagi oliiviõli päevalilleõlile, jah.
puu-ja kögiviljad on head, õige. kuid enamasti on neis süsivesikud suhkrute näol.
rukkileib on hea, kuid õiget rukkileiba on päris raske leida – 95% poeleibadest on küpsetatud p#sk (olen võrdlemisi konkreetne selles osas). otsi leiba, kus on täisterarukkijahu kasutatud, mitte mingit kroovi või püülijahu, veel hullem – nisujahu. must leib viska kohe prügikasti (need mis on jube tumedad nt “fazeri must leib”).
keerif on väga ok, isegi piimast mõttekam valik.
mõlemad kodujuustuvariandid on ok, kuid isiklikult eelistaksin rasvatut, sest rasva saan sinna ju ise lisada nt pähklite, seemnete, oliivide, avokaado, lõhe, forelli jms näol. seega paremat rasva.
tatar on väga hea, pruun riis ka, täisterapasta käib kah.
vrsm
MemberNo see tundub küll väärt kava olevat, kuigi ajaliselt liiga intensiivne. Vast ei tohiks hullu olla, kui jagan selle pooleteise nädala või kahe nädala peale laiali? Tõenäoliselt hakkan paari nädala pärast selle järgi siis toimetama, kui eelmise kava esimene osa läbi saab. Jooksupäevade/sprintide treeningu võtan kohe üle. Tänud Ottt selle lingi eest.No nii, tundub, et treeningu pool hakkab paika loksuma, nüüd tuleb see kõige tähtsam osa! Toitumine korda, siiani pole suutnud viia oma harjumusi 4-5 söögikorra peale. Ei kujuta ennast ette toitumas ainult veest, kodujuustust, kohupiimast ja juurviljadest. Samuti ei taha karbikesega toitu kaasa vedada, pole kohta kus hoida ja soendada, ning lõunal midagi sooja siiski sööks. Mahlad, ahjukartul, pastaroad, pelmeenid, õlu jms “jõulupraed” on liiga maitsvad, et neid lihtsalt prügikasti visata. Vaatame, mis selle koha pealt interneti avarustel öelda on.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>ainult kohupiima-kodujuustu-juurviljad võid muidugi ära unustada, kuigi head asjad nad kõik on, soovitan neid siiski süüa. lisask söö kindlasti liha, mis intersiivse suurt jõudu nõudva spordiala juures vaja on (kana, kalkun, veiseliha nt). mune sö usinalt, putru, mitmesugusid kalasid (kalapulk pole muideks kala!) – tuunikala, lõhe, makrell, forell, heerinagas…
kui pasta väga maitseb, siis osta täisterapastat – prismades on saada seda nt. kartulit võib mõõdukalt süüa, kuid ära liialda. pruun riis ja tatar olgu omal kohal. mahl… õhhh… eks ta üks e-aine-suhkru-säilitusaine kokteil ole. kasutu soga enamasti. ega pelmeenidki just teab mis tervisetoti ole, aga noh, eks sa tead seda isegi.
vrsm
MemberEt järgmine selline ale tuleb siis jaanide ajal??+1!
paluks fitshopi tähtsatel ninadel see idee tõsiselt kaalumisele võtta!
vrsm
MemberTänud!Ei ole ainult vildikaga! Kasutan ka pehmeid värvipliiatseid ja vajadusel teen mõned kohad vildikatega üle. Mul on vildikad 100 erinevat värvitooni ja siis on neid lihtne kasutada. Ise tunnen ka, kuidas pildid hakkavad järjest rohkem hoogu juurde saama. Varsti tahaks suuremaid projekte ette võtta, aga selleks on aega vaja. Vähemalt hoog on sisse saadud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> .seekordse pildi puhul meeldib mulle see, et näojoontes on sarnasust tunda. nt kalmuse pildi puhul – sorry – minu arvates seda polnud.
aga mm-il oma näitus – miks mitte! vabakava ongi selline, et pildid pannakse rahva ette ning sina nende vahel võimled-sirutad-suunad-näitad-osutad neile…
vrsm
Membereeee….. oot, mida? päriselt või?
ses mõttes et vaba riik, tee mis tahad aga tervist sa sellest kindlasti ei saa ning su enesetunne-energiatase teeb tõenäoliselt eksperimendi käigus sellise CRASHi, et tekib tunne, nagu sa oleks peaga vastu lauanurka kukkunud.
lühidalt – minu arvates ei ole kohe üldse hea mõte.
vrsm
MemberVabandust minu otsekohesuse eest….kuid põhimõtteliselt on see järjekordselt miski, mis ka ise detoksifikatsiooni vajaks.milleks vabandused? väga hea kui keegi veel aus on siin maailmas! ilma igasuguse irooniata ütlen seda.
vrsm
MemberÄra sa nüüd hulluks mine. Las need süsivesikud olla. Hakka iga päev kaaluma ja nädalate keskmisi võrdlema. Kui seal pole langust, hakka vaikselt sv vähendama.väga nõus. kui süsivesikud liiga madalale lased on tulemuseks hiljemalt nädala ajaga täielik energiacrash. eriti annab see trennis tunda. puuvilju, köögivilju, juurdilju söö kindlasti edasi, need on hädavajalikud ning just aitavad kaalu (hmhh) hoida ja langetada. lisaks, näiteks 100g täisterakaerhelvestes on umbes 65 g süsivesikuid – kuid need on head süsivesikud, keha vajab neid! seega ära kougi neid oma toidukavast välja, see tuleb pigem kahjuks.
vrsm
Memberesiteks väga tubli, et hakkasid korralikult sprodiga tegelema – sinu tulemused on tõesti muljetavaldavad.
kõhust – see, mis kirjeldad, tundub ok. keha kohaneb muutustega omasoodu ning kui kõhulihas paistab siis ei tohiks otseselt ülesöömisega küll probleemi olla. eriti veel arvestades, et oled ektomorf ning tegeled korralikult treeninguga, eesmärgiga kaalu tõsta.
toitumisest – ehk naaaaaatuke oleks mõistlik süsivesikuid kärpida… kuid mitte oluliselt, arvestades su eesmärke ja füüsist. see-eest vlgukogust võiks küll suurendada, see tundub väheseks jääma praegu. lisaks jälgi, et saad omarasvad korralikult kätte. eelista mandelid, sarapuupähkleid, avokaadot, oliivi- ja kalaõli, linaseemneid, lõhe, forelli, mune jne.
ma ei usu, et trennieelset söömata aega pikendama peaksid, pigem vastupidi – enne trenni peab sööma et keha liiga kataboolseks ära ei viskaks trenni käigus. see, et pärast trenni isu pole on iseenesest normaalne, keha pole veel lõplikult kohanenud tõenäoliselt treeninguga, kuid aja jooksul läheb see paika ning trennijärgne šeik hakkab tõenäoliselt olema miski, mid akeha lausa nõudma hakkab.
eesmärkidest – soovitan rahulikult trenni teha edasi, vaadata mis keha ütleb selle peale ning selle järgi seada eesmärgid, mille poole püüelda. step by step.
vrsm
Memberväga nõus sellega, et kükile peaks suuremat rõhku panema, usun, et hokis tuleb hea kükivorm kasuks.
samuti arvan, et harjutuste järjekord pole niivõrd tähtis. jooksmas käia jõusaalipäevade vahel on ka ok (vähemalt minu treeningkavas tötab selline variant küll igati hästi), lihtsalt jälgi, et sa korralikku toitu korralikes kogustes sööd ja hästi välja magad ennast. puhkus ja taastumine on ikkagi väga tähtsad.
3 seeriat 15 kordust on kah minu arvates oo koo, vbl ise natuke vähendaks korduste arvu ja suurendaks raskusi, kuid see pole hädavajalik.
edu!
vrsm
Memberkaal on tõesti üks kasutumaid-suhtelisimaid näitajaid sportlike tulemuste ja keha olukorra hindamisel, olen ka ise sellest lõpuks aru saanud.
kas või see, et 175 cm pikk ja 70 kg kaaluv inimene võib olla märgatavalt kehvema välimuse-füüsilise vormiga kui 175 cm pikk ja 90 kg kaaluv inimene. hinnata tuleks eelkõige silmaga ja seda, mis sulle peeglist vastu vaatab.
vrsm
Memberjee, ac/dc!
aga miks just ac/dc panid bonsuna pildile?
vrsm
MemberNii, kõige pealt suur aitäh kõigile.Ma pole küll suutnud nüüd viimastel päevadel kõike üles märkida, mida suhu olen toppinud. Aga kirjutan nüüd lähima aja jooksul siis juba selle nädala alguse (3-4 päeva) menüü.
Minu kunagine treener mainis, et need õhtused õuna-banaani-pirni söömised võiks vahele jätta, sest need ju ainult süsivesikupommid, seega minu suured vaenlased. Ja neid puuviljade nö müüte on igal pool erinevalt kajastatud, et õhtune puuviljaõgimine võrdub kõrpsu/shokolaadi söömisega.
Ja teine küsimus on veel selline, et ma olen ‘3-söögikorda päevas’ tüüpi inimene. Et kas peaks siis ehk jaotama need väiksemateks söögikordadeks, ja 5 x päevas?
kui sa õhtul trenni teed, siis paar puuvilja pärast seda sulle kindlasti kahju ei tee. samas niisama terve õhtu puuvilja kurjust alla lasta pole ka hea mõte, kuna suhkrut on neis küllaga. päris krõpsu-šokolaadiga see ei võrdu (puuviljades pole rasva ses koguses), kuid omajagu kaloreid annab endale nii kerevahele süüa küll.
toitumine viieks jagada oleks kindlasti parem mõte kui 3 korda süüa. sest esimesel juhul põletab keha tõhusamalt kaloreid ning ka üldine ainevahetus ja energiatase paranevad.
edu!
vrsm
MemberMinu tee fitnessi/spordivormi/jõusaalini algas ka jooksmisest. Alguses oli mu aeroobne vorm suhteliselt kehv ning joostavad vahemaad väikesed, tempo aeglane ja pärast olin omadega üpris läbi.Ma aga tegelesin sellega järjepidevalt, käisin pidevalt jooksmas (vahest kui aega palju oli lausa 2x päeavs- üks ots hommikul ja teine õhtul, tõsi küll mitte pikad) ning mu vorm paranes oluliselt. Enda kogemusele tuginedes oskan soovitada vaid järjepidevat tegutsemist ning üritada aegapisi koormust tõsta.
100% nõus.
ka mina alustasin jooksmisega.alguses käisin 1 kord nädalas (vast 13 olin siis) ning distants umbes 4,5 km. ajapikku hakkasin käima kaks korda nädalas, siis hakkasin suvel palju rattaga sõitma. ajapikku pikenes distants, mida jooksin, umbes 15 km-ni. eelmisel sügisel hakkasin vähem korraga, kuid tihedamini jooksma (nädalas kokku keskmiselt 55km) ning juhuslikult avastasin enda jaoks ka jõusaali.
nüüd lammutan enamasti jõusaalis ning jooksmas käin veel viad selle tõttu, et see on see sport, mida olen aastaid teinud ning milles ma tõesti hea olen – seega põhiliselt “emotsionaalsetel” põhjustel. ei taha loobuda alast, mida aastaid viljelenud olen.
vrsm
MemberTipp-psühholoogid ja ajajuhtimisgurud soovitavad teha esimese asjana päeva kõige tähtsama ülesande. Kui sinu jaoks on tähtsaim eesmärk trenn, tee see hommikul, mil sul on enim energiat.kõlab hästi, sest mul ongi päeva esimene asi alati jõusaal (või mingi muu trenn).
5.50 üles, vannituba, riided, hommikusöök, rattaga trenni ja 7.05 läheb lahti.
-
AutorPostitused