vrsm
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
vrsm
Memberise läksin ka umbes pool aastat tagsi üle väga valgurikkale dieedile. kuna pool aastat on ikkagi üpris lühike aeg, siis midagi konkreetset öelda ei oska veel, kuid otseseid kaebusi pole ka tekkinud. kehaline vorm on paranenud, enesetunne ok… mine nüüd võta kinni. aga see valkude-süsivesikute-ravade suhe igapäevatoidus on üks huvitav teema küll. esiteks pole ses osas üksmeelt, teiseks sõltub üüratult palju iga inimese ainevahetuse eripärast. nt mul kipub pahatihti olema nii, et peale toidukorda, kus süsivesikuid on kuni 50% (hommiku poole, pärast trenni) tekib jube uni, jõuetus ja väsimus. olen siin foorumis ka teiste suust kuulnud sarnast juttu…
aprill 5, 2011 at 9:01 e.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #295991vrsm
MemberSparta presekas oli tõesti väga meeldiv, pean nüüd kriitilise pilguga oma toidulaua üle vaatama.Muide, see ongi see kurikuulus saib, millest ma rääkisin ja mis ikka kuradima maitsev on, rukkijahust tehtud siis. Kui sai annab liigselt kaloreid ja leib ei sobi, siis on see ikka täiuslik kompromiss
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>hmm, minu mäletamist mööda andis tavaline sai 240-250 kcal 100g kohta, saib annab aga 270.
ära valesti aru saa, ka minu arvates on igati mõttekam eelistada saibi saiale, kuid noh… leib oleks ikkagi parem variant. korralik täistera rukkileid võib anda lausa alla 200 kcal 100g kohta.
kuid igasugu häid asju on saibi sisse pandud jah. eks midagi mitte nii head kindlasti ka, kuid vaadakem positiivset poolt…
vrsm
MemberLihtsalt pool pakki kohupiima on ka veidi nüri…Olgu siis juba maitsestamata kohupiim, kastmeks veidi maitsestamata jogurtit ning maitsestamiseks veidi marju / mingit vähese suhkrusisaldusega kompotti. Kõrvale paar tükki juustu+leib näiteks.
Nii saab hommikusöögiga vähemalt kõike vajalikku. Valke, rasvu ja süsikuid.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>muidugi, sa ei PEA ilmtingimata muna sööma, too oma toidukavva vaheldust. rasva-valguallikaid oli sul minu mäletamist mööda teisigi (selliseid, mida süüa suudad), proovi neid.
vrsm
Memberkui sul on nt blender kodus olemas, siis saab väga toreda hommikuse joogi kohupiimast ja külmutatud marjadest-puuviljadest (loomulikult ei PEA külmutatud olema). lihtsalt viskad blenderisse, 10 sek purustamist ja jook ongi valmis, ei mingit närimist.
soovi korral võib ka nt kaerahelbeid sisse visata jne.
vrsm
Memberaitähh vastuse eest! et pole mõtet neid valke karta ex
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
trennipäevadel suudan 1800kcal umbes ära süüa
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> mis tuleb ka suht vaevaliselt.. aga algus seegi!no näed! hakkab looma. kui tunned, et suudad (ilma suure sundimiseta) rohkem süüa, siis seda teegi, sinu puhul on igasugune paksuksminemine välistatud. ja trennide poole pealt – keep it up!
vrsm
MemberKoostasin siis jälle endale menüüd paariks päevaks ja tekkis ikkagi küsimus, et miks kaloriarvutil on soovituslik valgu tarbimine 15%. Mul ilma igasuguste piimatoodeteta juba on 22,5%, süsivesikuid 50%.Kaloreid: 1284.21 Kcal
Rasva: 62.8 g.
Valku: 52.33 g.
Süsivesikuid: 117.86 g.
Kiudaineid: 20.8 g.
ise hea meelega lisaksin veel 100g kodujuustu hommiku-muna kõrvale aga siis oleks nii:
Kaloreid: 1394.21 Kcal
Rasva: 66.8 g.
Valku: 68.33 g.
Süsivesikuid: 119.86 g.
Kiudaineid: 20.8 g.
ehk siis mu BAV oleks ilusti koos, hetkel jalg vigastatud ja ei saa trenni teha
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> aga valku oleks 26,8%, süsivesikuid 47%, rasv 26% (rasv tuleb 50g pähklitest ja 100g lõhest ja kahest munast)protsendid on täitsa ok minu arvates, eks need olene inimese ainevahetusest, eripärast, eelistustest jne.
…aga neid va kaloreid kokku on ikka kole vähe…
vrsm
Membertäpselt, kirbul väga õige point, et jälgi oma hingamist harjutust tehes.
kui pea pärast kipub ringi käima, siis soovitan istuda maha (no mitte päris maha, eks, toolile vms ikka) umbes pooleks minutiks. mul kipub kükk panema pea ringi käima, siis see aitab. ehk kohe pärast harjutust püsti karata pole hea mõte minu arvates.
vrsm
MemberToitumise kohta ei saa keegi midagi siis öelda ?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Soovitage keegi midagi 
eks ma siis soovita MIDAGI (kuigi jah, targem oleks lugeda siin lehel olevadi artikleid)
lühidalt: pane paika päevane valgu-süsivesiku-rasva vahekord
söö tihti, kuid väikseid koguseid
süsivesikuid söö õhtul vähem (trenn on erand)
ära söö lihtsüsivesikuid nagu nt hommikusöögihelbed, suhkur, valge sai, küpsised, pagaritooted, peenleib, valge riis, tavline pasta jne
valke saad nt munast, kohupiimast (jälgi kriitilise pilguga süsivesikute ja suhkru sisaldust neis), kodujuustust, kanafileest, väherasvasest veiselihast, tuunikalast jne
söö värsket juurvilja ja kögivilja kindlasti, mõõdukalt ka puuvilju
söö täisteraputrusid, nt kaerahelbe, rukki jne
ravade headeks allikateks on nt avokaado, muna(kollane), hapukoor, extra virgin oliiviõli, kalamaksaõli
loodetavasti on sellest pisutki abi. aga KÕIK see – ning paaaaaaaaaaalju muudki targemat – on artiklites ja lugematutes teemades siin foorumis juba olemas.
aprill 4, 2011 at 11:01 e.l. in reply to: SINU KÜLJES TRENNIS: (28. OSA): RAMMUMEHED MURUMETS JA MÄNNIK #295833vrsm
Membernaiss!
meeldis see point cool d-lt, et meie kliimas lihtsalt peab (talvel – tegelikult kogu aeg) spordiga tegelema, et füüsiline ja immuunsus sellele, mis õues on, vastu peaks.
vrsm
MemberMitte et see nüüd mingi hingelähedane teema oleks mulle , aga on küll!mul endal tekkis ka täitsa huvi, kui mulle mainiti, et tegin oma postituses vähemalt kolm viga, et mis need on, kuid ei hakanud ise küsima, mõtlesin, et mis ma siin ikka nõuan ja nuian.
see suure algustähe probleem on mul krooniline jah, vabandan. sõnad üritan, nii palju kui oskan, õigesti kirjutada ja komasid mitte ära unustada, aga suurt algustähte (arvuti taga) ei pane mind pea miski kasutama paraku…
pean tunnistama, et kohati olen tõesti täielik ortograafianats – seesama “kohvi” ja “pudru” lövad silme eest punaseks, samuti, kui millestki negatiivsest rääkides öeldakse, et see ja see sündmus toimus TÄNU tollele. ning need k-pt/g-d-b kasutused… olgu, mis ma ikka mulisen:
“Kuidas see nüüd oligi… Kirjavahemärkideta kirjutamine on nagu vette peeretamine. Mulinat on palju, kuid aru midagi ei saa.”
– WIN.
vrsm
Memberolks, kle tänud! heh
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>kui juba õigekeelsuse teema üles võeti, piiksuksin oma hääle ka sekka: jube paljud inimesed siin foorumis kirjutavad KOHVI, tegelikult on õige ainuse nimetav KOHV. tean, ise teen ka õigekirjavigu, kuid lihtsalt paljud teevad seda ühte kindlat viga, seega ehk on kasuks teadmine…
vrsm
MemberMinu küsimus on selline, et kumb oleks parem snäkk kaalu alandamise eesmärgil.Kas 30g tumedat shokolaadi 81% kakao sisaldusega, mis annab 163 kalorit, 3 g proteiini,12g rasva ja 6 g süsivesikuid, või süüa ära 60 grammi kuivatatud puuvilja, näiteks kuivatatud ploomi, mis annab 153 kalorit, 1g proteiini, 0 g rasva ja 36g süsivesikuid? Kas need on üldse head vahepalad, mida kooli kaasa võtta, et näksida, kui suur nälg peale tuleb või soovitate midagi muud? Nimelt piimatooteid ma üldse ei söö kahjuks.
kui neist kahest peab valima siis mina isiklikult valiks kuivatatud puuvilja. isiklikult.
aga pigem soovitaksin ehk, kui on VÄGA tahtmine snäkkida, süüa värskeid (puu)vilju. pirn, apelsin, õun, porgand
vrsm
MemberPäris hirmus!Eile õhtul oli vorm päris terav ja üllatuslikult oli kehakaal 86, 2 kg-le tõusnud… Usun, et lasen ikka kaalu madalamaks
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>kaal tegi aprillinalja?
aprill 2, 2011 at 8:13 e.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #295613vrsm
MemberDopingujutu jätkuks, süüdistatakse Veerpalu poistiivse proovi andmises…..
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>http://www.postimees.eeveerpalu on dopingusüüdistustega tõesti juba aaaaaaastaid pommitatud, ning otsa ega lõppu pole sel näha isegi pärast karjääri lõpetamist. huvitav, kaua jaksatakse nii edasi lasta? pensionielaine veerpalu saab ikka samu süüdistusi krae vahele? tegelt, tõenäoliselt lastakse sel teemal pärast ta surma ka edasi…
vrsm
MemberTere.Ma tahaks arvamusi selle menüü kohta, mida Otter soovitab teha, kaalu alandamiseks.
Tema menüü näeb ette siis põhimõtteliselt ilma süsivesikuteta toitumist. Enamus teemades ta väidab, et süsivesikud on halvad ja, et need tuleks asendada rasvaga. Samas mõnes teises teemas ta siiski väidab, et süsivesikud on olulised, kuid nendega ei tohi liialdada.
Hommikusöök: omlett singi, 40% hapukoore, tomatite ja avokaadoga, kohv 35% vahukoorega ja ilma suhkruta
Lõuna: grillkana rohelise salatiga, milles on oliiviõli
Õhtu: ahjus küpsetatud lõhe röstitud spargliga või brokkoliga.
Joo päeva jooksul 1,5-2 liitrit vedelikku.
Selles menüüs süsivesikud ju peaaegu puuduvad. Kas nii pikalt toitudes tervis halvemaks ei muutu, kui keha peaaegu üldse süsikaid ei saa?
pisut offtopic küll, aga kas 40% hapukoor on tõesti kuskil saadaval?
-
AutorPostitused