VoodooMagic
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
VoodooMagic
MemberSee ei ole vist siin uudis, et ma olen ysna innustunud koerteomanik.Ei, ikka täitsa uudis oli
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>VoodooMagic
MemberKui ylekaal on v2iksem ning tekib hilisemal eluperioodil, siis on tegemist lihtsalt inimese enda eluviisiga ning selle ohjeldamine on lihtne – tuleb sporti teha ning toitumine korda seada.Või siis vabaneda kaalu muutust põhjustanud harjumusest.
VoodooMagic
MemberJah, võib nii olla küll.
Huvitav kas rasva kogumis nähtus esineb siis ka näiteks maakera jäistel aladel elavatel inimestel.
Kokkuvõtteks võime siis vist öelda, et ülekaalulisust põhjustab geneetika või harjumused.
VoodooMagic
MemberNagu ma aru saan on tegu siiski eeldusega, mitte põhjusega või siis ei?
Ehk siis, kui see paksu geeniga inimene toitub normaalselt, tervislikult, on norm füüsilise aktiivsusega, siis on ta ka norm kaalus?
Või on ta ka normaalsete harjumuste puhul paks ja saab enda kaalu muuta ainult eluaegse dieediga?
VoodooMagic
MemberVäljenditel pole midagi viga. Nii ongi – osad inimesed lihtsalt lähevad paksuks ja teised ei lähe. Aga kui söök ära võtta, siis ei läheks ka need “geneeriliselt paksemad” paksuks. Väga mitmed geenid väljenduvad alles teatud keskkonnas – samamoodi “paksu geenid” (mida veel siiamaani otsitakse) väljenduvad vaid toidurikkas keskkonnas ning peidavad ennast nö. nälja-keskkonnas. Ürgajal, kui söök oli vähem kättesaadav, need geenid lihtsalt nii tihti ennast ei väljendanud.Ärgem rutakem ajast ette, neid ei ole ju veel leitud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>VoodooMagic
MemberVoodoo, sa praegu väitsid et inimese ainevahetustel ja kehatüüpidel pole vahetmillega sa seda väidet toetad?
Jah, ainevahetus ja kehatüüp on erinevad, aga kas nad on ülekaalulisuse põhjuseks, kas inimestel on geenides kirjas, et see inimene sünnib ja on terve elu ülekaaluline…
VoodooMagic
MemberMis sa pead silmas võime all kaalus kiiresti juurde võtta?
Ma arvan et ülekaalulise põhjuseks on harjumused, saledatel inimestel on harjumused tasakaalus, teistel on aga mingi või mingid harjumised paigast ära.
Harjumuseks võiks olla näiteks stressi ravimine toiduga, liigne alkoholi tarbimine sinna juurde kuuluvate snäkkidega, ameeriklased söövad palju süsikate ja rasvarikkaid toite, väga vähene füüsiline aktiivsus jne jne. arvan, et iga kaalu probleemi all kannatav inimene natuke järele mõeldes oskab öelda, mis harjumus põhjustab ta liigset kaalu. Minu halvaks harjumuseks on näiteks õlu. Aga mu sõber, kes on lapsest saati paksem olnud, arvan, et tal on kodus liiga rikkalik toidulaud olnud – ema on ära poputanud.
Pakun, et põhjuseks on pigem inimeste harjumused kui kiirem/aeglasem seedimine, ülekaalulisusele kalduvus jne
Ja noh raviks oleks sel juhul isiku valede harjumuste muutmine, ilma harjumusi muutmata tekib dieeditamise puhul jo-jo efekt.
VoodooMagic
MemberVõibolla on sul õigus kuid samas võib siukseid asju oopis põhjustada koduloomade piiratud liikumisvõimalused, ei tea, ei ole uurind seda teemat lähemalt.
Aga kuna enamus ühiskonnast on meil siiski norm kaalus siis heaolu on pigem eeldus kui ülekaalulise põhjus…
VoodooMagic
MemberKui jätta see õhust võetud väide kõrvale, et inimene on ainuke liik, kellel selline probleem ja sõnastada küsimus nii, et miks inimene paljude liikidega võrreldes on ülekaaluline, siis küsimus on heaolus. Inimene tänu oma mõtlemisvõimele ei pea ennast lihtsalt vormis hoidma, et ära elada. Aga see kehtib siiski vaid mingile osale inimkonnast. Samas maailmas on palju kohti, kus sind selle ülekaalu probleemi jutu peale ennast puljongiks keedetakse.No sorry, ma tõesti ei tea loomaliike, kel oleks “probleeme” ülekaaluga. Karu, püütoni ja puugi puhul on tegu normaalse eksistentsiks vajaliku liigi juurde kuuluva nähtusega. Inimeste puhul on tegu probleemiga: rahulolematus, haigused, surmajuhtumid. Polegi öelnud, et see kõigi inimeste probleem on. Tõstatasin selle teema kuna on paju erinevaid teooriaid põhjuste ja kaalu kontrollimise kohta, mitmed neist on omavahel seotud.
Puljongiks?
Chill dude
VoodooMagic
MemberMinevikus olen kuulnud igast seisukohti nagu ülekaalulisusele kalduv inimene, ühtedel on kiirem seedimine, teistel aeglasem jne jne.
Võimalik, et on haiguslikult ülekaal põhjustatud aga mõtlen, et suuremas osas seaks need väljendid kahtluse alla või mis arvate…
VoodooMagic
MemberLooduses teeb džungliseadus omad korrektuuridinimesel pole enam head vormi vaja ellu jäämiseks
Jah, paks hunt enam kitsele järgi ei jõua
MemberMillele sa toetud kui midagi sellist väidad? Pole ülesöönud/söödetud loomi näinud või?Üle söötmine on võimalik küll aga looduses on loomad ikka sellises vormis nagu vaja.
Looduses on toidurikkamad ja toiduvaesemad hooajad, kindlasti sõltub sellest ka looma rasvakiht kuid jäneserikkal hooajal me siiski pakse hunte kraavi serval päevitamas ei näe
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Loomateadlane ma ei ole, see väljend on mulle kuskilt dieedi artiklist vms meelde jäänud
VoodooMagic
MemberPeab vist ikka kõik läbi vaatama, millega tegu on, nõmme ujulas praegu käin, liiga piiratud võimalused, trummi oma tundub piltide järgi tiba väike ja väikste võimalustega olema, TTÜ omas peaks vaatama, kui kaasaegne see kaasaegne neil on, viimati kui seal hoones käisin oli paras peldik, jõujaama kuutasu oli mõtetult kallis, arctic sport on nii kallis, et hindagi telefonis ei öelda ja nõusuvad ainult aastatasuga, tahavad mu intressid ka veel endale saada, õismäe ujula vajab ka varustuse üle vaatamist dispetser miinimum raskustest ei teadnud midagi. Kesklinna suunas ei taha minna, parkimisprobleemid.
VoodooMagic
MemberKui viiesajaseid ei ole, ehk keegi teab jõusaali, kus oleks 750/1000/1250 gr-seid raskusi?
Elan Tallinnas Nõmme kandis.
VoodooMagic
Memberei, ei seisa selle taga, tahan lihtsalt proovida ja usun, et nii saab paremaid tulemusi
-
AutorPostitused