Vilps
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Vilps
Memberkukla taha pidid olema ohtlikud, kuna võib õla liikurlihase peesse keerata vmsmine ise küll sama ei väidaks, a noh eks see olene ka tunnetusest ja raskusest..
Õla liikurlihas? Selline asi on olemas?
Paljusid asju ei soovitata teha. “Terviseriskid lihastreeningus” oli vist ühe raamatu nimi. Vaata see läbi, kuna kohati jääb seal mulje, et trenni pole üldse mõtet teha:)
Lõuatõmbed kaela taha ja laia haardega muudavad lailihase laiemaks. Primaarne mõju lailihase ülaosadele ja „väliservale“, just nendele regioonidele, mis asuvad nö. otse kaenla all. Laia haardega ette mõju on sama, mis eelmise harjutuse korral. Loomult on tegemist kergema harjutusega kui eelmine harjutus, samuti on siin võimalus rohkem petta.
Vilps
MemberMinul raamat olemas ja soovitan teistelegi. Väga sisukas ja abiks kõigile, kes spordist lugu peavad.Sama siin, ka endal juba sügisest see olemas. Küllaltki kasulik, aga on ka omi puudujääke seal.
Vilps
MemberAga kuidas sul jõutulemustega on?
Paranevad?
Vilps
MemberMulle näiteks ei mahu üldse pähe, kuidas mõnedel hommikul absoluutselt midagi sisse ei lähe. Ise olen ärgates näljane nagu hunt ja tühja kõhuga välja minnes tekkib kiiresti halb enesetunne. Inimesed on erinevad ja ma saan aru, et ehk kogused mida omale sisse aetakse pole päris ühed samad aga no et üldse ei söö
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ka endal ei läinud kunagi hommikuti midagi alla, aga nüüd võin süüa nii palju, kui suudan nöost sisse ajada. Loomulikult ma ei tee seda, piirdun siiski normaalsete kogustega:)
Vilps
MemberTere, kuidas oleks kasulikum kükkida kas kang turjal või kang rinnal.Kang rinnal on natuke raskem aga kuidas siiski kasulikum oleks??
Või äkki peaks mõlemat moodi nädalas korra tegema??
Aitähh!!!
Oleneb. Kang turjal treenib rohkem reie kakspea- ja tuharalihaseid. Kükkides kang rinnal saab reie nelipealihas rohkem vatti.
Vilps
MemberMinu hommikusöökideks on tavaliselt erinevad pudrud piimaga või munatoidud.
Täna näiteks tegin singi omletti. Mõnikord, kui kapis on juustu, siis riivin ka seda peale. Kõrvale lõikasin veel tomatit, joogiks oli piim ning sõin veel kaks viilu sepikut.
Vilps
MemberSama siin, korraliku toitumisega ja pideva, kuid tüütava kavaga olen pooleteise kuuga kaalu langetanud 86 kg – 76,5’le.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Pilte ei ole endast?
Vilps
MemberHärrased ajavad ju puhast paska siin
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kuidas sa neid kõhulihaseid üldse teed, alustame sellest.Kui sa teed tavalisi istessetõuse, siis võta teatavaks, et see pole sugugi efektiivne kõhulihaste harjutus, see treenib sul niude-nimmelihast.Et ei treeniks nimme-niudelihast, tuleb jalad kõverdada. Teiseks ülakeha ei tohi täitsa põlvedeni välja viia. Tuleks maast umbes 45 kraadi võrra tõsta. Vastasel juhul hakkavad puusapainutajad taaskord tööle.
edit: Ega need tavalised keretõsted eriti efektiivsed kõhulihaste arendajad küll pole.
Vilps
MemberSa küll räägid, et sa tegeled kergejõustikuga, kuid ei maini ala. Vastavalt oma ala vajadustele peadki kava koostama.
Vilps
MemberMille põhjal sa seda arvad?Ütleme et joon 4 õlut
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kas siis parem? Esiteks ma ektomorf ja rasvad, süs.ei tee mulle liiga, vähemalt mulle tundub nii ja valgud peale trenni ka ju tere tulnud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Too jah vabanduseks see, et sa oled ektomorf. Loomulikult ei tee kilo liha ega paar liitrit õlut õhtul sulle midagi. Anna aga minna!
Vilps
MemberNii ju ongi. Teoreetiliselt võib ka IV astme treener olla ilma kehakultuuri kõrghariduseta.Täpsustuseks jällegi niipalju, et loomulikult on heal treeneril ka vastav kõrgharidus ja see ei ole mõttetu. Lihtsalt selle asemel saaks midagi muud õppida. Aga see on vaid minu arvamus.
Oot oot, võin siinkohal eksida, aga kas mitte juba teisest astmest ei ole vaja juba erialast haridust?
Vilps
MemberKäsil siis 11. klass ja oleks suht tagumine aeg hakata mõtlema mida teha peale keskkooli. Mulle meeldib väga kogu see fitness, kulturism ja treening ja kõik toitumise värk. Tahaks midagi selle laadset edasi õppima minna. Ma loen meelsasti päevad läbi umbes selliseid artikleid nagu Fred Antsoni “Toit, ajubiokeemia ja rasvapõletus” ja taolisi
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ma teen isegi märkmeid omale vihikusse, ma arvan, et ma kirjutan oma jõusaali vihikusse rohkem päeval kui ma teen koduseid töid
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Räägitakse, et inimene pidi olema õnnelik siis, kui talle meeldib väga oma töö ja ta saab oma hobi ühendada tööga. Ma tahaks ka see õnnelik inimene olla. Ma paluksingi teil midagi soovitada, mis erialasid on olemas? Mul on selline tunne, et kehakultuur jääb nadiks, vähemalt Tallinna oma. Mu jõusaalis on üks Tallinna Ülikooli kohe-kohe lõpetaja jõusaalis instruktoriks, tema tase on madal. Ma tahaks selliseid tarkusi omandada nagu siin foorumis on näiteks Alan B’Stardil, Ralf Otteril, Fred Antsonil, Rückenbergil ja teistel autoriteetidel. Milline oleks selline suund, kus ma saaks õppida treeningut/toitumist/selle laadset ja seda ka kuskil rakendada. Ma tean nii palju, et kehakultuuri lõpetajaid eriti ei vajata… Kuigi inimkond on rasvumas ja just selle koha pealt tarku inimesi läheks minu loogika järgi tulevikus vaja küll
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Aitäh nendele, kes viitsisid selle liigendamata teksti läbi lugeda
Kõik mõtted teretulnud arutamisele
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Olen ka nö. kohe-kohe lõpetaja kehakultuuri erialal TLÜ-s. Ütlen ausalt, et asi ikka paraneb aastatega. Kui mina astusin pedasse (2005), siis oli suht kerge meil. Saime varakult koju, oli nädalas üks vaba päev. Aga need, kes tulid aasta/kaks hiljem, pingutavad ikka korralikult. Aineid on juurde tulnud kõvasti. Kahjuks ei oska kommenteerida, et millised need olla võivad – pole uurinud. Ega lolliks ei jää, kui kehakultuuri õppima lähed. Palju oleneb sinust endast. Kui ei spikerda ja õpid kõik ära, siis teadmisi inimese kohta saad kõvasti teada.
Õppisime inimese anatoomiat, füsioloogiat, kinesioloogiat, spordimeditsiin jne jne…Ei tulegi kõik need siinkohal meelde. Ühesõnaga kasulikke aineid leidub kindlasti. Samuti saad nö. lisaeriala võtta, milleks on terviseedendus, kus ka toitumine oli see (jäi väga nadiks just see osa, kahjuks:/). Jõusaal vabaainena näiteks – Kui mina selle võtsin, siis teoreetilist poolt polnud, praegu on. Räägitakse kavade koostamisest ja jõusaalist üldiselt….
Kui tahad targemaks saada, siis tuleb kindlasti ise juurde õppida. Peda pirita raamatukogus on erinevaid raamatuid, ükskõik mis alast, ikka väga palju. Laenutan ka ise ja üritan targemaks saada. Materjali leidub, oleks vaid tahtmist sama palju.
On küll lühiülevaade seal toimuvast, aga eks see ole sinu otsustada. Aga alati on võimalik Tartu Ülikooli minna, usun, et seal võib see parem olla. Audentesesse tuli ka midagi kehakultuuri laadset juurde. Võib julgelt uurida.
Kes see jõusaali instruktor sul on, mis ta ees- ja perekonnanime initsiaalid on. Äkki M.A või E.K?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ning nende peale ei tasu sul vihastada, kui nad midagi ei tea. Tahad jõusaaliga tegeleda, tuleb neil endil ise juurde õppida.
Ju on nad ise laisad.
Vilps
MemberIse küll kirjutasin kirjandit paar aastat tagasi, aga mäletan seda, nagu oleks see toimunud eile. Olin ikka jubedalt närvis, kõige hullem asi maailmas oli nende teemade kuulamine. Kuulamise ajal pidevalt lootsid, et tuleks nüüd midagi ka, milles kirjutada annaks. Õnneks läks hästi ja 50 punkti oli minu kohta tegelikult väga hea.
Vilps
Memberselg ja biits ei sobi ühele päevaleMiks?
Kas sellepärast, et biitsi läheb vaja ka seljaharjutuste korral? liiga suur koormus?
Vilps
MemberKindlasti võib keegi mulle vastu vaielda, aga minu arvamus oleks kava suhtes järgmine.
1.Päev
Rind, triitseps, kõht
2.Päev
Selg, biitseps, kõht
3.Päev
Jalad, õlg, kõht
AutorPostitused