Skip to main content

veps

Forum Replies Created

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Parima maitsega proteiinipulber? #261654
    veps
    Member

Ma pole kellegilt siiamaani näinud maasika maitset. See oli esimene HERA80 mis ma ostsin, ja kui panna Dextrot ka, siis on päris mõnus maasika jook koos.

in reply to: kõhulahtisus #247404
    veps
    Member

Ise olen kasutanud Lacto-7. Väiksed tabletid. Kui kõhuga mingi jama on, siis jood ühe veega alla ja teeb täitsa korda. Seal ka mingid asjad sees, mis ravivad kõhtu ja võib võta pikemat aega ka ilma, et tervisele kahjulik oleks. Ütlen seda selleks, et minu mäletamist mööda oli see Smecta pulbrina ja pidi vette lahustama ja maitses ka päris jubedalt. Pärast ühte korda rohkem seda ei puutunudki. Lacto-7et on mugav kaasas kanda ja saab kiirelt ära süüa.

in reply to: Alaselja stabiliseerimine #189761
    veps
    Member

Seljasüvalihastele iga trenn üks harjutus ajaga. Kõige paremad on staatilised hoidmised.

Hoidmiste puhul peaks olema ettevaatlik sellega, et seda tehtaks õigesti. Tihtipeale kui asend on vale (nt selg jääb nõgusaks), siis tehakse rohkem liiga endale, kui kasu. Kõiksugu tasakaalu harjutused ja keerded samaaegselt on väga kasulikud.

in reply to: Alaselja stabiliseerimine #189711
    veps
    Member

Märksõna: Core Muscles

in reply to: Kiropraktik Rainer Kägo #183181
    veps
    Member

Käisin tema juures umbes aasta tagasi. Kasulik oli tõepoolest. Hinda ma hästi ei mäleta, vist oli nii, et kui on esimene visiit, siis 800.- ja iga järgnev kas 300-500? Ise käisin seal kaks korda.

in reply to: Jooksu pulss / trenni pulss / kõrge-madal pulss #183062
    veps
    Member

Ei ole. Kui sa tahad aeroobset teha, proovi oma pulss hoida 130-140 kandis.

in reply to: Kaltsiumi söömine luu vigastuse korral #182857
    veps
    Member

Ei hakkanud uut teemat tegema. Küsimus selline, et homme saab neli nädalat täis sellest, kui mul see luukild pöidlast välja tuli ja täna sai kolm nädalat täis sellest, kui mulle öeldi traumapunktis, et kolm nädalat võtab tervenemine aega. Kuna teen trenni nagu profisportlane (ametlikult veel nii enda kohta öelda ei saa), siis mulle kipsi ei pandud, vaid randme toes, mis hoiab ka pöialt paigal, aga mida ma saan ära ise võtta, kui vaja (kui pesemas käia või kui trenni teha, et ei higistaks täis kipsi). Tänase seisuga on küll nii, et pöial veel igale poole välja ei pandu ja korraliku survet sellega avaldada ei saa (nt millegile peale vajutada). Selle koha pealt on see nahk sinine ka. Kas see on normaalne või? Kunagi ammu oli jalas mõra ja pärast kipsi ära võtmist võttis korralikult kõndima hakkamine ka veel aega, selles suhtes tunnen ennast natukene enesekindlamana. Aga kas see sinine nahk ja tunda andev näpp üldse ei meeldi.

in reply to: Maasika piim #182831
    veps
    Member

Kus kohast ostsid ?

Inglismaalt mingist poest.

Miks küsid?

in reply to: Vigastusjärgne treening #182159
    veps
    Member

Ma räägiks sulle, mis mul endal oli. Kevadel mängisin korvpalli ja järsku tõmbasin ka kuidagi selja ära. Kuna lihased ja keha oli soe, siis koju jalutada oli okei, aga pärast õhtul ja järgneval päeval oli kõndida raske seoses alaselja valuga. See läks paari päevaga üle. Siis kui valu oli läinud käisin uuesti mängimas ja järsku vale liigutuse tegemisel käis jälle korralik valu läbi ja pidin uuesti lõpetama. Läksin koju ja õhtul enam voodis püsti ei tõusnud. Ainult keppiga sai väga vaevaliselt liigeldud. Järgnevad päevad oli praktiliselt kogu aeg selg valulik ja kõndida raske. Kummardamisest polnud juttugi. Käisin kiropraktiku juures ja ta ütles, et süvalihased on kohati nõrgad või olematud ja seetõttu selgroo kergelt viltu või ebastabiilne. Pärast seda olen teinud vähemalt poole trennist süvalihastele, tasakaalule ja seljale spets harjutusi.

Mõte vast oli see, et ole väga ettevaatlik selle selja suhtes. Selle vigastuse tõttu võib palju kannatada ja kui siit mingeid mõistlikke vastusi ei saa, siis soovitan sul minna mõne spetsialisti juurde (kas siis kiropraktik, manuaalterapeut vms). Pärast seda, kui ma kodus lamasin voodis ja praktiliselt oma jalgu liigutada ei saanud, olen ma seljaga nii ettevaatlik kui üldse võimalik.

in reply to: küsimus treeningu kohta haiguse ajal #181882
    veps
    Member

nimelt olen juba 3kuud põletikulises palavikus seoses mandli põletikuga. palavik on selline 37-37.2 ja küsimus selline et kas ma võiksin kergemate koormustega ja madala intensiivsusega teha jõusaali trenni ja käia jooksmas või on see vastu näidustatud sellises olukorras. Hetkel pean dieeti ja tahaks asjale veidikene kiirust juurde anda ning samas ka vormi säilitada kuna pole 3 kuud treeninud.

Mina alustaks sellega, et lõikaks mandlid maha. Endal oli ka jama mandlitega ja seetõttu jäi tihti trenni tegemata. Pärast lõikust on kõik korras ja tervis hoopis parem.

PS 37 pole minu arvates nii hull midagi, et kõik peaks seisma jääma.

in reply to: Kaltsiumi söömine luu vigastuse korral #180436
    veps
    Member

“It’s true that calcium is needed to heal bones, but taking excessive doses of calcium will not help you heal faster.

Ensure you are consuming the recommended dose of calcium, and if not, try to consume more natural calcium–or consider a supplement. Taking mega-doses of calcium does not help a bone heal faster.”

http://orthoinfo.aaos.org/topic.cfm?topic=…p;return_link=0

tavaline päeva kogus (1,000mg) tuleb kindlasti kätte saada, rohkem ei ole kasulik. samas see sõltub kaltsiumi imendumisest, ja kui suitsetad ja palju kohvi jood, siis võiks rohkem süüa.

Tänud!

in reply to: Aeroobsele trennile jõudu peale #179470
    veps
    Member

Pärast aeroobset trenni harjutusi tehes teen tavaliselt seeriad ka päris pikad, rohkem vastupidavusele.

in reply to: Valu rinnas (roietevaheline lihase põletik?) #172267
    veps
    Member

Nii roietevaheliste lihaste kui närvide haiguslik seisund võib anda tugevaid valusid rindkere piirkonda.

– Valud on siis enamasti ühel pool rindkeres.

– Valud tugevnevad tunduvalt sissehingamisel või liigutustel.

– Valu iseloom on terav, torkav valu või nagu “tõmbaks rindkerele vitsad ümber”.

– Valu tõttu on sügav hingamine raskendatud ja köhimine põhjustab põrgupiina.

– Lamades valulikul küljel, on valu tunduvalt väiksem ja hingamine vabam.

Roietevaheliste lihaste ja närvide valu pole kiirabiline probleem kui tead, et said eelnevalt tõmbetuult või pingutasid end füüsiliselt üle. Üheks valu selgitamise meetodiks on roietevahelise piirkonna, eriti roiete rinnakule kinnitumise kohtade masseerimine. Kui on tuntavad valulikud närvipunktid, siis võib närvivalu pidada ülimalt tõenäoseks.

Katsudes nagu ei ole mingit valu. Vahepeal lihtsalt tekib valu mõneks ajaks ja kaob ära. Vahepeal on seotud liigutamisega, aga mitte alati. Vahepeal mõtlesin, et on kopsuga midagi, aga hingamisega see ka seotud pole. Jõuan kolme nädala pärast Eestisse, ehk kannatab ära oodata. Varemalt arvasin, et see läheb üle, aga nüüd on tõsiselt häirima hakkanud, kuna muutust pole olnud.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)