vend vähk
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
vend vähk
Moderatorto Rambo vend: Usu mind, kõhulihaste asemel oli üks paks karvane naba- muud ei midagi. Kõhulihased on jälle nähtavale tulnud viimase nädalaga!
vend vähk
ModeratorTere!
Igasugusteks testideks ja muudeks vastupidavusüritusteks on ettevalmistamine individuaalne. Ise olen juba kolmandat nädalat võistluseelsel dieedil ja selle ajaga olen viinud soolade ja rasvade hulga menüüs miinimumini. Ootamatult tuli mulle pühapäeva hommikul kutse osaleda rattamaratonil (63 km maastikul). Jõudsin kohale viimasel minutil ja siis kõlas ka kohe stardipauk… Terve raja läbisin umbes 3 tunniga ja mul ei olnud kaasas ei joogipudelit, ega kiluvõileiba… Ainult ühe korra jõin mingisugust spordijooki 18 km enne fini?it joogipunktis. Ei tekkinud mul krampe ega lihasvalu ei sõidu ajal ega ka pärast seda. Selle sõiduga kaotasin umbes 3 kg kehakaalu. Rattaga sõidan harva ja nii pikka distantsi sõitsin elus esimest korda. Dieediväliselt on mul ikka vahel kohustuslikud Kaitseväe testid ja siis on küll järgmisel päeval nii mõnigi lihas valus. Järgmiseks üldfüüsiliseks testiks ongi mul plaan nädal enne piirata soolade ja rasvade tarbimist, et katsetada, millist effekti selline tegevus annab. Loodan, et positiivset.
Siinkohal oleks huvitav teada, kuidas valmistus viimaseks rattamaratoniks Marek Kalmus? Ka tema võttis sellest sõidust osa ja kuuldavasti päris hea ajaga!
vend vähk
ModeratorReeglitest.
Kui palju võib olla IFBB reeglite järgi ühes kaalukategoorias võistlejaid? Kas ainult 1-2-3 on üldse lubatud??? Kui oleme nende reeglite suhtes silma kinni pigistanud, siis võiks seda body-fitnessi kategooria paremate (või ainult võitja) finaali kutsumist Eesti võistlustel siiski kaaluda.
Rohkem ei kavatse selles küsimuses sõna võtta. Mind huvitab ainult arvamus, mitte faktid.
vend vähk
ModeratorTere!
Jah, see küsimus on juba aastatega väga tuttavaks saanud ja ma nüüd püüan vastuseks midagi improviseerida. Nimelt alustan selle ümbermõõtude teemaga natuke kaugemalt. Paar nädalat tagasi oli minu kehakaal üle 90 kg… Tänaseks päevaks on kehakaal 84 kg ja novembriks eeldatavasti alla 79 kg. Küsimus: Kui palju mõjutab üle 10 kg-ne kaalumuutus ümbermõõtusid erinevates kehapiirkondades? Vastus: väga palju! Kui ma üle 90 kg-selt olin päris paistes ja vett täis, siis võib julgelt lisada kõikidele mõõtudele vähemalt 3-4 cm. Mittevõistleja seisukohalt on ehk just need mõõdud tähtsamad, aga kahjuks mina võistlusvälisel ajal ennast ei mõõda. Kevadel sai ühele huvilisele paar päeva enne IFBB euroopa meistrivõistluseid ülakeha mõõdud võetud ja siis oli rinna ümbermõõt 115 cm, talje 80 cm ja vasak biic 43,5 cm. Jalgade kohta andmed puuduvad, aga kui vaadata minu võistluspilti, siis visuaalselt võib seal ju mingid mõõdud määrata. 15-16 aastaselt oli mullegi väga tähtis, et kui palju on minu muskli läbimõõt ja kui palju erineb see minu eakaaslastest. Hea tahtmise juures ja treeningkava täielikult muutes võib ju samuti Eesti võistluslaval publikut 46 cm bicepsiga rõõmustada, aga see lööks paigast proportsioonid ja rahvusvahelistel võistlustel kaotaksin selle pärast ilmselt kohtasid. Fitnessis ja body-fitnessis on tähtsamal kohal siiski reljeef ja proportsioonid, mitte massi suurus.
vend vähk
ModeratorKodus treenimisega on ikka nii, et võimalused on piiratud, puudub treener ja võistlusmoment. Kui vähegi võimalik, siis alusta treeninguid ikka mõnes jõusaalis. Kui tõesti ei ole võimalik jõusaali külastada või elad sellises kohas, kus korralikud spordisaalid puuduvad, siis rinna treenimisele annab ka palju juurde kätekõverdused erinevate nurkade all, samuti erinevate seeriatega- näiteks: 20 kordust, 30, 40, 30, 20, 10 kordust kuni pooleteiseminutiliste vahedega. Pärast sellist maratoni võib teha hantlitega “lendamist”.
vend vähk
ModeratorVahel teen, aga põlveliigesed ei ole kõige tugevamad ja eelistan siiski masinaid. Oma noore elu jooksul olen neid põlveliigesteprobleeme küllalt näinud. Parem karta kui kahetseda!
vend vähk
ModeratorVastan: 1. Selga treenin lihtsalt järele kuna seda on mulle palju ette heidetud ja visuaalselt on see lihasgrupp ju ka väga oluline. Kevadeks olin pool aastat selga intensiivsemalt treeninud ja see ei jäänud ka kõrvalseisjatele märkamatuks.
2. Kõhulihast treenin iga päev ja sellest olen siin fitness.ee-s ka pikemalt kirjutanud ja põhjendanud.
3. Seerias on kordusi 8-12 ning alati alustan kergemalt ja siis lisan raskust juurde.
4. Selle kava järgi ei pea kindlasti treenima 4 päeva järjest! Lihasgrupid on jagatud enam-vähem võrdselt ja sellist programmi võib ka kasutada 3 korda nädalas (näiteks: 1 NÄDAL- 1p, 2p, 3p. 2 NÄDAL- 4p, 1p, 2p. 3 NÄDAL- 3p, 4p, 1p… jne)
vend vähk
ModeratorTere!
Ilmselt pead silmas kulturismivõistluseid. 14 ja vanemad saavad ennast tõestada noorte klassis novembris toimuvatel Eesti meistrivõistlustel! Vaata infot!
vend vähk
ModeratorEi hakka oletama! Nagu igal aastal kõik mehed lubavad Ronniet hirmutada, aga üritus lõpeb nii nagu alati:-)
Elame-näeme.
vend vähk
Moderator175 cm. Ise olen rahul.
vend vähk
Moderator!!! Minu kaal hetkel 89 kg… Hiljemalt novembri keskpaigaks pean olema kuni 79 kg! Et sellise ajaga 10 kg alla saada, on vaja ennekõike tahet ja iseloomu, meeletut treeningintensiivsust ja keskendumist eesmärgile!
EDU!
vend vähk
Moderatorkame!
Mul on väga hea ainevahetuse tüüp
)vend vähk
ModeratorOtt presidendiks!

vend vähk
ModeratorTere starter!
Jah, mulle ikka vahel heidetakse kohalike tegijate poolt ette, et miks on vaja nii palju ja nii suure intensiivsusega kõhulihast treenida? Samas võin tuua näiteid, kuidas viimase aasta jooksul on erinevatel rahvusvahelistel suurvõistlustel minu juurde tulnud konkurendid ja ajakirjanikud ning uurinud minu kõhu treeningu saladust. Kuna fitnessis ja body-fitnessis ei ole tähtis mitte suur lihasmass, vaid proportsioonid ja reljeef, siis pean kõhulihase sellist treenimist väga oluliseks, sest võistluslaval moodustab see ju eestvaates võistlejal vähemalt kolmandiku ja kui see kolmandik on supervormis, siis paratamatult jääb see ka kohtunikele silma. Ütlen ausalt, et kui Gert Koovit TÜ spordiklubis 1996-dal aastal mul just iga treeningu lõpus kõhulihast soovitas treenida, siis suhtusin tema õpetustesse suure umbusuga, aga siiski proovisin sellist programmi ja meeldima hakkas! Kõhulihased töötavad ju ka vähesel määral kõikide teiste lihasgruppide treeningu ajal ja viimasena kõhtu treenides annan sellele ainult parema koormuse. Eks minagi olen lugenud, et iga päev ei ole hea kõhtu treenida jne, aga praktikas näevad asjad teinekord välja hoopis teisiti. Minuga on ühendust võtnud paljud noored ja soovinud, et ma neile mingi treeningkava koostaksin ja ütleksin, mis toidulisandeid nad peavad võtma. No kuulge, ega ma jumal ei ole! Muidugi on kõige lihtsam, kui keegi sulle ütleb, et tee kindlasti nii ja söö kindlasti just neid toidulisandeid ning ise ei pea üldse mõtlema, aga oma kogemustest(juba 14-es aasta läheb) võin öelda, et absoluutselt igale inimesele mõjuvad erinevad toidulisandid ja treeningprogrammid erinevalt. Nii kulturismis kui bodyfitnessis on üldistusi väga raske teha. Kokkuvõtteks: Minu kehatüübile on igapäevane kõhulihaste treening vastuvõetav ning ületreeningu tunnuseid ei ole täheldanud.
vend vähk
ModeratorMulle jääb selgusetuks eesmärk. Kas on plaani kehakaalu suurendada või kaalus alla võtta? Või on eesmärgiks reljeef?
-
AutorPostitused