Vahue
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Vahue
MemberRihostern
saal peab olema ikka 20 vähemalt muidu kõhe teha aga nt mingi 30 oleks liig et umbes 20-25 celsiustNalja teed või?Kuni 25 kraadi?See on ju ilmselgelt sellise ala jaoks palav.Ehk mõtleks ka enne postitamist…
Kõige mõistlikum oli Akseli jutt,temperatuur olgu nii 19-21 kraadi vahel.
Vahue
MemberEnne treeningute alustamist soovitaksin teil läbi lugeda järgmised raamatud:
Anatoomia atlas
Loogna, G.
Avita, 1996
Füüsiline töö ja ülekoormushaigused
Loogna, N. & Loogna, G.
Tallinn, 1999
Jõu- ja venitusharjutusi igaühele, kes soovib olla sale tugev ja terve
Jalak, R., Neissaar, I.
Tartu, 1994
Terve selg ja terve kael
Saarma R.
Viljandi, 2000
Skeletisüsteemi ülekoormushaigused ja spordivigastused
Seeder, J.
Medicina, 1995
Tervise ja kehalise töövõime arendamine noorukieas
Maiste, E., Matsin, T., Utso, V.
Tartu Ülikool, 1999
Liikumine ja meditsiin.
Vuori, I., Taimela, S.
Medicina, 1998
Vahue
MemberTsaar
soovitaks alustada kergejõustikuga vms, (ntx ujumine) kuna see kehalisex yldarenguks väga hea!! see loox hea põhja, et mõne aasta pärast raskejõustiku peale yle minna!! loomulilut ei tähenda see seda, et peaxid jõusaalist ringiga mööda käima. jõusaal kuulub ikka enamuse spordialade juurde!! (maletajad võibolla ei pea jõusaali eriti olulisex )Vale!Jõusaal on üks populaarsematest aladest,mida maletajad male kõrval harrastavad.Male on pingeline mäng(eriti tippklassi tasemel),seetõttu tegeleb enamus maletajatest mingi füüsilise alaga ja jõusaal on üks populaarsematest.
14 aastane tohib treenida.Asi on selles,et nii noored ei jaksagi tõsta nii palju,mis mõjuks noorele organismile ülekoormavalt.Ja sinu pikkus ei ole probleemiks.
Aga vaata,et saa pealiskaudseks ei lähe.Jõusaali kõrval tegele ka millegi aeroobsega.Nt võimle kodus,käi jooksmas,sõida rattaga jne.Peaasi,et sport ei oleks ühekülgne!
Vahue
MemberRivo
Esmaspäev/Kolmapäev/Reede6*30 kätekõverdust
6*30 kõhilihast(istuli tõusmist)
3*10 lõuatõmbed.
1 seeria on kõik kolm harjutust järjest ja siis 30 sekundit pausi(lõuatõõmbed on ainult esimesel kolmel seerial).Kui samal päeval on jooks, siis alustan pärast mõne minutilist paus.
Tee ikka iga harjutuse seeriad korraga,mitte läbisegi.St,et tee järjest kätekõverdused,siis lõuatõmbed ja siis kõhulihased.
Soovitaksin sul 30sekundilist pausi pikendada minutini.Pole vaja kõike nii kiiresti sooritada.Pealegi võib nii intensiivne treening ajapikku vererõhku tõsta.30sekundit on igal juhul vähe!
Kas sobikski alustada, lehel leiduva algaja kava järgi? Kõhulihaste treeningu osakaal tundub kuidagi väike, oleks vast mõistlik rohkem teha?Ei ole tarvis.180 kõhulihaste kordust teha on täiesti piisav.Soovitan kõhulihastel teha veel ühte harjutust.See on selline:
Jalgade tõsted kaldpingil.Haara redelipulgast(kui teed kodus,siis haara nt voodialusest)
Too pöiad otse puusade kohale üles.
Tõsta puusad.surudes kere kokku,püüa puudutada põlvedega pead.
See harjutus tereenib kõhu alaosa.
Loodan et said sooritusest aru
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Edu ja kindlat meelt treeningutel.Või kuidas seda jõusaali kuttidele öelda-nael kangi vms.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Vahue
MemberPeaks veel mainima,et ujumine on selle poolest jooksmisest parem,et ta kulutab liigeseid võrreldes jooksmisega olematul hulgal.Jooksmine teatavasti põrutab kõvasti liigeseid ja hiljem võivad tekkida tõsised hädad ja vigastused.Pealegi arendab ujumine,nagu jooksminegi rinnalihaseid.
Üleüldse sooovitan teil jooksmise asemel teistsuguseid harjutusi teha.Alternatiiviks on nt suusatamine(ka rulluisutamine),aerutamine,sõudmine.See on libisev liikumine ega kahjusta jalgu ,nagu teeb seda jooksmine.Kui teil juba on põlveliigestega probleeme,siis unustage jooksmine sootuks ja harrastage minu pakutud “libisevaid” harjutusi.
Vahue
Member
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Oi jah,on ikka naljavennad.Leidlikud küsimused ja leidlikud vastused.Vahue
MemberMina tunnen isiklikult raamatu “KULTURISM KÕIGILE” kahte autorit. Minu teada on see teine eesti keeles ilmunud raamat kulturismist ja soovitan kõigile algajatele ja ka edasijõudnutele. Kui kõik algajad loeksid seda, jääksid paljud mõttetud küsimused siin foorumis ära.Jutt Jumala õige,müts maha.
Jepp,lisaks “Kulturism kõigile” on eesti keels ilmunud ka:
Ervin Liebert-Atleetvõimlemine Kirjastus”Eesti raamat”.Tallinn 1968.
Aga seal on palju vana infot,mis tänapäeval treenimiseks ei kõlba.Algajatel soovitan juhinduda siiski “Kulturism kõigile” järgi.
Vahue
MemberKui keegi on siin poksija,siis peaks ta randmele erilist tähelepanu pöörama.Nt randmepainutajate ülearendamine randmesirutajate suhtes põhjustab sageli tasakaalu rikkumist ja nõrgendab rannet.Sel põhjusel ongi see harjutus lülitatud paljude poksijate treeeningprogrammi.Paljud lamades surumise meistrid kasutavad seda,vältimaks randmete läbivajumist suurte raskuste puhul.
Hea harjutus randme tugevdamiseks on selline:
Seisa jalad veidi harkis ja käed sirged,hoides kangi pealthaardes.Hinga siise ja tõsta kang.
Vahue
MemberEi tea enam,mida asjast arvata.Mitmed päevalehed on kirjutanud,et Arnoldi muskulatuurist on väliselt vähe säilinud.Pildid on ka sinna juurde toodud.Mida või keda siis uskuda.Ma ise loodan,et Alessandro poolt antud link ajab õiget juttu.
Vahue
MemberIrw,no ma ei või.See Makaveli on totaalne luiskaja.Enne minu õiendamist müügipakkumises sellist lõiku polnud:
Ma tsiteerin
edit : Raamat on küll trükitud aastal 1993 , seisnud kirjastuse laos kastis ja on täiesti puhas ja korralik , isegi kaani pole murtud jms. Olen usaldusväärne inimene , seda võivad paljud-paljud rahulolevad raamatuostjad kinnitada. Mitte keegi pole raamatust ilma jäänud ja kõik eksemplarid on tipp-topp korras kohale jõudnud järgmisel-ülejärgmisel päeval peale raha laekumist.Irw.See luiskaja ütles mulle privas,et see on kordustrükk.Ma ütlesin siis talle,et s***a see on,et tegu on ladudes seisva vanakraamiga.See peale kirjutaski Makaveli sellise toote iseloomustuse.Kutt ostab raamatuid kokku,aga ise ka ei tea selle päritolu.Irw
Vahue
MemberBacardi,sa ise ka saad aru,millist jama sa suust välja ajad?
Loe Makaveli postitus veelkord läbi.Seal on kirjas,et 60krooni+postikulu(vähemalt50eeku).Seega,kokku vähemalt 110krroni.Poes maksab raamat,aga 10+50krroni.
Nii,et mõtle ka,enne kui tuled mingit järjekordset jama ajama.
Vahue
Member
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Las ma arvan,tahtsid minu peale kitse panna,sest ma teavitasin kaasfoorumlasi sinu ulatsulikust pettusest.
Vahue
MemberKarastamine karastamiseks aga ei tasuks lollusi teha ja asja ekstreemseks viia. Ega ka talisuplejad kohe auku ei hüppa – ennem ikka võimlevad oma pooltundi ja teevad soojendust.Et see on siis lollus?Mind inspireeris üks mees mu trepikojast,kes käib iga päev lühikeste riietega jooksmas.Olgu ilm milline tahes,tema on ikka platsis.Nüütd tuleb välja,et mees teeb tühja.
Mis need talisuplejad siis puutuvad?Loomulikult teen ma enne jooksmist soojendust,kuidas siis muidu.Ega ma päris sandiks ka end joosta ei taha.Ja enne külma veega karastamsit teen ma võimlemisharjututsi.
Nii et võta asja mõõdukalt.Kuidas sellest aru saada?Kas siis on otstarbekas teha või mitte?
vennal oli kunagi sikkel. ta sõitis sellega ka talvel ja noh külm tuul ju puhul kogu aeg põlvedelt ja igaltpoolt läbi ja ta pärast ka kurtis kogu aeg et tõustes jne põlved valutavad. see mure oli tal päris pikalt, lõppes aga siis kui sikli paha müüs. ta pani vist isegi sõitmise ajal salli ümber põlvede, et külm ei hakkaks.niiet vist ikka see külm mõjutab omajagu põlvi.
Tean täpselt analoogset juhtumit.Praeguseks on see mees umbes 60nene invaliid.Ta sõitis ka nooruses talvel mootorrattaga ja rikkus niiviisi enda põlved ära.Hiljem tekkis põlve sisse koguni mäda ja põlvele pidi tegema mitu operatsiooni.Praegu on ta jalas mingid kruvid ja poldid.Selline asi ajab küll hirmu nahka.
Järva-Jaani tehisjärv on tegija.On küll!Aga ma ei saa aru,miks teil seal nii vähe rahvast käib.Vanasti käis ikka palju,aga mida aeg edasi,seda vähem inimesi käib.Augustis olid veel kohati soojad ilmad,aga tihtilugu leidsin end üksinda ujumas!Milles asi on?Olen kuuulnud mingeid jutte,et see vesi on mustavõitu.Minu arust on see üks kõlakas!Järva Teatajas tehti ükskord Järvsamaa veekogude test ja J-J tehisjärv oli igati tasemel.
Suur tänu,kes te postitanud olete.Aga ootan suure huviga veel postitamata jäänud postitusi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Vahue
MemberSee pole fake,vaid 100% õige pilt.Kes on avatud uudistele,see teab juba ammu,et Arnold on end käest lasknud.
Arnoldil peaks häbi olema,laseb end nii käest ära.Absoluutselt pole aru saada,et tegu oli kunagise Mister Olympiaga.
Vahue
MemberEhk pole ta noku standardsuurusega
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Võibolla aitaks ka psühholoogiline töötlemine.Peaksid venda igatpidi julgustama.Mina lähen dussi alla oma asju ajama ja ei hooli teistest.Nõme oleks käia trennis linna teises otsas,kui samas on jõusaal olemas,aga lihtsalt puudub diskreetsus…
Muidugi võib ka ujukatega minna,aga see tundub veidi kurioossena.Tuleb meelde endal üks veidi naljakas seik.Nimelt läksin esimest korda ühissauna minnes lavale paljana.Mõtlesin küll,et mida kuradit seal ikka salata,sugulastega käin ju paljalt.Tuli välja aga et teistel kõigil ujukad jalas,ainult mina olin paljas.Pärast sai laval selle üle naerdud.
-
AutorPostitused