Skip to main content

Vägivaldur

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 1,903 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Paide MV lamades surumises – tulemused #294737
    Vägivaldur
    Member

Ma ei saa lõpus olevast absoluuttabelist aru. Päris mitmel mehel on wilkse rohkem kui seal tabelis võitjal. Mis mul kahe silma vahele jääb?

in reply to: Stikeforce 2011 Kes võidab? #294033
    Vägivaldur
    Member

Strikeforce’ga sellised uudised vahepeal, et UFC ostis Strikeforce’i ära. Põnev, et mis toimuma hakkab. UFC presidendi sõnul mitte midagi – liiga jätkab oma igapäevast tööd. Mina pikemas perspektiivis natuke kahtlen selles. Varem on UFC emafirma ära ostnu Pride FC, mille pani lihtsalt kinni ja WECi, mille liitis UFCga.

in reply to: EI OSKA VALIDA #292419
    Vägivaldur
    Member

Keskse süsteemi turvalisust, ananüümsust jne on võimalik keskselt palju lihtsamalt kontrollida kui seda, mida hunnikutes valimisjaoskondades kastide ääres nugistatakse. Lisaks sellele, et ma ehk miskit tarkvarast tean, siis on mul korra olnud võimalus ka ühes valimiskomisjonis olla. Huvitav kogemus.

in reply to: EI OSKA VALIDA #292389
    Vägivaldur
    Member

Tarkvara arenduses töötan. Koodi otseselt ei kirjuta. Valmissüsteemi erinevatel põhjustel otseselt ei kommenteeri. Aga kui on soovi, siis selle kohta peaks netist küll avalikku inffi leidma, kuidas ta tehtud on. Alusta näiteks siit: http://vvk.ee/valijale/e-haaletamine

Mõtle ühele küsimusele. Selle peale mõtlemiseks ei pea seda tarkvara tundma. Küsimus: kui Eesti e-hääletus oleks mingi kahtlane protsess, mis on üles ehitatud kahtlase, mitte-anonüümse ja ebaturvalise tarkvara peale, kas siis ülejäänud maailm tunnistaks meie valimised demokraatlikeks?

in reply to: EI OSKA VALIDA #292370
    Vägivaldur
    Member

Teoreetiliselt ei ole ükski asi anonüümne siin ilmas praktias siiski on. Ka e-valimised.

Sinu loogika kasutamist selles teemas arvestades sa just eriti tugev arendaja ei ole. Mina sind ei palkaks.

in reply to: EI OSKA VALIDA #292188
    Vägivaldur
    Member

Kekserakonna valimisreklaami attachimine siia on ikka tõsiselt armas…

in reply to: EI OSKA VALIDA #292123
    Vägivaldur
    Member

Kõige lollim ja vastikum nii ilmavaateliselt kui valimislubadusena on minu jaoks ikkagi astmeline “põhjamaine” tulumaks, mis teeb kõik vaesed rikkaks ja rikkad õiglaselt vaesemaks jne. Miks mulle sotside ja keski astmeline tulumaks ei meeldi:

Astmeline tulumaks on põhimõtteline sigadus. Meil on proportsionaalne tulumaks ja rohkem teenijad maksvad nagunii rohkem tulumaksu. Igaüks saab ise arvutada, palju maksab riigile 300 000 eurot teenija ja palju 300 eurot teenija. Oleme kõik nürimeelsed harimata orjad ja teenime vähem raha, sest meil ei peagi olema mingeid ambitsioone. Kui mõni peaks pingutama ja rohkem teenima, siis võtab riik temalt selle lihtsalt ära. Mulle selline asi ei sobi. Tagurlik suhtumine.

Ok, see on selline ilmavaateline küsmus. Edasi sisulised asjad.

– Väide: “põhjamaine” tulumaks seab olukorra võrdsemaks rikaste ja vaeste vahel. On see ikka nii? Rikkad inimesed teenivad äritulu ja mitte palgatulu, aga astmelisest tulumaksust räägitakse ikka seoses palgatuluga. Soomes on näiteks inimese äritulu pealt täiesti ühetaoline tulumaks. Ja see on madalam (28%) kui näiteks palgatöötajale kehtiva astmelise tulumaksu kõrgeim määr (30%). Seega võib selle väite jamaks lugeda, kuna selgelt kotitakse palgatöötajat.

– Kas sotside ja keski soovitav on ikka põhjamaine tulumaks? Sotsidel on soov rakendada 26% tulumaksu kui inimene teenib 1000 eurost rohkem, Keskerakond soovis 26% maksu väänata juba midagi alla 6000 krooni. Kuni 1266,7 eurot kuus teeniva inimese tulumaks on Soomes 0%. Sotside ja keskerakondlaste pakutud astmeline tulumaks on põhjamaine? http://www.emta.ee/index.php?id=909 Kõikide teenuste ja toodete seaduslikud pakkujad maksavad riigile makse ja need maksud kajastuvad teenuste ja toodete hinnas. Seega ma isegi ei taha seda numbrit kokku lüüa, mis riik teie palgafondist lõpuks endale saab. Kui keegi tahab selle kõige juures rääkida midagi õhukesest riigist ja maksutõustust, siis tõmbub käsi rusikasse.

in reply to: EI OSKA VALIDA #292118
    Vägivaldur
    Member

See “TASUTA KÕRGHARIDUS KÕIGILE!” loosung küll mingist intelligentsest reformist ei räägi…aga ma juba enne kirjutasin, kellele ma arvan need loosungid suunatud olevat (seda kõikide parteide puhul), seega las tema olla.

in reply to: EI OSKA VALIDA #292104
    Vägivaldur
    Member

Emapension jah. Nimi läks segi. Palk on vanemapalk, sellel pole soolist eelistust. Parandasin.

in reply to: EI OSKA VALIDA #292096
    Vägivaldur
    Member

IRL on minu jaoks üldjoontes ok. Nende valimislubadused on sellel korral kuidagi eriti nürimeelsed. Tasuta kõrgharidus ja emapension näiteks. Kõrgharidusega on ju hetkel siiski päris mõistlikult: kõik ei saa tasuta ja ei peagi saama; helgemate peadega endaga tööd teha viitsivad inimesed saavad. Emapensioni idee ei meeldi mulle mitmel põhjusel. Esiteks tundub see selline ultrapopulistlik idee (no kes siis emadest hoolimist julgeks rünnata) ja mingi järjekordne toetus. Võiks pigem praegused efektiivsemalt tööle panna. Teiseks: mis osas on isad halvemad kui emad? Väga kõvasti taotakse soolise võrdõiguslikkuse kella, aga millegipärast käib see kõik ainult ühte auku. Mõnel lapsel ongi ainult isa, kes peab mõlema vanema rolliga hakkama saama. Mõni lapse ilmale toonu ei vääri aga üldse ema nime. Kuidas on viimane üksikisast seda pensioni rohkem väärt. Roheliste “kodanikupalga” kõrval on see idee muidugi kullatükk.

Aga ei tasu ennast heidutada lasta valimislubadustest – intelligentne inimene otsustab poliitikute senise tegevuse põhjal, lubadused on selgelt suunatud rumalamale valijale.

in reply to: EI OSKA VALIDA #291927
    Vägivaldur
    Member

Nii küll asjadesse suhtuda ei saa.

Umbes, et “ah niikunii minust midagi ei olene ja niikunii ei muutu asjad”.

Kõige arukam on lugeda kõikide erakondade programmid läbi ja valida neist see, kelle oma läheb kõige enam sinu arusaamade ja maailmavaadetega kokku. Valida erakond, kes on sinu silmis end kõige rohkem tõestanud. Isikut valida, lihtsalt sest et ta on su tuttav leian, et on ka suhteliselt mõttetu.

Kokkuvõtteks pole vahet, kas sa hääletad või ei. Piisavalt palju inimesi hääletab niikunii, et riigikogu saab moodustatud – kas koos sinu häälega või ilma sinu hääleta, selles on erinevus.

in reply to: EI OSKA VALIDA #291842
    Vägivaldur
    Member

Võid ju paberit sodida, aga sellel ajal valivad teised ja nende poolt valitud valitsevad riiki ning teevad otsuseid, mis mõjutavad kõiki selles riigis elavaid inimesi. Minu hääl maksab rohkem kui sina ei vali. Mulle sobib. Mitte valides annad sa tegelikult “jah” sõna kelle tahes valitsemisele ja kaotad moraalse õiguse igasugusele kriitikale meie valitsejate suhtes. Olgu nad siis parasjagu kes tahes.

in reply to: Fight Night 8 #291400
    Vägivaldur
    Member

6. mees VS Jana Grishna

Vaene mees.

in reply to: Stikeforce 2011 Kes võidab? #291090
    Vägivaldur
    Member

Eks MMAs tehakse ka selliseid ühepäevaseid turniire (viimasel Rajulgi oli päevasel üritusel), aga tipp-profimmas enam mitte eriti. Põhjus on ilmselt selles, et päris korralik vigastuseoht seab pool aastat kõlavalt välja reklaamitud finaali toimumise ohtu. K-1 kasutab näiteks oma kikkpoksiturniiridel mitut varumatši, kust siis mehed saavad näiteks vigastada saanud poolfinaali võitjat asendama tulla. Aga no see poleks enam ju absoluutselt see. MMAs on võimalik võitjal viga saada isegi rohkem kui kikkpoksis. Vigastus võib olla täiesti tühine, mis ei lase järgmist matši samal päeval teha – pisike lõikehaav vms aga samas ei saa tõesti unustada ka taastumist füüsilisest pingutusest.

in reply to: Stikeforce 2011 Kes võidab? #291060
    Vägivaldur
    Member

Turniiri matše näed dirty scorpioni pandud tabelist. Plaan oli teha teised veerandfinaalid aprillis. Ilmselt kusagil vahepeal poolfinaalid ja aasta lõpuks finaalini jõuda.

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 1,903 total)