urmasg
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
urmasg
MemberKas “elus toidus” on ainult valgud rasvad, sv, vitamiinid ja mineraalid + ensüümid?
Isegi kohvi puhul on teadlased öelnud, et seal on komponente, mida pole veel uuritud, ja taimeriigis on selliseid komponente tuhandeid.
Nii on.
Üks viide uuringule, mis näitab antud juhul mangostanis sisalduvate ksantoonide mõju vähirakkudele.
Illustreeriv pilt FB lehel. Tervislik toitumine minu jaoks ei piirdu ainult minimaalses koguses vitamiinide ja mineraalide omastamises.
Organismile tuleb kasuks, kui pakkuda talle laia valikut erinevaid toitaineid, millest paljude mõju me veel täpselt ei teagi.
urmasg
MemberKüsi AlanBastardi käest, mis ta RDAst arvab ja mis koguseid tema soovitab, ja proovi neid toidust kätte saada.
Kas “elus toidus” on ainult valgud rasvad, sv, vitamiinid ja mineraalid + ensüümid?
Isegi kohvi puhul on teadlased öelnud, et seal on komponente, mida pole veel uuritud, ja taimeriigis on selliseid komponente tuhandeid.
See ka üks põhjus, miks suvalised vitamiinikokteilid ei tööta, kui see lihtsalt sünteetilistest vitamiinidest ja mineraalidest kokku segatud. Abiained on puudu.
Kui toode tehtud taimsetest kontsentraatidest ja oskuslikult, siis on selles alles ka fütotoitained näiteks sulforafaan, resveratrool, flavonoidid nagu kvertsetiin, antotsüaniin, polüfenoolid, ksantoonid jt. Võtsin näiteks lihtsalt esimesed, millega kokku puutunud.
urmasg
MemberEi vaidle vastu aga point ongi selles, et inimesed võiksid olla kõrgemini haritud selles valdkonnas, et nad ise teadlikult suudaksid oma menüüd niimoodi üles ehitada, et kõige vajalikum on alati kaetud, jättes ruumi ka lihtsalt selle jaoks mida soovitakse.
Toidulisandite probleem on selles, et see on nagu sümptomite algpõhjuse matmine uttu. Inimene sööb ainult burkse ja pizzat päev otsa ning siis tarbib kalleid lisandeid, et saaks tervisenäitajad enamvähem normis hoida. Kas see on õige lähenemine? Minu arust mitte.
Muidugi ei pea ka mina õigeks, kui ebaterveid toitumisharjumusi püütakse ainult toidulisandiga kompenseerida. Pigem näen seda, et täiesti normaalsete söömisharjumustega inimesed tarbivad lisandeid juurde ja nende elukvaliteet paraneb. On tulnud ette, et ka väga teadlikud tarbijad, kelle toidulauast moodustas ca 70-80% ökotoit, tarbivad lisandeid ja nende immuunsus jt näitajad on nüüd oluliselt paremad. Väga rahul on ka lastevanemad, sest lastele igapäevaselt sisse sööta tervislikku toitu pole üldse nii lihtne. Minu kogemus näitab, et pigem need, kes väga ebatervislikult toituvad, ei võta ka toidulisandit. Tundub, et neil on probleeme eneseväärtustamisega vms. Need, kes oma tervisest hoolivad, need on valmis endale pakkuma peale hea toidu ka lisandeid.
Olles viimastel aastatel tihedalt kokkupuutunud mahetootmisega ja näinud võrdlevaid uuringuid mahetoidu ja intensiivpõllumajanduse toodangu vahel, julgen küll väita, et poest ostetava tavatoiduga saab meie keha kätte pigem hädapärase. Toitainete sisaldus on viimase 50-60 aataga selgelt vähenenud toidus ja toidukvaliteet on halvenenud. Vaadake või seda lehte. Siin on väike kokkuvõte, aga ka viide tervele uuringule. Uuringut tutvustati meile ühel mahetootjate infopäeval Eesi Maaülikooli poolt.
urmasg
MemberMis neil viga on? Kas toit peab alati pakkuma peale kalorite veel mustmiljon muud asja? Tobedus. Keskmine inimene saab 1000-1500kcal täisväärtusliku toidu tarbimisest kõik vajalikud mikro-toitaineid juba kätte. Ülejäänu on vaid uriini rikastamiseks. Seega võib sama hästi neid tühje kaloreid tarbida küll. Sest teisejärgulised faktorid nagu maitsemeele rahuldamine ja toidu nautimine on samuti tähtsad.
Praktiline kogemus näitab, et ei saada toidust kõiki mikro-toitaineid kätte. Mis paneb mind arvama, et toit ei sisalda kõike meile vajalikku ja veel optimaalses koguses. Nii kui tõsta igapäevast vitamiinide, mineraalide, antioksüdantide tarbitavat kogust, siis tervisenäitad muutuvad. Analüüside tulemused räägivad enda eest. Näeme seda igapäevaselt paljude inimeste pealt. Mõnel muutub elukvaliteet juba mõne nädalaga, mõnel poole aastaga. Inimesed on erinevad. lähtepositsioon on erinev ja terviseseisund on erinev. Aga muutus tuleb ja on analüüsidega mõõdetav ja võrreldav.
Kindlasti on olemas toidulisandeid, mis tõesti toodavad ainult kallist uriini, ehk et koostisained ei ole suures osas organismi poolt omastatavad. Hea kui need uriiniga välja tulevad, halvem, kui keha need kuskile talletab. Mina siin ei lajataks kõigile ühe mõõdupuuga. Samamoodi nagu on olemas häid ja halbu õpetajaid, treenereid või keda iganes, ei saa ka ühe mõõdupuuga hinnata toidulisandeid.
urmasg
MemberSeitsmes nädal möödas ja kaalulangus sel nädalal 0,7 kg, kokku 6,2 kg
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Igati tervislik tulemus.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Edu Sulle!urmasg
MemberVäga segaseks jäi, mille järgi hinnati seda “healthyt” ja “energyt”.
Lisaks sai hindeid turunduse ja mingi müstilise DF-i eest. Ehk siis arstide (kes ju teadupärast lollid) hinnang tootele, ilma ise toodet kasutamata…
Mainimata seda, et seal võrdluses on ainult võrkturunduse tooted.
Ei ole mina öelnud kuskil, et kõik arstid on lollid. Mul endal väga tark perearst. See, et arstid ei saa kõva häälega alati öelda, mida nad mõtlevad, on muidugi kurb.
Selles tabelis olid otseturunduse tooted küll. Näidake mulle paremaid võrdlustabeleid ja tutvun nendega suurima hea meelega.
urmasg
MemberLeidsin midagi ka spordijookide kohta, mis USA turul saadaval. Kuna selle võrdluse on Vemma ise kokku pannud, siis väga erapooletusele ei rõhuks
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Energiajookide võrdlustabel ei ole Vemma poolt koostatud
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ärge pikka viha pidage. Kui kellelgi on veel viiteid energia- ja spordijookide võrdluste kohta, siis loeksin huviga.urmasg
MemberSee on ammu teada, et spordijookide ja energiajookide sihtgrupp on lapsed.
Spordi- ja energiajooke on väga erineva kvaliteediga, tervislikest kuni paraja solgini välja. Nagu kõigi muude asjadega. Kui tahta millelegi hinnangut anda, siis seda saab mõistlikult teha konkreetselt võrreldes teise toodetega. Spordijookide võrdlustabelit mul kohe võtta pole. Küll võin näitena välja käia energiajookide kohta. Võrreldi toodete tervislikust ja samas energiat andvaid omadusi: Healthy Energy Drinks Ranks
urmasg
MemberMa olen väga selle poolt, et organism ütleb, millal vaja juua ja enamasti see toimib. Üleeile käisin aga rulluisutamas ja kuna uued laagrid olid all, siis libisemin väga hea ja tegin tunduvalt pikema tiiru selle 30c kuumusega. u 50min. Koju jõudes tekkis janu, aga sain kohe aru, et joomisega on seekord hiljaks jäädud. Mõistus läks lukku, uni oli halb, hommikul peavalu.
Üldiselt jah piisab mulle janu järgi joomisest, kusjuures kogused on naeruväärselt väikesed võrrreldes pudeliga jalutajatega. Äkki mingi pool liitrit päevas tuleb keskmiselt.
Eks ta ideaalis võiks nii olla, et me tunneme üldse ära oma vajadused ja joome ja sööme selle järgi. Mida rohkem oma keha kuulata oskame, seda lihtsam meil.
Minu isiklik kogemus mingist 3-4 aasta tagusest perioodist oli see, et kuidagi pea läks paksuks otsa ja imelik oli. Kuna korra aastas ikka lasen teha endale perearsti juures korralikud analüüsid kindluse mõttes, siis selle käigus tuli muuhulgas välja, et veri paks ja hemoglobiin lausa 180. Arsti korraldus oli, et 1,5 liitrit vett iga päev ja nädala pärast uuesti tagasi! Nädalaga oli normaalne seisund taastunud ja hemoglobiin 161. Ja uksest saadeti mind välja sõnadega, et edaspidi kogu elu 1,5 liitrit vett päevas juua.
Ega ma nüüd pole seda koguaeg järginud, aga kui tunne hakkab imelikuks minema, siis tuleb meelde ja tassin oma veepudelit kaasas ja aitab.
Võimalik, et inimesed on erinevad, aga igasugused stressid vist siiski häirivad meie tundlikkust ja suudame oma keha vajadusi mitte kuulata.
juuli 27, 2012 at 6:33 p.l. in reply to: Toitun tervislikult, teen trenni aga kaal ei lähe alla! #320706urmasg
MemberMiks ei juhtu?
Mis see arv oligi, 30% vms iseeneslik paranemine..
Kes täpsemaid numbreid teab, võib välja tuua, see oli sellest õhtulehe artiklist mingi peaarstiga.
Ja mis ülejäänud 70% peavad tegema? Kurtma halba saatust ja leppima olukorraga?
Kui lugeda ROtteri kommentaare, siis jääb mulje, et midagi polegi oma tervise heaks vaja eriti teha. Keha saab kõigega ise hakkama. Millegipärast statistika seda ei näita. Olles ise rääkinud arstidega neil teemadel, siis mulle on otse öeldud, et toitumisalane teave on arstide koolituses suht olematu. Ka Adik Levin ütles, et kuigi ta oli omal ajal väga tunnustatud tipp arst ei teadnud ta toitumisest mitte midagi. Eestis on hetkel ca 70 000 diabeetikut ja prognoositakse, et kümnekonna aasta pärast on neid 200 000. Ja see on peamiselt toitumise teema nagu ka kehakaalu probleemid. Kes on inimese soolestikust videosid näinud, siis see on näinud, kuidas haigete inimeste soolestikud on väga mustad ja igasuguseid jääke täis. Teatud staadiumis ei toimu seal mingit iseeneslikku puhastust. Terve organism saab paljuga ise hakkama. Aga kui organism ei ole enam terve, siis on kõrvalist abi vaja, et aidata kehal puhastuda.
juuli 27, 2012 at 6:05 p.l. in reply to: Toitun tervislikult, teen trenni aga kaal ei lähe alla! #320704urmasg
MemberIga II kursuse arstitudeng teab, et inimorganism on ise võimeline väljutama toksiine ja ennast puhastama. Selles protsessis osalevad maks, kopsud, neerud ja nahk. Aga müügimeeste jutt on paljulubav.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Inimorganism on võimeline üldse imelisteks muutusteks ja taastumisteks. Milegipärast seda alati iseenesest ei juhtu. Siis ei esineks ju üldse haigusi ja kõik elaksid vähemalt 120 aastaseks.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 27, 2012 at 1:33 p.l. in reply to: Toitun tervislikult, teen trenni aga kaal ei lähe alla! #320690urmasg
MemberMa sain aru, et sa polnud Jungatrolli väga tõese jutuga nõus,
Ma ei vaidle tema jutule vastu, vaid üritasin öelda, et see info on reaalsele kaalulangetajale ebapiisav. Selleks, et teha rohkem, tuleb teha ka toimivat asja. Kui kaal ei lange ja tõmmatakse kaloraaž palju alla, siis sellega ei kiirendata metabolismi vaid võidaks saada hoopis vastupidine efekt, nagu lisatud link näitas.
Ma ei ole siit saanud vastust, miks enamikul kaalulangetajatel mõne aasta pärast kaal kuhjaga tagasi tuleb. Minu arvamus on, et kui ma pean oma kaalu hoidmiseks kogu aeg väga pingsalt jälgima, mida ma söön, siis on midagi valesti. Kui dieet tähendab nälgimist, siis kaal tuleb pärast tagasi. Kui inimesel on dieedi jooksul näljatunne, siis on midagi valesti. Tervisliku kaalulangetamise korral nälga ei teki, aga kaal läheb ikka alla. Hoopis vastupidine probleem on osadel alguses, et ei olda harjutud nii palju ja tihedalt sööma. Aga kaal kukub, isud kaovad, ülesöömise soovid kaovad. Inimesed saavutavad uue tasakaalu organismis ja seetõttu jääb see ka püsima. Selline on meie kogemus. Ma võin järeldustega eksida ja sellepärast ka sõna võtan, et mõni targem aitaks aru saada, MIKS Powelli meetodil tulemusi saavutatakse. Aga fakt on, et tulemused on head ja see on tavalise kaalulangetaja jaoks kõige tähtsam.
Õppida saab minu arust üldse kahte moodi. Üks meetod meenutab koolis õppimist. Algul loed ja omandad uut informatsiooni. Õpid ja õpid ja siis hakkad iseseisvalt katsetama.
Teine ja palju kiirem meetod on, et asud kohe kasutama süsteemi ja lased ennast juhendada inimesel, kes on selle ise läbi teinud ja omab kogemust. Sa hakkad kohe tegema asju teistmoodi ja tegemise käigus õpid. See meetod annab palju kiiremaid tulemusi ja Sa saad kõigepealt isikliku kogemuse ja alles pärast hakkad aru saama, MIKS see asi just nii oli või MIKS see toimis.
juuli 27, 2012 at 10:45 e.l. in reply to: Toitun tervislikult, teen trenni aga kaal ei lähe alla! #320674urmasg
MemberSee ongi kogu tarkus. 90% kurtjate “teen kõike aga kaal ei lähe alla” põhjuseks on illusioonid või soovimatus tunnistada fakti, et ei tehta lihtsalt piisavalt. Noorematel inimestel läheb kaalu langetamine lihtsamalt, vanematel ja pikalt ülekaalus olnutel on see raskem, kuid enamasti mingit muud põhjust peale mittepiisava dieedi või liikumise ei ole.
See ei ole alati niisama lihtne, sest keha ei taha lasta kaalul langeda. Rasvapõletamiseks on vaja hoida metabolism täistuuridel töös. Kui oma kaloraaži liiga madalaks viid, siis sellega hoopis aeglustad metabolismi. Üks link selle kohta. Selge on, et kui Sa fitnessiga tegeled, siis pead õppima oma keha tundma ja saad kaalu langetamisega hakkama. Kaalu saab alla küll, aga kas see ka püsima jääb? Enamikul inimestel ei jää. Seepärast võivad pikemas perspektiivis igasugused dieedid anda vastupidise tulemuse.
Kui siin keegi on oma kaalulangetamisega hädas, siis mina julgengi soovitada valmis programme, mis on just mõeldud nn. normaalsete inimeste jaoks ja mis on samas kokku pandud oma ala tipptegijate poolt. Geniaalsus seisneb tihti lihtsuses ja antud juhul ka järgitavuses. Chris Powell on kaalulangetamises ikkagi maailmanimi ja mees teab, mida räägib, kui on suutnud isegi 182kg tervislikul viisil 26 kuuga alla võtta.
Mina saan praegu aru, et süsivesikupäevad, kui süüakse igal toidukorral süsivesikuid, ongi mõeldud uue kaalu platoo tekkimiseks. Antud programmis nädala 3. ja 6. päev süüakse süsivesikuid igal toidukorral ja samuti iga 4.nädal süüakse igal päeval ja toidukorral süsivesikuid, soovitavalt ikka tervislikke.
Oskab ja tahab keegi seda konkreetset teemat lahata?
juuli 26, 2012 at 7:54 p.l. in reply to: Toitun tervislikult, teen trenni aga kaal ei lähe alla! #320639urmasg
MemberMa olen seda ennegi kirjutanud, et minu vanaema elas 90 aastat vanaks ja vanaisa 80 aastat ja ei tarvitanud nemad ühtki purki toidulisandeid ega apteegi vitamiine ja toit oli suht tagasihoidlik ning surid nad nö.jalapealt.
Miks ma peaksin igasugu müügimehi kinnisilmi uskuma?

Mul hea meel Sinu esivanemate pärast. Kas sellest saab siis järeldada, et kõik inimesed elavad nii kaua? Minu üks isapoolne tädi suri 35selt ja teine 45selt ja isa ise ei vedanud ka meeste keskmise elueani välja ja tema viimaseid 3 aastat peale insulti hooldushaiglas ei sooviks kellelegi.
juuli 25, 2012 at 8:19 p.l. in reply to: Toitun tervislikult, teen trenni aga kaal ei lähe alla! #320563urmasg
MemberVõin peast öelda et 60 mg, kes siis seda ei tea
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ja see peaks olema inimese tegelik vitamiini vajadus?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Osad arstid igal juhul väidavad, et sellest piisab heal juhul selleks, et mitte skorbuuti jääda.Samamoodi üritati D-vitamiini vajadust hoida väga madalal. Nüüd räägivad juba ka eesti arstid, et vähemalt 1000IU päevas oleks vajalik, mitte mingi 400.
-
AutorPostitused