urmasg
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
urmasg
MemberMis sellest teooriast arvad seoses immuunsussüsteemi tugevndamisega? http://www.biolatte….appebakteritest
Ma ise ei ole neid kasutanud. Olen kuulnud küll, et annab efekti, kuid ei oska praegu kommenteerida, kui pika-ajaline või tõhus see on. Kui ma midagi oma nimel soovitan, siis seda, mida oleme ise kasutanud. Ma olen vajadusel eelistanud hiinlaste Roosipastat, mis väidetavalt toidab organismi enda bifidobaktereid. Minu jaoks jääb õhku praegu küsimus, kas võõraste bakterite sissesöömine tekitab soolestikus püsiva kasulike bakterite koloonia või on efekt ainult tarbimise ajal. Seetõttu eelistaksin isiklikult roosipastat, kuid ma ei ütle, et Biolatte toodetest ei võiks abi saada. Roosipasta abil on isegi enneaegse imiku soolestik tööle saadud. Soolestiku toimimine immunsuse tugevdamiseks on kahtlemata oluline. Kuid kuna Vemma kasutamisega enamasti soolestiku töö normaliseerub (on see nüüd aloe töö vm), siis viimasel ajal pole kellelgi vajadust olnud midagi lisaks enam tarbida. Ise plaanin küll lähitulevikus ühe pikema roosipasta kuuri läbi teha. Immuunsus ei ole kunagi liiga tugev
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.Ma ise proovin ennast mitte väga vatisees hoida, vaid soovin, et organism saaks tavakeskkonnas ise hakkama ilma ülisteriilsuseta.
urmasg
MemberKui see immuunsüsteemi tugevdamine nii lihtne oleks, siis oleksid inimesed ammugi ennast igasugustest toidulisanditest silmini täis söönud.
Ei ole vaja silmini täis süüa ja ei ole vaja sisse ajada igasuguseid toidulisandeid. Toime ja tõhusus on erinev, kvaliteet on erinev jne. Küsimus ongi selles, kuidas leida sellised, millest reaalselt ka tuntavat abi oleks. Üks võimalus on katse-eksitus meetod. Olen seda ise kasutanud ja enda peal testinud ja suhelnud teistega, et kuulda nende kogemust.
Mul läheb mõnikord aga hari punaseks, kui hakatakse väitma, et kõikide toidulisandite söömine on ainult kalli uriini tootmine, sest olen piisavalt palju näinud oma silmaga juhtumeid, kus meie meditsiini poolt vegeteerima jäetud inimesed saavad silmnähtavalt ja analüüsidega kinnitatult väga palju abi. Organismis toimub selge pööre ja vaevused hakkavad järgi andma. Pole haruldus, kus juhtumid, mille kohta mõni arst on öelnud, et neid tablette tuleb nüüd elu lõpuni võtta, visatakse prügikasti, sest vererõhk on läinud normi, veresuhkur on läinud normi, laktoositalumatus on kadunud, allergia on kadunud, liigesevalud on kadunud jne jne. Seepärast julgengi väita, et keha saab väga paljude hädadega ise hakkama, kui talle alustuseks anda igapäevaselt vajalikud ehitusmaterjalid rakkude jaoks ja siis liigutada ennast lähtudes oma tervislikust seisundist. Tervise saladus on paljuski liikumises ja taimedes, mis sisaldavad väga erinevaid, kuid inimorganismile kasulikke aineid. Ka inimese mõtlemine ja hoiakud mõjutavad. Seepärast öeldaksegi, et ei ole olemas ravimatut haigust, vaid on olemas ravimatud haiged.
Mulle meeldib fitnessi foorum, sest siin on ikka oluliselt vähem igasugust lahmimist, kui võrrelda teiste kuulsamate foorumitega. Siin saab ikka asjast ka kirjutada ja lugeda. Ja palun pikka viha mitte pidada, kui mõnikord ülereageerin. Proovin ennast parandada
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Minu arust on aga suht vastutustundetu teha selliseid väiteid, et ei ole võimalik oma tervise heaks midagi teha vms. Sellega nõrgendatakse inimese eneseusku veelgi ja võidakse ära võtta viimane tahe tegutseda oma tervise nimel.urmasg
MemberMina isiklikult paksudele nii ei keskenduks. Nemad rikuvad leebelt “enda” tervist. pealegi, kui palju te teate pakse inimesi, kes on oma välimusega rahul. Enamik ikka proovib kuidagi oma kaalu natuke alandada. Pigem on valupunkt suitsetajad. Nad küll maksavad aktsiisi, kuid kas sellest piisab ka suitsetamisest põhjustatud haiguste raviks?
Suitsetamine on ebameeldivam probleem, sest sellega mõjutame ka teisi enda ümber, seda küll. Õnneks on nüüd igasugused pubid suitsuvabad ja sellega tehti küll väga suur samm õiges suunas.
Samas ülekaalulisus puudutab Eesti puhul 50% inimestest, seega veel suuremat hulka inimesi.
urmasg
MemberLääne meditsiin on väga hästi aru saanud haiguste algpõhjustest. Ja ei tee see ida meditsiin ka imesid.
Kui jälgida nn teadusliku maailmavaate arengut, mis teatud seltskonna jaoks paistab välja küll rohkem juba usuküsimusena, siis uued avastused on tihti ümberlükanud või oluliselt täiendanud vanu teadmisi. Normaalne, niimoodi me üha rohkem teada saamegi ja oma maailmapilti täpsustame. Seega tänase päeva tõde peegeldab meie hetke arusaamu ja tulevad uued avastused, mis seda täiendavad. Kuna teadlased on juba ammu näidanud, et esiteks maailm on eelkõige energeetiline moodustis ja teiseks infoväli, siis ma väga tõsiselt ei võtaks väiteid, et me teame haiguste algpõhjuseid, kuid neid ei ole võimalik ennetada. Oma saamatust võib üritada varjata vastuvaidlemist mittesallivate väidete taha, aga reaalne elu näitab, et see on ainult pool tõde. Väga palju saab ära teha terve olemiseks kui tahetakse. Nii inimese enda poolt kui ka meditsiini poolt. Küsimus on, kas tahetakse. Ja mis puutub meditsiini ja üldse riiklikku poolt, siis siin tundub, et mängib kahjuks raha palju suuremat rolli valikute tegemisel, kui inimese heaolu ja tervis.
urmasg
MemberKuidas sa reaalselt viiruste poolt põhjustatud nakkushaigusi, millel on ka peiteperioodid, väldid?
Tõstame oma immuunsust. Mida tugevam oma immunsüsteem on, seda tõsisemate viirustega see hakkama saab ja need hävitatakse kehasse tungides.
Me näeme seda kõrvalt pidevalt, millist efekti annab, kui keha saab igapäevaselt kõik vajalikud vitamiinid ja mineraalid kätte ja on kaitstud laia spektri antioksüdantidega. Vahe on tohutu. Ja kuna vahe on näha ka lasteaia laste puhul, siis ei saa me rääkida siin mingist platseebo efektist ega mõtlemise tähtsusest.
Ei tegele lapsed enda terveks mõtlemisega
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Kes usub pimesi RDA normide paikapidavusse ja ainult neid järgib, siis tuleb edasi haigustele avatud olla. Valiku küsimus.Ma ei hakka praegu väitma, et praeguste teadmiste valguses on inimesed võimelised 100% kaitset tekitama endale kõigi viiruste vastu. Igasugune absoluuti langemine on aga libe tee ja viitab pigem enda maailma nabaks pidamisele, kui tõsisele teaduslikule suhtumisele.
urmasg
MemberPaljud haigused ei ole ennetatavad.
Ja millele tuginedes nii julgeid väiteid loobime? See, kui lääne meditsiin pole siiamaanii suutnud aru saada paljude haiguste algpõhjustest, ei anna veel mingit alust väita, et need pole ennetatavad.
august 30, 2012 at 8:30 p.l. in reply to: Energiajook – energiat andev jook või «energiavampiir» #323101urmasg
MemberMuidugi võib poes müügil olevate energiajookidega oma tervisele liiga teha. Tean ise tuttavat, ta küll üle 50, kes energiajoogiga 3 aastaga oma maksa tuksi keeras.
Mis mind selle praeguse kampaani juures häirib, et kõiki energiajooke üritatakse ühte patta panna. Võimalik, et poes müüdavad ongi paras saast. Ei ole neid kunagi ise tarbinud. Samas joogil ja joogil on ikka vahe ka. Samamoodi nagu leival ja leival on vahe. Võid süüa püülijahust peenleiba või siis täistera jahust tehtud leiba, mida pole suhkrusse ja siirupisse uputatud. Toime kehale on üsna erinev ja rakud saavad eri leivast hoopis erinevas kvaliteedis ja koguses ehitusmaterjali. Samamoodi on lugu ka energiajookidega. Minul on kogemus tervislike energiajookidega, millega saab abi näiteks migreenide korral, immuunsus tõuseb märgatavalt, vähendab põletikulisi protsesse kehas ja toimib samamoodi nagu hea toidulisand, kuna sisaldab 12 vajalikku vitamiini üsna arvestatavas koguses, 65 mikroelementi seal hulgas laia spektrit antioksüdante. Ja ei pane südant puperdama ega tee rahutuks. Annab selgema ja ärksama oleku.
Isegi arstid julgevad soovitada Vervet. Vaata VIDEOT
august 25, 2012 at 10:54 e.l. in reply to: Energiajook – energiat andev jook või «energiavampiir» #322499urmasg
Member100% demagoogia kui räägitakse mingist “energiajoogist” ja püütakse seda serveerida teadusena. Meie ravimiametist kammitsetud kaubandusvõrgus on nad küll üsna sarnase koostisega ja kui töö tõesti mainib ära et aluseks võeti mingi statistiliselt keskmine jook, siis võib seda tööd aktsepteerida. Viisakam oleks siiski komponendipõhiselt uurida. Jaa isegi meil on üle keskmise jooke mõnes kohas. Vabas maailmas on korralikke jooke massiliselt. Meil kipub Ravimiamet lubama ainult neid kõige halvemaid.
Nii ongi. Eesti on eriti range, kuid mõttetuid piiranguid on terves Euroopas. Praktiline näide, kui USA’s sisaldab Verve D3 vitamiini 1000IU, C-vitamiini 300mg, Foolhapet B9 – 800 mcg, siis Euroopa versioonis nuditi need näitajad vastvalt D 400IU, C-180mg, B9 400mcg.
Mis sellega saavutatakse? Pigem tarbin nüüd rohkem neid kui vähem. 1000IU’d D vitamiini tahaks ikkagi kätte saada päevas.
august 23, 2012 at 8:59 p.l. in reply to: Energiajook – energiat andev jook või «energiavampiir» #322412urmasg
MemberMinu meelest täielik totrus+ebateadus. Energiajook ei ole metamfetamiin aga artikli järgi võiks nii arvata. Põhimure minu jaoks on nende suhkru- ja värvainesisaldus.
Õnneks kõik energiajoogid ei sisalda värvaineid, mis Eestis saadaval. Verve on üks näide.
Energiajoogid saavad olla siiski tervislikud. Ega muidu USA’s Ms.Fitness Magazine ei valinud Verve 2009. aasta tooteks.
245ml purk sisaldab 61kcal, milles on 13,6g süsivesikuid (fruktoos) ja ei mingeid värvaineid ega kunstlike magusaineid.
urmasg
MemberOlen lugenud, et kõige aluseks on toitumine. Päris toitumiskava ma tellida ei soovi. Pikkus hetkel ~181 cm ja kaal kõigub 82-83 juures. Tahaks saada kuskile 76-77 juurde. Vaadates viimaste nädalate toitumist siis olen kartma hakanud, et see n.ö. ilma trennita elu viib lõpuks paksuks saamiseni. Praegune vorm ei ole üldse kiita.
1) Kas vormi parandamiseks ja kaalu langetamiseks pean loobuma oma koolilõunast ja selle asemel ise midagi koguaeg kaasa võtma?
2) Kas vormi parandamiseks ja kaalu langetamiseks pean ilmtingimata ostma toitumiskava
3) Kui palju ma süsivesikute tarbimist piirama pean?
Tavaline eine kooliajal on umbes selline
Hommikul
Klaas piima / Tee
Kaks-kolm singi võileiba / neljavilja puder
Banaan
Lõunal
Koolilõuna (Piim, mingi salat, kartulid ja siis kas pikkpoiss, liha või kana on kõige tavalisem)
Õhtul
Riis/Pasta ja kanafilee ning kodujuust
Piim
Kohupiim
Ja kas umbes sellise toitumisega tasub üldse loota tulemusi.
Archangeliga üldiselt nõus.
Mina jätaks õhtusest söögikorrast riisi/pasta ära ja asendaks selle mitmekesise salatiga – lehtsalat või kapsas, paprika, kurk, tomat jms + oliivõli.
urmasg
MemberKodus saad väga hästi järgida Bod-e programmi, mis pandud kokku just selliselt, et sellega iseseisvalt hakkama saaks igaüks.
http://www.fitness.ee/uudis/4432/kaalulangetamine-koos-chris-powelliga-
Saad juhised, kuidas toituda ja kaal hakkab langema.
Kas Laura blogi lugesid?
http://forums.fitness.ee/index.php?/topic/35988-vemma-bod-12-naedalane-muutus/
urmasg
MemberVähestel inimestel on tahtejõudu üksi trenni teha, seepärast ma kodus võimlemisse “rahvaspordina” eriti ei usu.
Tuttav käis Hiinas ja rääkis, kuidas hommikul pargid täituvad inimestega, kes seal võimlevad. Küsimus, kuidas selleni jõuda.
Arvan, et isiklikku eeskuju ei maksa alahinnata. Massid tulevad kaasa, kui teatud kriitiline mass eestegutsejaid on koos.
Sellise lihtsa mudeliga on suuri asju tehtud:
- Õpi ise
- Praktiseeri enda peal
- Õpeta edasi
urmasg
MemberKaheksas nädal möödas ja kaalulangus sel nädalal 0,2 kg, kokku 6,4 kg
Läks nii, nagu ka eelmise süsikanädalaga, et suurt langust ei tulnud, aga seda ma juba ootasin ette, cm-e on kahe kuuga kukkunud küll:
vöö: -12 cm
puus: -12 cm

No need -12cm on pildilt vägagi hästi näha. Talje hoopis teine juba!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>urmasg
MemberTöötlemata mahepiima saab osta Selverites piimaautomaatidest. Sellest rääkis täna raadios ja delfis ka UUDIS üleval.
Sain aru, et juba piim saadaval, kuigi ise pole veel näinud.
urmasg
Member10x on ikkagi mõõtmatult palju kordi parem kui 0.
Selleks, et rohkem rahvast tegeleks tervise nimel spordiga, tuleb sellist tegevust igati soodustada. Kindlasti oleks kasu, kui näiteks tööandjad vabastataks erisoodustusmaksust, kui raha läheb töötajate tervisesse panustamiseks. Mina töötasin omal ajal sellises mõistlikus firmas, kus töötajate sporditegemine maksti teatud summas kinni. Rahas sporditoetust välja võtta ei saanud. See oli piisav tegur, et hakkasin 2 korda nädalas ujumas käima. Ja valdav osa firma töötajatest kasutasid sellist võimalust. Aga selliseid firmasid on vähe, kes praegustes tingimustes oleksid nõus seda tegema, sest lisaks otsesele rahalisele kulule, lisanduvad veel maksud, millega riik “karistab” töötajate sportimise toetamist.
Tervis ei ole meil prioriteediks. See on iga inimese eralõbu. Ja niikaua, kui seadused kirjutatakse sellisest suhtumisest lähtuvalt, ei ole mõtet oodata mingit suuremat muutust rahva tervises. On uuritud, kui palju keskkond mõjutab inimeste käitumist. Nn. olümpiavõitja suhtumisega inimene võib saavutada edu ükskõik millistele raskustele vaatamata, kui tahame aga, et mingi muutus toimub rahva tervisekäitumises tervikuna, siis selleks tuleb luua soodsad tingimused.
-
AutorPostitused