urmasg
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
urmasg
MemberAinuke probleem, mis mul tekib, on see, et ma teen õhtusööki 2x ports, et saaks järgmisel päeval lõunaks süüa.
Muidu pole ju probleem, sest õhtu ja lõunasöökide gruppide (köögiviljad.rasvad.sv.valgud) vahekorrad ju samad, ainuke asi, et kolmapäevaks, HI-carb päevale jääb teisipäeva õhtu Low-carb lõuna janeljapäeva Low carb lõunaks jääb kolmapäeva hi-carb lõuna.
Kuidas olukorda lahendada?
Lõuna ja õhtusöögi süsivesikud pärinevad peamiselt prae lisanditest – kartulist, pastast, riisist. Neid võib söögikorrast ära jätta (Low-carb päeval) ja lisada HI-carb päeval. Kui saadad mulle oma e-maili vemma@fitness.ee peale, siis saan saata ka eestikeelsed tabelid, mille järgi kerge toite valida. Kui süsivesikuid ei tarbi, siis suurenda köögiviljade hulka ja muud keerulist polegi.
Mida soovitaksite vahepaladeks?
hetkel mul esimene vahepala pähklid ja kohv ja teine tavaliselt puuvili. Aga nagu aru sain, kuulub puuvili süsivesikute klassi, et parem oleks seda mitte tarbida? (puuviljad väga maitsevad ja nii raske on tegelikult neist mööda vaadata…)
Kas variant oleks mõlemaks vahepalaks tarbida nt pähkleid ja nt toorsalat(kapsas-porgand ilma kastmeta) või nt kurk/tomat/porgand?
Pähkleid võib ikka süüa, aga tasub arvestada, et need sisaldavad palju rasva ja annavad kaloreid. Küll head rasva. Oleneb kogusest. 100gr mandleid annab näiteks 53g rasva, 13g süsivesikuid ja 21g valku.
Meie oleme pigem teinud mitmekesise salati praetud kanafileega näiteks (kookosõli on väga hea küpsetamiseks) või lisanud soola või suitsu lõhet/forelli.
Ma jätaksin puuviljad alguses pigem süsivesiku toidukordadeks nagu programm ette näeb. Neid on igal päeval vähemalt üks ja mõni päev lausa 5 korda
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> .Eks pärastpoole, kui oled kaalu liikuma saanud ja ära harjunud, saab katsetada, kui palju see mõjutab. Üldiselt on süsivesikud hea kiire energia allikas ja organism kasutab seda oma energiavajaduseks eelisjärjekorras, mis tähendab et pole vajadust rasva põletada.
Kui kasutad köögivilju toidu valmistamisel, siis lisa neid salatina juurde ka.
Salatisse saab Low-Carb päeval lisada avokaadot, oliive, mozzarella juustu. Need liigituvad kõik rasvade gruppi. Mulle väga maitsevad.
Oluline on oma söögikorrad etteplaneerida, vähemalt 1 päev ette. Et ei tekiks olukorda, et näljasena minnakse kapi kallale ja hakatakse siis nuputama, mida süüa võiks. Planeerimine on paljuski edu võti. Sellepärast on väljatöötatud programm hea. Ei pea muretsema, kas programm töötab, vaid jälgima, kuidas sellest kinni pidada. Programmi pikkus on 12 nädalat, mille jooksul kinnistuvad uued harjumused ja õpib oma keha tundma niipalju, et suudab tulevikus toiduga oma kehakaalu reguleerida. Meie peres töötas programm väga hästi. 12 nädalaga kadus abikaasal 11,1kg. Tema kasutas abistavaid tooteid juurde (Bod-e burni ja Bod-e Cleanse’i). Seepärast on mul huvitav jälgida, millised erinevused tekivad, kui tooteid ei kasutata.
urmasg
MemberHiinlased toodavad sellist preparaati veresoonte puhastamiseks.
urmasg
MemberSiin foorumites on põhimõtted kirjas, kuidas kaalust alla saab. Sa pead nüüd ise valima, mis meetodil oled nõus tegutsema.
Tulemuse saavutamiseks on vaja TEHA OTSUS ja TEGUTSEDA. Nüansid lähevad paika tegevuse käigus.
Kui tahad grupi tuge, siis võid tulla ka Bod-e tutvustavale õhtule. ja saad oma küsimustelle vastused inimestelt, kes on selle ise läbi teinud ja omavad kogemust.
Hüppenöör unusta ära praegu. Sellise massi puhul ei sobi ka jooksmine. Säästa oma liigeseid. Sõida ratast, uju või tee kasvõi kepikõndi. Oluline on liikuda, aga kaal võetaks taldriku taga alla. Söömisharjumused ja toiduvalik on esimene asi, mis tuleb paika saada.
urmasg
MemberCRP ja oksüdeerunud LDL ehk ox-LDL (test on vist “kõrgtundlik oxLDL”) tuleks ära mõõta. CRP-d mitu korda sest ta läheb nakkustega kohe üles aga oluline on just baastase.
Kas siit võib järeldada, et kui toidulisandi kasutamine toob CRP alla (alla 1), siis see aitab ka kõrge kolesterooli alandamisele kaasa?
urmasg
MemberSee peaks olema siinsetele üldmine teadmine, selle kommenteerimiseks pole vaja biokeemikuid

Kui, siis ainult see, et söögist mõtlemine ei tõsta insuliini
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> seda teeb ikka toit. Ma alustaks 4ndast pildist.Tänud! Siin aetakse mõnikord juuksekarv ka pikuti lõhki. Olete teinud mu ettevaatlikuks. Mis ei pruugi muidugi üldse paha olla. Hoolitsete, et ma mentaalselt heas vormis oleksin
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>urmasg
MemberSüsivesikute ja rasvade mõjust ülekaalulisusele leidsin ka sellise lehe.
Tahab keegi biokeemik seda kommenteerida.
urmasg
MemberJa kust see info pärineb?
See on Chris Powelli meetod, kuidas ta kaalu alla võtab ja tema kodulehelt peaksid leidma infot.
Tema raamatus on sellest kindlasti pikemalt kirjutatud.
See, et mees teab, mida räägib ja kirjutab paistab välja ka sellest loost: http://affiliater.hubpages.com/hub/from-chunk-to-hunk-how-one-person-lost-four-hundred-pounds
urmasg
MemberVõtan Apotheka multivitamiini, mis sisaldab lisaks vitamiinidele ka mõningaid mineraalaineid.
Kui nutridatas oma toitumist jälgisin, siis vitamiinidest jäi puudu tavaliselt (ka pärast multivitamiini võtmist) D ja folaate ning vahel ka E, mineraalainetest tihedamini kaltsium, magneesium (aga väga vähesel määral) ning mõnikord ka rauda.
Kapslitena tarbides tasub arvestada, et nende omastatavuse % jääb kindlasti alla 40%, tavaliselt pidi see veel madalam olema. Aga ma ei julge soovitada, et tõsta kogust, sest ma ei tea, mis reaalselt organismis toimuma hakkab. Kui palju keha reaalselt sealt kasutamisväärset leiab, kui palju väljutab ja kui palju kuskile igaks juhuks ladestab. Kui keegi oskab leida selle kohta mingeid uuringuid, siis loeksin huviga. Arvestades tootehinda, siis see loodustoode kindlasti ei ole. Siin saab igaüks ise otsustada, mis alustel valikuid teha. Mina eelistan nii looduslikku ja puhast tooodet kui võimalik, millega inimesed ka reaalseid tulemusi saavutanud. Mis muidugi väljendub kohe ka hinnas. Mitte 4,20€ kuus vaid 2,40€ päevas.
september 14, 2012 at 7:08 e.l. in reply to: Staarkulturist Risto Rõõmusoksa kohutav õnnetus #324436urmasg
Member
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>urmasg
MemberJa see veel, et kas see tsükli neljas nädal on siis tervenisti hi-carb? Või mis süsteemi neljandal nädalal kasutatakse?
Katsun vaikselt oma menüü lähendada etteantule, näis, kui kaua efekti saamiseks aega läheb.
Iseenesest võtan seda kaalulangetust nagu rahulikult ja mõistlikult, et ei oota, et 7-8kg kukuks nädalaga, oleks väga rahul, kui nädalas kaos 0,3-0,5 kg.
Jah, neljas nädal näeb tervikuna välja selline nagu iga 3.päev muidu. Igal toidukorral süsivesikud – nn.targad süsivesikud. Süsivesikupäevad ja nädalad on vajalikud, et ei tekiks kaaluplatoosid, kuhu kaal kinni jääb. Plaan on üleval SIIN
Mis multivitamiine kasutad? Mida nad sisaldavad ja kas tead, mis nende omastamise % on? On nad looduslikul baasil tehtud?
urmasg
MemberVõrdle oma menüü toidugruppide jaotust Bod-e programmiga alloleval pildil.
Köögiviljad on selline toidugrupp, mida võid süüa igal toidukorral, ükskõik millega koos ja sellises koguses nagu soovid. Sinul need põhimõtteliselt värskel kujul menüüst puuduvad, kui mitte arvestada kurgiviilu hommikul. Just köögiviljad võiksid olla selleks grupiks, mis varustab Su keha vajalike vitamiinide ja kasulike fütotoitainetega. Puuviljad lähevad süsivesikute alla. Kui toidukoguseid vähendada ja tekib totaalne nälg, siis see näitabki, et Su rakud tegelikult on alatoidetud. Nad ei saa kätte sellises koguses vitamiine ja/või mineraale nagu sooviksid. Mille põhjal seda väidan? Kui anda kehale igapäevaselt külluslikult vitamiinid, mineraalid kätte, siis sellist nälga ei teki, isegi kui koguseid vähendada. See tuleb ka Laura blogist välja.
Mina oma menüüs ei kasutaks margariini ega samuti vorsti. Mõlemad sisaldavad tont-teab mis kvaliteediga rasvu. Kas Sa kasutad tervislikemaid rasvu nagu külmpress oliivõli, kookosõli vm? Söögikordade ajad on ise-enesest täitsa head, kui õigeid asju süüa, siis ei tohiks mingit nälga tekkida. Keha saab panna kergelt rasvu põletama, kui süüa süsivesikuid ja rasvu eri toidukordadel (vaata pilti – sai margariiniga seetõttu täiesti mõttetu snäkk), hoida toidukordadel vahet max. 3 tundi (mida Sa ka teed) ja anda piisavalt kehale vitamiine ja mineraale (mida Sa ei tee).
Tüüpiline viga, mida kaalulangetamisel tehakse, et tõmmatakse alla nii kalorid kui ka toitained. Sellepärast on kaalukontrollimine palju lihtsam, kui Sa annad vitamiinid, mineraalid toidulisandina juurde (põhimõtteliselt olematu kaloritega) ja siis viid oma kaloraaži veidi madalamaks kui päevane energiakulu. Ja siis ei teki mingit hullu nälga isegi kui vähem süüa. Tegelikult võib süüa täitsa palju, lihtsalt süsivesikuid tasub asendada köögiviljadega. Kui pidada süsivesikuvaeseid päevi, siis süüa õhtune praad ilma kartuli, riisi, pastata, vaid rikkaliku salatiga. Kapsast võid krõmpsutada niipalju kui soovid
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ja kui hea lihatükk kõrval, siis kõht ei jää tühjaks.
urmasg
MemberMa sõin neid pähkleid paraja peotäie. Urmas, kas sa kasutasin ise Vemmat?
Nähtavasti oleks paarist pähklist piisanud päevas. Kuskilt on jäänud kõrvu selline info. Tagantjärgi teadmine on täpisteadus
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jah, kasutan ise Vemmat üle aasta ja pere ka.
urmasg
MemberUrmas oskad soovitada peale Vemma veel teisi vitamiinide tootjaid ,kelle tooted on paremad,mõjuvamad jne !
Oleneb millega võrrelda. Kui võtta võrdluseks apteegis müügil olevad vitamiinid, siis usun, et enamik otseturunduses müügil olevatest vitamiinidest on etemad. Võta Amway Nutrilite või GNLD omad. Et tuttavatele soovitada, siis toode peab olema tuntavalt üle keskmise, muidu selline turustamisviis lihtsalt ei toimiks. Ise olen kasutanud varasemalt Amway Double X’i ja saime ka siis mõõdetavaid tulemusi. Tuttav kasutas GNLD omi ja arstid ei suutnud ära imestada, kuidas saavad verenäitajad raseduse lõpus nii head olla. Kuid ta krõbistas selleks neid ka terve peotäie iga päev. Kuid Vemma toimetega neid kõrvutada ei saa. Juba vedelikuna mitu korda kõrgem omastatavuse % mängib siin rolli. Ja päevadoos tuleb ka oluliselt odavam ning mugavam on vedelikku tarbida. Kasutajakogemused räägivad enda eest ise.
Samuti on häid tulemusi saadud Hiina korporatsiooni Fohow toodetega. Ega ma neid palju rohkem pole ka isiklikult kasutanud ja kuulujuttude alusel hinnangut anda ei taha.
Nüüd ma muidugi olen jälle kondi visanud nende hambusse, kes usuvad, et ilma lisanditeta on võimalik kõik toidust kätte saada. Ega ma sel teemal väga vaielda ei viitsi. See ei vii kuhugi. Igaüks võib uskuda, mida soovib.
urmasg
MemberSinu jutu järgi müüakse ainult sünteetilisi vitamiine? Ja kuidas tava kodanik peaks aru saama milline on apteegis looduslikum ja parem ning kas siis sünteetili vitamiine keha ei omasta üldse?
Ütlen ausalt, et ei tea, kuidas apteegivitamiinide puhul aru saada, mis seal on looduslikku ja mis mitte. Minu teada ei ole nõuet, et peaks sünteetilisi vitamiine kuidagi eriliselt märgistama. Ei taha väga siin eksperti mängima hakata selles küsimuses, et kõike tean. Las targemad võtavad ka sõna. Sellepärast vitamiinide ja üldse toidulisandite kasutamise puhul uurin eelkõige tootja tausta, kas mul on põhjust teda usaldada.
Ei saa öelda, et absoluutselt kõik sünteetlised vitamiinid on halvad ja neist kasu ei ole. Maailm ei ole mustvalge, aga näiteks E-vitamiini puhul pidi küll olema ülioluline, et kasutataks ainult looduslikku toorainet, mitte sünteetilisi. Ja igasuguse sünteetika puhul on riskid ikka oluliselt suuremad. Ei suuda inimesed veel loodust järgi teha.
urmasg
MemberTegelikult pidasingi silmas sünteetilise vitamiini tarbimist. Nendega on vist nii, et osad sünteetilised vormid on isegi okei kuid enamus kas ei toimi või tekitavad pigem kahju. Looduslikke vorme on vist üldiselt raske üledoseerida
Minul on täpselt sama informatsioon
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>… aga hiljuti tarbisin igapäevaselt parapähkleid, mis on suure seleenisisaldusega ning tekkis kerge kilpnäärme ületalitlus, koos kõigi selle sümptomitega. Juhuslikult sattusin lugema, et seleen osaleb kilpnäärme hormoonide ainevahetuses. Ei pretendeeri absoluutsele tõele aga peale seda kui pähkleid ei söönud kadus kuu aega kestnud halb enesetunne. Mõõdukus on mõistlik nii või naa..
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Üldiselt on eestlastel üsna laialt levinud seleenipuudus, mida näitas ka Eestis tehtud uuring ja väidetavalt kohalikust toidust seleenimürgitust raske saada, kui see just väga saastunud ei ole, kui uskuda toitumine.ee lehte. Samas parapähklid pidid kõrge seleenisisaldusega olema küll. Huvitav kohe teada, kui palju pähkleid päevas sõid?
-
AutorPostitused