Unknownx
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Unknownx
MemberOlen jooksmas käinud aasta otsa, vahe jäi sisse kevadel nii umbes kuu aega, kuna mind vaevasid põlvevalud ning ka põiepõletikuga olin hädas. Peale seda põlvevalud küll täielikult ei kadunud, kuid olid siiski väiksemad. Käisin tol ajal ortopeedi juures, kes käskis mul hakata tallatugesid kandma, mida ma ka tegin. Põlvevalud kirjutas ta ka selle arvele, kuigi ta tegelikult ei pärinudki midagi täpsemalt, ei tahtnud isegi lõpuni kuulata.
Nüüd kannan tallatugesid üsna harva, kuid siiski nii tihti, kui võimalik – tavaliselt kannan plätusid ning jooksujalatsite sisse olen küll sporditallatoed pannud, kuid ma ei saa jalatsite enda talda ära võtta ning seega jalg jääb jalatsis liiga kõrgele. Ruumi liikuda on jalal vähe, üsna kiiresti hakkavad jalad hauduma ning kõige suurem probleem on see, et kand on vales kohas ning see põhjustab hõõrdumist. Mõne kuu kandsin joostes ka tallatugesid, kuid siis otsustasin, et aitab ning nüüd jooksen ilma. Kavatsen ka mingil ajal osta uued jalanõud, see on üks kõrvalküsimus – olen mõelnud Nike Free’de peale, kuid kuidas nendega saab tallatugesid kanda? Kas tuleb esitada mingisugune eritellimus vms?
Igatahes, kui nüüd suunduda päris teemade juurde – viimastel päevadel on mind väga vaevanud valu paremas põlves. Vasakul pole enam midagi viga. Internetis on muidugi valu raske kirjeldada, kuid üritan. Valu ei ilmne kõndimisel, ainult treppidest käies õrnalt ning eriti hull on siis, kui hakkan jooksma. Umbes viis minutit peale jooksu algust muutub asi juba üsna talutavaks. Valu on ainult jalga maha pannes ja sellele toetudes, kui jalg on õhus, siis midagi viga pole. Ma ei oska konkreetset piirkonda määratleda – alguses tundus, et valu oleks kuskil külje peal, vahepeal tundub olevat põlve taga. Olen jätnud mõne päeva vahele jooksmisel, kuid midagi pole paremaks muutunud. Saan aru, et kõige mõistlikum samm oleks arsti poole pöörduda, kuid hetkel ei viibi ma Eestis ja ei viibi seal niipea, nii et arsti juurde ei pääse ka lähitulevikus.
Üks põhjus võib äkki olla selles, et ma olen tegelikult natuke ülekaaluline? Kaalun 80-82 kilo 176 cm pikkuse juures. Jälgin toitumist küll, kuid iseloom on nõrk.
Teine probleem on võhm – joostes jälgin pulssi, ka üsna rahuliku tempo juures võib see olla 170. Võhma joostes jätkub, kuid ma elan siin 7. korrusel ning lifti ei kasuta põhimõtte pärast mitte kunagi – kui trepist üles lähen, siis kerge hingeldus tuleb juba neljandal korrusel. Seitsmendale jõudes on hingeldus juba üsna tugev. Seejures ma treppidest üles ei jookse, kuid samas ka ei loiva. Lisaks olen tähele pannud seda, et kui ma lähen üles mingist kergest tõusust, siis hakkan samuti kergelt hingeldama. Kui ma samal ajal räägin, siis on hingeldamine juba raskem. Kas tõesti peaksin jooksmise järele jätma ja hakkama selle asemel pikamaakõndi tegema ning alles kuu-kahe pärast proovima taas joosta? Mulle ausalt öeldes see mõte väga ei meeldi, sest mulle meeldib joosta. Kuid võhma tahaksin siiski suurendada, sest üsna piinlik on kasvõi oma ema ees, kes pole just parimas vormis ja suitsetab, kuid kes samas ei hakka tõusust üles minnes raskemalt hingama eriti.
Tegin selle teema ka jooksufoorumisse, kuid see tundus üsna väljasurnud olevat. Ahjaa, tuli meelde ka üks asi, mis võib põlvede juures ehk rolli mängida – olin kaks aastat saalihokis väravavaht. Põlvekaitsmed polnud küll parimad, samas trennid olid harva, kaks korda nädalas pikkusega 90 minutit.
Aitäh.
-
AutorPostitused