Undionu
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Undionu
MemberJõutrenni pead tegema ja sinu lemmikharjutuseks peab saama kükk! Kava otsi selline, kus kükk sees ja loodetavast on klubis mõni treener, kes tehnika ka selgeks õpetab.
Undionu
MemberEbaloomulik trajektoor liigeste. Kui saad täiskükki teha, siis mis sa sinna jalapressi alla üldse ronid? Käärküki asemel proovi väljaaste kõndi, kus raskus väiksem ja pikem distants.
Undionu
MemberAitab nendest ilusatest saledatest naistest, nüüd on aeg vaadata kuidas üks suur jäme mees 270kg peakohale paneb.
See jäme mees jäi just EMil 247 kg kangiga hätta ja pidi leppima hõbemedaliga.
Undionu
MemberVöö segab mingil määral plahvatuslikku tõmmet, eriti rebimisel. Kui selg tõukamise/rebimise juures lisatuge ei vaja, siis pole ju mõtet ka abiharjutuste sooritamisel kangitunnetust sellega rikkuda.
Undionu
MemberOhutusega pole seal mingit pistmist, puhtalt soorituse optimeerimine vastavalt reeglitele (lühem trajektoor, rinnalihase parem kaasamine). Maailmas on sadu kergejõustiklasi (kuuli- ja kettamehed), kes pidevalt ilma igasuguse varustuseta 200+ kg rinnalt suruvad ja seda jõutõstja ning ka kulturisti jaoks kohutava tehnikaga, aga pole veel kuulnud, et keegi neist lamades surumisega oma õlga oleks vigastanud.
Undionu
MemberInimene on jooksmises algaja (ise kirjutab nii) ja see sääre esiosa pinge on tüüpiline algaja jooksutehnikast põhjustatud probleem – aga targad kukuvad jahuma luuümbrise põletikust (kuidas see lihase pinget põhjustab?) ja kutsuma enda juurde “vastuvõtule” loomulikult raha eest.
PS! Sama probleem on ka neil, kes alustavad lumelauaga sõitu ja selle asemel, et saapale toetuda, üritavad ennast pöida üles sikutades tasakaalus hoida (oma kogemus olemas)
Undionu
MemberKuna kiirelt käies ka on siis järelikult ka vale käimistehnika?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga tundub ka täitsa võimalik.. põlved on vahelduva eduga vähem ja rohkem vigased olnud ning on täitsa normaalselt käimist häirinud, vb sellega seoses kuidagi vale jooksmistehnika peale läinud mis põlvi vähem häirib aga sääri rohkem nt…
Tõmbad lennufaasis (või üldse sel ajal, kui jalg õhus) pöida liialt üles ja hoiad lihaseid pinges. Keskendu jooksmisel spetsiaalselt sellele, et sammu vahel jalga lõdvestada. Harjud ära ja probleem kaob.
Undionu
MemberVale jooksutehnika.
Undionu
MemberMind hämmastab ikka ja jälle see kuidas nii paljudel inimestel on raskusi ka kõige elementaarsemate peastarvutustehetega, minu jaoks on need kõige lihtsamad asjad maailmas. Näiteks nii paljud jäävad hätta isegi sellega et kui tuleb restoranis arve ja on soov 10% jootraha jätta siis kui palju tuleb arvele otsa liita: nii mõnigi haarab kohe telefoni järele et kalkulaatorit klõbistada.
Näiteks kui sinu küki maksimum on 150kg ja kangil on 120kg, kui paljud suudavad peast ilma pikema vaevata öelda mitu % maxist peal on?
Mulle tuleb kõik see kuidagi automaatselt ning õnneks olen leidnud ka vastava eriala kus selle eest mulle makstakse: nüüd istun pintsaku ja lipsuga kontorihoones ja analüüsin Exceli tabeleid.
Peast arvutamine on 99% treeningus kinni. On jah üksikuid “friike”, kel see alati loomulikult tuleb, aga enamik ei vaja seda igapäevaelus. Nagu jõutrenngi – ikka leidub tegelasi, kes tulevad elus esimest korda saali ja teevad 200 jõutõmmet, aga suurem osa inimesi peab selleks aastaid vaeva nägema.
Undionu
Member50 aastat tagasi arutlesid statistikud, et kui anda miljonile ahvile paber ja pliiats, siis on üsna suur tõnäosus, et üks neist kirjutab valmis “Sõja ja rahu”. Tänapäeva interneti areng on tõestanud, et neil polnud õigus!
veebruar 22, 2013 at 11:49 e.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #337250Undionu
MemberKui sajase esimene proovija oli Kirp, siis las saab ristiisa nime!
Undionu
MemberBodypumpi tunni jaoks peaks vast 10 minutiga küll soojaks võimlema, lisaks tuleb siis see esimene lugu ka. Tee põlveringe ja masseeri samal ajal põlvi, et verevarustus käima saada. Keharaskusega kükid, väljaasted, erinevad painutused. Soojendus peaks peamiselt koosnema dünaamilistest venitusetest/harjutustest. Youtube otsingusse “dynamic warm up” ja vaata, mis meeldiv tundub. Kui on trenni lõpus koht, siis tee needsamad venitused, mis viimase loo ajal, uuesti läbi ja kriitilised lihased pikemalt.
Undionu
MemberMine varem kohale ja võimle (kasvõi saali uksetaga oodates) jalad soojaks korralikult, samuti venita pärast trenni, sest see esimene ja viimane lugu bodypumpis ei ole kindlasti piisav.
veebruar 15, 2013 at 1:32 p.l. in reply to: Ketogeenne dieet, ketoos, ketoosi saavutamine, ketoosiseisundi diagnoosimine #336826Undionu
MemberEt teema ei jääks minu poolt õhku rippima, siis viimane aruanne.
Olin ketoosis 6 nädalat ja kaotasin kaalu 7 kg (105 -> 98). Kuna viimasel paaril nädalal muutus kaalu langus üsna aeglaseks (organism ilmselt harjus ära, aga kalorite lugemiseks olin ma liiga laisk), siis otsustasin vahet pidada ja lõpetasin dieedi. Tänaseks kaks nädalat tavainimese moodi toitunud, hommikul kaalusin 99,2. Trennis raskused suurenevad mühinal ja energiat on palju. Kuna ma oma soovitud kaalu päris kätte ei saanud, siis ilmselt teen kuu/kahe pärast veel ühe ketoositsükli.
Kel tervisega probleeme pole ja tahab kaalu langetada, siis soovitan kindlasti proovida ketogeenset dieeti. Kui see teile sobib, siis lihtne ja mugav viis. Kel enesetunne väga kehvaks läheb, siis saab ju katki jätta ja mingi muu endale sobiv viis leida.
Undionu
MemberKui noor tõstab raskusi jõutreeningu enda pärast, siis on kõik ju korras. Probleemid tekivad siis, kui teismeeas (liiga vara) hakatakse mõne muu spordiala (peamiselt kergejõustik) arengut jõutreeninguga forseerima. Meil on viimasel ajal hulgi erinevaid noorte tiitlivõistluste medaliste, aga täiskasvanute klassi jõuab neist mõni üksik ja siis ka maadeldakse pidevalt vigastustega.
-
AutorPostitused