UmbIsik
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
UmbIsik
Memberäkki on kellegil mõni video link visata, kus tehnika hästi näha oleks?UmbIsik
Memberise teen fikseeritud kangiga. siis töötab aint jalg. vabakangiga peab tasakaalu hoidma, mida tehakse teiste lihaste arvelt. samas, eks see ole individuaalne. tähtis on see, et treenitav lihas saaks max koormuse.Miks sa püüad kükki tehes vältida teiste lihaste kaasa töötamist?
september 20, 2006 at 6:45 e.l. in reply to: milline klubi, toitumine ja treeningkava algajale. #90979UmbIsik
Memberhttp://www.t-nation.com/findArticle.do?art…04-073-training
Tundub päris hea kava olevat. Põhi idee selles, et teed kolm korda nädalas terve keha kasutades suuri baasharjutusi, kusjuures iga trenn muudad kordusvahemikke st kasutad erinevaid raskusi. Üks trenn väikese( kuni 5), teine keskmise(kuni
ja kolmas suure(kuni 15) arvu kordustega. Selle kava puhul soovitatakse ka iga trenn harjutusi vahetada ja iga nädal raskusi lisada, nii et igavaks ei tohiks see kätte minna.UmbIsik
MemberNo kui see nüüd nali ei olnud, siis on see ikka peris kena nali küll.
Hr Mesi, kas talvel vihtled ka parklas või võtad nõgeseviha riietusruumi kaasa? Kuidas sa üldse selliste meetoditeni jõudsid?
Tegijate treeningu rubriigimeistritele avaldan niisuguse soovi, et äkki katsuksite veel mõne jõutõstjaga koos trenni teha. Nt küki või jõutõmbe trenn hr Silbaumiga oleks väga huvitav lugemine. Või siis nende noorte värskete medalivõitjatega.
UmbIsik
MemberArtikkel on tõlgitud http://www.bodybuilding.com/fun/fivestararms.htmTom Venuto “5 Star Arm Workouts!”
Umbisikule niipalju, et artikkel ei ole sugugi mõeldud “avastust tegevatele treenijatele”. Pigem ülevaade võimalikest erinevatest võtetest ja metooodikatest kuidas kätetreeninguid varieerida, kuidas seisakut ületada jne. Olen 100% kindel, et ka tõsiste tegijate seas on tegelasi, kellele mõni lähenemine päris uus, teadmata ja huvitav!!!
Huumorimeel ei pruugi olla mu tugevaim külg. Avastuse jutt oli mõeldud väikse naljana, millega pidasin silmas just neid samu sinu poolt mainitud tõsiseid tegijaid, kellel on seisak tekkinud. Asi on ilmselt selles, et vaatasin seda artiklit vägagi enda mätta otsast, ehk siis nn tavalise inimese või algaja seisukohalt, kellel on rohkem võita suurtest baasharjutustest. Ning kellel pole veel päris mitu aastat mõtet laitvalt vaadelda oma vasaku triitsepsi parempoolset osa samal ajal kaaludes selle eelisarendamist.
UmbIsik
MemberNagu mina asjast aru saan, siis see artikkel on mõeldud inimestele, kes on kaua kõva trenni teinud ja siis peegli ees “avastavad”, et käed on hirmus pisikesed võrreldes selle tünniga, mille küljes nad ripuvad. Tavalisel enam-vähem proportsionaalsel treenijal oleks vist rohkem kasu sellest Poliquini algsest 10×10 programmist, mis artikli väitel tundus inimestele igav. Minule tundub see väide veidi naljakana, sest kas tõesti teha kätele vaheldumisi 10 seeriat kõverdusi ja 10 sirutusi on huvitavam?
Poliquini programm(see on vist varem ka foorumist läbi lipsanud):
UmbIsik
MemberTore video, mind tõsi küll huvitas Tsatsulini jutt rohkem jõutreeningu seisukohalt, aga noh see selleks.
UmbIsik
MemberJalapress ei mõju põlvedele nii rängalt nagu kükk …Ise olen jalapressi teinud küll ja küll, aga esimest – teist korda kükki proovides hakkasid mul põlved kergelt valutama … Hack-kükist pole mõtet rääkidagi …
Selle kohta on väga erinevaid arvamusi.
Tsitaat: “you discussed not going deep on squats and you also do a lot of leg presses. Once you started going deep on squats, your knees hurt, but you went back to leg presses. Leg presses…and this is only according to the Ortho docs who worked with our teams…are harder on the knees than any squat. The angle of the knee on leg presses can really hurt the patella tendon.”
UmbIsik
MemberSest tänapäeval on moes suur rinnalihas ja ma tahan, et see oleks mul proportsionaalselt suurem kui käed ja kõht.Kuluaarides räägitakse küll, et selle sügise mood olevat kükk, jõutõmme ja tohutud tuharalihased – seda infot pole lihtsalt veel avalikustatud.
UmbIsik
Memberhttp://www.bulkingup.moonfruit.com/
Vasakult menüüst võta “20 rep squats” ja vat sihuke variant siis massi kogumiseks. Ise ma seda küll katsetanud ei ole.
UmbIsik
MemberNaelikud siiski on väga lihtsad abivahendid….kuna paljajalu enam ammu ei joosta siis on need ainult jalatsid millele on naelad alla pandud….kuigi kindlasti ka nende puhul on kõrgtehnoloogiat kasutatud…kuid ükski sportlane ei kurda, et kaotas tänu kehvematele naelikutele või tegi maailmarekordi tänu uutele jalatsitele.Samuti ka teivaste puhul…need on kõigile võrdselt kättesaadavad….Bubka tegi maailmarekordi 1994 aastal mis püsib tänaseni….arvan, et selle ajaga on kindlasti teivaid edasi arendatud kuid tulemusi määrab siiki miski muu! Jõutõstmises on kindlasti mõnedki maailmarekordid sündinud tänu abivahendite edasiarendusele.Mina kaotaksin jõutõstmisest kõik abivahendid…sportlane peaks ala suutma sooritada algusest lõpuni ise….kaalukategooriaid võiks olla max 2…-85 ja +85…see muudaks ala palju lihtsamalt jälgitavamaks ja huvitavamaks…ja viiks seda ala ka kindlasti edasi.
Ka kettaheites ei ole kaalukategooriaid sellepärast väiksemad mehed jooksevadki maratoni.
Olen tegelikult paljuski sinuga nõus. Just selles mõttes, et nt sprindis abivahendite kasutamine ei vähenda ala atraktiivsust vaatajale. Olgu need vahendid siis naelikud, stardipakud või mis iganes.
Natuke siiski vaidlen ka.
Sprindis on raske kindlaks teha kui palju mingis kindlas jooksus mõjutasid naelikud kui palju sportlane ise midagi valesti tegi. Selge on see, et maailmarekordid paraneksid ajapikku ka paljajalu joostes, aga millisesse sekundisse-kümnendikku need rekordid oleksid tänapäevaks jõudnud on juba raske öelda. Nii kiiresti igatahes ei joostaks kui praegu.
Minu teada ei ole teivaste tootmises Bubka aegadest saadik mingit erilist revolutsiooni tehtud. Põhjapanev uuendus oli ikkagi fiibri kasutuselevõtt 60-tel. Tõenäoliselt oleks Bubka teinud hulga rekordeid ka siis, kui oleks jäädud metallteivaste juurde. Aga siin võib küll täiesti julgelt öelda, et siis need rekordid ei oleks nii kõrgel.
Kettaheitega on üldse niisugune lugu, et selleks vajalikud füüsilised eeldused on väga spetsiifilised. Ja selle ala kandepind ongi väga väike(seda võrreldes ka nt kuulitõukega, kus on samuti suured mehed). Tippmeestest kaks-kolm julgevad mõelda võidule. Ja harrastajate hulk on ka väike. Kui palju sa tead tervisesportlasi, kes käiksid staadionil ketast heitmas? Aga jah, lõppude lõpuks on olemas ka niisugused asjad nagu traditsioonid ja oleks tõesti veider kettaheites paljudele kategooriatele medalite jagamist vaadata.
Sinu soovitus kaalukategooriate osas võibki tuua kaasa võistlejate arvu vähenemise. Ütlen ausalt, mina ei saa aru kuidas see jõutõstmise populaarsemaks muudaks.
UmbIsik
Memberarvan ka, et igasugused abivahendid rikuvad spordi ilu…pean silmas just jõutõstmist kus iga ala jaoks on oma trikoo, särk.ei tule ette ühtegi olümpiaala kus abivahenditel oleks soorituse tulemusele nii suur mõju…kipub kanduma rohkem tehnikaspordi valdkonda.lisaks veel see, et kükkimise ja surumise juures on võistlejal ümber 4-5 inimest kes aitavad tal kangi pukkidelt tõsta või sinna panna….tekib olukord kus alaga võõras inimene ei saagi enam aru kes on sportalne…lisaks veel tohutult kehakaale ja mingisugused wilksi punktid…tekib olukord kus väga raske on asjast aru saada….mis omakorda mõjub kõvasti ala populaarsusele.võtame näiteks 100m jooksu…võisteljad tulevad joonele…käib pauk…ja 10 seki pärast saab isegi väike laps aru kes on 1,2 ja kolmas.
Sprindis kasutatakse vägagi mõjusaid abivahendeid. Miks on naelikutega jooksmine “ausam” kui särgiga surumine? Teivashüppes on abivahendid tohutult arenenud, vanaaegsete bambus- või metallteivastega ei hüppaks keegi üle kuue meetri, kas see on ebaaus? Ei Kanter ega Tammert heidaks üle 70m ilma spetsiaalsete jalatsiteta. Jne jne…
Edit: Kaalukategooriatega ja wilksiga on selline asi, et see laiendab ala kandepinda. Väiksematel meestel poleks muidu üldse selle spordiga asja.
UmbIsik
MemberSuudlevad mehed pole ilusad… aga seda jällegi minu vaatenurgast.See on Kreeka värk, sellises olukorras poleks sul endal ka mingit valikut.
UmbIsik
MemberKui jutt läheb selle juurde, mis on ilusam, siis klassikaline tõstmine lööb üle nii kulturismi kui ka jõutõstmise.
UmbIsik
MemberTere!
Tekkisid ka mõned küsimused:
Kas on mingi konkreetne põhjus, et sooritad harjutusi triitsepsile plokil, selle asemel et, kasutada prantsuse surumist, rööbaspuudel surumist vms?
Kas kükki ja jõutõmmet treenides teed analoogselt surumisega kükki alusele ja tõmmet aluselt kombineerides erinevaid raskusi erinevate aluse kõrgustega?
Kas sa kabet ka veel mängid?
-
AutorPostitused