UmbIsik
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
UmbIsik
Memberkõik ei taha kulturistideks saada.
UmbIsik
Memberet saada näiteks 83 punkti:* 200kg mees peab suruma peaaegu kolmveerand keharaskust e. (156kg)
* 150kg mees peab suruma oma keharaskuse (150kg).
* 100kg mees peab suruma 1,35 keharaskust (135kg)
* 70kg mees peab suruma pea 1,6 oma kehakaalu (üle 110kg).
Samas on wilksi järgi sama kõvad mehed (53p):
* 200kg mees kes surub pool kehakaalu e. 100kg
* 75kg mees kes surub oma terve kehakaalu e. 75kg
tuleb välja et wilksi punktid siiski ei soosi eriti kergemaid mehi.
Mõtlesin et nüüd dieediga kaal madalamal ja wilksi järgi rohkem lootust.
Aga koos kaaluga on kadunud ka veidi jõudu.
Seega ka wilks oluliselt väiksem kui ajal mil kõht ees rippus.
Eks siin arvestatakse seda, et kergematel inimestel on põhimõtteliselt lihtsam oma kehakaalu x kordseid raskusi liigutada. Üldiselt ongi looduses nii, et väiksemad loomad suudavad oma kehakaalu ja keha mõõtmete suhtes võimsamaid jõu- ja ilunumbreid teha.
Sellel teemal on isegi raamatuid kirjutatud: http://www.amazon.com/gp/product/customer-…155&s=books
Ise küll seda raamatut lugenud ei ole.
UmbIsik
Memberkas siis kolm päeva nädalas käia ja teha 3 päeva kava oleks normaalne?ma mõtlen ,et ma pole ju mingi lihasmägi ka ju
väikse kaaluga ja vanusega ikkagi
kaotada mul tõenäoliselt nagunii pole
http://forums.fitness.ee/index.php?showtopic=8989
Aga proovi nii, nagu Fred Antson soovitas: ühte lihasgruppi kolm korda kahe nädala jooksul. Lihtsaim variant siis oleks kaheks jaotatud kava ja kolm korda nädalas trennis käia.
UmbIsik
Memberneid teemasi olen juba lugenud kus selgitatud surumist tehnikat.tahaks ise ikka näha!Teises videos olev mees peaks minu teada IPF liigas võistlema, ülejäänute osas ei ole päris kindel.
UmbIsik
MemberSellest on siin juttu: http://forums.fitness.ee/index.php?showtopic=8989
UmbIsik
Member“Treenige jõusaalis,kasutades vabasid raskusi nii palju kui võimalik, lisades treeningvahendile kaalu kohe, kui see võimalikuks osutub!”
See nõuanne on nii lihtne ja iseeneesest mõistetav, tundub nagu seda poleks vajagi. Ometi näen ma saalis pidevalt samu noori poisse, kes juba mitu kuud on “unustanud” raskusi juurde panna.
UmbIsik
Member2.Arvan ,et teen enamus harjutusi õigesti.Võimalikult aeglaselt ja proovin vähemalt seeria pikkuseks lasta 60 sek’i.Võib-olla olekski kasulik vahepeal veidi kiiremini ja suurema raskusega teha. Kui su seeriad on ajaliselt nii pikad, siis jõuad kindlasti veidi suurema raskuse ja kiirema tempoga teha sama arvu kordusi.
UmbIsik
Membereino jõutrenn pole ainult see mida sa saalis teed ….. see et sa oled aastaid teinud füüsilist tööd mille puhul liigutused sarnanevad vähemal või rohkemal määral rinnalt surumisele ja kus sul on rind õlg selg ja triiz pidavalt töös ongi ju jõutrenn mida sa lihtsalt ei teinud saalis vaid kas ehitusel või kusagil majapidamises või kus iganes…. et vahet pole kus trenni tegid ….Füüsiline töö annab surumisele muidugi rohkem juurde kui sohval k..betamine, aga siiski mitte nii palju kui sulle meeldiks mõelda. Olen ka ise mingil perioodil rasket füüsilist tööd teinud(alates labidaga kraavi kaevamisest, seguämbrite tassimisest ja lõpetades müüriladumisega) – seos surumisega ei ole kuigi suur. Füüsilise töö tegijatel on enamasti tugev selg, jala tagaosa ja tuharalihas ning suured küünarvarred(tugev haare). Jutt käib siis raskest, koormavast füüsilisest tööst, mitte akudrelliga kruvide seina laskmisest.
Seal, kus ma praegu jõusaalis käin treenivad ka mõned töömehed ja neil on täiesti tavaline füüsis.
Inimesed on eelduste poolest väga erinevad. Mina hakkasin 14 kuud tagasi koos sõbraga regulaarselt trenni tegema. Kolme kuu pärast sõber tüdines ja alles praegu olen ma tugevam kui tema pärast kolme kuud trenni.
UmbIsik
MemberAdBlock oleks abiks. Aga enne selle installeerimist mõelge hoolega järgi, reklaami vaatamata jätmine on ju vargus.
oktoober 19, 2006 at 5:43 e.l. in reply to: Selle vana kõrval tunduvad isegi profid väixed mis? #92748UmbIsik
MemberMis tal siis sinu arvates puudu jääb, et sa ennast nii karmilt väljendad(“võid ju suur olla, aga see ei tähenda, et sul kulturismilavale asja oleks”)? Jalgu ma neil piltidel ei näinud, aga ülakeha järgi oleks tal asja küll ja küll.
Edit: Tegelt olid siiski ühel pildil ka jalad näha. Jalad on näha ka siin
http://www.gmv.com.au/images/catalog/Allan%201.jpg
Tundub nagu proportsioonis olevat.
UmbIsik
MemberSee on üsna keeruline värk. Kas algajal on mõtet uurida, kuidas Coleman praegu treenib või peaks ta uurima, kuidas Coleman treenis aastaid tagasi olles ise algaja. Või on “tõde” jälle kuskil vahepeal.
Pealegi ei ole ju teada, kas Colemani treening on oma põhiolemuselt selline, nagu nendest netis liikuvatest videotest näha on.
Nt Dan John kirjutab ühes oma artiklis(http://www.t-nation.com/readTopic.do%3bjsessionid=8A18B92B6923062F71912E7DEDB59BE9.hydra?id=760056) niimoodi:
“I had the great opportunity a few decades ago to train in the same room as Robbie Robinson, Lou Ferrigno, Danny Padilla, and a host of other bodybuilding legends. One of the small truths that I picked up that day is that none of them were doing anything remotely like what I read in the magazines… especially the mag that has the owner’s head stuck on top of a statue of Robbie Robinson’s body.
I mean, the guys trained… normal. Lou was in the corner using half of California for calf raises. Padilla was doing a bunch of variations of rows but nothing like the magazines claimed. And Robinson? He was simply working out like everybody else I’d ever seen.
Yet when the muscle magazines reported their training (if not just made up from thin air), it usually reported last minute detail work for a major competition. The bulk of the top bodybuilders training, as Robinson told me, was basically getting the big lifts done and striving for more weight and more reps with more weight. I know this is true.“
Ja teises artiklis(http://www.t-nation.com/readTopic.do;jsessionid=531DF5FB9892CBEA84369B9583546539.hydra?id=645867):
“Robby believed that his best workouts came when he “tossed out all the extras.” Basically, his best workout came down to two cycles or supersets:
1. Bench Press
2. Pull-ups
He’d do “set after set after set” of these and he told me he could “feel his whole upper body grow.”
For his lower body:
1. Front Squats
2. Straight-legged deadlifts
Again, “set after set after set” until his legs blew up. “
UmbIsik
MemberPipi pikksukk oli kindlasti:1. Geneetiline värdjas…
2. Meeshormooni silmini täis..
3. Räägitakse et tal olid tedretähnid aga tegelt oli see kulturisti akne.
4. Kahju et ei ole teada mis tast sai suureks saades või ta vist ei saanudki suureks kuna pani sõpradega kasvukat või muid ravimeid mis ta apteegist sai.
kokkuvõtteks…. VÄGA HALB EESKUJU LASTELE!
Täpselt samale lõppjäreldusele jõudsid ka Rootsi kirjanduskriitikud, kui Pipi Pikksukk algselt ilmus, mõttekäik oli neil tõenäoliselt küll veidi erinev…
UmbIsik
MemberMa ei ole KUNAGI teinud ÜHTEGI harjutust biitsepsile ja ma arvan, et mu biitseps on ikka tuntavalt ees enamike omast siin foorumis
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>“Saladuseks” võivad siinkohal olla ka kitsa haardega lõuatõmbed, või kuidas?
UmbIsik
Memberma pakun et 120 ….160 kgne tippkulturist teeb 70..90 kg-le poksijale, karatekale või maadlejale ära. Sest kulturistid on ka harjutanud lööke ja üldiselt teevad väga palju trenni. Ma arvan et tehnikaga loomulikult kulturist ei tee midagi ära, pigem teeb ta wrestlingut ja lihtsalt tambib ning lömastab.Seda kõike annab võrrelda kui rekka ja sõiduauto kokkupõrkega. Kes saab rohkem viga siis??
Siin arutatakse pikalt ja põhjalikult ühte teemat, mis võiks sind huvitada.
UmbIsik
Member“Kaheksanädalane jõutreeningu programm suurenes jõu ja lihasmassi 87 – 96 aastastel indiviididel TÄHELEPANUVÄÄRSELT JA JAHMATAVALT 10% võrra!!!”
Aastal 1989 ilmus Eestis Stiv Šenkmani raamat “Meie, mehed”. Seal räägitakse meeste viletsast tervislikust seisukorrast, toitumisest, jõu- ja aeroobsest treeningut, joomisest, suitsetamisest jne jne.
Muuhulgas kirjeldatakse ka Bulgaarias aastatel 1975-77 Pavel Dobrevi poolt läbi viidud eksperimenti, kus pandi vanad mehed kangi tõstma. Kasutati kolme harjutust, kükki, lamades surumist ja jõutõmmet. Tulemused olid keskmiselt järgmised:
treeninguid sooritanud rühmas vähenes kehakaal 3,6 kg, biitsepsi ümbermõõt kasvas, 5, 5 cm, reie ümbermõõt 5,3 cm, talje muutus 10,2 cm peenemaks. Kopsumaht suurenes 605 kuupsentimeetrit. Ja kõik muutusid tugevamaks, paljudel jõunäitajad kahekordistusid, treeninguid mittesooritanud rühmas halvenesid jõunäitajad märkimisväärselt.
Treeninguid mittesooritanud vanurite kasv vähenes (kühmuvajumine) keskmiselt 2 cm, treeninutel aga suurenes 1,5 cm – jõutreening peatas vanuritel rühi halvenemise ja juba halvemaks läinud rüht taastus.
Üks näide: 81 aastane ja 60kg kaaluv HantŠo Tanev tegi 120 kilose kangiga 3 korduselise seeria jõutõmmet.
AutorPostitused