Kaloriarvutitega saad paika panna vaid umbkaudse lähtekoha edasiseks toitainete hulga määramiseks. Ja kaloriarvutid, mis küsivad vaid su kaalu, ei päde. Võimalusel määra oma keha rasvavaba mass. Kuid võid rusikareeglina lähtuda ka pikkusest, sest üldiselt on keskmise inimese luustiku mass sama pikkuse juures praktiliselt sama. Keskmise inimese lihasmassid on ka üldiselt suhteliselt sarnased. Seega võid oma BAVi tegelikult arvutada oma pikkuse järgi. Nüüd aga hakkab alles tõeline töö oma toitumiskavaga. Tuleb end jälgida, seejärel teha vajadusel muudatusi toitumises.
Suurem osa toitumiskavade koostajaid loodetavasti seda teevadki – koostavad sulle kava, seejärel monitoorivad su muutusi, korrigeerivad jne.
Ehk, kindlasti ei ole sul võimalik väga täpselt mõõta ära oma reaalset kalorite kulu iga päev (unusta ära kellad, mis püüavad seda näidata) vaid pead vaatama kaalu, peeglit ja enesetunnet.
Kuidas ma pikkuse järgi arvutan ja mis siis edasi? Sorri, aga ma olen täiesti võhik ja ma ei saa paljust aru. Aitäh igatahes vastuse eest.