trewe
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
trewe
MemberLaias laastus koosnevad meie lihased kahest peamisest kiutüübist: kiired ja aeglased lihaskiud.
Aeglaseid lihaskiudusid (1A tüüp) iseloomustab väiksem suurus, nad ei suuda arendada suurt jõudu, see eest on jällegi kauakestvad (vastupidavad). Keha lülitub valdavalt aeglastele lihaskiududele ümber pärast igat tegevust, mis kestab kauem kui 90 sekundit. Aeglased lihaskiud kannavad põhiraskust selliste tegevuste korral nagu pikamaa jooks, pikad jalgratta sõidud.
Kiireid lihaskiudusid (2 tüüp) iseloomustavad suuremad mõõtmed, nad suudavad arendada suurt jõudu, kuid on vähevastupidavad. Kiired lihaskiud jagunevad veel omakorda keheks, 2 A tüüpi ja 2 B tüüpi.
2 A tüüpi lihaskiud kannavad põhiraskust selliste tegevuste korral, mis kestavad ca. 25 – 89 sekundit. 2 B tüüpi lihaskiud töötavad valdavalt tegevuste korral, mis kestavad 0 – 24 sekundit. Olgu teadmiseks, et kestused (ajavahemikud), mil erinevad kiud töös on, on ligikaudsed ja sõltuvad kasutatavast vastupanust. Nt. jõutreeningul kasutatav vastupanu dikteerib seeria kestuse. Kiired kiud kannavad põhiraskust selliste tegevuste koral nagu sprintimine, hüpped, visked, heited.
Nagu öeldud, kiudude töösse rekruteerumise dikteerib intensiivsus (vastupanu). Aeglased 1 A tüüpi lihaskiud on rekruteerunud, kui intensiivsus on ca. 58 – 69%, 2 A tüüpi kiud on rekruteerunud intensiivsusvahemikus 70 – 84% ning 2 B tüüpi lihaskiud rekruteeruvad lõpuks, kui intensiivsus on 84 – 100%.
Kiutüüpide rekruteerumisvahemik ja ajaline määratlus (jõutreening)
Aeglased (1 A tüüp) lihaskiud: int. 58%-69%, seeria, mis kestab kauem kui 90 sekundit.
Kiired (2 A tüüp) lihaskiud: int. 70%-84%, seeria, mis kestab 26-89 sekundit.
Kiired (2 B tüüp) lihaskiud: int. 85%-100%, seeria, mis kestab 0-25 sekundit.
Cool story bro.
(loe: sa ei aita selle infoga mitte kuidagi teemaalgatajat ja täiesti out of nowhere postitatud… See ei puutu ju praegu teemasse. Ma ei saa aru, kellele mõeldes sa selle teksti postitasid või mis ajendas sind seda postitama
trewe
MemberPõhimõte on täpselt sama, mis sellest eelneval harjutusel, nii et ei näe üldse eriti mõtet sellel harjutusel. Võid näiteks kangi lõua juurde/alla tõmmata. Mida laiemalt kangist hoiad, seda rohkem saab trapets vatti, mida kitsamalt hoiad, seda rohkem saab õlg.
veebruar 14, 2012 at 7:57 p.l. in reply to: Kas selleks, et õppida ja maailmale väärtust luua, on vaja ülikoolis käia? #211181trewe
MemberKui sa panid tähele, siis ma tsiteerisin ja vastasin ühele konkreetsele postitusele – mida sa ka ise tunnistasid.
Tolles postituses väideti, et diplom on kasutu paberilipakas.
Ma paigutasin siis selle väite konteksti, mitte ei rebinud välja.Kui ikka diplomit pole vaja, siis pole vaja …
Kas sa üritad samuti väita, et arstidiplomit ei ole vaja?Või sul mingi nimekiri ülikoolides õpetatavast kus diplom kui paberilikapas on mittevajalik ja erialadest, kus diplom siiski on vajalik?
Ma ei saa üldse aru, millele sa vastu vaidled.
Kas sellest tuleb nii aru saada, et minu juurde lõikusele sa ei kipu?
Aga Arch’i või teema-algataja juurde läheksid?
veebruar 14, 2012 at 1:54 p.l. in reply to: Kas selleks, et õppida ja maailmale väärtust luua, on vaja ülikoolis käia? #212074trewe
MemberAhahh.Nii et hariduse-vastasel kodanikul on argumendid otsa saanud.
Nüüd on siis kontekstist-välja-rebimise jutuni jõutud,
trewe
MemberPaul on hulluks juurikaks ikka muteerunud ja Mariol tõesti väga head eeldused selle ala jaoks!
veebruar 13, 2012 at 8:52 p.l. in reply to: Kas selleks, et õppida ja maailmale väärtust luua, on vaja ülikoolis käia? #213105trewe
MemberNagu ma aru saan, tuleb sinu arust auto ja lennukirooli lubada suvalise soovija, sama ka arstidega …
üleüldse suvalise ametiga …
sa ntx minu juurde operatsioonile ei taha tulla?
Saaksid oma väljakilgatud vaateid kohe praktikas tõestada – no ja minul kah ‘uvitav; ikkagi esimene kord inimest lahti lõigata …
Kas enam tooremalt saab midagi kontekstist välja rebida???
veebruar 12, 2012 at 10:52 p.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #215279trewe
MemberKust selline nimi küll? Internetist sellise nimega harjutuse kohta vasteid pole, kuid olen seda kohanud küll. Mis selle levinum nimi olla võiks?
veebruar 11, 2012 at 8:09 e.l. in reply to: Kas selleks, et õppida ja maailmale väärtust luua, on vaja ülikoolis käia? #218241trewe
MemberSinu teema on sarnane nagu Holgeril,tema tehnika võib toimida, aga lõppu tuleks panna hoiatus, et see on rangelt minu tehnika ja loogika mis teiste puhul ei pruugi nõnda toimida ja kasu tekitada. Nagu sega teeb Imre Vähi.
See on juba teiste viga, kui sellest ei suudeta aru saada.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Suur viga.trewe
MemberMitte ei saa aru, miks end algajana defineerivad treenijad mingeid kilogrammi eesmärke seavad. Su eesmärk võiks olla ilusa lihase välja töötamine pigem, kui et neg kaldega suruda ja man-boobsid + 105 kg rinnalt
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> .Mis ta soovil viga on või miks see sinu lahendus parem on?
veebruar 10, 2012 at 10:43 p.l. in reply to: Kas selleks, et õppida ja maailmale väärtust luua, on vaja ülikoolis käia? #240486trewe
MemberVäga huvitav oli lugeda. Arukad mõtted, loodan selliste postituste jätku. Isiklikult kavatsen ülikooli astuda.
trewe
MemberTäna koolis istusin garderoobi juures diivanil, lugesin tükk aega raamatut ja selle aja jooksul nägin kuidas vahetundidel käisid noored poisid poest ostmas: krõpse, limonaadi, šokolaadi. Mõni võttis mitu asja korraga: krõpsud ja limonaad. Vähemalt viite poissi nägin suure krõpsupakiga. Kohe tuli see sama teema meelde.
trewe
MemberAusalt, tülgastav lugeda seda teksti antud perekooli lingis. Eesti lastel on tõesti sellega probleeme.
trewe
MemberVäga hea töö ja video! Ainult, et jõutõmmet oli valus vaadata.
veebruar 4, 2012 at 11:06 e.l. in reply to: Team Kiivikas – Saage tuttavaks Teami uue liikme Madisega (Karm lugu)! #227101trewe
Memberväga masendav on neid pilte vaadata
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aga see oli ka esimene poseerimine
Ma küll vaatasin, et üsna hea füüsis ikkagi ja siis nägin seda sinu postitust. Ei ole põhjust masenduseks, hea töö on juba tehtud!
veebruar 2, 2012 at 9:22 p.l. in reply to: Team Kiivikas – Saage tuttavaks Teami uue liikme Madisega (Karm lugu)! #229445trewe
MemberKas peale eestikaid jätkasid siis rasva kaotamisega, et stardikaal praegu madalam, kui viimane võistluskaal?
AutorPostitused