Tragl
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Tragl
MemberIsiklikult arvan, et mida vähem inimene treenimisest teab, seda enam peaks ta jõusaalidest hoiduma. Võimaluste rohkus tekitab segadust, enamik neist võimalustest on nagunii mõttetud või teatud juhul isegi ohtlikud. Teeb põhiharjutused korralikult selgeks ja tulemused tulevad nii et vähe pole.
Tragl
MemberAeg on piiratud väärtus. Iga päev antakse sulle aega nagu taskuraha. Aga erinevalt rahast, kus allesjäänu saad sukasäärde pista või panka panna, ei saa aega tuleviku tarbeks kokku hoida. Kasutamata aeg on raisatud aeg.
Mul on liiga palju huvisid, eesmärke ning soove mida realiseerida, et ma saaks endale raiskamist lubada. Eks ma muidugi niigi raiskan iga päev oma aega, kuid ma vähemalt üritan seda raiskamist vähendada. Paljud eesmärgid mida ma saavutada tahan nõuavad aastaid ja aastaid pühendumist. Ma ei saavuta neid kunagi, kui elaksin suhtumisega, et “ah, küll jõuab”. Ei jõua. Ühegi valemiga ei jõua. Mul on järgmise 5a jaoks rohkem eesmärkide täitmisi plaanis, kui kolmel keskmisel inimesel kogu elu peale kokku.
Igaüks elab kuidas tahab, seda muidugi. Keegi ei keela oma vaba aega kulutada lõõgastumisele, hobidele, mis on vaid sinu enda jaoks, lähedastega olemisele jms. Aga sellisel juhul ei tasu ka kurta, kui ajapikku halli massi sisse vajud ning oled tugevamalt sõltuvuses ühiskonna ning keskkonna mõjutustest nagu näiteks finantsprobleemidest.
Ekstreemsed, meeletult ambitsioonikad eesmärgid ja unistused nõuavad ka samaväärselt ekstreemseid igapäevaseid pingutusi, et ellu viia. Niisama edukus sülle ei kuku.
Sellega olen nõus, kuid mu küsimus oli suunatud millelegi muule.
Kas ei või olla nii, et see “edukus”, millest räägid, on tegelikult fatamorgaana, kaasaegse ühiskonna väljamõeldis? Kas ei või olla, et vahel liigume sirgel teel, aga tegelikult oleme teelt kõrvale sattunud? Kas ei või olla, et üritades ajaga võidu joosta, jookseb tema meist üle?
Daodejing. Kulgemise raamat I.
kulgetav kulg on püsitu kulg
nimetav nimi on püsitu nimi
nimetu on taevasmaa algus
nimetu on musttuhandete ema
sest
kui ei ihka püsivat
tema saladust näed
ihkad aga püsivat
teda piiratuna näed
ja edasi.
Tragl
MemberSamuti rõhub peale ajakaotus.Aga kuhu Sul nii kiire alati on? Elu ei pea olema ju maraton?
Aega valitseb ainult see, kes õpib laskma sel minna.
Tragl
MemberOodatud blogi! Kuidas selga treenid?
jaanuar 9, 2014 at 9:39 p.l. in reply to: Seistes kangitõsted pealt haardega ( randme treening ) #357060Tragl
MemberSee on isegi väga efektiivne randmeharjutus, mis ei tähenda, et neid veel poleks – muud on lihtsalt isoleeritumad.
Tragl
MemberTere!
See on uus ala, raamatuid pole, eesti keeles materjali vähe. Siit foorumist otsinguga mõned suunad kindlasti leiad. Peamiselt erinevad internetilehed, võistlejate kodukad, blogid – rohkem ei oska soovitada.
Tuntuim bf-ist Egle Nabi.
Kindlasti oskab palju rääkida ka Riina Solomonova (Riinasolo)
Ala kujunemise ja võrrdluste kohta räägib ehk Liis Kristiin Vaher (LKV).
Kui vaja, siis väga kriitilise kommentaari (bf-i kui võistlusala kohta) võin anda ka ise.
Head tööd!
Tragl
MemberTänud tunnustuse eest! Olen nüüd viimasel ajal rohkem ringi liikunud ja süda tilgub verd kui näen erinevates spordisaalides perspektiivikaid mehemürakaid, keda võiks võistlusteks ette valmistama hakata, aga mitte keegi nendega ei tegele ning sellest on jube kahju. Minu hinnangul võiks Eesti võistlustel laval olla kuni 5 korda rohkem võistlejaid kui oleks kindel süsteem kuidas asjaarmastajad võistluskogemustega juhendajatele lähemale tuua.
Tuleb nõustuda.
Kunagi ühes teises teemas mingi teise asjaga seoses kirjutati:
…Minu meelest on IFBB poolt peale surutud lähenemisele alternatiiv, millega ei kaasne ühtegi negatiivset joont. Paljude tippspordialade raames tegutsevad nn rahvaspordisarjad vms. Kulutused on viidud minimaalseks, tehakse teatud mööndusi ja asi on masside jaoks väga atraktiivne. Kas kulturismis võiks ka olla niisugune rahvaüritus, mida saaks kasutada sõelana uute võistlejate leidmiseks kõrgemal tasandil?
Neid noori (või miks mitte ka vanemaid inimesi), kes tegelevad oma keha arendamisega, on tegelikult ju päris palju. Kahjuks jääb kulturismi professionaalsem pool neist enamiku jaoks kaugeks. Mitte ainult huvi puudumise tõttu. Kogemuseta noorel, kel ei ole toetavat ringkonda, on raske alustada. Et seda kergendada või anda lisaimpulss, olekski hea mingi rahvasari.
Rahvaüritusel peaks minu arvates keskenduma ainult vormile ja kõik sekundaarsed faktorid esialgu kõrvale jätma. See, kui mõnel mehel on rinnal paar karva, ei peaks probleem olema. Grimmi peaks kindlasti kõrvale jätma. Pükste pikkus võiks olla ette kirjutatud, kuid tegumood jäägu inimeste endi otsustada. Üritusel peaks valitsema vaba ja konstruktiivne õhkkond. Treenerid võivad nõu anda.
Mõtlen, et kulturism on rahvasport – selline asi muudaks kulturismi eriti rahvalikuks. Ei olekski mingeid lisavigureid vaja, et leida järelkasvu ja täiendada võistlejate ridasid. Kuna see eeldaks aktiivset tööd noortega, siis äkki eraldavad asutused ka rohkem raha.
Tragl
MemberPehmelt öeldes on selline suhtumine (ei tutvustust, ei selgitust) solvav.
Tragl
MemberMulle meenutab Kristjan oma vuntside ja habemega välimuselt natukene noort Louie Simmons´it. Kui googeldada, siis leiab ehk veelgi sarnasemaid pilte. Aga mehest üks pilt siin:
Esimesel korral vaatasin, et ohoo Branch Warren Eestis. Siis tundus, et Warren peaks natuke suurem olema..
Vaatasin uuesti – The Rock. See mees peaks aga pikem olema ja enamasti habet ei kanna.
Alles seejärel sain aru, et meie oma Kirp.
Tragl
MemberPeab ütlema, et see uus stiil sobib Sulle ülikuradihästi.
Tragl
MemberSõltub, mida ta oskab. 500-600 euri ehk.
Tragl
MemberPaljud jõutõstjad teevad yldse põrkega ja pole häda midagi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Vaata selle video lõppu – siin on näha enam-vähem ideaalne rütm.
Tragl
MemberPäris palju tublisid poseerijaid oli täna kohale tulnud. Üllatuspomm saabus tunni lõpus. Mees on kulturismiga tegelenud väidetavalt umbes pool aastat ja pange tähele- jõmm on alles 16 aastane! Varasemalt on jurakas 7 aastat võitluskunstidega tegelenud.
Pool aastat ja 16 – khm, lähen imetlen kannikesi…
Tragl
Memberkui nsuudab teha siukse tempoga siis kutil võhm väga hea ja mina ei näe põhjust mix rahulikumalt peaks tegema. Tuli ju toime..
Või kui viitsid siis võid mulle rumalale seletada
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma mõtlesin langusfaasi. Põlveliigeste tervis?
Tragl
MemberLäbi see kurjus saigi
Lõuatõmbed – 7,5kg – 6*4
Sõudmine plokil – 65kg – 3*10 – eelmine nädal oli selg neljapäevani haige. Just sealt selgrooäärest. Mõnnnus…
EESKÜKK – 80kg – 3*13 – sai kaelast ära. Võtsin kohustuseks ära teha, sest muidu oleks pidanu järgmine nädal uuesti 3*13 tegema. Enam mitte
Seda videot vaadates tahaks öelda, et kükkimine peaks rahulikumas tempos läbi viidama.