Tragl
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Tragl
MemberOled eespool maininud oma isa jõudu ja vägevust. Milles see avaldus? Kas ta tegeles ka mingi spordiga?
Tragl
MemberVäga lahe on lugeda Sinu traditsioonidest ja süsteemidest! Tore, et oled viitsinud selliseid asju talletada ja teistega jagada. Kuidas filmi vaatamine metsalaagris aset leidis?
Tragl
MemberOlen üles kirjutanud, aga see on eilsega väga kesine :S.
Natuke kesine on mu toidulaud :S
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>, muidugi joon ka vette.Mitte kesine, vaid masendav. Kasuta otsingut, siin on väga palju teemasid toitumisest. Raamatukogudes on toitumisest ka üsna palju raamatuid.
Tragl
MemberOskar, ma ei võrrelnud arvuti kasutamise oskust kätekõverdustega. Ma nentisin, et üks võime on teatud ajal, teatud kontekstis kasulikum või hädavajalikum kui teine.
Ma leian, et kui õpilane ei suuda ega ka taha testi läbida, siis kaotab ta lisaks heale hindele vägagi palju – kui probleemidega ei tegeleta, siis need kuhjuvad. Sportlik eluviis ja tervis on vägagi seotud. Kui arenev organism ei leia teed tervisliku eluviisi juurde, siis ilmselgelt võivad sellega kaasneda tulevikus vägagi märkimisväärsed hädad. See ei ole aga ainult tema, vaid meie kõigi probleem. Riik peab hakkama teda ravima ning seda tehakse maksumaksja rahast.
Küsimus ei ole selles, kas ta teeb testi ära või mitte. Küsimus on selles, kuidas suunata teda mõistma tervisliku eluviisi olulisust. Põhjused on ju individuaalsed – mõnele mõjub üks, teisele teine argument. Eelkõige saab asi alguse ikkagi kodust, oled nõus?
Tagasi algusesse. Tahtsin öelda ka seda, et paratamatult on inimesed erinevad. Ei saa kõiki ühe vitsaga lüüa. On inimesi, kellele tekitab sportimine stressi. Raske mõista, aga nii on. Tühi temaga. Kui on näha, et inimene on mingil muul alal andekas, aga ei ilmuta spordi vastu huvi ega pole ka andekas, siis ma pigem laseks tal tegeleda asjaga, milles ta ilmselgelt kaugele jõuab. Heal juhul võin ma taga rääkida ja püüda teda suunata, kuid jätmata selle tegemata, on karistamisest vähe tolku.
Teine asi, mis mulle muret valmistab on vastuolu kooli õppekavade ja tegeliku elu vahel. Õppekavad on ju head asjad, kuid neist on vähe kasu, kui elu ise sportimist ei toeta. Vaadake, mis toimub – maal sisuliselt sportimisvõimalusi pole. Linnas on spordiklubide külastamine ülikallis. Treenereid on vähe, nende tase kõikuv. Spordi propageerimisest pole üldse mõtet rääkida.
Tragl
MemberJust, minu idee.
Tulevikus endalgi plaan kehalise õpetajaks minna ja ma mõtlesin niikuinii lisaks kehalistele arvestustele ka teooriat sisse tuua. Kuus korra teha mingi 10-minutiline tunnikontroll. Kui võimalik, siis ma üritan nii rängalt pushida õpilasi kui võimalik ja mõnede jaoks kehalisest läbisaamise raskeks teha. Näiteks, et kui ühtegi lõuatõmmet ära ei tee, läheb 2 kirja tunnistusele ja väljapääsu pole. A’la selliseid elementaarseid asju oma keharaskusega, mis peab olema igal noormehel suuteline teha.
Plaan on isegi teha kohalikus koolis mingi 45-minutiline loeng tervislikust toitumisest ja spordist tervele koolile.
Tore, et idealiste leidub. Ma arvan, et niisuguse suhtumisega Sind sinna kooli kauaks ei jäeta.
Miks vabastatutega ei tegeleta? Esiteks pole selleks aega, sest tunnis on vaja tegeleda nendega, kes seal viibima peavad. Miks peaks õpetaja, kelle palk on niigi väga väike, hakkama leidma lisavõimalusi vabastatutega tegelemiseks? Isegi kui tal oleks see võimalus, kasvab tema töökoormus ikkagi märgatavalt. Sellisele kooliastmele pole loodud mingeid teooriamaterjale. Ta peab hakkama neid ise koostama jne, jne.
Vabastatud võivad ju teiste toimetusi platsil pealt vaadata, kuid mida muud on seegi, kui aja raiskamine. Siis õppigu juba teisteks aineteks.
Üldiselt on õpetajate töö väga reglementeeritud ja mingit isetegevust eriti lubada ei saa. Need kes seda teevad, ongi kõige progressiivsemad õpetajad.
Tragl
MemberHuvitav ja oluline teema tõstatatud.
Ma olen selles osas nightq´ga täiesti nõus, et uus aeg loob uued inimesed. Ühiskonnas hakkama saamise seisukohalt on tänapäeva noorel tunduvalt olulisem vallata nt hästi arvutit kui teha 15 kätekõverdust.
Mina lapsi ei süüdistaks. Lapsed, ja see, mis nendega toimub, räägib tegelikult kogu ühiskonnast. Laps on ikkagi arenev organism ja vajab väga hoolikat suunamist. Kui vanemad lapsega ei tegele, siis ongi tulemuseks see, millest me praegu räägime. Spordiarmastust tuleb samuti maast madalast kasvatada. Eriti tänapäeval, mil elu ja ühiskond pole kuigi spordi-keskne.
Õppekavades on väga palju puudusi ja ainuüksi neile toetuda on raske, kuid riigi seisukohalt on need ikkagi olulised. Mu meelest riigikaitse aspektist tähtsamgi on meditsiiniline aspekt. Eesti riik ei saa lubada endale haigeid ja ülekaalulisi isikuid ning nende tulevikus nende ravimiseks vajaminevaid kulutusi. Samas jõuga siin midagi ei muuda. Inimestega tuleb tööd teha, eriti noortega.
Tragl
MemberJõul on mitu liiki. Sinul on ilmselt vaja arendada kiiruslikku jõudu ja vastupidavust. Kulturisti kava Sulle ei sobi. Kui tahad maksimaalseid tulemusi, siis katsu leida endale pädev treener.
mai 31, 2012 at 7:22 p.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #90884Tragl
MemberWelcome to the club!
Mina olen juba teist nädalat jalamees, sest eelmisel nädalal jooksis minu masina mootor ilusal selgel päikesepaistelisel päeval ja väga hea tee peal kokku. Kolb lendas tükkideks ja väidetavalt sellest mootorist enam asja ei saa ühe autospetsialisti kinnitusel. Esimese hooga hakkasimegi uut mootorit otsima, aga nüüd kuulsime ka ühe teise spetsialisti seisukoha ära, et äkki annab seda mootorit ikka taastada. Ütlen ausalt- LAND ROVER esindus on hetkel viimane koht, kuhu ma torman. Viimane kord võtsid nad minult tavalise tagatule vahetuse eest 100 EUR! Selle raha eest oleksin ise ka ilma käte ja jalgadeta, kruvikeeraja hammaste vahel selle lambi ära vahetanud
Tragl
MemberEi, pigem halvemad – veel tõenäolisem seljas midagi tuksi keerata (eeldan, et mõtled “kõhulihaste” all istessetõuse – ÄRA NEID ÜLDSE TEE, ei enne ega pärast magamaminekut. Vähemalt mitte enne kui suudad hoida perfektset planku ja küljeplanku 3×3 minutit)
Kas võib küsida, miks Sa istessetõusu rõhutad ja mida need erinevalt teistest harjutustest seljaga teevad?
AutorPostitused