Tragl
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Tragl
MemberVäljaspool Eestit.
Ei ole see pec dec otseselt nii halb midagi, kuid kui sul on vaja väikesesse jõusaali midagi juurde hankida siis see on küll vist kõige mõttetum ost mida annab ette kujutada.
Vahest tundub et jõusaalivarustust komplekteerivad inimesed kes ise pole kunagi kangi tõstnud….
Pec dec võib osutuda ohtlikuks õla tervise seisukohalt.
Tragl
MemberVot ei nõustu sinuga ja mitte keegi kes seal treenimas käib (nii palju kui ma olen nendega sellest vestelnud) ei ole ka nõus.
Asi on selles et need platvormid/puurid on niiigi väga tihedalt kasutuses, alati on keegi ees treenimas ja sa pead ootama. Nüüd tahetakse asja vaid hullemaks teha sest väga paljud inimesed ei kasutaks smithi niikuinii. Puuris/platvormil sa saad teha kükke, tõmbeid, klassikalist tõstmist, surumisi iga nurga alt. Smithis aga? Oluliselt vähem eri harjutusi. Kui seda on vaja kusagile nii väga juurde punnitada siis minug poolest kuid selle tõttu ei tohi head varustust vähemaks võtta mida niigi kasutatakse tihedalt.
Ning tõsisem treenija ei läheks niikuinii smith masinat puutuma. Neid fitness saale kus on masinaid oi kui palju on piisavalt maailmas, ärge rikkuge ära neid väheseid tõelisi tõstesaale mis järel on.
Ma läksin veidi aega pärast lõpetamist kooli jõusaali treenima ja mis oli juurde ostetud? Pec-deci masin! Mitte näiteks tõstepõrand, kükipuur, kvaliteetne kang-kettad. Mingi totter masin millega sa saad ühte pisikest liigutust teha.
Pec-dec on veel mõttetum ja halvem kui smith. Oma saalist viskaks mõlemad välja.
Kus treenid muidu?
aprill 23, 2014 at 9:12 e.l. in reply to: 30. EKV kulturismis ja fitnessis! ABS võitjad: Janar RÜCKENBERG & Reet REIMETS #364845Tragl
MemberSõbrakene sa ei ole ka asjadega kursis ja eelmise aasta maailmakongressil võeti selline otsus vastu. Peamine ajend oli see, et ca 1,5 aastat mis sai AF olla suurvõistluste kavas ei kogunud, see piisavalt laia kandepinda (hea võrdlus ongi samal ajal ilmunud bikiini ja hiljem lisandunud meeste physique – kus rivid on nii pikad, et kategooriaid peab juurde tegema). AF puhul jäi see ainult Põhjamaade sh valdavalt Rootsi võistlejate pärusmaaks ja juhtus isegi nii ,et kui kategoorias on alla 4 võistleja, siis need ka võidetud medalid ei lähe EOK poolt arvesse ja oleme ausad, et ega neil ka 5 võistleja osavõtul suurt kaalu ei ole, võrreldes aladega kus on 15 + võistlejat kategoorias. Praegu toimuvad AF võistlused lokaalselt Põhjamaades ja mujal ei ole neid enam võistluste kavas. Täpselt nii nagu oli ka 10-15 aastat tagasi kui AF Põhjamaades levima hakkas.
Põhiprobleem AF arengu peatumisel oli jõu ja eriti vastupidavuspoolt hõlmav inventar. Usukuge mind, et olles ise aidanud korraldada esimesed AF MM – Arnold Classicu raames, siis hispaanlaste jaoks oli ületamatu saada kohale sõudeergomeetrid (need mis meil on igas koolis rääkimata saalis olemas) olid seal põhiliseks takistuseks ja isegi nii suureks, et suur pealik Santonja kurtis kui keeruline on neid trenazööre võistlusteks kohale saada ja peale seda MM algaski allakäik, sest see inventar oli põhiprobleemiks.
Kas EKFL-i seisukohad selles küsimuses langevad kokku IFBB omadega? Need põhjendused tunduvad väga otsitud. Mis tähendab, et ei saa inventari kokku? Selles meeletus rahasüsteemis peaks see kõige väikesem probleem olema (piinlik isegi lugeda). Iga uus asi on raske ja nõuab teatavaid pingutusi. Praegu jääb küll mulje, et neid pingutusi ei tahetudki teha.
Vähe sportlasi? No kuulge… Sama palju kui ala käekäik sõltub sportlastest, sõltub see ala arengut suunavatest organisatsioonidest. On ju täiesti selge, et kui luuakse sellised “lihtsad ja pooletoobised” alad nagu BikFit ja MensPhys, siis tõmbab see väga palju sportlasi muudelt aladelt – nt AF-ist ära. Äkki see ongi reguleerimise koht?
aprill 22, 2014 at 6:13 p.l. in reply to: 30. EKV kulturismis ja fitnessis! ABS võitjad: Janar RÜCKENBERG & Reet REIMETS #364823Tragl
MemberLiisu sa oled eemal viibinud ja ei tea tausta, miks nii otsustati, seega ei ole mõtet eemalt vaadates teha selliseid järeldusi. Kui ala ei kuulu enam ametlikku IFBB rahvusvahelisse võistluskavva pean silmas EM ja MM, siis mis väljundist me üldse rääida saame või perspektiivist? Lisaks oli eelülesandmises üles antud kokku 5 sportlast ja need omakorda võistlevad 3 eri kategoorias (eri vanuseklasse ühendada ei saa teadupärast). Positiivse poolena teevad athletic fintessistid kehavooru õhtuses plokis mitte ei võistle hommikul tühjale saalile.
Minu meelest on Liisu seisukoht täiesti loogiline ja ainuõige. See, mida Sa räägid, kõlab kummaliselt. Mis IFBB-d ajendas sellist otsust tegema? AF-i väljamõtlemine ja rakendamine oli viimase dekaadi parim otsus, mis selles süsteemis tehtud. Ja nüüd selline uudis…
Tragl
Membersmithil väiksem vigastuste oht, kang liigub kindla trajektoori alt
Ilmselt ei ole see päris nii. Võib-olla ideaalolukorras on tõesti mingid eelised, kuid üldiselt on selle masina ohtlikkusest päris palju räägitud. See on disainitud mingile kindlale kehatüübile. Tasub vältida. Ei ole see kükk üleüldse mingi imeasi, et selleta amatöörina ei saa – tee väljaasteid.
Tragl
MemberTegelikult on ju ülitore jalg. Mina küll sellisest ära ei ütleks.
Tragl
Member14.aprill 2014
!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Minul on seda vett veel päris palju:Jala osas väike motivatsioonipilt ka. Jõudu!

Tragl
MemberKuidas käte kõrgus oli? Kahtlustan, et tööpind oli äkki liiga kõrge. Ise töötasin seistes u. aasta.
Mis puutub ühe jala eelistamisse toetamisel.. ideaalis võiks seda muidugi mitte teha – aga samas vaata, kuidas inimesed istudes on – tihti just üks jalg üle teise, keharaskus paremal puusal ja küünarnukil, ülaseljast kalle vasakule, tihti parem õlg kõrgemal. Mina ütleks, et selline asend on palju hullem kui seistes ühele jalale toetumine.
Mõtlen, et võib-olla oli asi selles, et mul on sülearvuti. Öeldakse, et ekraani ülemine serv peaks olema silmade kõrgusel. Sülearvutiga on raske seda reeglit järgida. Ilmselt oli kael liiga suures paindes. Järelikult pidanuks laud veelgi kõrgem olema, kuid sellisel juhul jäävad vist käed liiga kõrgele (kirjutan palju ja suvalisel kõrgusel on seda päris keeruline läbi viia). Peab veel katsetama.
Tragl
MemberHuvitav jutt. Hiljuti sai seistes töötamine ära proovitud. Laud oli tavaline, aga ehitasin selle moodulite abil endale sobivalt kõrgemaks. Mõned päevad oli väga hea, aga siis hakkas pinge ülaselga/kaela/trapetsisse kogunema. See oli ikka päris hull. Pidin seismise eksperimendi ära lõpetama. Teine asi, mida panin tähele – pikemalt seistes hakkasin ühele jalale toetuma – see vist ei mõju ka seljale hästi?
Töötasin arvutiga.
Tragl
MemberKuid nagu näha, siis kohtunike hinded kõikusid muidugi omajagu. Punktide järgi jäin II-st kohta jagama, kuid kohtade tõttu IV. Üks kohtunik leidis, et oleksin võinud ka esimene olla, kuid ülejäänud panid siiski 3-4 koht. Mõnda meest on hinnatud nii viimase, kui ka esimese koha vääriliseks, niiet jah – kohtunike arvamused kõige paremini ei tundunud klappivat, kuid sellise ala puhul ongi see juba ette teada, et subjektiivsus on suurem ning hindamisjuhised jätavad meeletult mänguruumi.
Mina olen kohaga rahul, sest see oli aus. Absoluudi mehed olid ikka parajad kuivikud ning mõni mees oli nii terav, et oleks vabalt võinud Rückenbergi kõrvale seisma minna ning mitte häbisse jääda teravuse koha pealt.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Bikinifitnessi puhul on selge, et subjektiivsus oli, on ja jääb suureks, kuid sel alal on objektiivsuseks palju rohkem võimalust. Selline arvamuste lahknevus on ikka üsna kahtlane. Kohtunikud peaksid selgeks tegema, mida nad ikkagi hindavad. Keeruliseks muudab asja just see, et oli ala vist algselt mõeldud noortele stardiplatvormiks (mass ja kuivus ei ole nii olulised, kui muudes kattides).
Tragl
MemberVõtke rahulikult! Foorum ongi arvamuste (sõja)väli. Kes sellega leppida ei suuda, peaks foorumit vahetama. Niipalju kui on inimesi, on arvamusi.
Minu nägemuse kohaselt ei peaks Archangel mitte ainult rahulikuks jääma, vaid ka aitäh ütlema. Selle eest, et on võimalus näha, kuidas keegi teine tema esitatud seisukohti tõlgendab/näeb. Vahel võib see vägagi kasulikuks osutuda, nt mõtte edaspidise väljendamise/selguse seisukohalt.
Aga jah, vahel tuleks ikka mõelda, kas me mitte liiga palju sõna ei võta, ei ole liiga negatiivsed/positiivsed/õpetavad jne. Arvestagem üksteisega!
Tragl
MemberVist enam kui kümmekond aastat tagasi tõmbasin ma 5-6 korraga kokku 93 korda lõuga. Ikka jõnksuga ja iga korra vahel vast minuti puhates. Ma ei tea, kas hetkel tuleks keskmise tehnikaga kümmetki.
Tragl
MemberLPF?
märts 17, 2014 at 12:57 p.l. in reply to: LELKV 2014: absoluutne võitja on Rückenberg! Videokokkuvõte! #362172Tragl
MemberÜldiselt on mul täiesti suva, mida ja kuidas foorumites kirjutatakse, kuid et mõned kahtlased asjad liiga laialt ei leviks, on vahel kasulik natuke korrigeerida: ärge palun kirjutage “registreerin võistlema”. Kirjutage lihtsalt “registreerin end” või kui tingimata peab, siis “registreerin end võistlusele/registreerun võistlusele”. Aitäh!
-
AutorPostitused