Tragl
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Tragl
MemberMul on rumal komme olla täpne ja põhjalik ning tihtipeale ka umbusklik, seega ma küsin – Miks? Puhtalt informatsiooni kogumiseks.
See ei ole rumal, vaid ülimalt positiivne komme. Praegu sa dubleerid harjutusi. Kuna üleminek 5 treenimiskorrale päevas on järsk ja harjutusi liiga palju, siis vigastuste ja ületreenimise oht on suur. Kuna iga lihasgrupp on erineval päeval, jääb vahe kahe stimulatsiooni vahel liiga pikaks (sinu näitel nädal). Sellise treeningkoorumuse juures peaks seeriaid ühele lihasgrupile olema tunduvalt vähem – 2-3 tükki küll.
Tragl
MemberVõta endale internetist mõni valmiskirjutatud kava (siin lehel on neid ka terve pinutäis). Praegu teed sa sisuliselt ühe lihasgrupi kohta kõiki tähtsamaid põhiharjutusi. Sellel pole mõtet. Jaga kava nt kolmeks (õlad-rind-biitseps, jalg-kõht, selg-trapets-triitseps vms) ja tee iga lihasgrupi kohta 2-3 harjutust.
Tragl
MemberToitumiskava kohta:
Kõik see kala ja õnge jne jutt on muidu kena küll, aga infot on igal pool nii palju, et sellest õige, adekvaatne ja töötav asi enda jaoks välja õngitseda… tundub päris hiina keel esialgu. Ma saan aru küll, et kes on juba mõnda aega asja sees olnud, need oskavad juba intuitsiooni ja olemasolevate teadmiste baasil ridade vaheltki lugeda, aga ma veel küll ei oska. Igaüks müüb oma õnge ja teeb teise oma maha – ja esimesele kalapüügile minnaksegi ju ikka vanema inimese käekõrval. Sellepärast minu otsus oli toitumiskava tellida – teine inimene on seda toitumisteemat ja -teadust ehk aastaid õppinud ja katsetanud, tundub kuidagi ressursside raiskamisena seda mitte kasutada ja hakata ise põlve otsas leiutama. Eks ma siis õpin “töö käigus”
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kõikide alustajate kõige suurem probleem on see, et kuna teadmised puuduvad, siis ei suuda eristada ka seda, kes annab internetis õiget, kes vale nõu. Paraku pole teatud teadmisteta võimalik valida ka toitumiskava koostajat. Seega minu soovitus – loe esialgu nii palju kui võimalik ja siis kui tekib süsteem, hakka valikuid tegema.
Tragl
MemberMis on mitmekesine toitumine? Pihvid, viinerid, kanafilee, sink, liha, munad, sardellid, verivorstid??? Kõrvale kartult, makarone, nuudleid, riisi, friikartuleid? Burkse, pelmeene, pitsat, jäätist vms? Ma võin nii palju öelda, et ma sõin päevast päeva samu asju, aga päeva jooksul olid kõik toidukorrad erinevad. Kuna poes on tervislikke asju piiratud koguses, siis ei jää muud võimalust kui iga päev samu asju süüa ja mina ei kurda.
Kuhu jäid puu- ja juurviljad? Sa rääkisid kevadisest võistlusvormist – seega dieediperiood, mil kogused olid niigi minimaalsed? Palju kulutused nt täna on? Ja ei võtnud mitte ühtegi lisandit?
Tragl
MemberNo ausalt öeldes ei ole palju inimesi, kes eelmainitud kaupu ikka poehinnast ju madalamalt saavad, selleks peab käpp kusagil sees olema…
Aga jh, kui nii mäelda, et kanafileed, singid, jogurdid, siis tuleb küll jh 100 euri kanti …
Sõltub, kus elad. Kui maal, käed otsas ja tahtmist ka, saad mitmesuguseid vilju, marju ja rohelist kraami otse peenralt. Valgu jaoks eriti raha pole – paned nt uba maha. Jõest-järvest annab kala püüda. Võib-olla annab pidada ka kanu – munad omast käest võtta.
Poodides on soodusmüügid – võib osta mõningaid asju varuga (kuivained, kohupiim) jne.
Tragl
Member100 EUR ei ole palju. Mul läks ca 80-90 EUR.
Toiduaineteks olid sellised asjad:
muna, kanafilee, kanafilee sink, maitsestamata jogurt, piim, täistera makaronid, tatar, liha, sibul, marineeritud kurk, tomat, hapukapsas, täistera puder, juust, säästu limonaad, energiajoogid ja chick snack.
Ei kõla mitmekesise toitumisena.
See, kas on kallis või mitte sõltub sellest, kas elad üksi, kus elad, kas on võimalus kraami poehinnast odavamalt saada jne.
Tragl
MemberToitumiskava on kala andmine sellele, kes vajab õnge. Pakuks, et paljudel juhtudel on selle koostamine kasulikum tegijale kui tellijale.
Tragl
MemberPigem jh mõtlesin ennast ja enda tuttavaid, kes on selle läbi teinud. Kindlasti on erandeid, ei vaidle absoluutselt vastu
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Rahatud üliõpilased tavaliselt toitumiskavu ei ostagi. See on rohkem nende pärusmaa, kes tarbivad kuus 4-6 kotti Fasti pudingut.
Tragl
MemberKõik algab toitumisest… Paljud proovivad kusagilt netis saada toitumiskavasi, aga noh, see vasikavaimustus ei kesta kaua.Paar nädalat proovitakse ja siis jääb asi soiku. Kui tellida see spetsaalselt endale ja selle eest raha välja käia, siis tavaliselt inimesed mõistavad, et nad on selle eest maksnud ning peavad ka sellest kinni, sest on mulle ju selgeks tehtud, et on mõeldud spetsiaalselt mulle ja saa aitab kaalu alla võtta. Suurem distsipliin nagu. Vähemalt minul on nii, kui midagi välja juba rahakotist käinud, siis teen selle ka lõpuni.
Sest nagu ROtter juba mainis, ainult toitumisega saab juba väga väga palju asju ära teha
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kuidas võtta, inimesed on erinevad. Millagil lugesin Bonsuna foorumist, et üks mees oli erinevatel aegadel ära proovinud 5 toitumiskava ja vaid ühega jäi enam-vähem täielikult rahule. Olen kindel, et vähemalt 50 protsenti inimestest tellib toitumiskava emotsioonist lähtuvalt, järgivad seda paar nädalat ja siis see hajub.
Tragl
MemberPõlvevalus on tohutult tekkepõhjuseid, alates kõhre kulumisest, lihasdüsbilansist ja erinevatest jäsemete pikkustest, lõpetades kõhretükikestega.
Niiet kellegi asjatundja jutule.
Seda kindlasti. Mõte jääb siiski samaks – kui kükk ei ole just probleemide põhjuseks, võib see nende avaldumisele, ägenemisele jm kaasa aidata.
Tragl
MemberReaktsioonina Kirbu kommentaarile võin põlvedest rääkida küll. Päris pikka aega sain kükki ilma vaevusteta teha. Mingil hetkel tekkis ühes põlves lühiajaline teravam valutunne. Mõni aeg sai siis kükist hoidutud ja uuesti tehes probleeme polnud. Nüüd hiljuti võttis ühe põlve jälle valusaks. Öösel oli jalga raske kõverdada, päeval käies ja kummarudes annab põlvest tugevalt tunda (otseselt ei valuta, aga on niisugune mitte-õige tunne). Mõtlengi nüüd, mida selle kükiga peale hakata.
Seejuures olen teinud jalgadele alati venitusi-soojendust ja olen proovinud erinevaid sügavusastmeid. Kõige masendavam on veel see, et kükki olen olude tõttu teinud väga väikese raskusega. Nii et kui keegi teab, kuidas põlvevalu vältida, andku tulla.
Tragl
MemberEstaga võrreldes tal tõesti vormi pole. Eks siin mängib oma osa ka asjaolu, et tegemist on staariga, kes hakkas fitnessiga tegelema, mitte vastupidi. Väga vabalt võib olla, et võistlused, millel ta osaleb, on mingid nurgatagused, spetsiaalselt tema jaoks kokku klopsitud. Aga sellegi poolest – pole halb, kui inimene trenni teeb. Kindlasti on tema keha tunduvalt paremas vormis kui keskmisel naisel. Muu jätaks parem hindamata.
Tragl
MemberKusjuures see oli eile täispikk film! Ta läks lavale ka ja võistles ning kulturismis tuli kolmandaks ning mingisugusel minu jaoks tundmatul alal Fit Body tuli esimeseks. Ma ausaltöeldes ei annaks nendele võistlustele väga kõrget hinnangut, sest kulturismis olid nad neljakesi ja Fit Bodys viiekesi ning meie Merike Sula, Esta Pilt ja Egle Eller-Nabi oleksid neid igas asendis loputanud. Meeste kulturism oli ka kaugel euroopa keskmisest tasemest ja ilmselt oleksin seal ka päris võimsalt paugutanud! Filmis muidugi räägiti nagu oleksid olnud mingid väga suured võistlused. Selgusetuks jäi, mis liigaga üldse tegemist oli. Võimalik, et see toimus Ohios, Columbuse linnas kus toimuvad ka Arnold Classicu võistlused, aga võin eksida. Ise olen seal ainult ühe korra käinud ja tundus sama koht. AC see kindlasti ei olnud!
Tundub, et sa nägidki siis täispikka versiooni. Mul lõppes saade just enne võistlusi ära. Kas filmis oli see koht ka, kus treenerid käskisid Jodie Marshil liikumine miinimumini viia, tema läks aga poodidesse ja kaotas vormi?
Tragl
MemberNiisiis, põnevaid saateid on hakatud telerist näitama. Eile õhtul peale uue aasta saabumist klõbistasin kurvalt teleripulti ja oleme ausad- “Kukerpillide” juubeliüritust küll ei viitsinud vaadata. Sattusin hoopis sellise filmi peale, kus oli juttu staarkulturist Jodie Marsh–st. Sellest naisterahvast on viimasel ajal päris palju juttu olnud isegi eesti ajalehtedes: http://sport.postime…imisel-teiseks/
ja loomulikult tahtsin oma silmaga vaadata-kuulda, millega tegemist. See film oli sellisel telekanalil nagu TLC täna öösel kl 01:00 ajal. Hakkasin vaikselt vaatama ja avastasin selles filmis enda jaoks üllatavalt palju põnevat materjali kulturismi kohta. Neiu ise ei olnud just väga kulturisti moodi- pigem bodyfitness või fitness, aga film oli super! Aktiivne naisterahvas käis näiteks Saksamaa suurel messil ja kohtus nii Colemani kui Cutleriga ning kurtis Cutlerile, et ühel päeval sõi 19 munavalget. Selle peale vastas Cutler, et tema rekord on olnud 140 munavalget(!!!) päevas. Lisaks oli selles filmis üllatavalt põnevaid fakte võistlusdieedist, mida mina siiani ei teadnud. Tädil olid vägagi muljetavaldavad treenerid ja nõustajad ning peale kategooriasse registreerimist pidi tädi vaikselt päris palju süsivesikuid sisse libistama, aga pange nüüd tähele- juua ei tohtinud kuni enne võistluste hommikut! Selles filmis kirjeldati ka erinevaid terviseprobleeme seoses võistlusdieediga jne. Filmis räägiti ka juttu hr Lou Ferringoga jne. Soovitan kindlasti kõigil vaadata! Filmi nimi oligi: Jodie Marsh.
Leidsin tema kohta ka palju väikeseid videosid youtubest, aga täispikka filmi kahjuks mitte.
Ma näppisin ka kunagi telekapulti ja sattusin ka selle saate peale. Nägin lõppu. Sain aru, et see on sari. Kui keegi teab, millal järgmised osad on, andku teada. Järgmises osas näidatakse mingeid suuri võistlusi USAs, milleks ta valmistus.
Jodie Marshi ma ei hakka hindama, aga saade oli väga hea. Oli avatud ka kulturismi inimlikku poolt.
Tragl
MemberVeider saal, nii palju trenažööre kuid videos oli näha vaid üht kükipuuri.
Kuna välismaiste treeningsaalide arvustamiseks juba läks siis jagan ka enda oma:
Käin Ida Londoni Ülikooli jõusaalis mis ehitati USA Olümpiakoonidse jaoks ning seega varustus on tipptasemel. Saal on jagatud kaheks: fitness saal koos trenažööride ja muu taolisega ning tõstesaal tõsise rauaga. Tõstesaalis on 4 puur-platvorm-pink komplekti (nagu pildil näha), iga üks varustatud nii tavaliste kui ka Uesaka tõstespordi kangidega ja 307.5kg kettaid (25-5kg igat ühte 2 paari, 2,5 ja 1,25kg üks paar). Pluss veel hantlid, reguleeritavad pakud ja hüppekastid.
Hind on sel 40£ ehk umbes 50€ kuus mis Londoni kohta on üpris hea hind. Kui keegi siia kanti satub siis astuge läbi, vabaraskuste poole pealt on tegemist ühe linna parima saaliga.
Mida seal Ida-Londoni ülikoolis õpetatakse? Kus see asub? Kui palju sellises saalis tavaliselt rahvast on? Kas on avatud ka inimestele tänavalt?
Edu välismaal!
-
AutorPostitused