Skip to main content

Tragl

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 301 through 315 (of 609 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Rasvaprotsent ja kaalu alandamine kulturistidel #335767
    Tragl
    Member

Ütleme nii, et eks standardid on kindlasti muutunud.

Esimestel kehailu võistlustel võidutsesidki need, kellel oli loomulikult madal rasvaprotsent ja ravapõletusele pöörati vähem tähelepanu.

Ka lihasmassi osas on teised kriteeriumid. Arnoldi ajal oli ju põhirõhk ülakehal, moes olid suur rind ja biitseps lühidalt öeldes. Üha enam otsustas aga võidu selja ja tänapäeval võib öelda hoopis jalgade areng.

Kuskilt Dorian Yatesi aegadest alates võime rääkida nn “mass monsterite” ilmumisest. Eks ajapikku on paranenud nii toitumine, treening kui mis seal salata- ka keemiaalased teadmised.

Yates ise heidab ette, et tänapäeva profid ei ole kuivuses enam nii eeskujuks kui nt 90ndatel-isegi tänapäeva amatöörid on kuivemad, kuigi profid peaksid ju olema “tipud” igas vallas.

Arnold aegadel kuivatati pigem pikemate seeriatega, mis mõnes mõttes võis ka suurendada lihaskadu võistlusteks.

Tänan kõiki heade vastuste eest! See, kuidas standardid muutusid, peaks mingil määral väljenduma vist ka võistlusmäärustes? Hiljuti vaatasin täispikka dokumentaali tollasest kulturismist ja pakun, et filmi jooksul ei näinud ma ühtegi kuivuse poolest eelmise aasta Olympia TOP 3 võrreldavat meest.

Kas see Yates´i väide peab vett?

in reply to: Kristjan-Johannes Konsapi blogi #335766
    Tragl
    Member

Kirp, viimases Digis oli uute kompaktkaamerate test. Sinna olid valitud päris kallid pillid – hinnaklass u 800-1300 eurot. Tegemist oli aga tõesti heade aparaatidega.

in reply to: Rasvaprotsent ja kaalu alandamine kulturistidel #335744
    Tragl
    Member

Jah, kuivust mõtlesin. Minu silmale on tänapäevased ja tollased tippkulturistid ikka väga erinevad, ja mis siin salata, varasemate vorm on kuidagi inimlikum ning seetõttu mulle isiklikult ka sümpaatsem.

Mu küsimus oli suunatud sellele, et kas kulturismi põhimõtteid või väärtussüsteemi on aja jooksul oluliselt ümber hinnatud? Kuna lihaste osas pole midagi ümber hinnata, siis tekkis kahtlus, et äkki tollal polnud kaaluga seotud aspektid nii olulised. Sandow ajal ju ei peetud madalat rasvaprotsenti millekski. Sinu kommentaarist saan aru, et nii siiski polnud (ehk et tänapäevane suhtumine kaalu/rasva faktorisse oli Arnoldi ajaks kogu oma karmuses välja kujunenud).

in reply to: Jõusaalide arvustused #335742
    Tragl
    Member

Ma olen ka Mustakivis käinud, tegin liikmekaardi ka kuna sellega vist saab ka õhtusel ajal soodsamalt. Igatahes on see selline koht, kuhu ma lähen ainult siis kui oma saali ei jõua. Tegelikult mind häirib meeletult see keldritunne ja kõrgel asetsevad aknad aga üldiselt käib kah, riietusruumi on jahe külm aga õnneks oli saun olemas. Ma ei saanud aru ka miks neil peab kingad ees ära võtma ja eraldi kappi panema. Punase tänava Idakeskus on avaram aga päris meelepärased pole nad kumbki, tänapäeval lihtsalt on juba tase nii kõrgeks aetud, et nad ei eristu millegagi ja ühekordset piletit ostes pole mul enam olulist vahet, mis hind on, käin selle summa niikuinii välja ainult korra kuus. Lasnamäel on tegelikult parim koht hoopis kergejõustikuhall, saab korraliku distantsi tartaanil joosta ja ei pea jooksulindil jalgu põrutama, lisaks on olemas jõusaal ja kõike normaalse tasu eest, vist 5 või 4 EUR. Tõsine koht pikemateks kardio/jõutrenni seanssideks, muudab treeningu vaheldusrikkaks, kuna vahepeal võid 2 korrusel olevast saalist alla jooksma tulla. Jõusaal ise on kesine, kõige raskemad hantlid vist 20kg, kangikettaid jagub ainult siis kui üksi või maksimum kahekesti teha. Kuna ka jooksuraja kõrval on olemas mõned seadmed, siis peaks siiski ka oma jõutrennid seal tehtud saama ja seda oluliselt vabamas õhkkonnas kui eelpoolmainitud saalid, kus on lihtsalt kitsas.

Hea, täiendav kommentaar. Mul keldriefekti ei tekkinud, võib-olla olin liiga lühikest aega. Igatahes Tulbist tulnuna ruumipuuduse üle kurta ei saanud. Lõpus oli seal juba päris palju rahvast, aga tunne oli inimlik. Riietusruum oli tol korral ka natuke jahe, aga tollal oli õues ka keskmisest külmem. jalanõude kohapealt anti vähemalt mulle kilesussid ja nendega sain minna igale poole.

in reply to: Jõusaalide arvustused #335731
    Tragl
    Member

Kunagi eelmisel aastal sai käidud ühes Lasnamäe jõusaalis, millest kirjutasin ka väikese isiklikku laadi ülevaate. Panen selle üles, äkki on mõnele abiks. Häid pilte ma selle klubi kohta ei leidnud. Tundub, et seda on millalgil oluliselt uuendatud.

ühel heal päeval oli asja Lasnamäele. Otsustasin läbi minna ka kohalikust jõusaalist. Kõige parem jõusaal peaks asuma Punasel tänaval. Kuna selle ühe korra pilet on kallis, valisin välja Mustakivi Spordiklubi. Oleksin teadnud, millised raskused mulle osaks langevad, oleksin läinud siiski Punasele tänavale.

Alustame algusest. Jõudsin pärast mõningat otsimist õigesse kohta paraja ajavaruga. Mustakivi Spodiklubi asub Mustakivi keskuses. Lisaks spordiklubile asub seal veel terve rida lahedaid poode ja muud huvitavat. Soovitan kõigil külastada!

Mustakivi Keskus on üsna suur ja mitmeosaline kompleks, natuke erinev tavalisest kaubanduskeskusest. Tegin paar tiiru ümber selle kompleksi, leidsin üles ka spordikeskuse sildi, kuid õiget ust mitte. Sees majajuhti vaadates selgus, et spordiklubi asub nullindal korrusel, aga kuskil eemal. Kuidas sinna jõuda, kaardilt täpselt aru ei saanud. Niisis, tuli otsima asuda. Käisin kõik majaosad läbi, kuid spordikeskust ei olnud kusagil. Tegin veel paar tiiru õues. ühe hoone keldriakendest avaneski lõpuks vaade spordiklubile. Aknast vaadates jäi päris hea mulje – mehed tegid juba tööd.

Tagasi nullindale korrusele – aga õiget ust ei ole ikkagi kuskil. Lõpuks leidsin väljast, mingist nurgatagusest õige ukse, mis oli varem kahe silma vahele jäänud. Niisiis oli mul kulunud vähemalt 45 minutit, et sellesse klubisse jõuda. Peatselt selgus, et sisse saabki vaid ühe ukse kaudu. Seest pole sissepääsu üldse mõtet otsidagi.

Spordiklubi teenindaja oli kena noor vene naine, kes ei saanud hästi mu soovist aru. Andis mulle kilesussid ja tegi väikese tiiru kõikides ruumides, nagu tahaks ma klubiga ainult tutvuda. Lõpuks leidsime siiski ühise keele. Selgus, et kuna olin napilt pärast nelja sisenenud, pean maksma 10 eurot!!! Koduka andmetel olin arvestanud mingi 5 euroga. Teenindaja sõnul saab aga enne nelja sisse vist isegi 4 euroga. Ta soovitas mul tagasi tulla järgmisel päeval enne 4. Kuna olin ajaga arvestanud, leppisin siiski 10 euro loovutamisega.

Riietusruum jättis hea mulje. Ruumi oli piisavalt, ümbrus nägi välja soliidne. Kapid olid õhukesest plekist ebaturvalised standardkapid – suurem spordikott sellisesse ei mahu.

Aeroobseks tegevuseks on klubis riietehoiu vastas eraldi ruum. See oli varustatud moodsate masinatega. Seal oli kõike – sõudeergomeetreid, sõtkumismasinaid, jooksumasinaid. Ruum oli hele ja atmosfäär töine. Eks siis sai ka jalgadele valu anda.

1_1305630658.jpg

Järgnevalt sai liigutud põhiruumi, mida ma enne aknast piidlesin. See oli üsna suur ja pilgeni seadmeid täis. Selle päeva plaan nägi ette kõhtu ja jalga. Alustasin kõhust. Kõhu kaldpinki, mida ma kasutada plaanisin, selles saalis polnud. üldiselt sai kõik vajalik siiski tehtud. Venitusi tegema hakates selgus, et korralikke matte pole. Kuidagi sai ka sellega hakkama.

Saali sisustust uurides oli põhjust rahuloluks. Masinaid oli küllaldaselt, kettaid ja hantleid piisavalt. Hantlid olid korralikult paigutatud ja hea ligipääsetavusega. Täpselt ei uurinud, kuid võimalik, et eriti rasketest hantlitest võib ka seal puudu tulla. Väikemaid näis jaguvat. Ka seadmete paigutus oli soliidne – ühes reas jalaseadmed, teises rinnaseadmed jne.

Jala tegemine läks kõhust libedamalt. Saalis leidus erinevaid jalapresse, kükipink ja kõikvõimalikke muid seadmeid. Mis puudutab masinaid, siis need olid korralikud ja varustatud selge kasutusõpetusega. Siiski tundub mulle, et on olemas paremaid seadmeid. Mõne aparaadi puhul häirisid loksud ja paari seadme puhul ei andnud masinat mulle vajalikult reguleerida.

9d22db5e3f46d8c74eb3656bccbed466.jpg

õhustik oli saalis väga OK. Muusikavalikut võib eelmise saaliga võrreldes pidada inimlikuks. Vahepeal oli saali kogunenud üsna palju rahvast, peamiselt vene keelt kõnelevad mehed. Silma jäid ka mõned tõsisemad sportlased (kogukamad tüübid). Põhimõtteliselt on neil olemas ka treener, kuid koduka andmeil vist suveajal. Milliseid lisavõimalusi koht veel pakub, jäi sel korral ajapuudusel välja selgitamata. Tõenäoliselt suuremate saalidega võrdlust välja ei kannata. Tegemist on tavalise, lihtsa jõusaaliga.

üldiselt võiks öelda, et Mustakivi SK-s võib trenni täitsa teha. Võimaluste taha midagi jääda ei tohiks. Teine kordki võiks päevaajal seda kohta külastada.

Punkte jagame seekord järgnevalt:

Teenindus: 6/10

Varustus: 7/10

Atmosfäär: 6/10

Võimalused: 6/10

Hind: 4/10

Lõpphinnang: teenindajaneiu pidas vajalikuks kohe algul öelda, et neil on väike koht… Tegelikult on päris normaalne koht. Hinnapoliitika on jama. Päevaajal on odav, kella neljast aga äärelinna kohta ülikallis. Oleks teadnud, et nii kallis on, oleksin läinud Punasele tänavale. Lõppkokkuvõttes positiivne mulje.

in reply to: Mis aitaks? #335572
    Tragl
    Member

Ma ei tea, kas aitab, kuid jäta kõhuharjutused saali treeningprogrammist välja. Tee neid eraldi kodus – nt puhanuna hommikul.

in reply to: Bodybuilding & Fitness Photoshop #335569
    Tragl
    Member

Minu arvates foorum hellitab asjatult. Võiks ühele neist kasutuskeelu ära anda – on teistele ka hoiatuseks.

“Tõstame pildimängu auhinnafondi” on absurdsuse tipp. Kujutate ette hea südamega tädikest, kes jagab linnas suurest korvist omatehtud küpsiseid. Keegi sööb küpsise ära ja siis läheb hakkab tädilt veel lisa nõudma… Päris haruldane.

Inimesed, saage aru, foorum pole mingi heategevusasutus. Olge õnnelikud, et üldse kingitusi saate. Rohkem selliseid foorumeid pole.

in reply to: Bodybuilding & Fitness Photoshop #335549
    Tragl
    Member

Huvitav, kas BBmania ja RaixSull on sõbrad või koguni üks ja sama isik? Vaatan, et mõlemad kommivad agaralt teineteise poste, postitavad peamiselt pildi- ja muusikateemadesse, lisavad juhuslikke pilte ja võimalusel üksikult.

in reply to: Vanemad Lõuna-Eesti Lahtised Karikavõistlused #335547
    Tragl
    Member

Ma hakkasin ka eile mõtlema, et tegelikult võib see küll probleemiks osutuda, kui MP-le rohkem kitsendusi ei seata. Vabalt võiks olla sätestatud, et kulturismi kategoorias üles astuvad isikud MP-s osaleda ei tohi. Võib küll loota, et kohtunikud võtavad vajadusel punkte maha, kuid nagu ka bikini fitness on näidanud – tegelikult seda ei tehta. MP probleemiks on veel see, et sisuliselt musklit ei näidata. Kuna rannapoisil suurt musklit olla ei saagi, siis mõjub ta kulturistide kõrval väga mannetult. Et vähegi MP põhipoosides (kõik langetatud kätega) särada, selleks peab ikka tõsine muskel olema.

in reply to: Küsitlus minu uurimistööle kõikidele spordisõpradele #335377
    Tragl
    Member

Väike tähelepanek: esimeses postis võiks sisalduda mõnerealine ülevaade probleemist või vähemalt uurimistöö pealkiri. Mina nt ei hakka niisuguse anonüümse, mittemidagiütleva ja kahtlase pöördumise peale lingil klõpsamagi.

in reply to: Jõusaalide arvustused #335329
    Tragl
    Member

http://www.aserivv.ee/allasutused/avk/hinnad.php Sooduspilet maal mõnes väikeses saalis, midagi erilist seal pole.

in reply to: Vend Vähk Peab liikuma! #335297
    Tragl
    Member

Väga hull bodypump oli täna. Üle pika aja sai põrutatud kolmeraudsest ja üks härra tegi mulle väljakutse ning sügavaid kükke tegin siis 40 kg kangiga ning õla harjutuse lõpus surumist-tõukamist 30-e kilose kangiga. Mis ei tapa, teeb tugevaks! Peaksingi rohkem selles valdkonnas väljakutseid tegema.

in reply to: Kristjan-Johannes Konsapi blogi #335166
    Tragl
    Member

Sul veneaegne vahvlimasin on? Sellega saab teha niisuguseid asju:

vahvlid.jpg

IMG_7277.JPG

Vahvlite tegemise ajal võid hammustada sellist asja:

s60_68.jpg

Või sellist:

ilves.martsipan.jpg

Siis soovitaksin veel võikooki. Jällegi ma ei tea, kust saab, kuid see on üks parimaid kooke, mida olen maitsnud. See on nii haruldane asi, et isegi pilti ei leia, aga kunagi müüdi seda niisuguse nime all mu meelest.

in reply to: Kristjan-Johannes Konsapi blogi #335144
    Tragl
    Member

Ajad lihtsalt julmalt lusikaga sisse seda või sööd millegagi koos?

Aga kondentspiim on tõesti hea. Mälu järgi andis küll palju süsivesikuid, kuid vähe rasva.

Ise söön tavaliselt kondentspiima saia või pannkookidega, saab ka jäätisega.

Kunagi lapsepõlves tarbiti seda kohviga. Jättis ereda mulje ja eelmisel aastal sai uuesti proovitud. Mu meelest on kõige ehedam ilma lisanditeta.

Nüüd tahaks Narva küpsiseid, aga neid vist ei toodeta enam.

e27a851a5f6d03425dbbbe3df63384ca.jpg

in reply to: Kristjan-Johannes Konsapi blogi #335142
    Tragl
    Member

9979.jpg

Viewing 15 posts - 301 through 315 (of 609 total)