tony
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
tony
Membertony: kas EMÜ-s on siis samasugune Eleiko (surumise-küki) varustus nagu TÜASKis?Jep, täpselt samad, 3 pinki, ainult musta värvi
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ja kuidagi stabiilsemad, aga eks see võib ka sirgemast põrandast sõltuda.tony
MemberTeemaalgatajalt: täna sai siis see uus saal ära proovitud. Ja muljed on head, isegi väga. Ehkki trenn venis mul 2 tunni peale, sain kiibiga pärast ilusti riietusruumi sisse. Eks oleks saanud ka klienditeenindajalt abi paluda, kui poleks saanud, sest nagu mulle meilile selle 90 minuti kohta ilusti vastati, siis see pidi soovitav aeg olema, kui aga trenn pikemaks venib, ei hakka keegi mingit lisaraha vms nõudma, klienditeenindaja laseb lihtsalt su riideruumi sisse, kui kiip enam ust ei ava.
Saal on üsna kindlalt hetkel Tartus parim ja üks odavamaid, tudengile- õpilasele tõenäoliselt odavaim. Ventilatsioon hea, saal ise parajalt avar. Surumispinke- kükkimise kohti 3, lisaks negatiivse kaldega surumise pink. Tõstepõrandaid 2, kus tõmmet ja rebimisi- tõukamisi võimalik teha. Kardiovärgid ka: sõudmine jms. Hantlite valik 50 kg- ni 2,5 kilose sammuga ja seda mõlemas saalis, mis omavahel ühendatud- seega kõiki hantleid topelt. Isegi varbsein ja 2 matti olemas, samuti igasugu masinad- mõned neist paremad- mugavamad, teised mitte nii väga: nagu paraku igas saalis. Ise eriti palju masinaid ei kasuta, aga mõned neist võtaks kindlalt repertuaari
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Lõuga saab ka õnneks tõmmata, ehkki mulle viimasel ajal sobivaim olev neutraalse haardega (peopesad teineteise poole) tõmbamisvariant puudub kahjuks. Puudub ka kükipuur, kui miinustest rääkida. Haubits siin eelnevalt kirjeldas oma kogemusi, aga ma ei saa enamuses kuidagi temaga nõustuda: Mis tähendab, et kaldpink puudub??? Statsionaarset pinki tõesti pole, aga ega sellised tavaliselt eriti mugavad ka pole. Reguleeritava seljatoega pinke selle eest vähemalt 2 tükki, nii et lohistad aga pingi kangi alla, sead viimase sobivale kõrgusele (enne pead muidugi surumispingi ja platvormi alt eemaldama, aga see ju täiesti lihtne ülesanne, ega seal polegi ju tingimata mõeldud, et surumiseks peab kogu aeg 3 kohta olema ja jumala eest keegi kükki teha ei tohi), reguleerid seljatoe endale sobiva nurga alla ja annad minna! Ja Haubits, mis Smithi puutub, siis vaatasin seda ja sul oli tõesti õigus: risttugi ei jookse tal tõesti mööda maad. Aga miks peaksid jalad üle selle panema??? Kas sa pole mõelnud, et saad oma jalad (ja näo) hoopis teises suunas, saali poole panna ja su probleem on lahendatud. Kaldun arvama, et seda Smithi ongi ainuõige niipidi kasutada, sest kangi liikumise teekond pole seal täiesti vertikaalne, vaid natuke viltu ja näiteks surumiste puhul ongi kangi loomulik liikumisteekond rinnalt pea poole. Kui tahad tingimata vastupidi suruda, riskid vigastusega ja tekitad kangi vastu siine surudes endale lisahõõrdejõudu. Ja plokksüsteemil polnud täna ka mingeid tilbendavaid kummist stoppereid, tegin seal triitsa ja väga- väga hea oli hoopis teha. Äkki sa vaataksid saali värske pilguga üle, siis ei peaks sa TÜ saali poole kalduma, sest objektiivselt võttes on viimasel ainult 2 eelist: kergejõustikuhall kõrval ja kehvavõitu kükipuur.
Oli üks asi, mis harjumatu tundus: saalis oli 2 kangi, mis tavalisest jämedamad. Tegin ühega neist surumist, päris OK oli teha, aga pärast hakkasin mõtlema, et kui rasked need kangid olla võisid. Saalis kaalu polnud, aga treeningraskuste põhjal kaldun arvama, et tavalise 20 kg asemel olid need 25 kg. Esmalt ei tahtnud seda uskuda, kellegilt küsida ka polnud, millegipärast kangile selle raskust ei märgita, seal oli kirjas vaid 1500 lbs, mis tähendab ilmselt koormustaluvust, mis omakorda peaks paljusid potentsiaalseid kliente rahustama: kangile võib vabalt laduda ligi 700 kg, ilma et midagi juhtuks
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Õiget infot saaks ilmselt jõusaali sisustajalt, aga suht keeruline niimoodi asja uurida. Googeldades leidsin, et on täiesti olemas kükikangid, mis tavalisest jämedamad ja kaaluvadki 25 kg ilma lukkudeta. Ehk ongi sinna paar sellist tellitud?! On kellelgi äkki olnud kokkupuuteid 25 kg kangidega?Aga kokkuvõtteks arvan, et vahetan oma senise koduklubi Arena vähemalt paariks kuuks EMÜ oma vastu, eks hiljem saab mõnikord jälle Arenasse vaimu virgutama minna, sest väike vaheldus on alati teretulnud ju.
tony
MemberNo mina TÜ saali niiväga ei kiidaks, kuigi tõstesaal seal tõesti kindlalt Tartu parim. Ja hantlite valik ka 50 kg- ni. Samas lõuatõmbamisvõimalus on vaid kergejõustikuhalli teises otsas, plokil allasurumisi triitsepsile tehes jääb plokk lahjaks (kui kasutada suuri raskusi) ja ega need trenažöörid 2. korrusel üldiselt väga mugavad pole.
MV, Arena täitsa OK, MV-s olemas tõstepõrand, mida Arenas pole, samas Arenas paremad plokksüsteemid ja vähem rahvast ning olemas ujula. Fittestis Eedenis puudub samuti tõstepõrand, muidu enam- vähem, aga mulle väga head muljet ei jätnud proovitrenn seal. Eelistaksin Arenat või MV-d võrdluses Fittestile. Arctic on kõige uuem, suurem ja kallim, samas puudub samuti tõstepõrand, kardioseadmeid on megapalju, samuti olemas ujula, aga suure osa jõusaalist võtavad enda alla igasugu tilulilu trenazörid, milledest osadega ei oska midagi pealegi hakata. Ühesõnaga väga hea naistekas. Veel on Tartus MY Fitness Lõunakeskuses ja A’Le Cog’i jõusaal, aga need jäävad veel lahjemaks.
Ja septembris peaks avatama maaülikooli uus spordihall, kus vähemalt tõstesaal peaks tulema samaväärne TÜ halliga, loodame, et jõusaaliosa tuleb parem kui TÜ-s
tony
MemberMiks Rauno Heinlat polnud?Minu teada on Heinla kevadest saati Austraalias tööl, pidi võimalusel seal võistlema ka.
tony
Membersangpomme tõugatakse, mitte ei suruta- st. võib kasutada jalgade abi. Ja no tegelt võid puhtalt suruda ka. Tulemusi leiad siitsamast leheküljelt, kõik eesti tähtsamate võistluste protokollid on uudiste alt läbi käinud viimase paari aasta jooksul. Aga kõvemad mehed tõukavad kahte 32 kg-st pommi umbes 80 korda.
Aga mis Murumetsa tulemustesse puutub, siis see on küll täielik jamps, mis siin toodud on- ma ei kujuta ette, millal Murumets need tulemused tegi- 16 aastasena? Vähemalt mis jõutõmbesse ja rinnalt surumisse puutub. Aga kindlasti pole Murumets hetkel Eesti parim sangpommitõstja, isegi kui ta üritaks maksimumi. Selle ala tipud on ikka spets mehed, väga sitked ja vastupidavad. Sangpommi tõstmist võibki osaliselt pigem sõudmisega võrrelda- jõuvastupidavusala puhtalt.
tony
MemberKasutan selle teema ära, et küsimus küsida…Ranne mul mingi 2 nädalat kuskil juba haige. Sirges asendis valu ei tee, st rööbastel kangi tõsta ja lõuga tõmmata jne kannatab, aga biitsepside jne treening kangiga ei mängi kuidagi välja… määrin viimased nädal aega fastum geli ohtralt peale, aga si**agi paremaks ei lähe… millest vigastus tekkis? Ei tea ise kah, järsku oli lihtsalt haige… Paistes samuti nagu ei ole…
Mis arvate kas läheb üle või tundub midagi tõsisemat olema?
Tee kõiki harjutusi, kus ranne valus, kõvasti kinni tõmmatud randmesidemega, kui muidugi kannatab teha. Endal kunagi lõi peale surumise seeriat randmesse hirmus valu, ilma et seeria ajal otseselt ära olleks tõmmanud rannet. Siiski sain trenne jätkata, kasutades kõigi harjutuste juures randmekaid- ka kergete raskuste juures. Ja oma paar- kolm kuud läks aega, enne kui valu kaduma hakkas. Polnud ka midagi otseselt randmel viga, suht müstiline vigastus. Aga nüüd olen ettevaatlik ja ilma randmesidemeteta enamus harjutusi ei tee.
tony
MemberMinu kasutan viimasel ajal Magnesani, kus Mg on samuti aminohappekelaadi kujul, lisaks on aga tabletile lisatud B- grupi vitamiine ja samuti tuleb see purk pisut odavam kui Kelasini Mg, mida varem kasutasin. Magnesani purgis on 250 tabletti (150 gr.), samas kui Kelasini omas 200 ja hind on Magnesanil apteekides kuskil 150- 160 eeku (no mõnel pool siiski ka 180, aga sealt pole vaja ju osta
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kelasin üldiselt apteekides ca 10 eeku kallim. Aga jah- mõjub hästi, ei mingeid jalakrampe enam, lisaks aitab minul isiklikult hoida selja sirutajalihaseid liigselt pingesse minemast. Igatahes on nii, et kui varem võis mul selg ka tühja koha pealt nimmepiirkonnast paari minutiga kõveraks kiskuda ja nii valusaks minna, et püsti seistagi võimatu, ainus võimalik asend voodis külili- ja nii paar päeva, siis peale Mg regulaarset kasutama hakkamist on sellised atakid palju harvemad ja kergemad.tony
MemberPlaan oli hakata Arenas käima, sest see mulle väga lähedal aga hind on minu kui õpilase jaoks veidikene kallis. Mitte et ma poleks valmis sellist hinda korraliku koha eest maksma vaid lihtslat pole hetkel võtta sellist lisaraha:P Plaanis järgmine nädal Eesti Maaülikooli spordihoones ära käia, ehk hakkan seal käima kuna seal hind mulle palju sobivam(mudidgi pole sealne invetar võrreldav Arenaga).
“>Kas uus Maaülikooli spordihoone juba avatud? Pole veel kuulnud, et oleks…
tony
MemberTore et sellise ülevaate andsid
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Pole tänu väärt
“> Aga kuidas otsustasid siis- kus käima hakkad? Edu igatahes!tony
MemberIse käin Arenas paar viimast aastat, enne seda olen Tartus käinud vanas TÜ maneežis, natuke ka uues TÜ spordihallis, Arcticus (siis, kui see veel Eedenis asus) ja paar korda ka MVs ja A’Le coqis ning korra jõudsin isegi Tropicusse
“> Nii et väike võrdlusmoment Tartu klubide osas täiesti olemas.Ise olen Arenaga täiesti rahul, käin hetkel päevase paketiga ja sel ajal rahvast mõõdukalt, samuti nädalavahetustel. Eks õhtuti ikka veits rohkem rahvast, aga palju rahulikum kui MVs näiteks. Plussiks on kindlasti ujula olemasolu, ehkki ise tavaliselt peale trenni enam suplema minna ei viitsi, aga kogu aeg tean, et vähemalt võimalus on olemas
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Arena ei sobi, kui tahad teha rebimisi, rinnalevõtte või jõutõmmet suurte raskustega põrgatades, sest siin pole tõstepõrandat. Samuti on raskeimad hantlid ainult 36 kg. Võib väheseks jääda, kui suur hantlisõber oled
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga kõik asjad saab veidike mõeldes- aretades siiski ära teha, plokksüsteemid, lõuatõmbamisvõimalus väga OK näiteks, samuti võimalus matil venitusi- kõhulihaseid teha, ka varbsein olemas näiteks ja see suur pall, mis mõnedele hullult meeldib
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Rohkem ei oskagi lisada, treenijaid on igasuguseid, nagu ka ilmselt igal pool mujal ja eks treeningõhkkond sõltub peamiselt endast.
veebruar 3, 2009 at 1:19 p.l. in reply to: Sparta ja Revali surumisvõistluse tulemuse müstiline erinevus #182514tony
MemberMinu vähemus surus Kimberis 35kg 26 korda ja Revalis 37.5kg 22 korda. Nii et täitsa loogiline vahe. Ja pealegi, nädalaga saab väga edukalt vormist lahti… eriti kui naine olla
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jah, selline vahe täiesti normaalne, raskus ka erinev ju. Sorry, mäletasin lihtsalt su Kimberi klubi tulemust valesti ja kontrollida ka ei saanud enam.
tony
MemberMõistlik mõte tundub see surutud korduste arvu teisendamine kilogrammideks vastavalt surutud raskuse suurusele, võistleja kehakaalule. Vähendab veidi kergemate meeste eelist. On ju ilmselge, et kergematel meestel on eelis sel alal, sama lugu oleks ju näiteks ka juhul, kui teha lõuatõmbevõistlus korduste peale. Sellisel võistlusel oleks ilmselt ebareaalne kasutada sama palju kaalukategooriaid, kui jõutõstmisvõistlusel ning mingite koefitsientide väljatöötamine oleks väga keerukas ja samuti subjektiivne lõppude lõpuks. Ma ei tea, ei hakka siin praegu arvutama, kas saaks kuidagi kasutada ka Wiks’i koefitsienti tulemuste võrdsustamiseks, aga vaevalt. Võimalus oleks ehk jagada tulemus/korduste arv Wilksi koefitsiendiga, mitte korrutada, aga seda peaks proovima, et näha, kas see mingit võrdsustavat tulemust võiks anda.
Nii et sinu pakutud lahendus, Kaido, tundub tõesti parima lahendusena, tulemuste arvestus oleks lihtne ja loogiline ning säiliks ka võistluse atraktiivsus- st. võitja selgitamine oleks ikkagi piisavalt lihtne ja läbipaistev, mitte võitja ei selguks kuskil keeruliste matemaatiliste arvutuste tulemusena. Aga vähemalt 2 kaalukategooriat võiks ju ikka jätta, olgu selleks siis -90 või -100 (üks neist kahest variandist) ja raskemad mehed.
tony
MemberUurisin selle Q10 koensüümi kohta tiba, ainult positiivne vastukaja. Otsustasin osta omale sellise preparaadi nagu Bio-Slim, sisaldab Q10 koensüümi ja veel parajalt l-karnitini, kas keegi ehk oskab selle toote kohta midagi halba öelda ?Vaatasin koostist, Bio- Slim on mõeldud siiski rohkem kaalu alandamise abistamiseks, sisaldab Q10- t ainult 10 mg, energiataseme tõstmiseks võib sellest väheks jääda, apteegipreparaatidest enamuse kapslite sisaldus on 30 mg. Kui ikka organismi energiataset tõsta tahad, võiks see 30 mg olla ka miinimumkogus, nii et kui ikka Bio- Slimist loobuda ei taha, peaksid lisaks ühe puhta Q10 kapsli päevas juurde võtma. Ise olen võtnud tavaliselt 1 kapsli päevas, suurema väsimuse perioodidel vahel ka 2, aga kuskilt artiklist lugesin, et võistlevad sportlased võtavad seda ka 100 mg ümber päevas. Odavaim preparaat, mille olen leidnud, maksab täpselt 100.- purk, 30 kapslit sees.
tony
MemberSoovitan proovida Q10 koensüümi (30 mg kapslid, neid on päris palju erinevate firmade tooteid apteegis), lisaks võiksid mõnda aega võtta C- vitamiini ca 1 grammi päevas ja kuldjuure tinktuuri, ükski neist ei tohiks paha teha
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ja üks multivitamiinitablett päevas- ei tea ju, millise vitamiini puudus sul on, kui muidugi üldse tegu vitamiinipuudusega. Võibolla sul energiapuudus hoopis muudel põhjustel, aga proovi neid vahendeid enne kui arsti juurde lähed. Ja meie praeguste pimedate ilmadega kuluks äkki ka väike valgusteraapia ära- on kohti, kus seda pakutakse.november 28, 2008 at 1:04 p.l. in reply to: Kaido Leesmann surus uue Eesti absoluutse rekordi! #172567tony
Membere-eei saanud aru.Et siis KÕIK eestlased on sellised …
KÕIK peale sinu?
Norida on tore?!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ma ei usu, et öeldu mõte sulle arusaamatuks jäi. Jah, võibolla oleksin pidanud tõesti lisama sõna “mõned” näiteks, aga kui oleksin tahtnud väita, et kõik eestlased peale minu, siis oleksin ennast ka nii väljendanud. Ma arvan, et kõik, kes tahtsid, said aru ja kes norida tahab, leiab alati põhjuse. Rääkisin lihtsalt mõnede eestlaste seas levinud suhtumisest ning tõin ka paar konkreetset näidet. Seda, mitut protsenti mu kaasmaalasi antud jutt puudutab, ma ei tea, samuti ei oska tuua täpseid võrdlusi sarnase mentaliteedi osakaalust näiteks prantslaste ja sakslaste hulgas…AutorPostitused