tonn999
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
juuni 18, 2012 at 9:38 p.l. in reply to: 1. Klassikalise Jõutõstmise Maailmakarikavõistlus – Alex-Edward Rausi maailmarekord on kinnitatud #64942
tonn999
MemberKuigi westside süsteemides on kasutatud palju ka venelaste ja bulgaarlaste pagasist, siis venelaste, ukrainlaste, ja kasahhide seiskoht westside suhtes on üsna skeptiline. Kui sa vaatad westside põhimeeste katseid, siis on näha, et IPF nõuab midagi oluliselt enamat!
Suheldes venelaste, ukrainlaste ja kasahhidega on nemad rääkinud, et kavadeks on paljuski 5×5 ja 3×3.
5×5 ja 3×3 on head kavad periooditi, minu jaoks pisut liiga kesknärvisüsteemi nüristavad (5×5 just)… aga eks igaüks peab alati leidma endale sobiva süsteemi, mis parandab kõige rohkem tema jõunäitajaid. Westside`i pooldan, kuna olen näinud kui paljudele ja kui kiiresti ta jõudu juurde annab.
juuni 18, 2012 at 5:52 p.l. in reply to: 1. Klassikalise Jõutõstmise Maailmakarikavõistlus – Alex-Edward Rausi maailmarekord on kinnitatud #65601tonn999
MemberPidasin silmas seda, et jõutõstmise puhul keskendutakse rohkem maksimaalse jõu arendamisele.. Klassikalise tõstmise puhul on väga tähtsal kohal plahvatuslik jõud.
klassikalisel tõstjal on igapäevasteks harjutusteks hüpped,kangiga, üle tõkete, sügavushüpped.
Ja kui kasutavate raskuste % ja iseloomu vaadata, siis jõutõstjad arendavad pigem kiiruslikku jõudu ja klassikalised tõstjad plahvatuslikku jõudu.
Ilmselt on see teema justkui vesi Silbaumi veskile, kes ilmselt teab pea kõike nende kahe erineva ala metoodikate kohta:)
Jõutõstmises on otsustava tähtsusega plahvatuslik jõud – eriti varustusega! Väga suur hulk jõutõstjaid maailmas kasutab westside`i meetodit, kus on ohtralt plahvatusliku jõu treeningut – http://www.westside-barbell.com/westside-articles/PDF.Files/03PDF/Explosive%20Power%20And%20Strength.pdf
juuni 17, 2012 at 11:05 e.l. in reply to: 1. Klassikalise Jõutõstmise Maailmakarikavõistlus – Alex-Edward Rausi maailmarekord on kinnitatud #69709tonn999
MemberJõutõstmise “Lurich” on sündinud:). Alexi tulemused viivad loodetavasti üleüldisele jõutõstmise taseme tõusule Eestis – latt on igatahes kõrgele tõstetud. Õnnitlused!
tonn999
MemberRaske sellise kaameranurga pealt öelda, kuid tundus et kang on liiga kaugel jalgades mistõttu vajusid mõnel korral ette… hea video:
Lisaks soovitan teha sujuvamaid liigutusi (st. ära tõmba äkilise jõnksuga) – hea oht seljavigastuseks ning tõmbe algusfaasis peaks tagumik allpool olema.
Jõudu
mai 9, 2012 at 11:57 e.l. in reply to: Saaremaa I lahtised meistrivõistlused lamades surumises 12.05.2012 #111896tonn999
MemberSa Koit tule ise võistlema. Saarlane ju
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>vaene tudeng
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 7, 2012 at 1:25 p.l. in reply to: Saaremaa I lahtised meistrivõistlused lamades surumises 12.05.2012 #113199tonn999
MemberTeete videosid ka?
tonn999
MemberOhio osariigis Columbuse linnas asub ka legendaarne Westside Barbell koos veelgi legendaarsema Louie Simmonsiga! Kui juba sinnakanti sattusid, soovitaksin külastada;) Peaks vist olema http://maps.google.ee/maps/place?hl=et&cp=20&gs_id=m&xhr=t&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&ix=ieb&ion=1&biw=1745&bih=889&um=1&ie=UTF-8&q=westside+barbell+columbus+ohio&fb=1&gl=ee&hq=westside+barbell&hnear=0x883889c1b990de71:0xe43266f8cfb1b533,Columbus,+OH,+USA&cid=7476049376286499899
aprill 8, 2012 at 4:42 p.l. in reply to: Kohalik mees ja meetmed, mida (vist) tavaliselt ei kasutata #146752tonn999
MemberTervist,
Sattusin kord lugema ühes ajalehes lugu kohalikust mehest, kes kasutas kehaehitusel meetmeid, mida mulle teadaolevalt tavaliselt ei kasutata. Meelde jäid nt. mesilaste poolt enda nõelata laskmine, nõgesevihaga vihtlemine jne.
Sooviksin teada, mis on mehe nimi/kust saaks rohkem infot.
Tänud,
Sten
Need meetmed olid hea huumor, ei maksa neid liiga tõsiselt võtta;)
tonn999
MemberNoh eks vigastus võib alati tulla, ega sellepärast jõutõstja ei saa hüljata üheseid korduseid! Westside treeningsüsteemits maksimaalsed kükipäevad koosnevadki kahestest ja ühestest enamasti – iga nädal teevad mehed maksimaalse piiri lähedal kükke ja raskused suurenevad pidevalt. Mitte keegi neist ei kasuta treeningu ajal põlvesidemeid, aga noh eks nad teevad kükki umbes paralleeli ka ja 99% pakule. Eks vigastus tuleb ilmselt viletsa soojenduse, tehnika või lihtsalt sita päeva tõttu
Ilma sidemeteta tavainimesel vb ei tasu lihtsal liiga järsult ja mitte liiga sügavale lasta, tehnikat peaks ka muidugi hoidma – kui põlved sisse/ välja hakkavad käima, siis võib vigastus kergelt tulla…
Ehitaks treeningkava pigem baasharjutustele üles, nt. 1) Kükk 2) Surumine 3) Jõutõmme 4) Svung, neile lisaks vajalikke abiharjutusi, nt 1)Kükk, lailihas, kõht 2) Surumine, triiseps, biitseps 3) Jõutõmme, kerge jalg, kerge lailihas, kõht 4) Svung/militar press, veel paar õlaharjutust, ranne. Mõtekas oleks enda tugevad ja nõrgad küljed läbi analüüsida ja siis vastavalt nõrkadele piirkondadele kava paika panna. Teie puhul keskenduks kindlasti väga jalgadele ja seljale. Kätele ja rinnale eraldi päevasid pole ilmselt mõtet teha (arenenum piirkond, pealegi tugevdab/suurendab ülakeha nii jõutõmme kui ka kükk), harjutusi ei ole ka mõtet liiga palju panna (ma muidugi ei tea kava, aga see on alguses tüüpiline, et tehakse liiga palju ja suhtkoht tühja) – ideaalis kestab trenn 1,5 – 2 h. Unustada ei tasu ka igasuguseid õla ja muu keha süvalihaseid ning venitusi – mõlemad aitavad tulemuste parandamisele ja eriti vigastuste vältimisele kaasa, hea kui kohe alguses sellised harjutused sisse harjutad, hiljem on raskem:). Kava tuleb muidugi aeg-ajalt vastavalt keha arengule muuta ja mingi aeg tuleks pühenduda ka aeroobsele, mina isiklikult teeks nt. 2 korda nädalas peale trenni, vabad päevad jätaks puhkuseks. Treeningpäevad võiks olla näiteks: E – 1), K – 2), R – 3), P – 4).
Selline on minu arvamus.
Kükk ja tõmme on surumisega võrreldes väheke nõrgad. Keskenduks jalgadele ja alaseljale väheke rohkem… Milline on treeningkava ja kas eesmärk on jõutõstmine?
Tere.
Viimased 2 trenni olen teinud Saaremaal Salu saalis. Tõsi või mitte, aga trenni feeling on hoopis teine kui Tallinnas. Midagi sunnib endast igas harjutuses maksimumi andma. Salu saal on jõutõstjatele GOLD GYM
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> . Väga kodune tunne on seal ja Salu kohaolek motiveerib veelgi. Mõlemad trennid on läinud hästi ja peale trenni ei suuda ennast liigutadagi. Kolmapäeval tegin ülakeha ning täna jalad ja selg.
1. kiiruslik kükk 165 kg+ 2 paari kette 12×2
2. JT. kitsalt ise 4 cm alusel, kolmestega üles 250×3 viimane ja siis 270×1 otsa. Kang uskumatult kerge, 300 poleks ka olnud porbleem tõmmata. 270 hoidsin üleval tükk aega, et haaret parandada, kuna see mul tõmbes suurimaks probleemiks.
3. kummardused kangiga 6×5/ 160 kg
4. kummardused sügavale paremale kui vasakule 4×8
5. selja tõsted 3×3/ 70 kg
6. kõht, Salu näitas mulle palju erinevaid harjutusi mida poisid teevad, tuleb tõdeda et kõht on mul väga nõrk. Pooli harjutusi ma ei suutnud üldse tehagi ja teine pool tuli vaevaliselt. Kõhtu rohkem tegema hakkama
Salu saal on jõutõstmise Delfi, kus tuleb käia aeg-ajalt jõurännakutel, ohverdada Salule mõni kits( + mõni eur trenni eest:D) ja saada teada, kuidas nõrgad tugevaks saavad ! Varsti jõulud käes ja saab kitsega Saaremaa poole rändama hakata! PS: Tõmme on päris hea juba, vana vorm peaks tagasi olema?
Kuhu Elari 215 kg jäi?
1. Kaido Leesmann
2. Alex-Edward Raus
3. Gunnar Kuusnõmm
4. Siim Rast
5.Elar Kraav
6. Tarmo Pärna