tonn999
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
tonn999
MemberTere,olen 20. aastane, jõusaaliga tegelenud ca 5 aastat ning jalgpalliga ca 11a.
Probleem järgmine: kaks kuud tagasi käisin õlaoperatsioonil(õlg oli eelneva kolme aasta jooksul 3x liigesest välja tulnd) ning hakkan vaikselt sporti tagasi tulema. Nädala treeningkava on järgmine: 3x jalgpall, 2x ujumine, 3x jõusaal.
Toidulisandeid olen söönd ca 4-5 aastat( pmst olen söönd kõike – aletes N.O X-plodega lõpetades tavalise prteiini ja kreatiiniga). Viimane kord oma taastsusravi arsti külastades väitis arst mulle järgmist: Proteiin ja Kreatiin on väga head lihastele, kuid on väga kahjulikud liigestele, eriti kõhrdele ning ta soovitas mul edaspidi tooteid, mis sisaldavad kreatiini ning proteiini enam mitte tarbida. See peale ütlesin talle, et ma olen kõiki toidulisandeid juba pikka aega söönd ja tänu nendele olen ma enamuse ajast väga heas vormis.
Küsimus järgmine: Kas proteiin ja Kreatiin on tõesti liigestele ja kõhredele kahjulikud nagu arst väitis?
irw, arst soovitas valku mitte tarbida
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> .. ei saa arsti mõtetust mõttest üldse aru
“> mis krdi moodi saab valk olla liigestele kahjulik – siis peaks ju üleüldse söömise maha jätma
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> kahtlane arst!tonn999
Memberkas võib tekkida mingeid kõrvalmõjusid seoses valgu kasutamisega???mul ema ytleb et kui kasutad siis lähed paksuks nagu siga.
Või teab keegi mingit lehekülge valgu kohta??
ma loodan, et su ema ikka nalja tegi

” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>valku pulbrina tarbimisel ei saa ju mingit kõrvalmõju olla, sest toiduna tarbid sa igapäev sünnist surmani valku!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>tonn999
MemberEks nad ikka hoolivad ja armastavad oma lapsi. Paljude puhul on tegu lihtsalt teamatusega, teadmatusega sellest kuidas peaks toituma. Pole keegi neid omalajal õpetanud ja ei oska nad ka lastele eeskujuks olla. Hiljem võidakse ju üht-teist lugeda ja õppidagi tervisliku toitumise kohta kuid siis on harjumused juba oma töö teinud. Siin saaks suure töö ära teha koolid kus peaks olema üsna põhjalik õpetus tervislikust toitumisest. Iga nädal võiks olla paar sellist tundi ja see peaks olema kohustuslik. Loomulikult peaks olema ka koolitoit vastavalt siis selle järgi koostatud. Nii see aga vist igal-pool ei ole. Tegelikult ei tuleks tervislik koolimenüü sugugi kallim sellest mis seal praegu kokku keedetakse. Lihtsalt ka siin on tegu vanade harjumuste ja ülejala suhtumisega.Aga noh, iga koolitoit on kindlasti tervislikum kui krõpsud, burgerid coca ja saiakesed. Paljud lapsed just seepärast koolides söömas ei käigi, et sealpakutav on neile vööras, ei maitse. Kodust saadakse kooli kaasa taskuraha ja selle eest siis ostetakse seda millega väiksest peale ollakse harjunud oma keha toitma. Ja nii see läheb…………..
Vanas koolis oli krt otse söökla ees buffet, mis oli umbsel “paska” täis: šokolaadid,kommid,saiakesed,limonaadid,kõpsised ja veel eriti suur valik oli krõpse. Ning iga vahetund oli ülimalt pikk saba buffeti ees, mida edasi seda vähem hakati üldse sööklatoitu(kusjuures sealne söökla toit oli tõesti vilets, kui 100 korda parem kui see, mis puhvetist sai) sööma ja kodus vinguma, et saaks taskuraha. Kusjuures kui mina käisin algklassis oli ülekaalulisi mõni üksik aga kui lõpetasin põhikooli, olid algklassid täis mingeid julme paksmagusid, ehk siis asi läheb iga aastaga aina hullemaks. Kohati on isegi moes olla paks, nt tüdrukute seas on julmalt moes, et küljepeal “sangad” ripuvad
või siis poistel on moes “sakulihas”, mis näitab, et sa oled kõvast õllet joonud ja seega “tegija”.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kokkuvõtteks ütleks, et tänapäeval ei kotiga kedagi sinu tervis, loeb ainult papp. Topid igalepoole “light”(“naiste” jookidele) või “low fat”(kommidel jms) vms peale ja müüb kenasti!
MemberTegelt ma ajan teda vist selle asjaga segamini http://aegmaha.com/?id=9690&otsing=treeninga ikkagi
ma ei tea, kahtlane, ma ei taha uskuda millegip2rast…ei vabanda välja…
Tunnista oma viga!

PS: teinekord kontrolli ikka mitu korda, enne kui “tuusama” hakkad!
MemberSelline küsimus ka veel, et mis arvad.. et on üldse vahet märgata ka selle kasutamisel ?Imet ei maksa oodata! Eriti kui tavatoitumine ei ole paigas ja treeningkava ei ole õige!(mida ma muidugi ei tea)
tonn999
Member2 kulpi ei ole alati 60 g. Oleneb ju ka tihedusest. Üks kulp vadakut on kergem (väiksema tihedusega) kui dekstroos.see oli lambist näide
tonn999
Membermis on valgu ja glükoosi suhe sheigis. olemas on hera80 ja trauben zucker, et 30grammi proteiini(hera80) kohta läheks siis umbes …grammi viinamarja suhkrut. loodan, et seletasin arusaadavalt.1:2,ehk siis nt. 1 kulp valku ja 2 kulpi süsikaid… 30 grammi kohta siis 60
vajamineva valgu vajaduse pead ise endale välja arvutama, minu mälu järgi oli see 1,4-2 grammi kehakilogrammi kohta
tonn999
MemberTere!Olen 16 aastane. Pikkust 190cm, kaalu 70 kg.
Mure selline, et tahaks hirmsasti kaalus juurde võtta.
Ostsin endale sõudmisseadme ja tahaks teada kas massilisaja aitab mul juurde võtta kui ma ainult sõuan.
irw, edu sõudmisseadmega massi lisamisel
Oled sa muidu mees või naine? Ja mis massi sa juurde tahad?!? rasvamassi või lihasmassi
? et siis jaga rohkem infot
MemberKas oleks õige teha jõutõmmet peopesad all või üleval, või kuidas tugevam haare?kangi tõmbeid vastu kõhtu-neid jõuan nt. teha
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ei libise käest.segahaare!!! vasak peal ja parem all!
tonn999
Member1. sega haare2. pöidla lukk
3. magneesium
4. on olemas sellised paelad mis käivad ümber kangi ja saad siduda ümber kangi
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nagu enne mainiti, siis ei ole mõtet ennast hellitada kergete raskuste ajal – see teeb pikas perspektiivis ainult halba. Seega 4-jas võiks alguses välja jääda!
tonn999
MemberTereMure siis selline et ei jõua kangist kinni hoida nii tugevalt(libiseb käest).70kg jõuan teha u.7 korda ja 90kg 3-4korda ainult.
Jõudu veel on aga kangi ei püsi käes. Äkki keegi oskab aidata kuidas lahendada seda muret?
Endal jõusaali kindad, mõtlesin et äkki see teeb käe libedaks aga ka ilma käed ikkagi ju ka higised natuke juba.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Risto
segahaare!!!!
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> vasak käsi peal ja parem käsi alt haardega – sellise haardega isilklikult minul mitte kunagi ei libise käest! mina kindaid ei kasuta aga vaevalt, et need segavad…tonn999
MemberEip, XP on. Aga plaat jube kriimuline, võimalik et osad asjad installimata jäänud selle tõttu. Just mis puudutab usb asju. Selline asi varem olnud. Aga siis oli terve süsteem eriti poolik ja mäda.uuri emaplaadi nimi ja tõmba USB driver netist, või siis on USB disabled BIOS-sist
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> teised asjad töötavad USB liideses?tonn999
Memberkuulsin kuskilt et valgu pulber võib impox teha
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Huvitav,on see tõsi???ütle, kust sa kuulsid seda?
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> oleks huvitav teada kust sellised VÄGA naljakad jutud tulevad?jaanuar 4, 2008 at 4:39 p.l. in reply to: Dorian Yatesi seminar toimub 22.03.2008 Tallinnas! #136317tonn999
Memberkasuta siis yhistrantsporti kui autot pole. mul omal ei tuleks pahegi, et v66ra autopeale tahta, ammugi mitte tasuta. mina ei naudiks s6itu just kui keegi lambi v66ras jorss autopeal…pole küsindki sinu käest küüti, lootsin et keegi tuttavatest siit foorumist sinna läeb….
jaanuar 4, 2008 at 4:09 p.l. in reply to: Dorian Yatesi seminar toimub 22.03.2008 Tallinnas! #136308tonn999
Memberma lahen, mis siis_loodan kuskilt küüti saada
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>AutorPostitused