Tomcat
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Tomcat
Membersa Vambola oled jälle õnnelik mees, et nii kaugele jõudnud oled:) naudi seda… oleks ise 100+ kilo mmmm:)
Tomcat
MemberTäitsa nõus, et piimatooteid on kergem seedida. Need on ainsad asja, mis mul veel kergelt lähevad – piim, kohupiim ja jogurt. Just kohupiim segatud puuviljaga, nagu Ott ütles, on hea kerge alla libistada. Sellepärast tulebki mul enamus tavatoidu valgust piimast. Aga hakkasin kartma, et see on äkki liiga ühekülgne. Munade söömise lõpetasin pärast pooleaastast treeningut. Sellel ajal sai 5 muna päevas võetud, mis ei ole ka veel eriti palju, aga ikka ajas lõpuks öökima. Alates eilsest üritan uuesti muna tagasi menüüsse panna. Aga lihast tuleb napilt 30g valku päevas. Et kas võib äkki siin probleem olla? Kui söön 30g lihavalku, 90g piimavalku ja 60 g shkeikidest valku päevas, kas siis pole mitte proportsioonid paigast? (kaal 77 ehk 2,3g per keha kg teoreetiliselt, ehk kogus peaks muidu piisav olema).
Ja muidugi igavene probleem kompleksüsivesikute saamisega. Kartulit, makarone, riisi suudan ainult korra päevas süüa korralikus koguses (u. 100g süsivesikud).
Aga proovin seda nätsu närimise asja… äkki atiab:)
Tomcat
Membertank… viitsid äkki oma menüüd täpselt kirjeldada… arvan, et endal oleks vaja ka söögikorrad nii kõrgele saada, aga mitte ei suuda üle 6 korra süüa päeavas (7 korda kui öösel sheik ka võtta). Eriti raskelt lähevad kompleksüsivesikud ja igasugune liha. Äkki saan su menüüst õppust võtta. Või on sul lihtsalt nii hea isu, et muudkui sööks vahet pole mida?
Tomcat
Memberigaks juhuks küsin, et kaua võtnud oled?Esimesel nädalal läks endal ka süda pahaks natuke, aga harjus ära. Muidugi, kui juba pikemalt tarbid ja ikka sama halb, siis ei oska kahjuks aidata. Selle kuu Flexis olid soovitused, kuidas oma sheike talutavamaks muuta, aga ei ole seda käepärast ja ei mäleta ka… vaata kioskites, kui abi ei leia… või võta dekstroos ja whey eraldi sisse kahe joogina… pole nii rõve kange
Tomcat
Memberküsimuse sõnastus ja üleüldine toon tekitavad kuidagi tunde, et sa oled ühte pakki neli kuud tarbinud… kui see on tõsi, siis peaksid oma üleüldise valgutarbimise üle vaata. Niisugustes kogustes süües vahet pole, mida sa edasi tarbid, vaevalt sellest kasu on… sry kui valesti aru sain
Tomcat
Membermitte et mul endal mingi sarnane probleem oleks, aga teema hakkas huvitama puhtalt teoreetilise poole pealt ja sellepärast küsikski, et kas hele-riin viitsiks äkki veel antuke asja seletada. Esimese hooga oleksin ka M.M.-iga nõus. Ja mitte ainult selle pärast, et tegu on autoriteetse inimesega antud alal, vaid tõesti kogu mu teoreetiline pagas toetab ka seda arvamust. Samas tõesti, naiste treeningust ei tea tegelikult midagi… Samas omakorda, kas on füsioloogiliselt antud juhul vahe? Treeningu eesmärgid on erinevad, aga miks peaksid protsessid erinevad olema?
ehk küsiks sellist asja, mida sa mõtled lihastoonuse all? See mõiste jääb arusaamatuks ja arusaamatuks jääb ka millest see lihastoonus tuleb. Pean silmas teoreetlises plaanis, mitte millistest harjutustest, milliste korduste arvuga. Mis lihasega juhtub, kui lihastoonus on tõusnud? Arvatavasti ma nendest “lihaskiudude biokeemilistest karakteristikutest” aru ei saaks, aga äkki saaksid kuidagi lahti seletada:) Jutt on ju kujust. Ja sa ütled, et lihastoonud loob kuju. Siiamaani on mulje jäänud, et mass ja rasvaprotsent loovad kuju. Ning antud juhul on probleemiks kuju “vähendamine”. Ja rasva arvelt. Kuidas lihas siia puutub? Nii et kui pole palju palutud, siis äkki seletad, kuigi ma ei tea, kas ma suutsin piisavalt hästi küsida, mida ma teada tahan. Või äkki soovitad mingit lugemist sellel alal, mis ei oleks väga meditsiinilis-teoreetiline. Äkki tuleb enda treeningus ka kasuks
Tomcat
Memberkas antud rasvhapete puudujäägist võib tõesti olla tingitud, et inimene nädalas 5 kg juurde võtab? Kui jah, siis äkki viitsite seletada seda protsessi natuke lähemalt.
Küsiks veel juurde Gerli käest, et kui jaanuari algusest sellise kavaga teinud oled, siis kuidas alguses kaalu muutus oli? Püsis kolm kuu stabiilsena ja nüüd viimasel nädalal on iga päev pool kilo juurde tulnud?
Tomcat
Membervees ikka napilt ei ole süsivesikuid. Kui veega teed, siis pead midagi veel sisse panema. Dektroosi näiteks, hea odav. Puhta suhkruga ei soovitata panna ja glükoos on kallis. Või sööd midagi süsivesikurikast juurde. Banaani näiteks.
Tomcat
Memberhalb, et see asi sulle segaseks jääb, sest oluline on just põhimõttest aru saada… kui sa loed ka rohkem siin tegijate meeste kommentaare, siis näed, et tegu on nii individuaalse alaga, et sa pead selle enda jaoks selgeks tegema. See ei tähenda, et üldse ei peaks kavasid järgima, aga enne on vaja ikka aru saada, miks. Ülipalju oleneb mitte ainult sellest, mis on optimaalne, vaid ka sellest, mis on sinu jaoks võimalik. Palju on sul aega ja raha… või täpsemalt öeldes, palju on sul tahtmist aega ja raha kuluta… kas suudad nt. iga kolme tunni tagant süüa, 6 korda päevas?
Põhilised asjad on ikka need, mida siin kümneid kordi korratud on ja veel kümneid kordi korratakse… u. 2g valku keha kilogrammi kohta, 30 grammiste portsionite kaupa, piisavalt süsivesikuid (seda on juba väga raske täpsustada, aga kui sa kuidagi ei tea palju õige on, siis proovi nt 5 g per keha kilogramm ja vaat, mis juhtub, loomulikult jälle jagatud mitme toidukorra peale), suhteliselt väha rasva, kiudainedi, palju vett, nii et põis ikka hele on:), puu ja juurvilju paar kruusitäit, C ja polüvitamiini, üldse võimalikult erinevaid toiduaineid kasutada…
Mina ei julgeks sulle küll midagi konkreetsemat soovitada, kui muud vastust ei saa, siis lappa veel foorumis ringi, siin on raudselt juba saadetud ka kõvemate meeste poolt toitumiskavasid…
Tomcat
Memberselle teemaga tuli meelde üks artikkel, mida lugesin
aadress selline
http://www.testosterone.net/nation_articles/238app.jsp
väike kokkuvõttev kantkend:
“Remember, it’s not the strategy but the result that matters. If four to six meals per day were enough, then you’d be growing. Since you’re not, how about changing the strategy by eating a lot more food within those meals? If that doesn’t work, how about trying to eat six to eight times per day? Perhaps that won’t work and you’ll have to skip eating distinct meals altogether — simply eat all day long! Do whatever it takes!”
Minu arvates võtab tüüp väga lihtsalt ja selgelt teema kokku – pinguta rohkem. Kui ei kasva väga palju süües, siis tuleb veel rohkem süüa.
Tuleb unustada selline suhtumine, et “söön piisavalt ja pingutan piisavalt ja ikka ei tule”. Järelikult ikka ei pinguta piisavalt.
Enda kogemusest võin öelda, et sama probleem ning aitas väga hästi see, kui tööl ei käinud, ning kodus istusin ja terve päev süüa vaaritasin, siis tuli kaalu küll. Antud info põhjal vaevalt, et keegi sind rohkem aidata saab. Kui sa kirjutaksid täpse päevase menüü, siis osataks sind vast ka konkreetsemalt õpetada.
Tomcat
MemberKui vahetult enne kreatiini võtmist süüa piisavalt lihtsüsivesikuid (nt banaani, jogurtit) kas siis võib dekstroosi ära jätta?
Tomcat
MemberAitäh! Hakkab kohe tegema:)
Kas mõnel asja proovinud inimesel on selle kohta soovitusi tähelepanekuid?
Tomcat
MemberKas sa tellisid selle airalerti asja endale või on selle kava kuskil tasuta ka üleval?
Tomcat
Memberseda piimahppe asja muidugi keskoolis juba kuulnud, aga päris täpselt ikka aru ei saa. Äkki hele-riin, kui sa selles teemas kodus oled, seletad täpsemalt. Küsimus nimelt selles, et miks mõni lihasgrupp jääb valusaks ja mõni mitte? Nt õlga võin ma teha, kuidas tahan ja valusaks ei jää, rind samas hoobilt valus. Pakun et enamusel meist on sarnane lugu. Kas ei jää biitseps näiteks valuskas või mis iganes. See ei saa napilt hingamises ja venitustes ja soojenduses kinni olla, Või saab?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Need on küll olulised, olen nõus, kuid mingi muu tegur tundub, et peab veel olema. Ei viitsi raamatuid lappama hakata, et vastust otsida…Tomcat
MemberToitumine tundub nagu olevat… arvuta valgud, süsivesikud ja rasvad igaks juhuks üle, aga muidu tundub OK.
Kava koha pealt niipalju, et vaatasin, et asi Ott Kiivika tehtud, nii et ei julge kobiseda eriti:), aga proovi vähem teha. Võibolla pole see lihtsalt sinu jaoks. Proovi julgelt kord nädalas lihasgruppi teha. Ma ei tahaks näiteks mõeldagi, et käin kuus korda nädalas trennis ja teen kolm korda lihasgruppi nädalas. Ära muretse sellepärast, et liiga lofka. Nagu M.M. ütles ja teda sa võid juba uskuda, on algajate suurim viga ületreening. Inimesed, kes kunagi kangi pole tõstnud, arvavad, et lihas kasvab selle arvelt, et kogu aeg tõstad, aga see ei ole nii. Kui sa pole veel lihaste kasvamise üldist põhimõtet selgeks teinud, siis uuri seda natuke. Saad aru, et pole vaja kogu aeg kang käes ringi käia. Erinevatest arvamustest on jäänud mulje, et lihas kasvab umbes 4 päeva, Kui korralikult teha, siis peaks nädalas 1 korrast küll olema. Mitte ainult ei lase see lihasel rahulikult kasvada, aga see hoiab ka energiat kokku, mida läheb kasvamiseks vaja.
Ja kui sa seda veel teinud ei ole, siis loe… seda foorumit , artikleid, jne. Ürita aru saada kogu sellest teemast ja pane see enda konteksti. Oht on muidugi, et saad millestki hoopis valesti aru, aga ei usu seda eriti.
Ja mõne treeneriga tasuks ka ikka rääkida, kui see võimalus on
PS ja ületreeningut võib näiteks selle järgi ära tunda, et arengut ei ole:)
-
AutorPostitused