tom8
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
tom8
MemberMiks peaks kõik lõppema halva stsenaarumi järgi, ma ei usu. Ise arvan, et suund kuhu minnakse on lahendus, mis see lõpptulemus aga teie arvates on?
tom8
Memberruumi võib meil veel jätkuda, kuid planeedi ressursid saavad otsa populatsiooni kasvades.jah, ma arvan, et loodusel on vastused igale asjale. Arengut vist aga peatada ei saa, kõik läheb edasi kas me seda tahame või ei taha. Resursse võib puudu jääda tõepoolest, aga selle all kannatavad siis paraku vaesemad ja arengumaad. samas toimub tugev ületootmine, ülesöömine ja raiskamine miljoneid tonne ‘energiat’ rändab iga päev prügikasti. NY Times kirjutab, et ületootmine on just suures osas suhkrusemate ja rasvasemate toiduainete osas.
Olulisem on aga näha kaugemale ja mõista, et inimene ei jää alatiseks toidu sööjaks. Üks huvitav asjaolu on selline, et on olemas selline asi nagu singularity ehk singulaarsus või üksolemine mida nägi ette Raymond Kurzweil tuleviku teadlane. Paraku jah, bioloogiline inimene vahetab end pikapeale välja millegi parema vastu, mida me ei oska isegi tahta. Vabandan, et ma ei võta tõlkimiseks aega, aga siin see mida on oodata, ja seda võetakse tõsiselt: “The Singularity is an era in which our intelligence will become increasingly nonbiological and trillions of times more powerful than it is today—the dawning of a new civilization that will enable us to transcend our biological limitations and amplify our creativity.” Ray ma ei saa teid kuidagi lohutada, et seda ei toimuks.
tom8
Membermuudkui kasvad ja kasvad. ning mis trennialased teadmised kõik tekivad…Kasvamisel on vist ikka piir, aga seda piiri tuleb ju hoida, kui sinnani jõutakse, selleks võibolla ongi siis vaja Resevratrooli jms. võtta, nagu nad enamus seal teevad, et selle ajani vastu pidada, kus vorm jääb püsima ja keha ei hakka ennast ise enam lammutama, või siis ei lasta tal seda teha. Barbell, lahe jut, aga ühe asjaga ma ei ole päris nõus, ma ei usu, et kellegil kitsaks läheb – ruumi ju maa all ja ookeanis ja kuupealgi krundid välja müüdud, kui teadus nii eksponentsiaalselt edasi areneb, tekib kindlasti ka rohkem lahendusi kiiremini. Jah, aga küsimus on vist selles, kas need võimalused on vaid eliidile, kus arengumaad jäävad maha. Eestis vaevalt keegi sinnamaale veel mõtleb, ja pärast on hilja, kahju. Võiks ju tõsiselt võtta teemat, nii salaja omaette võibolla mõni tegeleb ka teemaga.
-
AutorPostitused