theisland
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
theisland
MemberAh ma leidsin juba vastuse.
Selline shokolaad 100g maksab 45.-
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Nii kallist asja küll kunagi ostma ei hakka, mul vaja midagi 3x nädalas süüa vahetult peale trenni. Kahjuks ei oska midagi võtta. Pähklid head väiksed nosida, aga need on liiga rasvased. Või tuleb nt 1 peotäis rohkem kasuks kui kahjuks? Pean vist ikka oma õuna edasi sööma, vähemalt natuke süsivesikuid annab ja saan tasuta seda. On kellelgi paremaid soovitusi? Mingid piim, banaan ei lähe…
theisland
MemberAga mingi lühikokkuvõtte võiks siis keegi teadja teha.
Artiklitest ma lugesin ainult et täisteraleib on kasulik, 4-5 viilu päevas on soovitav iga päev tänu neile seemnetele ja kiudainetele. Siis et kiudaineid on kehal raskem seedida ja osad rasvad lähevad sellega välja. Ja veel on mingid küllastunud ja küllastumata rasvad, aga neil ma vahet ei oska teha. Muud tarka juttu ma ei leidnud.
Igatahes täisteraleib andis 50% mu päevasest rasvasisaldusest. Kokku oli 43g päeva peale, Jassi leivast tuli 22g rasvu. Igatahes 43g on liiga suur sisaldus ja ma pean seda vähendama… kahju, sest hea leib oli
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Edit: Ja kas on vahet millal ma neid tarbin? Äkki pole see nii hull kui ma söön neid ainult hommikul ja lõunaoote ajal, või äärmisel juhul ka lõunaks. Ja hiljem enam rasvarikkaid toite ei söö, niipalju kui juustus, kodujuustus, kohupiimas, toorsalatis või mõnes sepiku viilus on.
theisland
MemberAga palju see normaalne kogus oleks?
Siis ma teaks arvestada kauaks ühest pakist jätkub.
Aga lihast ju võimalik suurendada ilma pulbritega ka eks? Siiski ju lisavalk see suurendatud piima ja lihatoodete tarbimine… või ikka pulbrit ka juurde vaja?
oktoober 21, 2005 at 3:21 p.l. in reply to: cheat meal, cheat day, cheat week, reloading, refeeding #61046theisland
Membermina vaatan oma kalorite järgi. Kui saan lubada siis ikka luban
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Vähemalt sellega mul probleemi pole et kui 1 kommi söön siis tuleb selline isu et pool pakki sööks, seega mõnikord ikka mõne kommi võtan. Kuna tihti seda pole siis ei ole ka mingeid tagajärgi. Aga kui sa tahad iga nädal suure isu täis vitsutada siis ma ei julge midagi öelda

Igastahes paar kommi nädalas pole vast mingi patt. Ja mõned küpsised võib ka vast süüa, tark Oldman isegi soovitas neid natuke mõnikord süüa. Ja mulle sellest magusast täiesti piisab
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>theisland
MemberJubedana tundub see.
Ma söön päevas 4 korda – kogu aeg kõhu täis. Söögiaegade vahe on ~4 tundi. Kui vahepeal isu tuleb, söön õuna nt. Siis pean ilusti vastu niikaua kuni koju jõuan ja jälle kõhu täis söön. Ja selliste korralike kõhutäitega sain ma täna kokku
Kaloreid kokku: 1545.1 Kcal
Valgud kokku: 101.47 g.[30%]
Süsivesikuid: 210.94 g.[62,4%]
Rasva: 25.75 g.[7,6%]
Mida ma siin teha saan? Süüa nii kõvasti et kõht punnis ees ja peale sööki paha olla ning kõhuvalu? Ma võin oma menüü ka anda kus grammides kirjas mis kell mida sõin.
Üks küsimus treeningu kohta ka.
Algajate kava on seeriad 3×8-10
Kas kasulikum on rinnalt suruda 35kg 3×8 või 30kg 3×10. Kas suurem raskus treenib rohkem jõudu või pole üldse mingit vahet?
theisland
MemberTegelikult rasvaga polegi probleemi, lihtsalt kindla valgu normi kätte saamine on kallis ja üritan võimalikult odavalt läbi saada. Muidu ema äkki enam ei ostagi liha. Või tuleks ikkagi pulbritega odavam? Pulber on küll kallis suur kilone kott aga seda vist jätkub jälle väga väga pikaks ajaks. On siin mingit viisi võimalik odavalt valku süüa? Või nt. et nädalavahetustel kui trenni pole siis ei ole see valgu norm nii oluline, või rikub see just kõik ära kui mõni päev piisavalt valku ei saa?
theisland
MemberMa sõin ka seda nüüd, ja on jah IMEHEA
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Igatahes hakkan nüüd rohkem igasugu kala proovima, see ergutas mu kalasöömispoole nüüd üles

theisland
MemberMa huvipärast tahaks teada ja mõni võiks vastata, et palju keegi tarbib päeva jooksul
leiba-saia, öelge siis kas grammides või viiludes.
Ja ma uurisin kalkulaatoris kalade valgu sisaldust ja jäi silma selline asi
Lõhe suits. (100 g):
– 142 Kcal, 25 g valku, 0 g süsivesikuid, 4 g rasva
Lõhe toores (100 g):
– 182 Kcal, 18 g valku, 0 g süsivesikuid, 12 g rasva
Millest suitsutatud kalal see valk juurde tuleb? Ja nii suur rasva erinevus?
Sellline kala nagu nt. hõbeheik oli antud
Hõbeheik (100 g):
– 92 Kcal, 20 g valku, 0 g süsivesikuid, 0 g rasva
üldse ilma rasvata ja 20g valku – kas see kehtib siis igal kujul heigil või kuidas see mõeldud on?
theisland
MemberVäike kalorite hulk tuleb salatist. Söön 3x päevas salatit, see täidab kõhtu ja eriti kaloreid ei anna. Ja trenni jaoks on alati jõudu… 1 tund enne trenni söön korralikult keedetud kartulit ja kanaliha sisse + salat ikka. Siis jõudu küll. Ja peale trenni kodujuust, munad, salat, mõni leivaviil singiga, kalakonserv vms.
Aga lihtsalt kalorite tõstmiseks pole mõtet ju magusat ja rasvast sisse ajada et nt saada numbriks 2000 kcal. Kui kõht on koguaeg täis ja kalorid on 1500 peal siis see ei tohiks ju väga suur probleem olla. Eks ma söön ikka seda mis mul kodus on. Võibolla söön leiba-saia vähe (1 või 2 viilu päevas) ? Neid süües tuleb ka kaloreid parajalt juurde… peaks ma rohkem leiba ja sepikut sööma? Võid ma ei kasuta, peale lihtsalt nt sink või juust?
Treeningud on 3x nädalas. Mainisin et olen algaja ja teen algajate kava esimesed paar kuud. Praegu ma lihats ei ootagi, kuid tahaks lihtsalt toitumise paika saada. Uuel aastal edasijõudnute kava tehes võiks mingi areng hakata tekkima.
Ja aeroobset nii palju, et iga hommik u 30 minutit (~6km) jooksen. Ja hakkan ka käima ujumas ja saunas 2x nädalas.
theisland
MemberTuunikala 100g annab 23g valku ja ei ole kallis.Eks ma proovin järgi mis maitsega on, aga ma pole eriti kalasõber.
Fileed mulle ei maitse, söön ainult suitsutatud kujul või äärmisel juhul ka keedetult mõnda kala. Sellepärast mul kala väga harva menüüs…
Igatahes üritan niipalju süüa valke et saaks üle 100g päevas, aga sinna 140g juurde küll tavatoiduga ei jõua. Hommikuks neid kliihelbeid, vahepeal jogurtit, salatit. Lõunal kartul, salat, ja 100g liha , selle tõstan vast kuskile 150g juurde. Ja õhtuti 2-3 muna, kodujuust ja aedviljad teen salatiks. Päeva peale lisaks mõned puuviljad, piima, kui sinki saan, siis päevas 3-4 singileiba ka. Kohupiim on kallis seda eriti tihti kahjuks ei saa lubada. Ning kui mingit kala ka veel süüa siis saan 100g valgukoguse kätte.
theisland
MemberAga kuidas siis nii palju valku saada? Ma alles algaja ja pulbrite ja muu slelise peale raha ei kuluta, ei hakka ka niipea kulutama. Lihtsalt igapäev liha süües, rasvad madalal hoides, tõusis valgusisaldus 30g, keskmiselt on see 80-90g päevas. aga kuidas ma saaks 140g nagu selle kehakaalu valemi järgi vaja oleks?
Igapäev pean sööma ainult kohupiima, muna, kanaliha? Või mis on veel head valgurikkad toidud, mis ei oleks väga kallid kah?
theisland
MemberPoes müüdavad juustusaiad (selverites) pole vist ju parim variant? või siis kui osta pannkooke, ei tea ju kui rasvased need on ja kuidas küpsetatud/tehtud. Küpsised ka sellised magusad asjad, 500kcal juba 100g.
Jogurt, kohupiim, banaanid, õunad neid olen söönud küll. Magusaid saiad ja rasvased pirukad/toidud annavad palju kaloreid, kõhtu ka eriti ei täida, ja siis päeva kaloraaz nii suur et ei jõua ära kulutada.
Ja et kas moos teeb ka paksuks? Mul kodu moosi täis, kodu-keedetud, mitte poe-omad, neid igasugused: maasika, vaarika, õuna, pirni, mustika, põldmarja jne. Kas neid võib tarbida või kuuluvad ka sinna magusa alla nagu kommid ja shokolaadid?
theisland
MemberVali ise peaasi et see sisaldab valku ja sysivesikuid.Ise soovitan sul kodust toidu kaasa v6tta kui pole v6imalust koolist osta.Palun kas võiksid mõned näited ette anda? Öelda et noh mida võtta..
theisland
MemberJah aga pole võimalust koolis süüa. Kohvikus on müüa ainult saiakesi, nii magusaid kui ka rasvaseid, pole neid tahtnud osta. Ja mõnikord juhtub nii ka et koolis ei söögi, siis on see toidukordade vahe veninud 8 tunnini.
Aga kas kodus kõhulihast ise pole vaja juurde treenida, et 3x nädalas piisab?
theisland
MemberMu tänane menüü oli näiteks selline:
Hommikusöök (u 7:10): Õun, 100g Müsli, 130g Joogijogurt 220g
Lõunaoode (12 paiku) rohelised viinamarjad, 150g , jogurt rasvata, 200g
Lõunasöök (15:10) Keed kartul, 180g Tomat, 100g Keed kanaliha, 60g Kodujuust 4%, 35g. See oli pool tundi enne jõusaali. Siis vahetult peale trenni õun, 100g.
Õhtusöök (18:30) 2 v leiba, 60g kodujuust 4%, 50g maitsestamata jogurt, 20g kalkunisink, 20g muna, 50g munavalge, 35g tomat, 90g. Need tegin kokku salatiks.
Kaloreid 1505,5 kcal
Valke 73,85 g
Süsivesikuid 238 g
Rasva 25,5 g
Täna kodus piima ei olnud, muidu ikka joon seda ka. Põhijook on vesi. Tänane hommikusöök oli kaloririkkam, muidu müslit eriti ei tarbi. Tavaliselt puder ja see on sama koguse juures 200 kcal vähem, et tuleks ikka päeva peale 1300. Kõht koguaeg parajalt täis ikka, kuidas see keskmine saab 2750 olla?
-
AutorPostitused