Temake
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
november 15, 2007 at 8:49 p.l. in reply to: Raud-hemoglobiin-ferritiin-transferriin-rauavaegus-rauatoksilisus-aneemia #131268
Temake
MemberSiiani on mul veri alati ideaalses korras olnud ja olen ka vahelduva eduga 6-7 aastat doonor olnud. Nüüd siis enam ei ole
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Hemoglobiin oli alati ikka 130 ja üle. Väga harva, kui 125-126 oli. Viimastel aastatel ei ole erinevatel põhjustel aga verd anda saanud, seega hea, kui 1-2 korda aastas verd andnud olen, kui sedagi. Seega suuri verekaotusi ei ole olnud, kuna ka menses on suhtleiselt kesine tänu kontratseptiividele, mida olen juba mitmeid aastaid võtnud. Verekaotuse süüks minu puhul seda rauavaegust vist väga ajada ei saaks…Viimased kuud olen aga suhteliselt väsinud, jõuetu ja nõrk olnud, füüsiline koormus võtab mõnikord kergelt hingeldama, vasemal pool rinnus on aeg-ajalt torkiv valu olnud, jäsemed “surevad” väga kergelt ära (käsi kaua üleval hoida ei saa), tihti esinevad seletamatud peavalud, nahk kiheleb (eriti öösiti) hullumoodi, kõht on kinni ja mitte miski seda lahti ei võta, küüned lagunevad ja mälu on kuidagi lünklikuks jäänud (kuigi alles noor naine)…
Raske hingamise, valu tõttu rinnas ja ka kerge palavikuga pöördusingi arstile, et võib-olla on mul kopsupõletik või mõni muu kopsuhaigus. Arst midagi ei leidnud, kuid lasi suure hulga erinevaid vereteste teha (kopsupilti ei tehtud, kuna see sai suve algul alles tehtud). Kuna mainisin, et mu emal on rauavaegus ja tema kahtlustab mul sama asja, siis lasi arst ka selle testi ära teha (muidu vist ei olekski seda testi üldse tehtud?) ja sealt siis selguski tõde, et tegu rauavaegusega. Lugesin, et rauavaegus võib ka päritav olla?
Analüüsides silmasin, et hemoglobiin oli vist 126, seega korras nagu?
Varasemate trennidega võrreldes erilist vahet tundnud ei ole, v.a. ühel korral, kui korraks kerge pingutuse peale pildi eest ära lõi. Rohkem pole sellist asja aga esinenud.
Eks siis proovin jõusaalitrenne nüüd vaikselt ja vastavalt enesetundele ikka edasi teha, sest ilma trennita ma olla ei oska. Loodan, et saalis on alti rahvast.. juhuks kui tõesti peaks pildi taskusse viskama

Suured tänud vastajatele, eriti Sergei_I’le
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 15, 2007 at 12:42 p.l. in reply to: Raud-hemoglobiin-ferritiin-transferriin-rauavaegus-rauatoksilisus-aneemia #131205Temake
MemberJ6utreening intensiivistab vereloomet ja Hgb tootmist. Ys …v6tke treeningmahtu v2iksemaks, kuid intensiivsus v6iks olla suurem.Pigem yrita Fe saada toidust (punane liha!!), treeningute vahepeal j2lgi oma taastumist (treeningsagedus pigem v2iksem kui suurem).
Vereloome ja hemoglobiini tootmine intensiivistuvad jah, kuid hemoglobiini tootmiseks on ju veel rohkem rauda siis vaja, kuna raud aitab kaasa hemoglobiini moodustumiseks veres. Sellega aga langeb raua tase organismis ju veel enam… (Training stimulates an increase in red blood cell and blood vessel production, and increases the demand for iron.) Ja ka higistades pidavat raud organismist väljuma.
Seega tekkiski küsimus, et kui mõtekas trenni tegemine on, kui ma pean oma raua taset tõstma, aga sport kisub selle uuesti alla??? Et kas on parem kuu-kaks eemal trennist olla ja rauanäitajat kasvatada või trenni siiski uuesti tegema hakata?
Tänud OldMan, kuid see info mul kõik juba olemas. Söön iga päev punast liha juurikate või värske salatiga (porgand, kapsas, brokoli, paprika jne), muna söön ka iga päev, ube aeg-ajalt, pähkleid, rosinaid, banaani ja õuna söön ka, vitamiine võtan, kohvi, teed, piima söögi kõrvale ei joo, eelistan vett jne. Apelsinimahla kahjuks juua ei saa, kuid olen sidrunist mahla lihale peale pressinud. Aga näed, võta näpust, tase ikka madal ja peab tablette järama
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Üldiselt huvitaks mind spordi osa… et kas tohib ja kui palju ja mis mahus…
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused