taskusees
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
taskusees
MemberTere,
Lubasin sel nädalal numbritest rääkida. Siin nad on. Eelmisel esmaspäeval kaalusin 66,1 kg, kuid ei võta seda väga adekvaatseks alguspunktiks, sest olin eelmisel õhtul hilja söönud õhtust, teisipäeva hommikul oli kaal 64,6 kg. Seega võtan pigem selle numbri oma alguspunktiks ja hakkan oma kaalusid üles märkima igal teisipäeval.
Nädal 1 on läbi. See söömise värk läks isegi oodatust kergemini. Isegi oma piiranguteta päeval ei söönud ma metsikuid koguseid ja ei ajanud igasugu rämpsu omal kõrist alla. Tõsi, ei jälginud ma tol päeval 3 tunni tagant söömist ja toidukordi oli ka pigem 3 + üks õun, kui muudel päevadel 5 toidukorraga võrrelda, aga tegemist oli ka tohutult palju ja aeg lendas kiiresti.
Plaanis oli endale lubada guiltfree päeva puhul jäätis, kuid toimetusi tuli nii palju ja poodi selle järgi ei jõudnudki. Ja kui aus olla, siis väga hetkel sellest puudust ei tunnegi.
Härra ka juba küsib, et mida ma tohin süüa ja mida mitte, seega on toiduvalmistamine ka tiba kergemaks muutunud (ei pea alati ise tegema). Enamalt jaolt on meeles ka, et mida ja millises vahekorras süüa tuleks, silme ees on tabel ja umbkaudsed kogused.
Olen hakanud üha rohkem kasutama köögivilju, suudan neid juba pea igale toidukorrale lisada, mis on vägagi positiivne. Suurimaks probleemiks kujuneb tavaliselt esmaspäeva menüü, kui nädalaks varutud asjad kapist otsa saavad ja muud võimalust üle ei jää, kui hommikuks mannaputru keeta omale, mida ma ka täna tegin. Et ta ikka valgusem oleks, lisasin pudrule keetmise käigus 2 muna (2 portsu kohta) ja ampsasin pärast kapsasalatit hakkides veel kapsast ka, et ikka köögivili ka esindatud oleks. Samuti pole mul tänaseks korralikke valku sisaldavaid vahepalasid (söön muidu nt kodujuustu tomati-kurgi-rohelise sibulaga või kohupiima pähklitega), on ainult pähklid.
Unustasin suures ähmis täna koju kõik oma vahepalad, mis ma ette valmistasin (hakkisin hommikuks kapsasalatit majoneesikastmega), seega pean olemasolevate vahenditega täna hakkama saama. Ja katsun halbadest parima lahenduse leida.
Homme lisan ka oma selle nädala kaalunumbri. Riided tunduvad küll tiba lotakamad (just püksid reieosast, kust alati annab mul esimese asjana tunda, kui kaalu kaotanud olen) ja kõht paistab ka suhteliselt lamedam.
taskusees
MemberAnnan märku, et olen ilusti püsinud praegu ree peal, täna jälle hi-carb päev ja homme guiltfree.
Kehakaal on ka natuke liikuma hakanud, täpsemalt numbritest järgmisel nädalal.
Hakkan juba vaikselt harjuma, et köögivilju nii tihti süüa tuleks ja vaatan ikka selle pilguga rohkem ring, et kuhu mida sobitada annab. Kartuli, riisi, pasta järg suuremat isu polegi olnud ja hetkel tundub, et maiustustest suudan ka mööda käia.
Olen täheldanud, et kui on natuke raskem hetk või mõni tagasilöök näiteks tööalaselt, siis tahaks käsi kohe küll haarata mingi hea asja järgi, aga siis pean endale monoloogi, et kui ma luban juba ühe, siis luban ka teise ja siis ei saagi pidama. Seega olen ennast kõvasti ses osas tagasi hoidnud ja loengut pidanud, aga tõesti, mida edasi, seda kergemaks see läheb.
taskusees
MemberMa päris kehaehitaja pole, kas kaalulangetuseks selline vahekord sobiks?
Ma ei taha nii väga tegelikult nendesse numbritesse laskuda, mul on olnud probleeme sellega varasemalt. Et liiga numbrites kinni ja siis muutub söömine nagu ebameeldivaks kinnisideeks.
Ma tahan lihtsalt proovida, et kas midagi mu viimasel ajal suhteliselt stabiilsele kaalunumbrile mõjub ka.
Ma ise mõtlen, et seni kuni ma nälga ei kannata ja nõrkust peale ei tule, peaks ju kõik korras olema. Mul tõesti ei ole nälga ega ka nõrkust (kui väljaarvata see üks hommik. nõrkus kadus pärast kohvijoomist).
taskusees
MemberTegemist oli hi-carb päevaga.
nt ühe Low-carb päeva põhjal olen saanud protsentideks SV 33,6 R 46,4 V 20
Ise ma ei arva, et valku väga vähe on, toitumissoovitused annavad ju hoopiski, et sv 55-60, r 25-30, v 10-15
taskusees
Memberei oska rohkem…
taskusees
MemberEt kaloreid on vähe.
taskusees
MemberSain tulemuseks 1440 kcal, SV 51,5% R 34,3% V 14,2%
taskusees
MemberNii, tänase päeva menüü:
H: võileivad singi, kurgi, pasteedi ja tomatiga, 0,5 l vett
VP: õun, kohv, 3 kommi (degusteerimine)
L: kapsarullid 3tk
VP: 3 küpsist (degusteerimine), tass teed
Õ: täisteraspagetid liha-tomatikastmega.
Ostsin poest ka vahepalade tarbeks valmis kodujuustu, saan omale vahepaladeks kodujuustu-kurgi-tomati-rohelise sibula salatit teha tööle kaasa ja kõrvale pähkleid närida.
Naljakas, et ega tegelikult magusa järgi väga enam ei isutagi. Poes ka ei tahtnud igasugust head ja paremat kaasa võtta. Sain veel tuttavaga kokku kohvikus ja üldse ei tekkinud isu mingi kohvi ja koogikese järgi, kuigi viimasest einest oli juba kolm tundi möödas. Hetkel isegi ei häiri eriti, et härra kõrval nt pähkleid sööb (mul täna ju hi-carb päev) või hoopis midagi sellist, mis mul oleks parem söömata jätta.
Loodan, et asi toimib.
Teoreetliselt peaks ju nii olema, et mida edasi, seda kergemaks läheb
taskusees
MemberTööpäeva jooksul tavaliselt kiire ja tegutsemist palju, aeg lendab nii ruttu, et hea, kui söögiaegki meeles on.
Eilne väga madal kaloraaž ehmatas ausalt ära ja ma ei tea, kas nüüd puhtalt teadmisest või eilsest vähe söömisest, oli täna hommikul päris nõrk olla.
Täna on mul siis süsivesikurikas päev. Jee, selle puhul plaanin täna õhtuks süüa spagette (täistera loomulikult) liha-tomatikastmega ja hetkel naudin õuna vahepalaks.
Katsun natukesehaaval ikkagi oma menüüd korrigeerida ja vaikselt muudatusi teha, et esindatud saaksid kõik grupid. Päris suur väljakutse ikkagi see toidukordade planeerimine, eriti, kui mul pole väga palju aega sellega tegelemiseks. Aga ma püüan.
Mõtlesin, et tekitan omale ka mingid verstapostid, et esimeseks eesmärgiks paneks 60 kg ja teiseks siis 57 kg.
60,0 tahan sel aastal kindlasti näha, samuti tahaks 57, kuid ma ei taha ennast näljutada ja kiireid tulemusi, vaid tahaks ikka püsivamalt.
Olen dieete ja toitumist jälginud nii ja naa, teinud trenne jms ja siiani pole miski väga aidanud. Kaalulangetusprotsess on kestnud mul juba ca 2,5 aastat (kõige suurem number, mida kaalul nägin, oli 74,4). Siis võtsin alla 67 kg-le umbes poole aastaga ja siis elukorralduste muudatuse tõttu (elutempo kasvas järsult) võtsin 10 kg alla umbes 3 kuuga, siiani ei tea, kuidas nii juhtus. See kaal aga jäi püsima ja tundus minu keha jaoks mugav. Siis aga tuli trauma ning kaal tõusis taas 66 kg peale, millest suutsin maha raputada 1-2 ning praegu istungi oma 64-65 peal. Seega loodan, et mitte niivõrd dieet aga just et toitumisharjumuste muutmine mind aitaks
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>taskusees
MemberÕhtust.
Ei ole tulnud selle peale, ausalt, et kaloreid arvutada, sest nälga pole. Kui, siis ainult enne magamaminekut läheb kõht tühjemaks (söömise ja magamamineku vahel 3-4 tundi)
Lõin umbkaudsed numbrid kokku ja pean piinlikkusega tunnistama, et seal midagi ilusat polnud, tõesti on vähe.
Samas tundub, et rohkem korraga süüa oleks keeruline. Ei mahu. Eriti kuna ma armastan toidu kõrvale juua teed või vett. Ja pärast söömist tundub tihti, et kõht on juba nii täis ja raske olla.
Katsun homme tublim olla. Selline kaloraaž pole küll mingi eesmärk,…
taskusees
MemberEi armasta margariini väga, aga lihtsalt Härra oli mulle ka margariini pannud ja ma alles pärast ütlesin talle, et parem oleks, kui ma seda ei sööks.
Tänane menüü:
H: tass rohelist teed, 2 leiba, üks singiviiluga ja teine pasteediga, ühel kurgiviilud ja teisel tomativiilud
VP: tass kohvi piimaga, veerand õuna (kui avastasin, et südamik on ussitanud, lendas see prügikasti), väike piparkook (möödapääsmatu, ausalt)
L: singi-oasalat, tass kummeliteed
VP: pool porgandit (härra sõi ülejäänud pool ära käest
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>), 0,5l vettÕ: 3 kapsarulli väikse törtsu hapukoorega
hilisõhtul plaanis veel tass rohelist teed 0,5 tl meega.
taskusees
MemberSuured tänud vastuse eest.
Katsun nädala algul kohe planeerida terve nädala menüü ja tõesti, saab ju nii, et jätta/lisada prae lisand. Mul härra nii või naa sööb süsivesikuid prae kõrvale
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Pähkleid olen söönud korraga ca 10 tk ja sellest mulle piisab. Vahele lonksan törtsu piimaga kohvi (jah, tean, et see tabel liigitas piima süsivesikute alla, aga no see on nii väike törts).
Katsun ennast siis natukeseks puuviljadest nö võõrutada, et söön ainult ettenähtud aegadel.
Täna oli tiba aea ja katsusin isegi välja mõelda omale, milliseid variante saaks erinevateks toidukordadeks plaanida. Kuigi esialgu oli suht keeruline ja ajasin näpuga igal pool järge, siis hiljem juba läks ladusamalt. Algul oli küll tunne, et see menüü koostamine paras raketiteadus.
Kindlasti on kõige raskem moment plaanida neid vahepalasid nii, et nad sisaldaks kõiki toiduainete gruppe.. Ma võin järada porgandit või 10 tk pähkleid, aga nii palju süüa ei taha/jaksa/(ajaliselt) ei jõua, et see toidukord kõike sisaldaks.
Samuti ei hakka kahjuks rahakott peale sellele, et igal toidukorral lihalist süüa. Ehk kunagi, aga praegu mitte. Seepärast üritan natuke muude võimalustega läbi ajada, mis ka rahakotisõbralikud oleksid.
Et ennast motiveerida, rääkisin oma härrale ka kõik välja, et mis ja kuidas ja tuletan talle ikka meelde, et ta mul aitaks ennast rajal hoida. Siis ma tean, et keeg natuke jälgib ja soov kõrvale kalduda on väiksem.
Proovisin siis teadlikult täna jälgida plaani. Noh nii ja naa, need vahepalad tahavad veel kõvasti harjutamist…
Tänane menüü oli siis selline:
H: tass piparmünditeed, 2 saia, margariini ja 2 viilu singiga (tean, pole just parim valik, aga poes käisime alles täna ja valisin halvimatest võimalikest variantidest parima)
VP: 4 kreeki, tass kohvi piimaga
L: 2 tk kapsarulle
VP: porgand
Õ: singi-oasalat.
praegu jõin veel ära tassi rohelist teed.
Pole just kõige eeskujulikum menüü, seda kindlasti, aga tahan lihtsalt üles kirjutada ausalt kõik, mis söön, et hiljem oleks võimalik näha mingit arengut.
Esialgu püüan tegelda eelkõige sellega, et lülitada köögivilju oma menüüsse rohkem ja vältida süsivesikuid low-carb päevadel.
Samuti proovin omale pisitasa selgeks teha need smart-toiduained, et mis oleksid parimad võimalikud variandid igast grupist ja soovitatavad kogused.
Postitus sai pikk, aga panen lihtsalt jälje maha siia.
taskusees
MemberJa kas see, et kui ma teen näiteks tomatikastet (purustatud tomatitest), läheb ka köögiviljade alla või kuidas? Tüüpiline tomatikaste on mul nii, et purustatud tomatid, sibul ja maitseained ja siis vastavalt kas lihapallid, hakkliha, kala, kana vms sinna tükeldatuna sisse.
taskusees
MemberHakkasin omale selle nädala menüüd komplekteerima.
Ainuke probleem, mis mul tekib, on see, et ma teen õhtusööki 2x ports, et saaks järgmisel päeval lõunaks süüa.
Muidu pole ju probleem, sest õhtu ja lõunasöökide gruppide (köögiviljad.rasvad.sv.valgud) vahekorrad ju samad, ainuke asi, et kolmapäevaks, HI-carb päevale jääb teisipäeva õhtu Low-carb lõuna janeljapäeva Low carb lõunaks jääb kolmapäeva hi-carb lõuna.
Kuidas olukorda lahendada?
Mida soovitaksite vahepaladeks?
hetkel mul esimene vahepala pähklid ja kohv ja teine tavaliselt puuvili. Aga nagu aru sain, kuulub puuvili süsivesikute klassi, et parem oleks seda mitte tarbida? (puuviljad väga maitsevad ja nii raske on tegelikult neist mööda vaadata…)
Kas variant oleks mõlemaks vahepalaks tarbida nt pähkleid ja nt toorsalat(kapsas-porgand ilma kastmeta) või nt kurk/tomat/porgand?
Kuigi esialgu tundus, et mu menüü kõige hullem polnud, siis praegu, selle nädala oma paika pannes, peab ikka korralikult ajusid ragistama, et kõigi nõutud klasside esindajad toidus oleksid. Ilmselt raskeim väljakutse minu jaoks on ka see süsivesikute sobitame. Härra mul saledam ja juurde ei võta, tema kõrval nõuab ranget distsipliini enese ree peal hoidmine…
taskusees
MemberTänud. Väga asjalik ja põhjalik link.
Võtan Apotheka multivitamiini, mis sisaldab lisaks vitamiinidele ka mõningaid mineraalaineid.
Kui nutridatas oma toitumist jälgisin, siis vitamiinidest jäi puudu tavaliselt (ka pärast multivitamiini võtmist) D ja folaate ning vahel ka E, mineraalainetest tihedamini kaltsium, magneesium (aga väga vähesel määral) ning mõnikord ka rauda.
Viimati jälgisin oma toitumist (2 nädalat korraga) ca 2 kuud tagasi, aga ega see väga palju nüüdki muutunud pole (lõin nädala algul 1 päeva kogused sisse).
Omastamise % ei tea ja loodusliku baasi kohta ei oska ka kahjuks midagi öelda.
Panen märgi ka maha oma kaalu suhtes: täna 64,8kg
-
AutorPostitused