sweals
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
sweals
MemberKuna mul on praegu suht halb aeg elus(probleemid), on mul viimasel ajal pidev stress ja tänu sellele on ka mu söögiisu kadunud, lihas palju väiksemaks jäänud ja trenni tulemused aina nõrgenevad. Keegi oskab jagada näpunäiteid(mida süüa vms)? Suu pidevalt kuivad ja süüa üldse ei taha, kuigi samas tunnen et kõht on niiiiii tühi. Selliseid vastuseid ei taha nagu näiteks: lahenda probleemid vms:)ütle siis mis vastuseid sa tahad ning me kirjutame need siia.
kui ei taha siis ei taha. hakka lihtsalt sööma ning korralikult vedelikku tarbima -> paned mingi plaani paika (toidukordade arv ning umbkaudesd / täpsed ajad päevas) ning hakkad keha sellega harjutama – alguses kergemalt – söö kasvõi igal paika pandud ajal ainult porgand ja 2 lusikatäit kohupiima – aga vähemalt midagi. iga korraga natuke rohkem.
isutuse vastu aitavad mul lihtsamad söögid ning puuviljad (ilma mingi teadusliku selgituseta) – lihtsamate söökide all pean silmas, et ühes taldriku servas on näiteks 2 muna, teises on leib kalaga ning kolmandas peedisalat küüslauguga – kerge vaevaga maitsev toidukord. oluline on ka see, et asjad oleksid maitsvad.
sweals
MemberTreeningkava on selline, et 3 korda nädalas jõusaal ja 2 korda nädalas tegelen ka saalihokiga. Eesmärk oleks aga kasvatada massi, sest ma olen 196 cm pikk ja kaalun alla 80 kg. Kasutan massilisajat ja söön ka enam-vähem piisavalt, nii umbes 3-4 tunni tagant. Kui nüüd hokihooaeg läbi saab varsti, siis on plaan hakata jooksma, et teha aeroobset.Küsimus siis selline, et kas pärast jõusaali treeningut on mõtekas sõita see ~30 minutit ntx rattaga või mitte, kuna praegu kavas lisada massi ja siis kusagil maist käia jõusaali edasi ja 2 korda nädalas ka jooksmas (u tunnike).
1. mis su üldine treeningute eesmärk on? – koguda massi ning saada suuremaks? saada rohkem jõudu juurde? edeneda saalihokis?
2. mis eesmärgiga tahad lisada treeningule juurde aeroobset treeningut? – rasvapõletus? aeroobne TREENING? või üldse taastav treening? rutiini murdmine? saada juurde võhma (võhma saalihokiks v niisama tunde järgi)?
sweals
MemberEnda kogemustest lähtudes soovitaks sügavushüppeid(trennipingilt alla hüpates teed 3-4 ülespõrget, kangikettaid käes hoides), pingile ast, koos järgneva üleshüppega – kangiga, kangiga kükist üleshüpped, tõketest ülehüpped – 5-10 tõket reas. Eks muidugi liigesed saavad kõvast vatti, aga 35 aasta jooksul pole veel vaevusi tunda olnud.tasakaalustamiseks võiks ka selliseid harjutusi juurde teha – olenevalt harjutusest ei koorma põlvi nii palju, aitab taastada ning treenib plahvatust
1. varbseina abiga (v millega iganes kust saab hüppele kaasa aidata jalgadelt koormust vähemaks võttes) üleshüpped pöia maksimaalse sirutamisega
2. täisamplituudiga pöiasirutused kummilindiga (http://members.cox.net/gunzel/bandpoint.jpg)
sweals
MemberTere OldmanAnna palun veidi nõu. Paar konkreetset küsimust..
1. Mis juhtub organismiga kui koguaeg treenida intensiivselt pulsiga ülalpool aeroobset lävi ja nii kuid või isegi aastaid, mitte tehes kergemaid treeninguid pulsiga alla aeroobset lävi. Kas puhkepulss hakkab tõusma? Mis veel.
2. Millega saavutatakse südamelihase paksenemine? On see kasulik, kahjulik?
Aitäh.
kui juba oldmani eest ots lahti tehti, siis ma vastan ka (II küsimuse II poolele)
südamelihase paksenemine on sportlaste puhul täiesti loomulik nähtus – seda muidugi mingi piirini. teatud piirist ei suuda närvisignaal enam lihast nii hästi läbida ning võivad tekkida rütmihäired.
aga selle piiri teadasaamiseag on küll paras tegu – tavaarsti juures ultrahelis käies tembeldatakse vist kõik sportlased haigeteks ning kuulutatakse neile kurja tulevikku. peamiselt soovitatakse intensiivsed treeningud lõpetada ning asuda tervisesporti tegema – selliseid nõuandeid olen saanud nii mina ise kui ka vist kõik mu sportlastest tuttavad kellelt olen antud teema kohta küsinud. tavameditsiini seisukohalt ongi päris paljud sportlased suhteliselt haiged inimesed (mida mõned meist ka tegelikult on).
vastukaaluks sellele – kõik uuringud, mis tehtud spordimeditsiiniasutustes (samal ajavahemikul teise arvamuse saamiseks) on andnud tulemuseks, et kõik on väga hea ning jätka treeningutega samas vaimus.
eks siin tuleb mängu jälle kaine mõistus, et teada saada kust maalt on treening üle piiri läheb. sümtomeid, mis ületreeninguga kaasnevad ning ilmnevad enne südame rütmihäireid (kui tegemist on nö terve inimesega kes on teel enda “haigeks” treenimisele) on piisavalt: kurnatustunne, unehäired, isutus, kaalulangus, sportliku saavutusvõime langemine ning järjekindel tulemuste halvenemine.
sweals
MemberKas ilmtingimata peab sheigi võtma jõusaali ja rattasõidu vahel?oleneb kui pika trenni ning millise intensiivsusega teed.
sweals
Memberaga kas siin seda ei teki, et see mis sisse sööd vahepeal, kulub sul selle aeroobsega kohe ära ja rasvapõletus nullitud?oleneb mida sa sisse sööd. valk on vaja taastada jõusaalitreeningu ajal / järgselt. selle kallale aeroobne ei lähe. süsivesikud on vaja taastada (et kehas oleva valgu kallale energia saamiseks ei mindaks) ning kui seda teha mõistlikus koguses (arvestades ka seda, et trennijärgselt põletab keha süsivesikuid kiiremini kui tavaolekus) on kõik OK ning rasvapõletus täidab oma eesmärgi.
sweals
MemberKuidas saaks nii, et jõusaal ja aeroobne teha ühel päeval.Kujutan ette, et peale jõusaali veel 30 minti rattaga sõita on jama, peaks ikkagi juba sööma sel ajal eks.
Aga siis samas enne jõusaali on ka jama, et jõudu pole.
Aga kui teeks aeroobse enne jõusaali ära, ca 30 minti ütleme ja siis süüa midagi kiiret, kohupiima või näiteks koksi ja siis jõusaali minna, et kas see oleks normaalne ja mõeldav variant.
Soov oleks siis kaalu vähendada rasva arvelt, lihased ikka säilitada.
enda praktika järgi on parem olnud teha pärast jõusaali. sellisel juhul suudan siiski teha vaid rasvapõletuslikul eesmärgil (mida ka sina tahtsid) kuna aeroobseks treeninguks minu pulsitsoonide juures ei jagu jõudu. sellisel juhul peab siiski tarbima enne jooksu mingi kokteili – muidu venib söögita olemise aeg koormuse juures liiga pikaks.
olen proovinud ka vastupidi, kuid sellisel juhul on kannatanud jõusaalitegevus (jõuvastupidavust treenisin),mis antud hetkel oli prioriteet nr 1.
lisaeelis rasvapõletuslikul eesmärgil teha aeroobne pärast jõusaali on ka see, et siis saab hakkama lühema ajaga kuna vajalik aktivatsioon kehas on juba tekitatud jõusaalitreeninguga. minu puhul töötab.
sweals
MemberSee kas ikooniga või lausega ei mängi rolli. Üks moderaator siin eriti nalja ei mõista, pooled naljad kustutab ära
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>OT: meil oli paranoidi foorumis seesma teema alguses, kui otsustati keda modeks panna. ühe inimese kandidatuur võeti kohe kiiresti maha kuna kõik olid samal seisukohal, et ta jätaks alles ainult reeglid ja kuulutused
“>sweals
MemberKülmana nii suur vahe ?
“>
Ma seda tean et peenestamine ja keetmine oluliselt GI-d mõjutab, eriti nt teravilja puhul.
Ja misasi see GK on ?
glükeemiline koormus – veresuhkru tõus, mis põhjustatud süsivesikute koguse ja kiiruse koosmõjul. ehk siis näitab kui suur on mingi toidu mõju veresuhkrule.
sweals
MemberLokaalne rasvapõletus on võimatu. Saab ainult kogu keha rasvaprotsenti vähendada. Nii, et mine jooksma ja rattaga sõitma, ning tee harjutusi.http://www.fitness.ee/main.php?main=toorii…mp;bot=bot.lime Siit võid endale võtta harjutusi kõhu ja reite jaoks. Kuid kindlasti tee harjutusi ka ülejäänud kehale, et vältida osade lihaste eelisarendamist, sest see võib kahtlane välja näha.
Ja valgurikkaid sööke tarbi…NB, seal hulgas kindlasti ka liha. VIINER EI OLE LIHA!!! See on hoopis mingi kondimass ja muu saast.
Ja veel toiduaineid, mis on kasulikud ja sisaldavad vähe kaloreid: salatid, viinamarjad, apelsinid, kartulid(pudruna), erinevad helbed, kaunviljad, kohupiim, vesi, popcorn, ja vahel harva väikestes kogustes šokolaadi ei tee ka eriti paha(20g sussišokolaad näiteks).
Miks kartulid (pudruna) on nii palju erinevad “tavalisetest” kartulitest? (kasulikkuse ning kalorite seisukohalt)
Miks lisasid siia “erinevad helbed”? (kalorite seisukohalt)
sweals
MemberTahan tänada Laurit ja Indrekut ilusa esitluse eest ning kahju jah, et soomlane meile ei jõudnud ning Jussi vastase leidmine ei olnud ühe ööpeävaga reaalne:(
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Eriti tänan MEE-d mõistva suhtumise ja veel miljoni asja eest;) Ka mina ootan juba järgmist võimalust koostööks;)
Helen
ka minu arvates oli viimane fight night kõige paremini sujunud üritus alates FN ja FG sarja algusest (Y)
sweals
MemberIlmjärv on küll ikka üks õnnetu tegelane treenib-treenib ja võistleb-võistleb aga koguaeg kaotab, kusjuures alati enne lõpukella.aga respekt mehele, kes teeb võistlussporti ning selles ka järjepidevalt võistleb
sweals
MemberSama asja olen tundnud ka ise kui paaril korral on reedeõhtune pidu laupäevahommikuseks trenniks natuke sisse jäänud. Rauda pole sellises olekus proovinud tõsta, aga intervalltreening ning eriala läheb küll.
Samas on meil ka väga vastupidiseid näiteid sellest kuidas sarnased tingimused mõjuvad erinevatele inimestele erinevalt ning mõni ei ühenda sellises oleksu enam asju üldse ära – eriti just erialase töö osas. Ja no intervalltreeningud on sellisel juhul ka väga kiired lõppema.
Ise arvan, et pole väga tervislik lahendus.
sweals
Member(tõotab tulla jälle üks “kuum teema”
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. “mis on teie arust …” on päris universiaalne küsimus jõudmaks hunniku vaidlusteni
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> )sweals
Member“Nimelt siis saab näha minu tehtud pilte MMA matšidest ja ka köögipoolt. Hetkel on seal Fight Gala II ja Fight night III.
Aadress: http://nagi.ee/photos/ekin11/sets/76513/
Meeldivat vaatamist!
Mardo”
-
AutorPostitused