stamma
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
stamma
MemberKui täis kõhuga trenni minna, siis on organismil põhimõtteliselt topelt koormus. Samal ajal kui verd vajatakse seedekulglas seedimisprotsesside lõpetamiseks, tuleb kehal tagada ka intensiivne verevool töötavatesse lihastesse. Sellest ka ebameeldivustunne kõhus.Kuna inimeste ainevahetuskiirus on erinev, siis mõni võib süüa ka 30 minutit enne trenni, ilma et olulist ebameeldivust tunneks, samas kui teisel kulub seedimiseks 2-3 tundi julgelt. Loomulikult oleneb ka mida süüa – kuna erinevad toiduained on erineva imendumiskiirusega.
selline küssa, et kas vastupidisele tasub ka mõtelda? kuskilt kuulsin, et kohe pärast trenni pole mõtet süüa, et veri on kõik veel lihastes. Kas tõsi?
stamma
MemberÜldiselt inimesed, kes just on millegi pärast poolküki poolt, on lihtsalt tegelikult liiga laisad, et teha täiskükki.
stamma
Memberkui on ületreening, kas siis see pidurdab lihase arengut ja kui oluliselt?
stamma
MemberAga selline kala nagu Pangassius? (praegu on Rimis väga soodsa hinnaga)
oktoober 14, 2010 at 1:57 p.l. in reply to: SINU KÜLJES TRENNIS: (28. OSA): RAMMUMEHED MURUMETS JA MÄNNIK #279099stamma
Member…ja päris huvitav, mis need enamik fitness.ee artiklikirjutajad selle kohta ütleks, et näiteks kükki ja jõutõmmet polegi kavas sees. = )
oktoober 14, 2010 at 12:53 p.l. in reply to: SINU KÜLJES TRENNIS: (28. OSA): RAMMUMEHED MURUMETS JA MÄNNIK #279092stamma
MemberSamas tundub, et kui massi tahad juurde saada, (jaa ma tean, siis on põhiline asi söömine) siis vist päris sellist trenni ei tasu teha.
stamma
MemberKas tahad rohkem, et jõunäitajad paraneksid või tahad rohkem põkk välja näha? Ühel juhul vähem kordusi, teisel rohkem.
Kindlasti ära seda viga tee, nagu sa tõenäoliselt hakkad jõusaalis mitmete teiste puhul nägema, et jalgu ei tee. Tean omast käest, alguses on raske sundida jalgu tegema, millegipärast eriti ei viitsi. Aga lohid on need, kes jalgu ei tee, sellest saad hiljem aru. Ja hiljem on raskem hakata järgi tegema. Niiet kindlalt tee üks päev nädalas ainult jalgadele. Kükk on põhiline, samuti jalapress ja siis vaata veel muidki harjutusi.
Võta siit fitnessi lehelt algajate kava näiteks. Tee seda mingi kuu-paar, siis võid sealt mingi teise kava valida oma tahtmise järgi. Mingi 3-4 kuu pärast hakkad asjadest rohkem sotti saama, kui loed veel artikleid ka juurde. siin algajate ABCs on paar head linki. Üks neist harjutuste link. Sealt näed täpsemalt, millistele lihasgruppidele mis harjutused sobivad.
Kindlalt katsu nädala lõikes kõik lihasgrupid läbi treenida 1 korra: Rind, õlg, triitseps, ülaselg, alaselg, biitseps, jalad. Veits kõhulihaseharjutusi ka juurde.
Alguses on tõenäoliselt mõne lihasgrupiga raskem, mõni on nõrgem kui teine. ÄRA KINDLALT jäta neid tegemata. Suht inetu on, kui inimesel on rind hullult puhvi treenitud, aga selg on ühtlane nagu seal.
Mitu korda nädalas saad käia üldse jõusaalis?
stamma
Memberjõutsüklis soovitatakse teha 3x 4-6 seeriatega.
Mis vahe on, kui ma teen näiteks 5×5 seeriatega? Või on 5×5 küllaltki mõttetu?
Tänud!
stamma
Memberselline küssa ka, et kas võib nii olla, et surun lamades natuke valesti, koormates rohkem õlga kui rinda? (äkki on liiga lai haare?) – sest vahel pärast tavalist lamades rinnalt surumist annavad õlad just kõvasti rohkem tunda kui rind. Sama ka positiivse kaldega hantlitega surumise juures. Kuidagi õlg annab rohkem tunda kui rind.
stamma
MemberTrapetslihas on seljalihas ja mina treenin teda seljapäeval (näiteks täna)http://www.exrx.net/WeightExercises/Deltoi…earDeltRow.html
aga taolist harjutust teed õlapäeval? või sellist: http://www.exrx.net/WeightExercises/Deltoi…earDeltRow.html
oleksid nagu selja-harjutused minu arust.
stamma
MemberSaan trenni teha iga päev üsna hilja, 20-21 aeg õhtul tavaliselt. Enne seda aga töölt tulles on kõht jube tühi. Kas on hullu, kui ma söön ENNE trenni suurema söögi nt kana ja riisi ja siis pärast trenni söön ainult 300 grammi kohupiima ja midagi natuke veel? Eesmärk on massi kasvatamine.
Või peaks ikkagi selle tugevama toidukorra kindlasti pärast trenni tegema? On seal suurt vahet?
Tänud ette!
S
stamma
Membervõta 4g treeningvabadel päevadel, treeningpäevadel 4g enne trenni ja 4g peale trenni , nii 5-8 kuud ja kuuline paus – LIHTNE JA LOOGILINE, pole vaja mingit kuuritamist ja see loll jutt keha kreatiini tootmise kohta, pigem see steroididega, keha kreatiinitootmine taastub peale kreatiini manustamise lõppuAitäh!
stamma
Memberküsimus selline:
lugesin, et kreatiini peab võtma kuurides, muidu võib juhtuda nii, et su keha lakkab ise kreatiini tootmast ja oledki eluaeg nö kreatiinisõltlane.
ma võtsin seda 4-5 nädalat, küll mitte eriti järjepidevalt. Nüüd olen paar-kolm nädalat pausi pidanud. Tahaks hakata võtma, aga ei tea, kas tasub? Või äkki ei pea see jutt paika, et peab pausi tegema? Andke nõu palun.
S
stamma
Memberpaneeringut vist peavad kartma need, kes elavad pideva hirmu all, et võtavad kaalus muidu juurde. ektomorfidel, kellel raske kaalu juurde saada, ei tule vist paneeritud liha karta?
stamma
Memberküsimus oli, kas mõlemad kavasse sobivad. Sobivad küll, kui ise leiad vajaliku olevat. võib ju teha peamiselt kükist või jalapressist koosneva jalatrenni, see aga ei tähenda, et tempo ja intensiivsus väike oleks. seeriatevaheliste puhkepauside pikkus on üks faktor ning teine faktor on kui mitmel seerial lähed nn kurnatuseni ja kas kasutad ka näiteks drop set vmt intensiivsuse tõstmise võimalust.Poole aasta järel võib alustada juba edasijõudnute kavaga, näiteks siitsamast lehelt on edasijõudnute kavas sellised harjutused jalapäeval:
2. päev – Reie esiosa, reie tagaosa, säär
Kükk kangiga, kang turjal 3 x 8 – 10 vaata
Jalapress trenazööril 3 x 8 – 10 vaata
Jala sirutus ette trenazööril 3 x 10 – 12 vaata
Jalgade kõverdamine trenazööril kõhuli 3 x 8 – 10 vaata
Jalgade kõverdamine trenazööril istudes 3 x 8 – 10 vaata
Pöiasirutus hack-kükk trenazööril 3 x 8 – 10 vaata
Pöiasirutus trenazööril istudes 3 x 10 – 12 vaata
Säärte sirutamine kallutusseisus (Eesel) 2 x 6 – 8 vaata
nüüd aga minu küsimus, miks sa arvad, et sa alakaalus oled? ning teine, kui sa poole aasta järel ikka alakaalus oled, siis kas ei peaks rohkem sööma hakkama? ilma ehitusmaterjalide ja energiata ei saagi trenn väga intensiivne olla.
alakaalus olen kuna pikkust on üle 190, aga kaal jääb alla 80. meestel peaks ju normaalkaal olema nii, et pikkusest lahutad 100?
kusjuures ma retsilt üritan süüa ja isegi olen joonud koguaeg massilisajaid, aga ikka eriti kaalu pole juurde tulnud. võib-olla on treening liiga intensiivne? Ei tea.
tegelt nüüd kui kuu aega kreatiini võtsin, on kasvu näha ja kaalu on ka paar kilo juurde tulnud.
kuna ma tahan just massi juurde võtta praegu, siis ma võtsin siit kodukalt selle massikava ja kohandasin selle endale.
praegu teen jalapäeval järgmist:
kükk kangiga, kang turjal 3×8
jalapress 3×8
Jala sirutus ette trenazööril 3×8
jalgade kõverdamine trenazööril kõhuli 3×8
pöiasirutus trenazööril seistes 3×8
ja siis kõhule ka:
Jalgade tõstmine rippkangil 3x max
Keretõste kõhupingil 3x max
alguses tegin kõiki neid harjutusi 3×10. aga siis sain aru, et arengut peaaegu ei olegi ja otsustasin proovida 3×8 võimalikult kurnatuseni. tundub praegu, et mõjub. olen nõnda umbes kuu aega teinud.
pärast trenni alguses jalad ikka veits värisevad all ja on ikka tunda, et trenni olen teinud. Aga soovitad veel intensiivsust lisada? Või hoopis vähemaks midagi võtta?
aga tänud sulle!
S
-
AutorPostitused