stamma
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
stamma
MemberKas jõutõmmet ei tasu üldse teha mõnda aega, et lihas saaks puhata või tasu teha, aga kerge raskusega?
stamma
Memberkas see tähendab nüüd seda, et pean ka tavalist kükki mõnda aega kergemate raskustega tegema?
Rinnalt surumist ja kangi tõmbeid vastu kõhtu ettekallutades see ei mõjuta?
stamma
Membermul jälle väga veider see, et ainult PAREMAS pooles alaseljas on valu ja tundub täiega nagu lihasevalu.
Huvitav on ka see, et trennis ei tundnud midagi (tegin eeskükki, õlapressi kangiga ja jõutõmmet, jõusaal oli ILGELT külm), vaid kaks päeva hiljem hakkasin väikest sugulast sülle võtma ja siis tundsin järsku, terav valu käis seljast läbi.
Just ainult paremalt poolt selgroogu. See ongi imelik. Diski vigastus see ei saa olla. Kas tavaline lihaserebend äkki?
stamma
MemberEem, ma ei ütleks, et see hea jaotus on. Minu liigesed/lihased nii soojaks küll ei saaks. Raskustunnetus ka ei teki, kui väga hüppeliselt juurde panna. Ja mis selles paha on, kui soojendusseeriad natuke väsitavadki? Treeniv efekt on neil siis olemas + aja jooksul harjud ära. Vastupidavus ei tee ju paha
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Ei mõista neid inimesi, kes arvavad, et ainult kavasse kirjutatud korduste ja seeriate arv on kasulik ja kui sujuvalt väikeste sammudega soojenduselt tööseeriatele üle minna, siis kõik enne esimest päris tööseeriat tehtu on lihtsalt ajaraiskamine.
Kõvemad vennad kindlasti on kogenud kunagi elus seda, kui suur vahe on suruda külmalt võrreldes sellega, kui suruda pärast mõistlikke soojendusseeriaid. Kusjuures isegi võrdlemisi raskete (väsitavate) soojendusseeriate korral surutakse soojane tunduvalt rohkem raskuse poolest ja paremini tehniliselt kui külmalt. Kükis on sama asi.
Mida ma ise teen:
-venitused, jalaringid, tühja kangiga good morning, et alaselg liikuma saada [ma usun, et minu puhul loeb see venitusena]
– tehnika kontroll kangita [puukepi/harjavarrega]- tuletan meelde mugavat jalgade asetuse laiust ja seda, palju varbaid välja keeran… jälgin, et asend võimaldaks sirge (ala)seljaga täiskükke teha…
– esimene soojendusseeria on 6-8x70kg, siis 6-8x100kg, 5-6x120kg… edasi vöö peale ning 5x140kg ja 5x160kg
– põlvesidemed peale, 5x180kg… viimast kahte seeriat võiks juba tööseeriana ka käsitleda, kuigi normaalsel päeval on nad õnneks veel kerged…
– tööseeriad… raskused alates 180kg ja kordusi nii palju, kui jaksan – oleneb vägagi päevast, raske nv järel powerit esmaspäeval trennis küll pole… samuti siis, kui reedene tõmbetrenn veel tunda annab…
Pikk jutt lühidalt: kõigi kolme baasharjutuse puhul (kükk, tõmme, lamades surumine) tuleks teha vähemalt kolm kasvava raskusega soojendusseeriat lisaks tühjale kangile. Külmalt tegemine suurendab kordades vigastuste ohtu. Kahjuks paljud ei teadvusta seda endale enne, kui mõne tõsise probleemi otsa komistavad. Ja kui sooja õigesti teha, siis see ei väsita, vaid muudab tugevamaks.

Pärast kõike seda jaksad sa veel muid harjutusi ka efektiivselt teha?
stamma
MemberKui tavainimese näide tuua, siis enne 130-ga tööseeriate kükkimist näiteks: ratas/ergomeeter 3-4 minutit + põlveringid + 50×10 + 80×5 + 100×3 + 110×3.ja siis pärast seda teed veel 4×5 130 kg?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>stamma
MemberMa arvan et see on täitsa piisav soendus. Ma ise soendan kükki üles kõigepealt niisama veidi jalaringe ja oma keharaskusega kükke tehes, siis tühja kangiga üsk seeria, siis raskusega mis on umbes 2/3 tööseeriast ja siis algavad tööseeriad. Kui pärast seda teen harjutusi mis hõlmavad samu lihaseid siin enam eraldi nii väga sooja ei tee vaid lihtsalt alustan natuke kergema tööraskusega. Üle pole tõesti mõtet pingutada nende soojendustega.Proovisin. Väga hea jaotus. Hakkan seda kasutama. Tänud
stamma
MemberMinul endal on kõige paremini aidanud FAAS1 treening. Massi ja jõudu tuleb nii, mis mühiseb
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>stamma
Memberstamma
Memberaa, et sa ei taha jalgadele massi koguda, sellepärast ei treeni? Kas trenn teeb massiliseks või söömine?
Kui sa sööd samamoodi, aga jalgu ei treeni, siis nad jäävad lihtsalt inetud ja väljatreenimata ülakeha kõrval.
Daemonium, kust seda kükikava leida? Tahaks ka.
stamma
MemberJah. Ja enne tööseeriaid peaks sooja tegema korralikult. Olen jõutõmbega tuhara päris valusaks tõmmanud, kui piisavalt sooja ei teinud
stamma
MemberMaos lõhustab toitu veri? Ühesõnaga, mis teema selle mao ja seal oleva verega on?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Veri läheb makku, kui magu seedima hakkab.
Proovi teinekord 1 minut enne trenni praad sisse vehkida, siis tule ütle, mis tunne oli trenni teha
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>stamma
MemberÜhesõnaga kui süüa toite mis on valgurikkad ja madalad süsivesikutes siis ei ole tolku essugi jah?Eks natuke ikka on tolku, aga kui sa sööd ainult valke ja mitte üldse süsikaid, siis ei oska organism nende valkudega midagi peale hakata
stamma
MemberTean, et pole just kõige kasulikum, aga kuna oli kiire ja šeiki polnud, siis väga tihti pigistasin lihtsalt ühe või kaks kohupiimatoru näost sisse pärast trenni. See ei ole ka väga tahke, ehk siis imendub kiiresti ja selles (300g) on 24 g valku ja veel rohkem süsivesikuid.
stamma
MemberÕnnistatud inimesed.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kusjuures ongi. Täielik krdi anomaalia, ma ütlen. Mul endal ka ikka veel sama teema. Söön hullult palju ja KÕIKE, mis kätte juhtub, osalt ka juba sellepärast, et närvi ajab – mis tähendab, et ma ei saa kaalus juurde võtta. Ja ikka ei võta. Seletamatu.
Samal ajal vaatad mõnda teist, kes poolpisarsilmi jätab ühe võileiva tegemata enne magamaminekut, kuna muidu tuleb ju kilosid juurde. Ei saa mitte aru
stamma
MemberSiiski kreatiini ja sidrunit pole mõtet järjest manustada. viimane lihtsalt tapab esimese mõju.
-
AutorPostitused