Skip to main content

St

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 316 through 330 (of 347 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: sangad #47645
    St
    Member

Proovige roomapingil e. seljapingil harjutusi. Teiseks tee küljeli olles keretõsteid need on rasked ja kaotavad kindlasti rasva. Kõhulihased jätta rahule. Kõht on suhteliselt raskest arenev kehaosa see pärast nõuab ka natuke kannatust.

in reply to: Kari küsimusi, mis on tekkinud. #47644
    St
    Member

Minu vastused, soovitused on järgmised:

1) Jäga enda treening päevad jõusaalis või koht kus Sa füüslilist teed 3 päeva peale ülejäänud 3 päeva käi jooksmas või ujumas. Aga jäga nii, et 1. päeval teed jõusaalis ülakeha 3. päeval alakeha ja 5. päeval jälle ülakeha, järgmine nädal vastupidi. Aga 2, 4 ja 6 päev jäävad ikka jooksmisele, ujumisele olenemata nädala jõusaali kavast! Lihase ületaastumine e. superkompensatsiooni efekt on tavaliselt 3 -5 päeval 6. päeval sama lihast treenides alustad Sa sellest staadiumist, kus Sa ennem treeningut alustasid.

2) Sul läheb kindlasti rohkem kui 600 kalorit, nagu juba ülal nim.

3) Aeroobsel trennil peaks vaatama, et pulss üle 160 ei läheks, sest siis hakkab vähenema südame 1 löögiga pumbatava verehulk. Pulss alla 100 ei ole eriti arenduslik. Raske on soovitada, kui ei tea mis vormis Sa oled n. Cooperi tulemus. Aga soovitan, siis nagu enamustele algajatele aeroobses trennis ( vastupidavus ) Pulss peaks olema 130 – 160 vahel. Treenituse kasvades pulss langeb ja siis saab tõsta treeningu koormust ( kiirus ) ja suurendada vastava tegevuse kestvust.

4) Hommikuse treeninguga ( jõu arendamine ) on palju vaieldud teema olnud. Mina soovitaksin Sul aeroobset trenni hommikul enne sööki teha ja alles 1 tund peale trenni lõppu einestada, sest siis keha peab toituma paratamatult nendest rasva ainetest mis kehas nn. depoodes on. Jõutreening hommikuti on väga hea rasva põletusega aga siis peaksid Sa kindlasti hommikvõimlemise ja soojenduse ära tegema. Ja pele jõutrenni peaksid samamoodi 1 tund hiljem sööma.

5)Jõudu annab aeglane areng ja kooskõlastatus aeroobse trenniga. Suuruse saad siis kui kasutad toidu lisandeid ja treenid rohkem jõusaalis, sest suur lihas teeb Su mingis staadiumis aeglaseks muidugi kui ei ole eesmärgiks seatud 5000 m sise rekord vaid väike tervisejooks, siis ei ole see aeglustav mõju määrav vähemalt Sulle. Ega eriti ei ole mõttet teha raskustega mida suudad käsitseda ~2, 3 korda, sest see suurendab ainult vigastute tõenäosust. Seeriaid ei ole mõttet üle 10 eriti teha ( võta siis juba suurem raskus ) tavaliselt 6 – 8.

6) Minu arust ei ole mõttet tablette kasutadad, alguses vähemalt – las organism harjub kõigepealt ülal kirjutatud trenniga. Muidugi hilises staadiumis tulevad nad kindlasti kasuks, kuna soovisid ju head keha.

7) Ma ei tea mina juba aja kokkuhoiu mõttes ei teeks soojendust nii kaua. Nagu ülaljuba nimetati, siis hüppenöör on soovitatav, hüppeid tuleks teha ~ 100 ( poksijatel treeningu programmis tähti osa ) samas paneb hõppenööd sõna otseses mõttes vere keema. Sinna juurde lisada võimlemine ( mida peaksid tegema enne hüppamist ) ja oledki soe. Ja see kokku ei võtta mindlasti kauen kui 10 min.

8)See, et lihas valutab on tingitud sellest, et hapniku vahetus rakku tasandis on vähe efektiivne, seda tõsta saad tehes aeroobset trenni, sest tänu sellele suureneb ülal nimetatud efektiivsus.Venitused aitavad mingil määral. vlu on tingitud sellest, et sa ei ole peale trenni hinganud kõvasti ( spordifüsioloogiast teame ju, et peale aeroobset keskmise intensiinsusega pingutust hakkab hapnik piimhappet lihastes ja maksas neutraliseerima ). Kui ma seda kirja kirjutaks sportlasele siis ma ei soovitaks diabeediku menüüd jälgida aga tegelejale kõlbab see kindlasti, muidugi okask tõi lihtsalt näite. Toitumis menüüd ma siia kirja panema ei hakka, sest neid on nii võrd palju ja siis hakkame vaidlema nende pärast. Minul näiteks kohv pärsib sportlike saavutuste paranemist aga eks see on samuti indiviiditi erinev.

Aga peale aeroobset trenni peaksid Sa tarbima elektrölüütide rikkast taastumis vedelikku, et organis saaks tagasi uriini ja higiga eritunud Na ja K jm. mineraalid.

in reply to: pepu prinki #47581
    St
    Member

Algajal on väljaasteid alguses raske teha, selle parendamiseks peaksid sa alguses jõusaalis arendama reie kakspea lihaseid. Väjaasted nõuavad kindlasti head soojendust. Kui Sa ei viitsi jurada, siis tee täiskükke aga hoidu poolkükkiidest – suure raskuse kasutamisel vähese soojendusega võid rebestada reie kaspealihase!

in reply to: Aasta kava #47580
    St
    Member

Siis ei ole mõttet aega raisata jooksmiste peale! Omadest kogemustest võin kinnitada, et need kahjuks ei tule (Cooperi tulemus paranes 800 m võrra )! Kui sul on põhiline lihaste pumpamine, siis peaksid sa kindlasti konsulteerima spordi arstiga, sest inimest nägemata on üsna raske anda adekvaatset nõud, mis indiviiditi Sulle maksimaalse arendusvõimega on, ilma organismi koormamata, kahjustamata!

in reply to: Aasta kava #47533
    St
    Member

Jäga enda treening päevad jõusaalis 3 päeva peale ülejäänud 3 päeva käi jooksmas või ujumas. Aga jäga nii, et 1.päeval teed jõusaalis ülakeha 3. päeval alakeha ja 5. päeval jälle ülakeha, rgmine nädal vastupidi. Aga 2, 4 ja 6 päev jäävad ikka jooksmisele, ujumisele olenemata nädala jõusaali kavast! Rattasõitu ei soovitanud ma sulle sellepärast, et see ei pane verd piisavalt ringi käima.

in reply to: Jooksmine(trepid) #47532
    St
    Member

Kas sa hüppenööriga hüppata oled proovinud? Mina soovitan sul seda teha. Peaksid seda tegema 1 kord päevas v.a laupäev ja pühapäev. Alguses peaks olema ~ 200 hüppet. Peale 2 nädalast treeningut tõsta 300 ni. Minul see nöörike aitas, tõsi küll ma ei ole eriline jõusaalihunt! Treppidel jooksmine on rohkem kopsutreening ja seda peaks harrastama värskes õhus!

in reply to: lõuatõmma #47527
    St
    Member

Alguses ei ole eriti mõttet rippuda aga peale seeriat võiksid ikka lasta rippesse ja ~ 20 sek olla rippes, see peaks vabastama mingil määral lihased pingest. Üldiselt nendele Kes ei jõua lõuga tõmmata ei kupli ette ega ka taha: võtke kang ja suruge lõua juurest üles, alla järgmisel korral s.o seljapäeval tehke sama ainult suruge selja tagant. Haarde laius alguses peaks olema õlgadelaiuselt või isegi natuke kitsamalt.

Edit: Tänu Miin-i postile sain aru, et ei saa…..Need kaks harjutust, mis ma soovitasin on väga hea füüsilise arengu soodustajad aga otseselt ei treeni nad neid lihaseid mida kasutame lõugatõmbamisel. Et neid lihaseid treenida tuleks tõmmata rippkangi vastavalt kas, siis lõua ette või kukla taha.

in reply to: jõusaal ja pikkamaa jooks #47526
    St
    Member

Pikamaa jooks on 10 km-st kumi täispikka maratonini! Keskmaa jooks on 3km- 10 km mõnedes ring kondadeski isegi 5 km – 10 km. Kui sa ikka kindlasti tahad pikkamaa jooksu harrastada, siis ei soovita sul eriti palju jõusaalis käia st. siis ei ole mõttet lihast arendada massi pärast!

in reply to: JÕHKER TRENN #47524
    St
    Member

Kle pannkooogimees kui Sa oled algaja, siis ma küll ei soovita nii kõvasti treenima hakkata.

in reply to: Spordifriik #47489
    St
    Member

Vat see on midagi head! Ega jah filmidel on ka mõnikord väheke teistsugune mõju!

in reply to: treening pisikesele poisile #47488
    St
    Member

Kas Te inimesed teate ka, mis ala inimesed Ta vanemad on? Minuteada on isa soprdifüsioloog ja ema on ka mingi asjapulk mingil spordialal, mitte kontori töötaja!

in reply to: vöökoht #47487
    St
    Member

Oled sa kindel, et see on ainus tõde? Endal positiivsed kogemused sellise teooriaga:

Hetkel ma veel ole ole välja õppinud spordifüsiolooga aga kunagi saan! Tekst, siis mida kindlasti ei tohiks järgi proovima hakkata!!! : Sportimist alustades minge kohe ja hakkake kõrge intensiivsusega intervall treeningut tegema (mis isegi meister sportlasele on vahel raske), Te olete ju vähe teavitatud sellest alast seega kuna te ei tea midagi siis ei tule ju ka vigastusi (haiguslikult suurenenud süda, häiritud seedeorganismi töö jpm. taolisi jurasi ) siis kui see ei ole küllalt hakkake kiire tempoga mäkkejooksu seeriasi tegema..Aga enne seda jama soovitaks kalmistul või krematooriumis koha reserveerida – järjekorrad on pikkad ja Sina ju ei taha, et ema peaks muretsega. Kui ma ei teaks midagi, siis ma ju ei soovitaks:P 1 x 3=5 ?

in reply to: vöökoht #47464
    St
    Member

Käi ujumas talviti ning suvel jooksmas. Jooksmas peaksid sa käima hommikul enne sööki ja just madala tempoga sörkjooks (mitte kiire, varga sprint ) madala intensiivsusega aeroobses faasis ja kestval pingutusel löpetab organism süsivesikute kasutamise ja hakkab kasutama rasvu, see pärast ei ilmne esimistel treening kuudel märkimis väärset rasvapõletust, kuna organism on harjunud kasutama alguses süsivesikuid ja siis rasvu. Pikka metoodilise ühtlustusmeetodi kasutamisega organism hakkab järjest varem rasvu kasutama. Ja võid lisada ka treening kavale lisada harjutuse roomapingil ja hantliga keha kallutused vasakule ja paremale vastavalt hantel kord vasakus kord paremas käes, seeriaid peaks olema 3, korduseid 6-8 ning puhkepaus ~ 2 min.

in reply to: tahaks teada kas mu lamades surumine on norm #47463
    St
    Member

Aga alati tuleb meeles ka pidada, et mida kiiremini arenetakse seda kiiremini see ka tagasi läheb. 1 näide: Praegu hakkavad inimesed jõudu nõudvatel spordialadel järjest nooremalt meistriks tulema. Idamaades n. Korea tulid meistriks alles mingi 35- 40 aastased mehed ja tavaliselt olid nad meistrid kuni surmani ja Too meiste mitte ei surnud järgmisel päeval ( MM-l kaotanud tagusid ära ) tõsi küll see oli võitlus spordi kohta aga mingil määral see kopeerub muude aladele!

in reply to: trenni alustamine #47454
    St
    Member

Käi ikka regulaarselt jookmas ei ole vaja joosta nagu oleks kuskil akna sisse saatnud, ikka rahulik sörkjooks vastavalt tundele aga alguses ei maksa pingutada üle 30 min.

Viewing 15 posts - 316 through 330 (of 347 total)