St
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
St
MemberEei tea! Minu arvates ei ole mitte mingit mõttet, sest siis ei jõua lihas ületasatuda s.t superkompenseeruda (kui teed nädalas 3 x trenni). Soovitav oleks jätta need ikka eraldi. Esiteks siis jääb rohkem aega harjutuse tehnilise pool viimistlemisele ja teiseks hoiad aega ka kokku. Seega on kokkuvõttes mõistlikum jägada ülakeha ja alakeha erinevatele päevadele, kusjuures kõht peaks jääma alakeha juurde, sest siis on alakeha ja ülakeha treeningu ajad enam vähem võrdsed. Edu!
St
MemberEga maagi midagi paremat oska soovitada, kui teha korralik soojendus trenni alguses lihastele ja arvatavasti peaksid sa raskusi vähendama, samas võibolla ka mingi ülepingutuse võimalus.
St
MemberMina soovitaksin kataloogi trenasöörideega ja muu spordi kaubaga väga ettevaatlik olla. Nagu ülal juba nimetati, siis minu arvamus oleks järgmine: arvatavasti on odavam käia väljas jooksmas või siis jõusaalis.
St
MemberHmm see teema on üsna keeruline!
1) Peaksid sa käima raamatukogus ja võtma järgmised raamatud ja need kindlasti läbi lugema:Jõu, Ilu ja tervise anatoomia – see raamat näitab sulle ära, mis liigutused milliste lihaste mõjul toimuvad. Teine raamat oleks Keha kogu eluks see annab sulle alg teadmised üldfüüsilisest treeningust. Kuid see vastupidavuse arendamise meetod (erimevate tempode varieerumine 20 min jooksul ), mis seal on antud ei ole soovitav alguses kasutada – see on intervallmeetod ja teeb südamele paha s.t süda ei jõua lihaste arengule järgi. Selle asemel mis seal on antud peaksid sa peale ilmade soojenemist hakkama jooksmas käima. Ja just hommikuti. Raamatus “Keha kogu eluks” on kirjeldatud täpselt kuidas oma treening kava planeerida. Muidugi meetod mida mina soovitasin võib olla mingil määral tülikas ( pead raamatukogus käima ja lugema ) aga see annab sulle põhjalikud teadmised üldfüüsilisest.
St
MemberEks nende pulsikelladega ole olnud selliseid jamasi s.t on ja tuleb veel. Kindlasti tutvuge poes enne ostmis, mis on lubatud, keelatud tootel mis Teid huvitab.
St
MemberTead – käi spetsialisti juures jutul n. Audenteses vmt. kohas. Siit nagu raske soovitada. primitiivselt võin öelda järgmist: Kui treeningu suunitlus on kulturistlik,siis 2 x on normaalne. Kui aga jõu kogumine, siis peaks olema vahe ikka mingi 3-5 päeva. parimate tulemuste ja treeningu max. efektiseerimiseks peaksid sa kindlasti konsulteerima vastava ala spetsialisti(de)ga.
St
MemberLihase puhul kehtib sama, mis kiiresti tulnud läheb kiiresti ka maha. See mõne kilone kaotus nn. peki arvelt ei ole suur. Peaksid ise jälgima keha. Kindlasti peaksid sa hakkama regulaarselt toituma ja tarvitama toidu kõrvale keefiri, hapupiima see pidurdab soolestikus jääkainete roiskumise, mis pikemas staadiumis avaldab organismile vanandavat mõju. Jogurt eriti ei anna midagi, sest seal on ju lisandid juures ja on majanduslikult ebaökonoomne.
St
MemberMina olen Ottiga samal arvamusel, see 150 – 300 seerjat 4 ja 5 päeval tegemine ei anna midagi juurde. Vaid viib su KINDLASTI ületreenitus staadiumisse, mis otseloomulikult toob kaasa töövõime languse, praktiline näide oleks siis mäest alla jooksmine, kui kiirus lääb liga suureks ja jalad ei jõua järgi, siis käid kummuli. Algajal ei ole seerjaid mõtet üle 3 teha. Seerjas peak kordusi olema 8 – 10 mitte üle. Ah, et miks nii vähe?? Nu kui kergeks lääb siis võtke kettas hammaste või käppade vahele ja probleem lahendatud. Ise ma soovitaks alguses teha siit kõhule on Abs all olevad harjutused. Kui liiga kergeks lähevad siis annab raskusi juurde võtta nagu ma juba ülal ütlesin. Harjutus mida ma soovitaks kui midagi uut tahad: heida selili maha, pane jalad pingile mis on on nii kõrge, et jalad pingi peal olles oleksid põlvedega ühes tasapinnas, siis las sõber hoiab jalgadest kinni ja siis tõmbad näo põlvede juurde ja lased tagasi maha aga mitte päris põranda ligi muidu on liiga raske, kui liiga kergeks lääb siis raskused appi ja suurendad liigutuse amplituudi. Ise soovitaks Sul kindlasti treenida kõhu külgmisi lihaseid, need kaitsevad siseorganeid löökide eest ja lisavad samuti reljeefi.
St
MemberÄrge seda segamini ajage, et 2 hantlit ei asenda tervet jõusaali varustust. Muidugi 2 hantliga treenid ennast kõvasti vormi!! – ainult va tahtmist on vaja. Vaadake järgnevat lingi seal saate kõik vajaliku ja piltlikumat ülevaadet ei saa olla kus on näidatud mis harjutusega mis lihast arendad, siin see on.
St
MemberKasulikum tuleb siis kui lased suuri raskusi teha s.o 50, 75 kg kettas. Väiksematel on võit väike. Kahjuks seda meest kes tegeles sellise alaga minu tutvusringkonnas enam ei ole. Nagu sa ise aru oled saanud siis raskuste tegemisel on 2 võimalust : valamine ja treimine. 1 varjant lääb sul väga kalliks kui tellid 10. Alla 10 ei pidavat nad valama. Treimine on reaalsem s.t mingi suvalise asja ketta mõõtu ja kaalu treimine – aga ega seegi odav ole. Kui on tegemist väikse raskusega siis soovitaks ma Sul selle sporditarvete poset osta, vaid juhul kui sa siit abi ei saa.
St
Member@Soprdigugu. IRW. Oot aga kas sa ka tead kelle käe all need noored maalimameistrid on treeninud?? Paraku ei tea, et neid seostad ületreenitusega. Minuarust võimlemine ja ujumine ei olnud hetkel siin teemad aga Ok…kuigi mingisugune jõuline ettevalmistus on sealgi vajalik, kuigi loeb rohkem ju osavus. See oli lihtsalt minu arvamus:cool:…Kahju, et see kellegi ideoloogiaid nii võimsalt riivas! Ega ma meelega:D
Edit: Inimesed on indiviiditi erinevad. mis puutub kepikõndi, siis ma ei tea kas sellel on üldse mingit abi jõutõstmises. Ju siis Teie ( Miin ) arvates on. Aga palun ärgem muutkem seda RATE foorumiks, kus mingid mudilased kaklevad E tähe pärast
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>St
MemberSee, et inimese kehapooled poole samaväärselt arenenud on tingitud sellest, mis keha poolt me rohkem kasutame. Sina oled paremakäeline, teine on vasakukäeline aga ma olen oma silmaga näinud meest Kes kirjutas mõlema käega. Seega ongi otstargekas kasutada erinevaid raskusi nii kaua kui saavutatakse võrdsus ja siis võrdsete raskustega edasi treenida.
St
MemberJäga enda treening päevad jõusaalis 3 päeva peale ülejäänud 3 päeva käi jooksmas või ujumas vmt. aeroobset tegevust harrastamas. Aga jäga nii, et 1.päeval teed jõusaalis ülakeha 3. päeval alakeha ja 5. päeval jälle ülakeha, järgmine nädal vastupidi. Aga 2, 4 ja 6 päev jäävad ikka jooksmisele, ujumisele olenemata nädala jõusaali kavast! Kolme päeva peale jagamine on kõige mõttekam, sest siis on lihasel aega ületaastuda.
St
MemberSitke ja treenitud lihas on kohati isegi 2 korda tihedam kui pekk, seega kui sul on 10 l pekki siis see kaalub 10 aü, kui aga 10 l lihast siis too kaalub 20 aü. Seega on juba eelnevatest postidest väga selgesti välja loetav, et lihas lisab kohe lindlasti massi.
St
MemberMa loodan, et sellest on abi!!:
Hommiku söök peaks olema ~ 8 ajal, kogus peaks olema 25 % päevasest energiavajadusest. Lõuna oode 11 – 12, 10 % päevasest kogusest aeg peaks olema sõltuvalt kõhu tundest. Lõuna söök 15 – 16, 45 % päevasest kogusest. Õhtusöök 20 – 21, 25 % päevasest kogusest, kuid õhtu sööki peaks kindlasti 2 tundi enne magama minekut sööma!! Kuna sa tegeled ujumisega siis peaks sulle minema järgmine suhe. Valgud, rasvad ja süsivesikud peaksid sportlase toidus suhtuma järgnevalt: 1 : 0.7 – 0.8 : 4.
-
AutorPostitused